söndag 31 juli 2005

IBM ThinkPad T43 Review (pics, specifikationer)

IBM ThinkPad T43 Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2005/07/31

av Felipe Hempe

Bakgrund

Jag behövde en ny laptop för skolan och har varit en Apple användare i många år det var tufft nyheter när jag hörde jag var tvungen att använda en dator. Min första tanke var att hitta något som var minst lika stil anteckningsbok som Powerbook. Med andra ord, jag ville något kraftfullt och lätt. Inledningsvis var jag benägen att köpa en Sony S-serien , men priset var högt för vad det hade att erbjuda, plus att jag hört det hade värme och fläkt frågor. Jag tittade på bärbara modeller av Toshiba, Fujitsu och Asus, men de bara inte verkar rätt för mina behov. Jag såg äntligen ThinkPad T-serien och var nöjd med det övergripande paketet, så jag beställde en ThinkPad T43 genom Lenovos webbplats och fick det några veckor senare. Här är min recension efter att ha använt det i över en vecka.

IBM ThinkPad T43 Översikt

Även inriktade på ett företag folkmassa, ger IBM / Lenovo: s flaggskepp T-serien kraft och bärbarhet för den som söker en stor övergripande paket. Den mycket distinkta allt svart kropp är inte bara tilltalande för ögat (väl åtminstone för mig), men det är också mycket solid och välbyggd. Även om inte perfekt, T43 ett mycket bra köp.

ThinkPad T43 Specifikationer

Denna översyn bygger på en ThinkPad T43 2687DSU med följande specifikationer

  • Pentium M 730 till 2,0 GHz
  • 14,1 tums skärm (1400x1050)
  • ATI Mobility Radeon X300 64 MB
  • 512 MB RAM
  • 80 GB, 5400 RPM hårddisk
  • Multi Recorder (4x max DVD-bränning)
  • Intel PRO Wireless 2915ABG (802.11 a / b / g)
  • Inbyggd Bluetooth
  • Fingeravtryck Scanner
  • 9-cells batteri
  • Windows XP Pro
  • 5,1-5,5 pounds
  • IBM svart nätadapter
  • 3 års garanti

Denna modell är noterat på IBM / Lenovo webbplats för $ 2149,00 plus skatt. Denna modell har en tre års garanti.

Design

Från första gången du plockar upp en T43 du kan säga det är en solid dator. I T43 Höljet innehåller titan och magnesium kompositmaterial som gör den bärbara datorn fast och hindrar skärmen från böjning. Skillnad från de flesta konsumenter bärbara datorer ser T43 och känns välbyggd, inga uppenbara konstruktionsfel som helst. Jag tycker att storlek och vikt är utmärkt för resor och T43 är bekväm att använda i knät.

Input / Output-portar:

Höger sida:

Monitorutgång och Multidrive ( se större bild )

Vänster sida:

Två USB-portar, S-videoutgång, Modem, Gigabit Ethernet, ljud-portar, en PC-kort typ I / II och en ExpressCard/54 eller 34 ( se större bild )

Tillbaka:

AC Port, Parallellport, Batteri. ( större bild )

Fram:

Högtalare, Infraröd port ( för större bild )

Visa

Jag skulle säga att T43 skärm är inte den bästa skärmen som finns på marknaden, men det är långt ifrån mediokra. Det 14,1-tums skärm är en stor storlek eftersom det erbjuder ett stort visningsområde men gör att datorn kan vara bärbar på grund av sin mindre storlek fotavtryck och bättre batteritid (på grund av mindre skärm och lägre effektbehov) än 15,0-tums T43 erbjudande . Det 1400x1050 SXGA-upplösning är stor, tog mindre teckenstorlek lite tid att vänja sig, men nu är jag älskar det. Enheten fick jag har inga döda pixlar. Mätt till min standarder är ljusstyrkan på skärmen är mycket bra, och färgerna förblir sant. Den ThinkLight (Fn + PgUp) sitter på toppen av skärmen, gör tangentbordet för att synas under den mörka. Detta är en stor funktion, men ljuset är så svagt att det verkligen bara är effektiv i ett mycket mörkt rum.

Tangentbord och pekdon:

Många är överens om att IBM / Lenovo gör den bästa tangentbordet för bärbara datorer, jag är också i detta yttrande. Tangentbordet är en fröjd att skriva på, så det är inställt möjliggör enklare att skriva som är bekvämt för händer och handleder. Det T43 har dubbla pekdon. En TrackPoint, som är bra att använda och är mycket bekväma (det även kommer med 3 olika huvudstorlekar för den så att du kan välja din favorit). Styrplattan är mycket solid har precis rätt känslighet. Till höger om tangenten Esc finns fem knappar: Access IBM, volym upp, volym ned, tyst, och makt. Denna T43 kommer med en fingeravtrycksläsare som finns under piltangenterna.

ThinkPad T43 tangentbord och TrackPoint navigering ( se större bild )

Talare:

Inte mycket att säga, är bärbara högtalare inte kända för att vara bra och tyvärr T43 faller under samma kategori. Jag hittar dem okej för att lyssna på ett par låtar och en och annan film, men de är verkligen inte en ersättning för externa högtalare. Personligen är jag nöjd med ljudet, men är något en audiofil jag erkänna att de inte är bra.

Batteri:

Denna specifika modell (2687 DSU) kom med ett 9-cells batteri. Detta batteri ger lite tyngd till T43 och sticker ut på baksidan. För den genomsnittlige datoranvändaren (surfning, ord etc.) bör batteriet räcka över fem timmar. När jag beställde denna laptop fanns en promo som gav mig en gratis 6-cells batteri, som jag tycker jag använder för det mesta. Detta batteri är lätt och inte sticker ut alls. Den 6-cells batteri ger mig nästan fyra timmars användning.

Ovanför visa med 6-cells batteri ( se större bild )

Ovanför visa med 9-cells batteri ( se större bild )

Trådlöst:

Denna modell kom med ett integrerat Intel Pro Wireless 2915ABG-kort. Det sätt antennerna är placerade på denna bärbara dator, inbäddad i skärmen fallet ger bättre mottagning. Jag hittade området var bättre jämfört med en Linksys trådlös PC-kort. Denna T43 kommer också med inbyggd Bluetooth och IR.

Fläkt och värme:

En vän till mig har en Toshiba Tecra M3, vilket är en trevlig bärbar dator, men människan gör det bli varmt. Jag läste några recensioner på T43 om värme och det verkade inte som om det var verkligen ett problem. Tja, allt jag kan säga att efter över en vecka för att använda den, denna laptop aldrig blir varm. Fläkten går alltid, men det är tyst. Ibland fläkten går snabbt i några sekunder men senare återgår till det normala.

Prestanda:

Att ha en Pentium M 760 (2,0 GHz) processor gör den här datorn mycket attraktiv. Allt löper smidigt och maskinen aldrig släpar. Den medföljande 512 MB RAM gör att datorn kan köra bra, men jag skulle rekommendera minst 1 GB RAM. Startup är snabb, men inte den snabbaste. Detta är definitivt inte en spelautomat, men ATI Radeon X300 64 MB-kort är bra nog att göra grafik smidigt.
Programvara och säkerhet:

Access IBM är något IBM ska vara stolt över, det är något som inget annat företag erbjuder en motsvarande (så vitt jag vet). Öppna och ändra inställningar är skitkul, mycket lätt och snabbt. IBM har annan programvara för att bränna och göra DVD-skivor samt en 90 dagars testversion av Norton Antivirus 2005. Den medföljande fingeravtrycksläsare är en stor funktion (men inte en nödvändighet), som möjliggör snabbare start samt låta lösenordshantering vara lättare. Den fingeravtrycksläsare är också mycket lätt att installera och använda (även om tar några minuter att vänja sig).

Costumer Support:

Detta särskilt T43 hade en två veckors förhandsbeställning när jag placerade ordern på hemsidan. Den första veckan var jag säker på att det skulle skicka det datum som var planerad att göra det (29 juni). Med den dagen närmar sig och med några ändringar på statussidan kontaktade jag IBM. De berättade för mig att det var på baksidan ordning och det skulle leverera 15 juli, eftersom jag behövde det innan 20 juli jag lite oroade. Några dagar senare kontaktade jag IBM igen och de berättade för mig att allt var bra och att de skulle skicka den från Hongkong. Så de gjorde och 29 juni det lämnade Hongkong lager. Eftersom sjöfarten var fri jag förväntade minst en vecka för att ta emot den, levereras IBM den Express och mycket till min förvåning fick jag det två dagar senare den 1 juli. Teknikerna var mycket hjälpsamma och processen var stor. Tänk dock att inga internationella kreditkort än American Express accepteras för beställning från USA platsen.

Slutsats:

Denna översyn gör T43 verka som en stor maskin, och det är, men som allt i livet är det inte perfekt. Proffsen har ganska mycket sagts under översyn, så jag kommer att gå direkt till nackdelarna:

Nackdelar

  • IBM omfattar inte någon återställnings-CD: s (även en medföljande IBM-program kan du göra dem själv)
  • Jag skulle vilja se minst fyra USB 2.0-portar (endast 2 ingår).
  • Nej Firewire-port
  • Multi Recorder bränner bara ett lager DVD är upp till 4x
  • Inte mycket för spel
  • Priset kan vara i överkant för vissa
  • Mycket bättre skärmar finns ute
  • Inget minneskortläsare eller andra funktioner finns på konsumenternas bärbara datorer
  • Inte en Powerbook!

Fördelar

  • Access IBM Software
  • ThinkPad tangentbordet är det bästa ute för någon bärbar dator
  • Solid och robust kroppsbyggnad och höljet gör denna laptop mycket hållbara
  • Låg vikt, smal men kraftfull
  • 3-års garanti standard
  • Bra batteritid med antingen standard 6-cells (4 timmar) eller mer med 9-cells

Pris och tillgänglighet

Andra ThinkPad T43 Recensioner

  • http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2285
  • http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2380


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar