söndag 3 juli 2005

Gateway M360X och 6510GZ Review (pics, specifikationer)

Gateway M360X och 6510GZ Review (pics, specifikationer)
av Caroline Bogart - 2005/07/03

av Caroline Bogart, New Hampshire USA

(Observera att Gateway 6510GZ samma som gateway M360X. Den 6510GZ säljs i butiker medan M360X säljs online på Gateway.com)

Översikt och introduktion

Den Gateway 6510GZ är Gateways detaljhandeln version av M360X-modellen. Det är en Centrino byggd för rörlighet, men är stor och kraftfull nog att vara en stationär dator. Jag köpte denna modell på en lokal Circuit City. Efter att ha köpt två Gateways redan från Gateway.com Jag vet den frustration som Gateway Corporate (även efter byte min 9550 chassi 4 gånger det var fortfarande inte "en citron"). Gateway teknisk telefonsupport kan vara till stor hjälp, men Gateway Teknisk e-stöd är enorm dåligt. Jag valde Circuit City som den mindre av de onda möjligheter för att köpa. Faktum är, det finns ingen frustration-fri-garanti, men åtminstone en lokal stor låda har människor jag kan prata med öga mot öga, om så behövs.

Gateway 6510GZ specifikationer

  • Mått: Höjd 1,4 ", bredd 14,1", Längd 10,4 "
  • Vikt £ 6,3
  • Processor Intel Pentium M 1,6 GHz Intel 725
  • Display WXGA widescreen Ultrabright 1280x800
  • Skärmstorlek 15,4 "
  • Systembuss 400MHz
  • Cacheminne 2 MB om Die Nivå 2
  • Systemminne (RAM) 512 MB
  • Utbyggbart till 2,0 GB
  • RAM-typ PC2700 DDR
  • Hårddisk Typ EIDE
  • Hårddisk 80 GB
  • Optisk enhet Multiformat DVD + - RW / CD-RW
  • Diskettenhet Ingen
  • Grafik Intel Extreme Graphics 2
  • Videominne 32 MB (upp till 64 MB)
  • MPEG Ja
  • Modem 56 Kbps ITU V.90
  • Nätverk Inbyggt Intel PRO / Wireless 2200BG nätverksanslutning (802.11b / g), 10/100 Ethernet LAN (RJ-45-kontakt)
  • Ljud AC 97 2,3 kompatibel, Högtalare Inbyggd
  • Portar: PCMCIA slots 1 typ II, USB 2.0-portar 4 USB 2.0, IEEE 1394 FireWire-portar 1
  • Batteri Typ 8 cells litiumjonbatteri
  • Pekdon Pekplatta med vertikal bläddra
  • Operativsystem Windows XP Home sp2
  • Minneskortläsare 4-i-1 kompatibel med Memory Stick, Memory Stick Pro, Secure Digital och MultiMediaCard ... arbetar med digitala kameror ...

Anledningen till att köpa



Jag är en programvara ingenjör. Jag skriver ASP / ASP.Net / Access / SQL Server / e-handel applikationer. Vid varje givet tillfälle har jag 15 webbläsare, Microsoft Word, en gammal version av Dreamweaver den. NET IDE och Outlook igång.

Jag har en Gateway 5550 och tills nyligen hade jag en gateway 9550. Den 5550 är en arbetshäst, en otroligt kraftfull maskin för en PII 333 MHz-anteckningsbok. Det har bortskämda mig, eftersom det från ett användarvänligt upplevelse synvinkel Pentium 4/M/Celeron/Centrino och även Athlon 64 inte verkar otroligt snabbare. Snabbare, ja, men inte otroligt snabbare.

Gateway sålde mig en felaktig A / C adapter för 9550. Under de senaste två åren har fel plugg storlek har ätit bort på strömkontakten, en komponent som löds till moderkortet. Därför är 9550 bryts ner och säljs för delar.

Jag ersatte Gateway 9550 med en Compaq Presario R4000 AMD Athlon 64 4000 +, en vacker maskin med en olycklig brist: efter alla dessa år med Gateways, jag vill ha en Gateway tangentbord. Den Presario är inte så annorlunda, men det är annorlunda nog, och pekplattan är för långt till höger för min smak. Gateway Athlon har ett nytt tangentbord, så jag bort den maskinen i listan. Toshiba tangentbord kommer mycket nära vad jag vill med den olycklig brist att det finns en ALT-tangenten längst ner till höger där Ctrl-tangenten ska vara. Sony bärbara datorer har goda tangentbordslayouter, men maskinerna har den olyckliga kvalitet byggs av Sony, som vid denna tidpunkt i sin livscykel kan inte ens bygga en riktig maskin telefon svara. Deras Sony Notebook displayer är fantastisk men deras tillförlitlighet är legendariskt dålig.

Så Gateway 6510GZ det är för mig, och totalt sett är det en ganska trevlig maskin.

Var och hur köpte

Jag har behandlat Gateway.com for10 år. Teknikerna är stora men Corporate är en smärta. Jag var tvungen att byta ut min 9550 chassi fyra gånger och kunde inte få Gateway att förklara den en citron. Och jag är inte rädd för att använda företagets kreditkort och justitieministrar i North Dakota och Kalifornien. Sök på nätet för Circuit City / Best Buy / CompUSA och du kan hitta massor av mardröm berättelser där, liksom.

Mitt resonemang för att köpa på Circuit City var detta:

1. Jag kan få längre personligen än via telefon (därav Circuit City vann över Gateway.com)

2. Circuit City erbjuder olycksfallsförsäkring (därav Circuit City vann över Best Buy)

Circuit City hade maskinen för $ 1249. Jag sa försäljaren Circuit City som Best Buy sålde samma maskin för $ 1049. Försäljaren fick mig att priset nästan omedelbart, och han var mycket vänligt om det.

Den stötestenen var att hitta Gateway garanti. Ska jag behöva garantiservice på vägen, jag vill inte slåss med Circuit City eller någon annan. Utan att veta vad avtalet säger, är det omöjligt att veta mina rättigheter. Circuit City säkerhetskopierar död pixel policy oavsett tillverkarens teckningsoptioner. Den stora lådan butikerna maskopi med tillverkarna för att dölja tillverkarens garantier. Efter allt, Circuit City tekniker vet vilka garantier gäller, så klart någon vet vad en gateway garanti ser ut. Jag är inte hänvisar till standardspråket, jag talar om batteriet och skärmen politik.

Vi kunde inte hitta Gateway pixel-och batteri. En garanti är ett kontrakt, och datortillverkare är att komma undan med att be dig att gå med på ett avtal som du absolut inte kan hitta. Jag är ganska säker på att det är olagligt. Kom ihåg att be om en kopia av butiken och datorn garantier maker. Flera försäljare och bekanta hjälpte mig leta efter Gateway pixelpolicy. Vi hittade aldrig det. Slutligen chefen erbjuds att skriva pixelgaranti på kvittot själv. Med ett undantag jag beskriver nedan, var dessa de vänligaste, minst sleazy försäljning av datorer killar jag någonsin träffat.

Den säljare som hade skapat min biljett lämnade för ett möte. Jag slutade med en annan säljare, en som hade hjälpt mig söka Google Grupper för Gateway garantin. Han kommenterade att min försäljare lämnade företaget och skulle inte dra nytta av försäljningen, och sedan han utplånade den andres uppgifter och re-ingång det under hans bricka. Inte bara var detta otroligt slemmiga, torkade ut min $ 1049 pris. Chefen nytt skrev biljetten och jag slutade betala $ 1023 för datorn och $ 325 för 25 månader olyckor och Circuit City garantin. Jag konfigurerade M360X online: Även om det inte är helt äpplen-till-äpplen, var närmast motsvarande M360X $ 1116 före olyckan och garantin.

Jag är helt nöjd med det pris som betalas, och med undantag för det en bisarr handling, jag tror att Circuit City killarna var fantastisk. De var bra, mycket trevlig och helt på min sida om att vilja se kontrakten innan jag köpte maskinen.

Form och design

Gateway 6510GZ är en 15,4 "widescreen med Ultrabright TFT WXGA-skärm. Jag har svårt att förstå vad big deal handlar om Ultrabright. Jag kan se mig själv när skärmens släckt. Jag kan inte se något när jag tar maskinens utanför.

Maskinen i sig är ungefär lika tungt som min 9550, vilket är tungt, men jag har aldrig sinnade att. Jag bär maskinen till Panera och inte flygplatsen. Lådan är robust och stänga locket gör en stram klick. Fallet är robust borstad metall. Nycklarna är standard vitt på svart. Pekplattan är direkt under mellanslagstangenten, där den hör hemma. Maskinen har några neon belysning på strömbrytaren och trådlösa indikatorer, en cutesy futuristisk touch som jag gillar. Jag har en super neon'ed ut extern USB-enhet, och jag tror att neons ser trevligt tillsammans.

Gateway M360X Ovanifrån ( se större bild )

Sidovy från vänster av Gateway M360X ( se större bild )

Baksidan av Gateway M360X ( se större bild )

Höger sida av Gateway M360X ( se större bild )

Skärm

Skärmen är en spegel i mörker och ganska svårt att få rätt när tänd. Jag började inte kunna se någonting klart: typ var för liten och bilderna var otydlig.

Glansiga skärmen = Spegel när skärmen är avstängd ( se större bild )

Det finns många Intel-grafik bildskärmsinställningarna. Hur jag fick faktiskt skärmen att fungera är fortfarande ett mysterium för mig. Jag folkomröstade teckenstorlek och startas sedan besegrade tillbaka till 96 dpi och startas om. Jag återställs också Intel Graphics Controller Egenskaper (Gamma, Ljusstyrka och Kontrast). Dessa var alla irriterande ändringar som inte hjälpte, men på något sätt på den andra omstart allt fast i en mycket trevlig skärm.

Widescreen är cool, men Gateway 9550 var mycket omfattande och 6510GZ verkar inte så annorlunda. Den maximala upplösningen är 1280 x 800, vilket är mycket mindre höjd än jag är van vid, men det är verkligen verkar fungera bra när jag leta efter ett tag.

Högtalare

Jag har inget intresse av bärbara högtalare och min förmåga att rapportera om de 6510GZ högtalarna är värt är liten. Jag kan inte urskilja texter till de flesta låtar på några högtalare. Jag är alltid förvånad när jag sätter på hörlurarna och höra texterna till låtarna för första gången. Så gå till affären och döm själv, är min åsikt inte värt uttrycker.

Processor och prestanda

Gateway 6510GZ levereras med en Intel Pentium M 1,6 GHz "725" processor med en 400 MHz-frontside bus och 2 MB nivå 2-cache. Maskinen levereras med två 256 MB PC2700 SODIMM DDR RAM minnen som jag kommer upp till totalt 1 GB eller 2 GB på vägen.

Den 4200 RPM hårddisk ansluts via en EIDE (ATA-5) kanal. Om utredningen visar att kanalen inte kommer att flaskhalsen en snabbare enhet jag kommer att få Hitachi 5200 eller 7200 rpm.

Mellan RAM och hårddisk jag misstänker att maskinen kommer att känna tillräckligt snabbt. Just nu skulle jag säga att jag inte är så imponerad. Det finns få maskiner som - från en användare synvinkel - känns snabbare än min Gateway Solo 5550.

Min test för perceptuella laptop hastighet är att starta Adobe Reader. Jag såg det komma upp i 2 sekunder på en Compaq Presario R4025US Athlon AMD 64 en gång, men jag tror att det måste ha varit i cachen, som senare Athlon AMD 64 Adobe Reader test inte gav detta resultat. De flesta diskar churn verkligen ladda dessa Adobe bibliotek och 6510GZ är inte annorlunda. Adobe Reader laddar i ca 10 sekunder.

Jag laddade Pinball och det kom upp omedelbart. Jag hoppas att ni spelare inte skrattar för hårt. Jag har inte köpa en bärbar dator för spel, men då skulle jag inte köpa något annat än en icke-datoriserad mekanisk flipperspel för mina underhållning behov, så jag är ingen domare.

Riktmärken

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur Gateway 6510GZ med det 1,6 GHz processor staplas upp till andra bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Gateway 6510GZ / M360 (1.6GHz Dothan Pentium M) 2m 02S
Dell Latitude X1 (1,1 GHz ULV Pentium M) 2m 40s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Futuremark PCMark04 poäng
IBM T43 (1,86 GHz) Gateway
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,33 MB / s 3,1 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,19 MB / s 23,75 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 23,4 MB / s 20,5 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 10,88 MPixels / s 9,51 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1914,17 MB / s 1825,06 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,82 KB / s 2,35 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 54,11 MB / s 47,45 MB / s
Ljud konvertering 2496,87 KB / s 2169,86 KB / s
Webbsida rendering 5,27 Sidor / s 4,82 Sidor / s
DivX Video Compression 51,71 FPS 43,77 FPS
Fysik Beräkning och 3D 159,19 FPS 63,49 FPS
Grafik minne - 64 rader 868,44 FPS 360,89 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score 727 3DMarks NA
CPU Score 3414 CPUMarks NA
Gaming Tester
GT1 - Return To Proxycon 3,3 FPS NA
GT2 - Firefly Forest 2,2 FPS NA
GT3 - Canyon Flight 3,4 FPS NA
CPU Tester
CPU-test 1 1,18 FPS NA
CPU-test 2 2,9 FPS NA

HD Tune Riktmärken
Minsta överföringshastighet 13,2 MB / sek
Maximal överföringshastighet 28,8 MB / sek
Genomsnittlig överföringshastighet 22,3 MB / sek
Acess tid 18,3 ms
Burst Betygsätt 76,8 MB / sek
CPU-användning 4,2%

Batteri

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet är min existensberättigande. Jag vill längst ned till vänster för att ha kontroll, fönster, Alt. Jag vill ner till höger för att få ALT och kontroll nycklar, följt av piltangenterna. Den övre högra bör vara en Delete-tangenten. Home, Page Up, bör Page Down och End tangenter falla vertikalt över den högra sidan. På Escape bör vara längst upp till vänster. Det 6510GZ har dessa tangentbord kvaliteter. Gateway 6510GZ tangentbord touch är styvare än de 9550 eller 5550 modeller. Det är stabilt och väl sätta-ihop. Det är skarp men kräver muskler, jag skulle föredra det var lite lösare.

Gateway 6510GZ/M360X tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Pekplattan är perfekt. Jag försökte dussintals pekplattor och jag tror att Gateways har den bästa känslan. Var noga med att kassan de många pekplatta alternativ. Den 6510GZ Pekplattan är smidig och lyhörd, men inte lika smidig som de 9550 eller 5550 pekplattor. Det är mycket smidigare än pekplattor från andra märken.

Trådlös

Gateway 6510GZ kommer med en integrerad 802.11b / g trådlöst kort. Kortet finns Circuit City och mitt hem Linksys routrar utan problem.

Batteri

Den egenutvecklade (Sanyo) 8-cells batteri är en stor affär som tar upp bredden på maskinen. Gateway säljer 6 och 12 batterier. Den 8-cells annonserar 4 timmar om du inte bränner CD-skivor, vilket är mycket för mina behov. Funktionen Verksamheten omfattar möjligheten att stänga av trådlösa kortet som hjälper till att spara på batteriet användning.

Operativsystem och programvara

Det 6510GZ levereras med Windows XP Home, BigFix, Microsoft Works, Picture It, Cyberlink PowerDVD, Google verktygsfältet Microsoft Money 2005, Adobe Reader, Norton Internet Security 2005 och Nero Express. Jag uppgraderade till Windows XP Pro utan blåser bort hårddisken. Att se min inlärningskurva med Nero CD-bränning, slipstreaming SP2 på en Windows XP Pro skiva och uppgradering XP Home till Pro, se:
http://www.notebookreview.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=18831

Du måste bränna en egen återhämtning CD (Start / Program / systemåterställning / Recovery Media Creator). Det tar 5 diskar, maskinen levereras med 6 ämnen. Vad är inte uppenbart är att detta är en engångsföreteelse processen, så att inte skruva upp det! Du kan också bränna Application and Driver CD (Start / Program / System Recovery / Skapa mitt Drivers-applikations-CD (s)) med hjälp av inbyggda verktyg.

KUNDSUPPORT

Tre regler för hantering av Gateway:

1. Köp inte från Gateway.com. De tror inte att det finns något sådant som en citron, och kämpar ett företag på telefonen är mer frustrerande än att slåss ett företag personligen.

2. De Gateway.com support webbsidor kommer inte att erkänna en stor låda butik serienummer. Om du vill fråga Gateway tech en fråga via e-post, ange något i serienumret fältet och skriv serienumret i rutan.

3. Fråga inte Gateway.com E teknisk support för att få hjälp. De kommer alltid att vara felaktig. Telefonen teknisk support killar är bra, men du kommer aldrig att nå dem med en stor låda butik serienummer, så ge upp och skriva din fråga till NotebookReview.com forum.

Här är Gateway garantin sidan: http://www.gateway.com/about/legal/warranty.shtml
Om du någonsin hitta sin pixelpolicy, please let me know.

Som jag nämnde är det omöjligt att få en korrekt kopia av Gateway garanti. Vet vad du köper. Nöj dig inte med en broschyr. Ett avtal kommer aldrig att använda ordet "etc." Få de Villkor för garanti.

Jag köpte Advantage Circuit City, som kompletterar Gateway 1 års garanti. Jag köpte Circuit Insurance Stad olycka, som vi kallar "Drop Kick försäkring", eftersom den täcker allt, inklusive drop-sparkar av maskinen av frustration.

Dessutom, om du köper på American Express de sträcker Gateway (inte Circuit City) garanti efter Circuit City Garantier ut. Det är förvirrande nog för att motivera ett diagram, så här kör vi:

Gateway-nätverket operativsystem stöd 30 dagar (dag 1 till dag 30)
Gateway defekt garanti 1 år (dag 1 till dag 365)
Circuit City Advantage 25 månader (dag 1 till dag 760)
Circuit City Oavsiktlig 25 månader (dag 1 till dag 760)
American Express Tillverkare Extension (kloner Gateway defekt garanti) Startar när alla andra omfattningar slut, varar längden av den ursprungliga tillverkarens garanti (1 år) och täcker för samma villkor som tillverkaren ursprungliga garantin, ergo det börjar på dag 761, slutar dag 1126 och omfattar allt Gateway täcker (och om jag någonsin ta reda på vad det är, jag ska låta er veta)


Klagomål

Så mycket som jag älskar Gateway tangentbord är detta ett ännu styvare än jag skulle vilja. Jag kan se en hel del reflektion i skärmen men alla bredskärmar är så här. Displayen började med några allvarliga suddighet, men när jag fick skärmen till höger (genom några displayen futzing och ett mirakel), jag var nöjd med skärmen. Gateway teknisk support var helt fel på uppgraderingsväg frågor ("utplåna din hårddisk, och om återhämtningen CD inte ger dig tillbaka Nero än köpa uppgraderingen från gateway.com"). Att inte kunna få garantiservice information är oacceptabelt (webbplats: ring "800-846-2000", telefonsupport: "Se webbplatsen"). Hårddisken är en typisk 4200 RPM, som jag ska ersätta med en 7200 rpm om temperaturen inte är för hög och kanal hastighet inte är alltför begränsande. Jag bryr mig bara om verksamheten (garanti, teknisk support) klagomål. De fysiska aspekterna av datorn är bra för mina behov.

Lovorden

Jag är förbluffad över hjälpsamhet och total avsaknad av sleaze (med ett viktigt undantag) från killarna Circuit City. Datorn är mycket bra för min software engineering och webbplats utvecklingsbehov. Om jag kan sitta i Panera på batteri i några timmar än jag ska vara ganska nöjd.

Slutsats

Den M360Z/6510GZ 1.6GHz Centrino Pentium M har plats för uppgraderingar, men precis utanför jag inte ser behovet av att genomföra dem. SQL Server,. NET IDE och IE alla börjar med en liten fördröjning, inget någon annan maskin visar inte mig. Jag har ännu inte sett en anteckningsbok (även Presario R4000 2.4GHz Athlon 64 med en 5400 RPM-enhet och 2GB RAM) passera "starta Adobe Reader innan jag svimmar av tristess" test. Om det är möjligt kommer jag att uppgradera hårddisken till 7200 rpm innan du lägger till 512 MB RAM eller oroa högre-end processor.

Denna maskin är perfekt för tangentbord-orienterade program huvuden. Jag bryr mig inte om spel eller ljudkvalitet så jag avstår från att kommentera dessa områden. Batteriets livslängd är tillräckligt lång, ansökningarna kommer upp inom en rimlig tid, är uppstarten snabbare än någon maskin jag har haft och detta är min första bärbara CD-brännare så jag nog alltför imponerad leksaken aspekten av att vara kunna bränna CD-skivor på min bakgård.

Sammantaget är jag nöjd med maskinen. Det känns gedigen och är en rimlig pengar hos $ 1023 plus $ 325 för garantier.

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar