onsdag 13 juli 2005

Sony VAIO FS680 Recension (pics, specifikationer)

Sony VAIO FS680 Recension (pics, specifikationer)
av Skyshade - 2005/07/13

Sida 1 | Sida 2

av Skyshade, South Carolina USA

"VAIO FS680 / W anteckningsblocket har en otroligt välbalanserad design. Det är smidigt och lätt att möjliggöra bekväm rörlighet och den medföljande TV / PVR dockan kan du titta på och spela in dina favorit TV-program på din dator. NVIDIA GeForce grafik ser dina spel och bilder är skarpa och vassa. Den exceptionella 15,4 "widescreen-skärm med Sonys ursprungliga XBRITE-ECO LCD-teknik och Smart Display sensor ger en film bildupplevelse kan du bara få från en Sony."

- Citat från www.sonystyle.com

Som en Sony laptop ägare under de senaste fem åren och tre Sony bärbara datorer, har jag utvecklat en vana att hålla reda på vilka produkter som Sony driver ur sin dörr. Eftersom Sony är ett japanskt företag och de flesta av sina nya produkter släpps i Japan först, innebär detta lilla vana till mig att jag får träna den lilla japanska som jag lärt mig i skolan och försöka läsa den officiella Sony VAIO-dator webbplats i Japan ( http://www.vaio.sony.co.jp/ ). En sak som jag har lärt mig från år av att surfa på japanska sidan och SonyStyle.com i USA är att den japanska webbplatsen är mycket mer exakt på produktbeskrivningen och specifikationer än dess amerikanska motsvarighet.

Uttalandet ovan från SonyStyle.com om FS680 / W är en show för hur den amerikanska webbplatsen inte kan ta sig samman och sätta rätt skärmtekniken i beskrivningen, trots information på samma sida säger FS680 / W använder XBRITE (vi kommer komma till skillnaden mellan XBRITE och XBRITE-ECO senare). Inte bara det, lyckas man inte ta itu med de två viktigaste konstruktionsdetaljer av FS680 / W och FS-serien i allmänhet - hemmabruk och nybörjare vänlig - både annonseras starkt på Sonys japanska sida. Om du använder FS för de program och scenarier som den är avsedd för, är det ett utmärkt maskin. Tyvärr fruktar jag de oriktiga produktbeskrivningar leder många människor att köpa FS av fel skäl och lida straffet från dess utformning.

Rörlighet och hur man ska använda

Sony VAIO FS är Sonys utmanare i kraftigt ifrågasatta 15,4 "main stream bärbara arenan. Valen ute är så många att man kunde dela in dem i undergrupper, som huvudfåran (av main stream) där mobilitet, prestanda och pris är något utjämnas, budget orienterade maskiner som använder delar med mindre prestanda eller några tunga sådana vikt som Fujitsu N3510 som verkligen bör vara i stationär dator (DTR) kategori.

FS-serien var den lättaste (och förmodligen även den tunnaste) bland de 15,4 "erbjudanden på sin debut och jag tror att det fortfarande håller kronan nu. Tyvärr, trots sin tunna och lätta utseende, är VAIO FS-serien avsedd för hemmabruk, inte på språng. perioden.

Sony företrädare här inte kommer att berätta detta, men FS-serien säljs i Japan tillsammans med 17 "och 15,4" A-serien som "Home Notes", alias stationär dator. Med tanke på hur liten del japanska (eller Sony) elektronik är, är det förmodligen inte så förvånande. Men du egentligen inte behöver oroa sig alltför mycket om batteritid när du designar (eller köpa) en DTR. I fallet med FS-serien, är batteritiden definitivt inte sin styrka och du kommer att tvingas att bära humongous nätadapter med dig när du flyttar runt, förhoppningsvis i ditt hus som den är konstruerad för.

Nu när vi förstår att FS-serien, i all sin glans som en tunn och lätt bärbar dator, faktiskt är utformad som en DTR, kommer vi gå vidare med översynen av flaggskeppet av FS-serien, den FS680 / W . Längs vägen kommer jag försöka förklara mer om vad Sony FS-serien är och inte i allmänhet i hopp om att våra läsare kan göra ett mer välgrundat köp på alla FS-serien bärbara datorer.

Granska Unit Specifikationer

Översynen Enheten jag fick var FS680 / W , flaggskeppet i FS-serien. Minne och hårddisk kapacitet är både maxade ut och Pentium M 750 kör på 1,86 GHz är en av de snabbaste Pentium M CPU alternativ runt. Denna enhet ingår även TV-alternativet tuner docka, som kostar $ 350 fristående (inte 200 $ vanligt portreplikator, som inte har någon TV-mottagare). Med den laddade konfiguration är prislappen $ 2199 - en solid $ 450 skillnad från nästa steg i linje, FS660, som använder Pentium M 740 och 80 GB hårddisk med någon TV-tuner.



Utom den bärbara datorn, tillhör allt annat till $ 350 TV-tuner docka alternativ, som inkluderar dock, fjärrkontrollen IR-mottagaren för fjärrkontrollen, och två högtalare (ja, det finns nätadaptrar och strömkablar, jag don bara " t har en tillräckligt stor tabell för att hålla dem alla) ( se större bild )

En kör ned av de viktigaste komponenterna är listade nedan, med länkar till specifikationen filen i SonyStyle.com. Informationen på dessa två länkar är ganska korrekt så att du kan lita på dem (eftersom jag bara bashed Sony för att sätta felaktiga uppgifter här och där).

  • Processor: Intel Pentium M-processor 750 (1,86 GHz)
  • Operativsystem: Microsoft Windows XP Home Edition med Service Pack 2
  • Front Side Bus: 533MHz
  • Chipset: Intel 915GM
  • Inbyggt trådlöst LAN: Intel PRO / Wireless 2200BG (802.11b / g)
  • LCD: 15,4 "WXGA (1280x800) med XBRITE teknik
  • Hårddisk: 100GB 4200 RPM Ultra ATA
  • Minne: 1GB PC-2700 333MHz DDR (512 x 2)
  • Grafik: NVIDIA GeForce Go 6200 med TurboCache med stöd 128MB (32 MB inbyggt TC och 96 MB delat huvud momery)
  • Optisk enhet: DVD + R Double Layer / DVD-RW-enhet
  • Anslutningar: Integrerat V.90-modem (RJ-11) och 10BASE-T/100BASE-TX Ethernet (RJ-45), Memory Stick-facket, PCMCIA - typ II / typ I-kort, 4-stifts i.LINK-kontakt (IEEE 1394 ), 3 USB 2.0-portar, Portreplikatorkontaktens, VGA-ut, monoljud mini Mikrofoningång, hörlursuttag.
  • Pekdon: Electro-Static pekplattan
  • Tangentbord: QWERTY, 86 tangenter med 2.5mm stroke och 19.05mm tonhöjd
  • Åtgärdsknappar: S1, S2 (programmerbar), Trådlöst LAN på / av
  • Vikt: 6,28 £. med standardbatteri
  • Mått: 14,33 "(W) x 1" -1,41 "(H) x 10,41" (D)
  • Medföljande tillbehör: Standard Lithium-ion batteri (VGP-BPS2A), nätadapter (VGP-AC19V11), TV / PVR Expansion dockningsstation, Högtalare (2), fjärrkontroll med USB IR-mottagare, nätsladd.
  • TV / PVR Expansion Dock med Högtalare: 4 USB 2.0-portar, VGA-ut, SPDIF, linjeutgången, DC In, RJ-45 Ethernet, TV (komposit), S-videoingång, RF In Giga Pocket MPEG2 realtid kodare / avkodare styrelsen med TV-tuner
  • Product Link: Sony VAIO FS680
  • Produkt Specifikationer Länk: Sony VAIO FS680 specifikationer

Design & Build

Eftersom jag nämnde jag äger tre Sony bärbara datorer, är det förmodligen inte så förvånande att jag (och faktiskt min fru och min 4-åriga, alltför) hittar FS design ska vara estetiskt tilltalande. Jag gillar verkligen den övergripande utseendet på FS-serien, särskilt när det sattes sida vid sida med min VAIO S170 . På något sätt de små kurvorna här och där bara ge dig den distinkta Sony beröring och att du känner att du vill spela det och du inte känner dig trött eller uttråkad titta på det.

Dessutom, när du sätter FS680 längs sidan S170, kommer du att uppskatta riktigt hur tunn FS-serien egentligen är. Om man tittar på bilderna nedan är FS lika tunn som S (om inte tunnare i vissa områden), och det enda som verkligen gör FS står högre än S är den lilla tappen i ryggen som luta den bärbara datorn för bättre skriva vinkel. Insåg att min S170 har endast en 13,3 "WXGA LCD med cirka bara 90% plana storlek FS, du vet FS är riktigt, riktigt tunn för sin storlek. Återigen förstärker denna insikt bara min tidigare åberopa till läsarna att inse vad FS är design för att dess utseende verkligen är lura.



Frontal titt på FS680, nu utan godsaker som följer med TV-docka ( större bild )

( större bild )

( större bild )

( större bild )

Jämförelse mellan 15,4 "FS680 och 13,3" S170. Letar uppifrån ser man tydligt familjen likhet och skillnaden i storlek mellan de två bärbara datorer. Men om man tittar från sidorna, är det mycket svårt att säga vilket är den mindre - lyckligtvis använder Sony olika färgscheman för två olika serier.

Den FS680 som granskas här har det vit-svart, två toner finish, eller "Panda Slutför" som jag vill kalla det. Personligen är jag inte ett stort fan av extrem kontrast tvåfärgade system, även om jag tycker Sony har verkligen gjort det bästa jobbet möjligt. Om du är som jag, finns det andra färgscheman som finns om du beställer FS direkt från Sony. Sista gången jag kollade, har de inte en motsvarighet till FS680 som innehåller dock, så du kommer att behöva köpa dockan separat.

Som nämnts tidigare är FS-serien också mycket lätt för sin storlek. Sony har £ 6,28 med den medföljande standardbatteri och det verkligen känns så när du bär den, även för en person som mig som har genomfört bärbara datorer runt £ 4 under de senaste fem åren. Nu nätadaptern är dock enorma och mycket tung - jag glömde att väga det, men jag skulle säga att det är minst £ 2. Det faktum att dess form och storlek är nära en tegelsten hjälper inte heller. Nätadaptern är helt enkelt inte något du vill släpa runt, om du gör någon form av styrketräning eller om du behöver ett självförsvar vapen. Som ett resultat rörlighet FS som ett system försämras av nätadaptern, trots lätthet av den bärbara datorn själv. Självklart, om du använder FS i dess avsedda funktion, är mobilitet som du behöver inte så mycket och du kan enkelt bära den humongous adaptern runt.

Utbyggnaden kvalitet är mycket bra och i nivå med mina förväntningar, trots att det färdiga FS-serien "alla är tillverkade i Kina (anpassningsbar FS fortfarande samlats här i USA). LCD-skärmen är helt opåverkad av peta på baksidan av locket och nästan ogenomtränglig för att trycka på fälgar runt LCD (en av de små saker som drar eld på S-serien). Huvuddelen av den bärbara datorn är också mycket solid och du känner dig väldigt lite böjning när du trycker riktigt hårt på det. Sony kommer inte att vara alltför glada att höra detta, men min 4-åriga fick lite för upphetsad ett par tid och gav uttrycket "knapptryckning" en ny innebörd, men FS hanteras missbruk lätt. För sitt ursprungliga ändamål som ett hem bärbar dator, är seghet FS-serien säkert mer än tillräcklig.

I / O-gränssnitt och layout

Jämfört med andra 15 "eller 15,4" bärbara datorer har FS-serien färre anslutningsportar. Detta beror främst på det faktum att Sony försöker minska vikten och tjockleken på FS och du har vissa områden som bara inte kan utnyttjas för hamnar. Å andra sidan, inte bristen på att ha varje hamn tänkbara ge den bärbara datorn ett renare utseende från vissa vinklar. Du hittar de flesta av de portar du behöver i den bärbara datorn.

Till vänster om den bärbara datorn har du den typiska Ethernet och hamnar modem nära LCD-skärmen. Majoriteten av utrymmet tas upp av den optiska enheten, vilket är ett dubbelt lager DVD + R brännare i FS680. Sedan finns det lilla hålet för laptop lås. Annat än att det inte finns något till vänster.

Från vänster till höger är Ethernet, modem, DVD-brännare och bärbara lås på vänster sida av den bärbara datorn ( större bild )

Att gå till baksidan, finns det ingenting utom batterifacket (som du inte riktigt se eftersom det alltid ett batteri) och luftventil. En sak som jag skulle vilja påpeka här är att batteriet inte vicka lite, precis som alla andra Sony laptop som använder fribärande instickstyp batteri i ryggen. Jag har inte ägs eller drivs en som jag har behövt göra något åt, men det finns människor där ute som har stött batterier som skramla mer än andra. Problemet är lätt lösbar genom utfyllnad batteriet lite, dock.



Utom luftventilen är den enda plats i ryggen batterifacket ( större bild )

Jämfört med renhet vänster och tomheten av ryggen verkar till höger för att vara extremt trångt. Det är PCMCIA-kortplats - inte den nya Express-Card-teknik, bara vanliga gamla PCMCIA - kortplats närmast dig, följt av 4-stifts FireWire-port, minne port, 3 USB, VGA-ut och AC i. Jag personligen har inga problem med Memory Stick-facket eftersom min digitalkamera är en Sony och verkligen detta är vad Sony har för avsikt att göra - tillhandahålla en integrerad Sony upplevelse så att du hålla köpa allt Sony, men jag är säker på att vissa människor kommer att stöna när de får veta vad medier som används i deras digitalkameror är inte direkt tillgängliga.



PCMCIA-kortplats, FireWire kortplats, Memory Stick-facket, tre USB, VGA ut, och AC i fylla den högra sidan av den bärbara datorn lätt ( större bild )

Med den högra sidan täcker det mesta, det finns egentligen väldigt lite kvar för framsidan och toppen. Du hittar strömbrytaren och två "S"-knapparna på utrymmet mellan LCD-skärmen och tangentbordet, samt högtalarna och indikatorlampor som "caps lock". Om du inte vet vad en "S-knapp" är, det är i princip en programmerbar snabb länk till en speciell funktion, ungefär som genvägar du har på ditt skrivbord. De är anpassningsbara så att du kan ställa upp dem för att utföra vad du vill göra, om du kan få installationsprogrammet ska fungera - igen, mer om det senare.

I det övre högra hörnet hittar du två konfigurerbara "S knappar", tre indikatorlampor och makt. Du kan också se på bilden att tangentbordet är en vanlig storlek och normal layout tangentbord med sida upp och Ned bildar en kolumn till höger ( större bild )

Det finns vissa indikatorlampor (ursäkta kornig bild, men de är strömförsörjning, batteri, hårddisk, optisk enhet och WLAN, från vänster till höger), trådlös omkopplare (under WLAN indikatorlampa) och den typiska hörlurar och uttag mikrofon ( större bild )

Avrundning upp bärbara kontakterna är hörlurarna och uttagen mic i fronten, tillsammans med en massa indikatorlampor och den trådlösa omkopplaren. Sammantaget tycker jag layouten av hamnarna mycket och jag tror faktiskt inte att FS-serien saknas några portar. Avsaknaden av en medieläsare för olika medier och endast 3 USB (oftast får du 4 i denna storleksordning) kan störa vissa människor.

TV Dock Gränssnitt

Om du tror att 3 USB inbyggt i FS680 själv är inte tillräckligt för dig, oroa dig inte, du kommer att få 3 mer i den medföljande TV-tunern docka. Jag kommer att beskriva portarna i dockan här. Bara en påminnelse, kan du köpa här docka separat och jag kommer att göra mitt argument till slutsatsen att i allmänhet är det bättre att köpa dockan separat.

Det finns totalt 4 USB-portar på TV-tunern docka, två av dem till höger och två av dem på baksidan. Ja, bör det ge dig 7 USB-portar med tre på den bärbara datorn. Tyvärr skapade lysande designers på Sony något en sidovägg på kajen (för att förhindra den bärbara datorn glider sidledes antar jag) som blockerar utanför längst till höger USB på den bärbara datorn, tillsammans med VGA ut och DC i. Som Därför får du bara 3 mer användbara USB-portar genom att använda dockningsstationen.



Den högra sidan av TV-tuner docka har 2 USB-portar. Den lilla sidoväggen som blockerar mitt pekfinger kommer att blockera en av de tre USB-portarna på höger sida av den bärbara datorn ( större bild )



Inget att vänster utom luftventilen. Lägg märke till sidoväggen är mycket kortare så att den inte kommer att blockera den optiska enheten ( större bild )

Mycket liknar den bärbara datorn själv, alla hamnar dockan koncentrerade på ena sidan, den här gången på baksidan. Du kommer att märka vissa hamnar som redan finns i den bärbara datorn, som Ethernet-och VGA-ut, men de finns där eftersom docka väggen guider blockera dem i den bärbara datorn. Andra än de "Kompensera portar", är ganska mycket allt annat A / V relaterat - komposit, koaxial, s-video, SPDIF, och ytterligare hörlurar. Utom D-sub, har TV-docka ganska mycket allt som finns därute för anslutning till TV, så du bör ha några problem med att ansluta TV dockningsstationen till din TV (eller vad signalmottagare du har).



Du hittar de flesta av kontakterna på baksidan av TV-tuner docka. Från vänster till höger har vi DC, Ethernet-port, 2 USB-portar, VGA-ut, SPDIF ut, Hörlursuttag, komposit AV, S-videoingång, och koaxial i ( större bild )

Ergonomi

När jag först startat upp FS680, hörde jag ett mycket högt, Xerox maskin som, buller. Efter flera stövlar, bekräftade jag att det var på väg från DVD-brännare och det uppenbarligen inte skada enheten, trots att det lät som det gjorde. Medan skrämmande, är detta den mest högljudda maskinen buller som jag kan höra från FS680 och det var inte riktigt så högt. När du kör normalt är den optiska enheten är mycket tyst - även när jag sätter i en skiva i och det börjar snurra, ljudet är mycket mindre än det buller det gör under uppstart. Fläkten buller är också mycket minimal, men det har en mycket distinkt "whooshing" pitch (låter mer som jag hör luftflödet, inte fläkten) som kan påminna om buller mer än den faktiska volymen.

Trots sin tystnad, gör fläkten sitt jobb väl. FS fick varm, men det fick aldrig en obekväm nivå eller en nivå som jag skulle oroa integritet av de inre komponenterna. I själva verket är det definitivt en av de coolaste Sony bärbara datorer som jag har använt. När det blir varmt, områdena är oftast på de två sidorna av tangentbordet, så det är verkligen inte orsakar mycket besvär för att använda den bärbara datorn. Dessutom gör sätta FS680 på TV-tunern docka inte ha någon negativ inverkan på kylningen av antingen den bärbara datorn eller dockningsstationen. Luftventilen på baksidan av den bärbara datorn är obehindrad av TV Turner dockan och det varma flödet kommer att strömma genom den övre ytan på baksidan av TV-tuner docka, vilket ger en varmare bana.

På tal om tangentbordet är tangentbordet på FS680 en full storlek tangentbord med Page Down och Up knapparna bildar en kolumn till höger. Det är mycket bekvämt att skriva på, och jag har inga problem att anpassa sig till tangentbordet från antingen stationärt tangentbord på jobbet eller något minskad tangentbord på min VAIO S170. Svaret är mycket skarpa, med lite "clickiness" (känslan av fingret, inte ljudet). Jag tror den övergripande återkoppling nivån är precis rätt för storleken på tangentbordet (jag föredrar mycket den mjuka tangentbordet på mindre bärbara datorer eftersom mina fingrar är alla trånga tillsammans och jag kan inte riktigt utöva för mycket kraft).

Den alternativa ingången är pekplattan. Knapparna är clicky, som de flesta andra pekplattor, men det är inte svårt att trycka på. Glidytan själv är ok också, med de typiska glidande funktioner som erbjuds i Alperna styrplattor. Det finns ingen styrpinne, så vissa kan vara besviken.

Fortsättning på sidan 2 >> (Ljud & Bild, Prestanda och benchmarking, Batteri, VAIO Zone, Slutsats)

Sida 1 | Sida 2



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar