onsdag 20 juli 2005

Acer TravelMate 2702WLMi Recension (pics, specifikationer)

Acer TravelMate 2702WLMi Recension (pics, specifikationer)
av Garrett - 2005/07/20

av Chris Garrett, Gloucestershire Storbritannien

- Kära läsare, är Acer TravelMate 2700-serien för närvarande endast erbjudas till försäljning i Storbritannien -

Inledning

I syfte att göra denna webbplats både en användbar resurs för design och hårdvara entusiaster både jag tänkte att det är på tiden att jag skrev min första produkt recension. Har precis fått min nya Acer Travelmate 2702WLMi jag beslutat att slå upp en liten översyn av det, koncentrerar sig på de båda områdena prestanda och design. Först av jag skulle vilja säga att för mycket budget vänligt pris på 549 brittiska pounds ($ 965 USD) Jag väntade en beastie maskin i nivå med till exempel Sony Vaio eller Apple Powerbook, och var positivt överraskad med vad laptop avgav.

Acer TravelMate 2702WLMi specifikationer

  • Intel Pentium 4-processor 3,0 GHz (800MHz FSB),
  • Microsoft Windows XP Home Edition (SP2)
  • 15,4 "WXGA TFT-skärm,
  • 40GB hårddisk
  • 256MB DDR (Max 2GB)
  • Kommunikation: 56Kbps modem, 10/100 LAN, Inbyggt trådlöst LAN (802,11 b / g),
  • DVD-RW Dual optisk enhet
  • 8-cells Li-Ion batteri
  • Portar: 4 USB 2,0, 1 LAN, 1 modem, 1 IR, 1 VGA-ut, 1 PC-kortplats, 1 AC-adapter, 1 mikrofon, 1 linjeutgång (hörlurar)
  • Vikt: 7,5 £
  • Mått: 14,4 "x 11,4" x 1,8 "(bredd x djup x tjocklek)
  • 1 år resegaranti

Acer TravelMate 2700-serien ( se större bild )

Design

Första upp estetik. Från början TravelMate dimensioner tyder på att det är allt annat än en "Travel Mate", men mer av en stationär dator, ". Tjock för 15,4" mätning i nästan 2 widescreen konfigurationen är välkomna som försöker att arbeta på någon form av design med lägre end 12 "skärmar är nära på omöjligt och det faktum att TravelMate erbjuder widescreen gör den idealisk för att titta på film Trots att skrymmande, utstrålar den bärbara datorns utsida den ökända Acer stil,. anta sin glänsande silver finish som på avstånd, är oläslig från aluminium (det är i själva verket bara plast). De böjda kanter och eleganta linjer ger fallet en suave känsla som effektivt döljer sin budget pris.

Lägg märke till de böjda kanterna på Acer TravelMate ( se större bild )

Acer TravelMate 2702WLMi tangentbord vy ( se större bild )

( större bild )

Acer TravelMate 2702WLMi framifrån ( se större bild )

Processor

Det 3.00GHz Pentium 4 Prescott CPU är den främsta undergång den bärbara datorn. Även om det ger ett kraftfullt bearbetning bas är det också den främsta orsaken till den bärbara datorns portabilitet frågor som Acer har fått utforma chassit runt överdimensionerade kylare som är nödvändiga för att kyla djuriska chip. På botten av höljet Acer har lagt två 40mm fläktar som faktiskt inte var bäddade ordentligt vid leverans (jag för närvarande väntar på en kurir att ta tillbaka för korrigering) men fansen kommer fortfarande att vara irriterande högt när ändrats. Pentium 4 massiva strömförbrukningsnivåerna innebär också att livslängden för ett fulladdat batteri endast förutspås av Acer sig vara en timme, men inte vänster tomgång, batteritid faktiskt bara kommer in på en ynka 40 minuter, förbättra maskinerna lämplighet som en stationär dator.

Minne

Som standard är maskinen endast utrustad med en mycket underwhelming 256 MB DDR333 RAM-minne men lyckligtvis butiken jag köpte den från (Shop Acer UK) körde en gratis uppgradering till 512 MB (de också kastade i en fri Belkin bärväska). Detta är definitivt tillräckligt för normal datoranvändning, men om jag någonsin komma runt att kapitalisera på maskinerna makt och kasta ut mitt skrivbord jag måste se jag uppgradera till ett 1GB.

Grafik

Den största skillnaden mellan de TravelMate och andra bärbara datorer på marknaden inom denna prisklass är dedikerat grafikkort. Medan de flesta bärbara datorer räcker med moderkort ombord grafik, har Acer plumped för ATI Mobility Radeon 9000 grafikkort med 64 MB DDR som erbjuder ett extra spel element till maskinen (okej, du kommer inte att få Doom III ut på 1.600 x 1.200 men det tar hand tillfällig spel med relativ lätthet).

Hard Drive

Kärnan där Acer har verkligen gett sig en dålig visar är i Travelmate lagring, erbjuder en ynklig 40GB hårddisk. Ännu mer irriterande är det faktum att någon är borta och fördelades den hårddisken i två 20GB sektioner vilket gör organisera filer en mardröm (urrrg!). Även denna partition kan ångras, är det mycket troligt att jag kommer att slita ut den hårddisken och installera en 100GB Toshiba att mina filer är säkra och organiserade.

Optisk enhet

Dual Layer DVD-RW kom som en enorm chock som i slimmade form kan dessa små enheter är mycket dyr. Frekvensomriktaren skriver på 8x, men jag måste varna dig, inte försöka bränna en DVD med maskinen i knäet. Jag väntar fortfarande på att brännskador att läka upp!

Trådlös

Den bärbara datorn är också trådlös redo, erbjuder både traditionell 802.11b WiFi mottagning och Bluetooth. Acer har övervägt båda dessa i utformningen av ärendet och har placerat två stora knappar på framsidan av chassit som gör att du kan aktivera eller inaktivera trådlös mottagning.

Högtalare

Högtalarna som följer med maskinen är faktiskt mycket bra, inbyggd i den böjda framkant på maskinen de erbjuder utmärkt bas och söta klingande diskant. Även om du tänker agera på den föreslagna användningen av den bärbara datorn som en stationär dator skulle också få råd att köpa ett ljudsystem med en subwoofer som dessa erbjuder överlägsen kvalitet när det kommer till musik.

Operativsystem

Införandet av en Windows XP Home Edition återställa disken är inte min inställning och jag kan inte se varför Acer kunde inte ha medföljande en full version och kanske professionellt i stället. SP2 förinstallerat och som av ännu har jag inte haft några problem och är glad över att alla förare är förinstallerade.

Super Pi Test

P4 3,0 GHz-processorn presterar ganska bra med en Super Pi 2M tid 1 minut 42 sekunder men tyvärr för med sig oönskade nivå fläktljud och beroende på vad du gör, värme nivåer.

Super Pi (beräkna Pi till 2 miljoner siffror):

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Acer TravelMate 2702WLMi (Pentium 4 3.0GHz) 1m 42S
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Pentium M) 2m 28s

Slutsats

Acer TravelMate 2702WMLi över vyn ( se större bild )

Totalt TravelMate är en stark aktör till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Den har kapacitet och komponenter som ofta förknippas med högre slutet system, men tyvärr saknar portabilitet och tystnaden att matcha. Acer "folio" design packar attraktivitet i maskinen i vanlig överflöd och ger intryck av mycket högre värde. Tyvärr är det låt ned av endräkt som ljudnivåer och urusla batteritid, men om du är ute efter att byta ditt skrivbord med ett semi-bärbart system TravelMate har vad som krävs, och jag ser fram emot biceps Mig ll skörda från släpa runt med maskinen.

Pris och tillgänglighet

TravelMate 2702WLMi är tillgänglig från följande detaljister i Förenade kungariket:

  • Comet.co.uk
  • Misco.co.uk
  • Dabs.com


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar