tisdag 5 juli 2005

HP L2000 Special Edition Review (bilder, specs) - GO Lance!

HP L2000 Special Edition Review (bilder, specs) - GO Lance!
av crashmore - 2005/07/05

av Jason Ashmore, Maryland, USA

HP L2000 Special Edition Lance Armstrong anteckningsbok ( se större bild )

Under de senaste åren har jag haft en mängd olika bärbara datorer i min ägo. Bland dem har varit en IBM ThinkPad, Compaq Armada, och ett par av Dells maskiner. De var alla anständiga enheter, men alla var har utfärdats och som ett resultat ingen av dem helt lämpade antingen min personlighet eller användare stil så bra. Eftersom jag har kommit att förlita sig så mycket på att ha en bärbar dator till hands för min personliga bruk, bestämde jag att det var dags att välja och köpa min egen. Under de senaste månaderna har jag surfar specifikationer, läsa recensioner och försöker hitta den övergripande bästa bang för min buck. Så fort jag såg den första pressmeddelanden om HP Special Edition Live Stark L2000 Jag visste min sökning var slut.

Här är hur jag valde att spec min nya maskin (* = ett objekt jag uppgraderade från standardkonfiguration):

  • * AMD Turion (TM) 64 ML-37 (2.0GHz/1MB L2-cache)
  • * 14,0 WXGA BrightView Widescreen (1280x768)
  • ATI Radeon (R) Xpress 200M w / produktivitet portar
  • * 512 MB ​​DDR SDRAM (1x512MB)
  • 60 GB 5400 RPM hårddisk
  • DVD / CD-RW-enhet
  • 54g (TM) 802.11b / g WLAN w / 125HSM/SpeedBooster (TM)
  • 6 cells litiumjonbatteri

Det finns verkligen inte så många anpassningsmöjligheter för denna maskin finns. Jag valde att stöta CPU upp till ML-37 i stället för att hålla beståndet ML-28. Dessutom har jag valt BrightView uppgradering och jag valde att konfigurera mitt minne med en 512 pinne i stället för två 256MB pinnar. Mitt resonemang till detta var att jag ville beställa en extra 1 GB minne från en online-återförsäljare vid ett senare tillfälle och spara en större summa pengar över att uppgradera den via HP. De enda två uppgraderingar jag gått upp var för DVD-brännaren och Bluetooth. Jag har en extern USB 2,0 DVDR och redan äger en USB Bluetooth Dongle så jag inte kunde motivera att betala extra för något av dessa alternativ.

Jag har använt en bärbar dator som min primära dator både hemma och arbeta för ett par år nu. Det är säkert att säga mina bärbara datorer är ärlig ersättare godhet skrivbordet. Jag var tidigt ute med 802,11 trådlösa nätverk hemma och som ett resultat har blivit mycket vana vid den nivå av bärbarhet och övergripande bekvämlighet som en trådlös aktiverat Notebook PC erbjuder. Som ett resultat jag använder mina anteckningsböcker för allt olika saker såsom enkel ordbehandling, kalkylblad siffertuggande, grundläggande foto, ljus spel och mycket mer. I ett nötskal, jag behöver en mångsysslare Notebook PC. Jag har en ganska biffiga stationär maskin jag använder för videoredigering och så vidare, men min övergripande mål är att ha att våga övervåningen att använda den så lite som möjligt.

Skäl för att köpa:

Författare av denna översyn är avbildad ovan bevis på att han verkligen är en cykel fanatiker

Jag är en cykel fanatiker och runt Lance Armstrong fläkt. Det råder ingen tvekan om att detta är en Special Edition Live Strong maskinen var en viktig faktor för mig personligen när du väljer denna modell. När jag säger seriös cyklist, jag menar det, jag på min cykel 5 eller 6 dagar i veckan minst året runt. Det är säkert att säga att jag är ganska mycket limmas OLN kanal för hela juli månad när de sänder Tour de France. I själva verket, jag tittar på turné täckning nu när jag skriver denna översyn! Med detta sagt, jag ärligt talat inte göra detta köp baserat enbart på dess anslutning till Lance Armstrong Foundation. För en, hade jag läst bra saker om AMD Turion-serien av processorer och var glada med utsikten att få mina händer på en. Jag har alltid gillat AMD som företag, men hade aldrig haft en ursäkt eller behöva köpa en AMD baserad dator förrän nu. Av alla de stora datortillverkare verkar HP är ett av de få helt omfamna AMD-lösningar, som var en annan faktor i mitt val. Dessutom har jag alltid haft stor lycka med andra HP-produkter, t.ex. deras iPAQ Pocket PC, så jag var mycket säker med deras kvalitet. Jag har haft maskiner från HP: s största konkurrenter och var inte riktigt 100% nöjd med någon av dem, så jag var redo att ge HP ett skott. Förutom att erbjuda en AMD-lösning erbjuder L2000 också ett ATI Radeon Xpress videolösning. Jag har haft något annat än stor lycka med ATI-produkter hittills och var mycket glad över att ha ett ATI option videolösning, även om det integrerades. Under min online forskning fann jag de flesta människor rapporterar ATI lösningen var överlägsen den integrerade Intel-grafik lösning motsvarighet. Den sista faktorn som drivit mig över kanten var helt enkelt prissättningen. I shopping jag hade svårt att hitta en jämförelsevis prissatta och konfigureras maskin håll. Eftersom maskinen redan hade min uppmärksamhet baserat på Live starkt tema och det verkade också vara ganska respektabel under huven, jag sålde. Jag beställde L2000 samma dag det började säljas!

Var och hur Inköpt:

Den L2000 är ännu inte tillgänglig i butiker så jag beställde den direkt från HP via hpshopping.com . Hela processen för beställning var snabbt och enkelt. Jag kunde konfigurera den till min belåtenhet och placera min beställning på mindre än 15 minuter. Min totala priset kom på $ 1,124.00 innan mitt företag EPP (Employee Purchase Program) rabatt. Jag är ganska säker på att priset jag fick ett stort värde och en jäkligt coolt maskin. Det är också värt att notera att HP var ganska snabb i sjöfarten mig min maskin. Jag hade faktiskt L2000 i mina händer innan beräknad bygga datumet.

Bygga & Design:

HP L2000 lock ( större bild )

Naturligtvis Live Strong logotyp, gul trim och Lance Armstrong signatur är alla speciella designelement som är unika för denna maskin. Den L2000 levereras också fylld med den numera berömda Live Strong Yellow Band En uppsättning väldigt cool gula öronsnäckor och en cool väska med blixtlås för kablar eller något annat du kanske vill bära tillsammans med datorn. Jag personligen älskar absolut den framstående Live Stark logotyp på ryggen och jag tror den gula trim på tangentbordet bara lägger till de övergripande estetik enheten. Den övergripande designen kvalitet verkar helt enkelt top notch. Jag tycker att L2000 vara mycket mer solid känsla än mitt företag ut Dell Latitude. Först ut, den platta svart finish av L2000 bara helt enkelt ser classier än silver i min Dell. Allt från gångjärnen på skärmen för att spärren själv verkar vara både genomtänkt och byggde. Trots känslan mycket robust överlag är mitt L2000 förvånansvärt lätt och den passar lätt in i min ryggsäck datorväska. Det finns också flera extra handen i utformningen såsom på off-knappen för både trådlösa kortet och pekplatta. Jag har redan hittat mig själv att använda båda dessa på en regelbunden basis. När på jobbet jag vill stänga av trådlösa fullständigt som vi inte är tillåtet att köra våra egna trådlösa nätverk och jag föredrar att inte ens mitt kort plockas upp under sin revision genomsökningar. Jag gillar också att stänga av pekplattan när du gör en hel del att skriva. Återigen dessa funktioner verkar mycket väl genomtänkt och genomfört och är bara vanlig mycket trevlig extra Touch. En annan sak jag hittade något annorlunda med L2000 över mina tidigare bärbara datorer är det faktum att alla portar är på sidorna snarare än att någon på ryggen. Jag var inte säker på vad jag skulle tänka på detta i början, men som det visade sig att jag tror att jag föredrar denna konfiguration. Med USB och FireWire-portar på sidorna gör dem mycket mer bekvämt och tillgängligt. Denna speciella utformning verkar fungera mycket bra för mig personligen.

Undertecknat av Lance Armstrong själv, typ av ( se större bild )

Ovanstående bild visar min nya L2000 är bara något bredare än min Dell Latitude ( se större bild )

Skärm:

HP L2000 skärm med BrightView alternativ ( se större bild )

Har inte sett BrightView-funktionen förstahandsinformation, jag tog en chans och valde uppgraderingen ändå. Eftersom det var bara en $ 25 uppgradering och jag hade läst en hel del bra saker om det, tänkte jag att jag inte kunde gå fel. Som det visar sig att det var pengar väl spenderade. Skärmen är otroligt ljus och glänsande. Titta på mina digitala bilder och titta på DVD-skivor är en riktig höjdare på den här skärmen. När jag satt här skärmen sida vid sida med min Latitude Dells skärm verkar platt och typ av tråkig i jämförelse. Det är också värt att nämna att detta är också den första widescreen anteckningsbok som jag har ägt. Jag visste att det skulle vara bra för DVD visning, men jag blev förvånad över hur bra det widescreen är för sådana normala uppgifter som att redigera kalkylblad och så vidare. En annan bra sak är trots widescreen är själva maskinen inte mycket bredare än de andra bärbara datorer jag har haft.

Talare:

L2000 Altec Lansing inbyggd högtalare ( se större bild )

När jag packade min nya maskin var jag mycket positivt överraskad att hitta det lekte Altec Lansing-högtalare. Jag hade på något sätt förbisett denna funktion när kamma över specifikationer. Ljudet är anmärkningsvärt rik och volymen är stor för en bärbar dator. Jag har fått med med bara de inbyggda högtalarna glatt hittills. Om du verkligen noga ljudkvalitet du kanske vill överväga externa högtalare, men jag skulle föreslå väntar på att ge dessa en lyssna stället för att köpa dem direkt.

Processor och prestanda:

Hittills har L2000 har uppträtt mycket för mig under min dagliga uppgifter. Det verkar ganska galleriets när du kör Office, Internet Explorer, iTunes, min Polar utbildning programvara och även Adobe Photoshop. Jag har inte köpa denna maskin för spel, så jag har inte haft någon första spel egen erfarenhet på den. Vilka spel jag spelar inte normalt tung på 3D sida, så jag gissar att det kommer att göra fint där också.

Eftersom min anekdotisk information är knappast tillräckligt för att fatta ett välgrundat köpbeslut, här hur L2000 staplade i rutinen prestandatester.

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur HP L2000 med det Turion ML-37 2,0 GHz processor staplas upp till andra bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
HP L2000 AMD Turion 64 ML-37 (2,0 GHz) 1m 54s
Dell Latitude X1 (1,1 GHz ULV Pentium M) 2m 40s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Futuremark PCMark04 poäng
IBM T43 (1,86 GHz) HP L2000 (2.0GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,33 MB / s 3,08 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,19 MB / s 30,54 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 23,4 MB / s 24,13 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 10,88 MPixels / s 12,09 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1914,17 MB / s 1465,35 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,82 KB / s 3,0 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 54,11 MB / s 60,31 MB / s
Ljud konvertering 2496,87 KB / s 2621,42 KB / s
Webbsida rendering 5,27 Sidor / s 4,76 Sidor / s
DivX Video Compression 51,71 FPS 47,09 FPS
Fysik Beräkning och 3D 159,19 FPS 74,18 FPS
Grafik minne - 64 rader 868,44 FPS 499,71 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score - 467 3DMarks
CPU Score - 2768 CPUMarks
Gaming Tester
GT1 - Return To Proxycon - 2,1 FPS
GT2 - Firefly Forest - 1,4 FPS
GT3 - Canyon Flight - 2,2 FPS
CPU Tester
CPU-test 1 - 1,5 FPS
CPU-test 2 - 2,3 FPS

HD Tune Riktmärken
Minsta överföringshastighet 14,4 MB / sek
Maximal överföringshastighet 30,7 MB / sek
Genomsnittlig överföringshastighet 24,9 MB / sek
Acess tid 17,7 ms
Burst Betygsätt 64,2 MB / sek
CPU-användning 5,6%

Tangentbord och pekplatta

L2000 tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Tangentbordslayout och övergripande känslan är stor. Det finns inga oavsiktliga flex eller liknande frågor som jag har märkt. I själva verket känns det här tangentbordet bättre än vissa full storlek stationära tangentbord som jag har använt. Jag måste erkänna att missa kärnan / joystick stil pekdon (styrpinnen). Pekplattan på L2000 är inte dåligt på något sätt, det är bara att jag är van vid det andra formatet pekare som du hittar på en IBM ThinkPad eller Dell Latitude, så det tar mig lite tid att anpassa sig till det. Jag hoppas att det i några veckor jag inte ens kommer att märka skillnaden. Pekplattan är mycket lyhörd, behandlar de olika berörda sidan positionering är det enda kasta mig.

Ingångs-och utgångsportar:

HP L2000 vänster sidan ( se större bild )

HP L2000 höger sida ( se större bild )

HP L2000 framsidan vyn ( se större bild )

Den L2000 erbjuder 3 USB 2.0-portar, 1 FireWire, 1 S-video, 1 VGA, 1 Cardbus (PCMCIA-kortplats), standard ljud in / ut, HP Docking port och en minneskortläsare som stödjer MMC / Memory Stick / SD / SM & MMC . Observera minneskortläsaren inte stöder Compact Flash. Också här är ett vänligt ord av varning, inte skjuta inte ett minneskort Stick Duo i den kortplatsen. Det kommer inte att sticka ut tillräckligt för att enkelt ta bort den. Jag gjorde det misstaget och var tvungen att använda en pincett för att få ut det. Du kan dock använda adaptern som följer med en hel del MS Duo kort inga problem i spåret. Det är värt att notera att det inte finns någon IR-port inbyggd Alla ingående portar är på sidorna av ärendet i stället för på baksidan. Jag tycker hamnen platser arbetar bra för mig, men det är lite annorlunda än jag är van vid och kan ta lite tid att vänja sig om man är van vid allt som ligger på baksidan av maskinen.

L2000 enligt sidan ( se större bild )

Mediekortläsare kortplats, USB, FireWire och DVD Närbild på framsidan höger sida

Trådlöst:

Att vara en trådlöst internet knarkare gör en intern trådlös kort ett absolut krav för mig. Jag har hittat den medföljande interna 54g (TM) 802.11b / g WLAN w / 125HSM/SpeedBooster (TM) för att fungera mycket bra så här långt. Sortiment har varit stort och hastigheten tycks vara precis där det ska vara för 802.11g. Jag kan inte riktigt säga huruvida "SpeedBooster"-funktionen gör mycket, om något, men de 802.11g hastigheter jag ser är rätt i linje med mina andra 802.11g-enheter och fungerar som förväntat. Eftersom jag redan ägde en Bluetooth USB dongle jag passerade på Bluetooth uppgraderingen. Jag har ganska mycket aldrig använt Bluetooth-funktionen inbyggd i min Dell, så jag gissar att det är nödvändigt sällan kommer, om alls, uppstår. Tyvärr finns det ingen IR-port inbyggd jag var tvungen att lägga en IRDA dongle till min påse med tricks sedan du köpte maskinen. Jag använder en Polar pulsmätare som laddar upp data till en dator via en IrDA-port. Min puls enhet och data utbildning är sådana integrerade delar av min cykling som jag bara måste ha en infraröd port på min dator. Det är bra om Dongle är jag vet kan använda den på min stationära dator om behovet någonsin skulle uppstå.

Batteri:

Så långt, så bra när det gäller batteriet. Jag får en solid par timmars användning under de sällsynta tillfällen när jag inte inkopplad jag vet att kliva upp till den snabbaste AMD Turion-processor har kostat mig lite körtid, men det var en uppoffring jag var beredd att göra eftersom 9 gånger av 10 jag kör bort av växelström.

Operativsystem och programvara:

Jag är van att och föredrar kör MS XP Pro som jag betalat extra kostnad att uppgradera. När det gäller resten av den medföljande mjukvaran går, är det inget speciellt. MS Works ingick som var MS Money. Jag avinstallerade genast Works och installerat MS Office. Jag använder Office i min dagliga arbete och privatliv, så jag har ingen riktig tid att leka med prova ut urvattnad Works Suite. Jag är dock använder MS Money och finner det mycket användbart. Utöver MS verktygen fanns en kopia av Norton med 60 dagars ingående uppdateringar. Jag avinstallerade det också för att kunna installera min egen anti-virus program. Det är inte en dålig mjukvarupaket, men det är säkert något att skriva hem om.

Kundtjänst:

Jag har inte haft någon anledning att ringa teknisk support, men fick bra service från hpshopping tidigt. När jag först placerade order på min maskin jag kände att min nuvarande arbetsgivare erbjöd en EPP rabatt som ett företag perk. Detta innebar i princip en $ 60,00 besparingar för mig. När jag fick reda på att rabatten jag kunde ringa HPShopping och efter förklara situationen och ge min rabattkod, krediteras de belopp tillbaka till kreditkortet. Det var snabbt och smärtfritt och bara övergripande bra service.

Klagomål:

Att inte ha en inbyggd IR-port är typ av en bummer för mig eftersom jag behöver använda en på en nästan daglig basis. Jag saknar också kärnan / joystick stil pekdon. Jag vill också minneskortläsaren stödde Compact Flash.

Lovorden:

Totalt byggkvalitet verkar utmärkt. Det är en stor prestanda maskin till ett utmärkt pris. Positiva mer än kompensera för eventuella mindre gnäller. Live Stark design och specialfunktioner utgåva som verkligen denna maskin isär kosmetiskt. HP har också donerar $ 50 till LAF för varje såld enhet.

Slutsats:

Vore jag att göra det igen, skulle jag köpa denna maskin igen i ett pulsslag. Som jag nämnde är jag en ENORM cykling fläkt och Lance Armstrong anhängare. Att kunna visa mitt stöd för LAF genom mitt val av bärbara datorer är helt enkelt fantastisk. Maskinen fungerar mycket bra för min dagliga uppgifter. Det verkar mycket robust, och skärmen är underbara. På denna punkt är jag övertygad om jag helt enkelt inte kunde ha valt en bättre bärbar dator för mig själv. Jag rekommenderar starkt att ge L2000 en allvarlig titt, även om du inte är en lans eller cykla fläkt, baserat på prestanda och pris. Dessa bör i butiker inom den närmaste månaden så håll utkik efter dem och kolla in dem personligen när du får en chans.

Komplett Bildgalleri

Om du vill se alla bilder tar denna bärbara datorer och vissa inte ingår i denna översyn, gå hit:

HP L2000 Recension mage galleri

Pris och tillgänglighet

Författarens blogg

http://www.mtb-blog.com/



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar