torsdag 28 juli 2005

Acer Ferrari 4005WLMi Recension (pics, specifikationer)

Acer Ferrari 4005WLMi Recension (pics, specifikationer)
av imdashep - 2005/07/28

av Aaron Shepard, Virginia USA

Översikt / specifikationer:

Acer Ferrari 4005WLMi ( se större bild )

Acer Ferrari 4005WLMi specifikationer:

  • Microsoft Windows XP Professional
  • AMD Turion 64 Mobile Technology ML-37 (1MB L2-cache, 2.0GHz)
    Radeon Xpress 200M Chipset
  • 1GB (512 installerad i var och en av två minnesplatser) DDR333 SDRAM (kan uppgraderas till 2 GB totalt)
  • 100GB Ultra ATA/100 hårddisk (5400 rpm)
  • Integrerad DVD-Super Multi dubbla lager enhet
  • 5-i-1 kortläsare för valfria MultiMediaCard, Secure Digital-kort, Memory Stick, Memory Stick PRO eller xD-Picture Card
  • 15,4 "WSXGA + (1680 x 1050) TFT LCD, upp till 16,7 miljoner färger
  • ATI Mobility Radeon X700 grafik, 128 MB DDR-minne
  • Mått och vikt: 14,3 "(363.0mm) W x 10,5" (265.7mm) D x 1,2 "- 1,4" (30,5 mm - 34.3mm) H. £ 6,3 (2,9 kg)

Orsaker till att köpa:

Tja, reserverade från det uppenbara? För att ge lite bakgrund snabbt består Acer Ferrari 4000-serien av Acer Ferrari 4005WLMi och 4002WLMi. Det 4002 är inte allmänt tillgängliga ännu, men det kommer att bli något billigare, mindre kraftfulla och har en blank skärm. Jag gillar inte den blanka skärmar i allmänhet men och strömavbrott till 4002 är betydande. Innan höra om Ferrari, jag diskuterar mellan Dell Inspiron 6000, och HP DV4000. Jag älskade DV4000 är media kontroller, men det hade integrerad grafik och låg maximal RAM (1 GB). Den Dell var ett stort värde, men utseendet lämnade övrigt att önska i min mening. Ändå var det kommer att vara mitt val tills jag hörde om Acer Ferrari 4005WLMi. Jag hade sett de tidigare Ferrari itterations (3000, 3200, 3400), och jag älskade utseendet, men de var en smula alltför flashiga för mig. Jag ville ha något som kunde se respektabel i en formell inställning, men också skulle se ut och kännas mycket trevligt i en informell ett. Jag verkligen tror inte det finns någon fråga är den snyggaste bärbara datorn som någonsin gjorts, med ett möjligt undantag för dem Chameleon lack Alienware är ett tag sedan. Alla kommer kommentera hur trevligt det ser ut, vilket kan vara en bra eller en dålig sak. Ändå inte lika stöldbegärlig som Ferrari 3000-serien, eftersom det inte står omedelbart ut så mycket. Men på nära håll ser det mycket bättre i min mening. Komma bort av de fysiska aspekterna, ville jag också en bärbar dator som kan spela spel något bra, och skulle pågå ett tag. Den X700 grafikkort är något overkill för mig, men du kommer att kunna spela något spel du vill på de högsta inställningarna för ett tag. Den 64 bitars processor kommer också att se till att detta kommer att fungera med Longhorn när det kommer ut. Jag ville ha en 15,4 "-skärm,. Vikt var inte en stor fråga, men jag ville inte något som var riktigt skrymmande väl som du kan se i specifikationerna, väger det här barnet en ren £ 6,3, och är både tunn och lätt Om Ferrari. namn, i huvudsak de licens Acer att göra en dator med deras logotyp på den. Yah, kan du betala lite extra för det, men datorn är värt det utan logotyper och utseende. Med dem, ärligt är det ett bra värde.

Köp detaljer:

Inköpt från ZipZoomFly fick jag en hel del på $ 2.079. Pris har sedan gått upp till $ 2.149, men det innehåller fri mark frakt. Tog ungefär en vecka, men var mycket enkelt och bekvämt, och den kom i perfekt skick.

Out of the box:

Acer Ferrari 4005WLMi box ( se större bild )

Yah, är även rutan vacker. Levereras med massor av saker också, mus, en mycket bra uppsättning guider och enkla manualer. Snabbreferens blad, telefonkabel, LCD-skärm tyg, garantiinformation och en flera diskar programvara för både förare och en Windows XP Pro disk.

Bygga & Design:

Jag hade aldrig hört talas om Acer tills jag såg Ferrari, men de har ett bra rykte som en dator maker, och det bevisligen sant att bilda med den här datorn. Jag vill inte gå tillbaka till designen för mycket, men det ser sensationellt. Locket är tillverkat av ett kolfiber täckt i ett plastharts, och det är mycket robust förutom snygg. Skärmen och bärbara som helhet är lite bendy, men skärmen inte rippel alls om tryck appliceras på locket. Detta är bra eftersom om du av misstag släppa någonting på toppen, skärmen väl skyddat. Det finns ingen vingla på gångjärnen, det känns mycket robust, och ger en avgörande klick när du stänger den. Återigen, böjer det en mycket liten mängd, men ingenting mer än någon annan bärbar dator jag förväntar. Det är en mycket bred skärm, så det skulle kunna vara en del av den. Alla portar och fack är väl placerade, eftersom det finns USB-portar på båda sidor av datorn. Hörlursuttag på framsidan är trevligt. Design som helhet är mycket trevligt. Det blir varmt om du lämnar den på en stund, speciellt musmatta och LFT sidan under datorn. Men gummiyta runt tangentbordet insolates ganska bra. Fläktar är placerade väl på sidorna för att inte värma användaren. Kensingtonlås är alltid trevligt.

Acer Ferrari 4005 höger sida ( se större bild )

Acer Ferrari 4005 vänster sida ( se större bild )

Acer Ferrari 4005 baksida ( se större bild )

Acer Ferrari tangentbord område ( se större bild )

Gratis mus ingår! ( större bild )

... Och en trasa ( se större bild )

Skärm:

Acer Ferrari 4005WLMi skärm ( större bild )

Inget döda pixlar! Upplösningen är 1680x1050, som ser spektakulära för spel och filmer. Inget läckage eller andra problem, bara en stor skärm. Vissa saker folk kanske inte gillar är dock att det är en mycket bred skärm, vilket är bra för excel grejer, men inte så bra för surfning. Slå upp textstorleken på sidorna gör detta till en ganska litet problem men som inte installera Microsoft ClearType. Dessutom kommer filmer har svarta kanter runt varje sida, eftersom skärmen är för stor tror jag. Jag personligen gillar matt finish bättre än reflekterande sådana, eftersom jag kommer att använda detta utanför en hel del. Slutligen kan vissa ikoner vara lite suddig, eftersom de inte är gjorda för den höga upplösningen. Ljusstyrka kan stängas av enkel funktion uppgift.

Högtalare / Ljud:

Inbyggd mikrofon och två högtalare. Mikrofon / line-in och stereo hörlurar / högtalare / linje ut med SPDIF stöd portar. Fungerar bra, som ni kommer att se när du sätter på datorn: ett rytande Ferrari ljud hälsar dig när du först logga in (inte säker vilket program de använder för detta men väldigt cool). Hörlursvolymen är mycket svag men, och jag skulle rekommendera att få Turtle Beach USB Audio Advantage Micro. Ljud är skarp men fungerar mycket bra för filmer som surroundljud ger en väldigt cool känsla. Högtalare är inställda på framför datorn också, så det är mycket tydligt.

Processor och prestanda:

Ärligt talat har jag inga klagomål om hastigheten på denna laptop, som kan förväntas. Från att trycka på strömbrytaren, tar det 20 sekunder för att komma till Windows Logga in skärmen och efter att sätta i lösenord till knappt 5 sekunder höra Ferrari rytande genom signalering datorn är redo att gå. Hårddisk är mycket kvick och jag Felsök encounted några snabba frågor. Kan uppgradera till 2 GB RAM så småningom, men nu är allt jag kör är ganska ögonblicklig. Mycket trevligt att arbeta med en dator utan fördröjning. Jag vet att detta inte mycket om prestanda, men jag kan inte se hur detta skulle understiga någons förväntningar på denna avdelning. Det skulle ge en stor utmaning att även de bästa av de stora 17 "bärbara datorer stationär dator, och blåser bort någon av de 15" sådana. Beslutat att inte UNDERSP, överklocka, eller partition det, inte vill riskera något händer, och det går helt ändå.

Processorn matchar prestandan av logotypen ( se större bild )

DVD Super Multi-enhet:

Första statistiken.

  • Läs - 24X CD-RW, 24x CD-ROM, 24x CD-R, 8X DVD + R, 8x DVD-R, 8X DVD-ROM, 4X DVD + RW, 4x DVD-RW, 3X DVD-RAM, 2,4 x DVD + R (dubbla lager)
  • Skriv - 24X CD-R, 8X DVD + R, 8x DVD-R, 4x DVD + RW, 4x DVD-RW, 4x CD-RW, 2,4 x DVD + R (dubbla lager), 2X DVD-RAM

Slot enhet är en cool funktion, om för ingenting annat än sin nyhet. Kan inte spela mini-cd som suger lite, men om det någonsin blev en stor affär jag skulle kunna ersätta detta eller få en USB en. Brinner mycket snabbt.

Prestanda:

Den populära Super Pi riktmärke för den här webbplatsen ger en grov uppskattning om hur Acer Ferrari 4005WLMi står upp för andra bärbara datorer:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Acer Ferrari 4005WLMi (AMD Turion 64 ML-37, 2.0GHz) 1m 50s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M)
1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Dothan Pentium M) 1m 57s
Gateway 7510GX (AMD Mobile Athlon 64 3700 + processor, 2,4 GHz) 1m 31s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 42S

3D Mark 2005 Betyg: 2356

Obs: De spel laddas mycket snabbt, och titta på några av dem var som att se en film.

Inmatningsenheter:

88-tangenters Acer FineTouch tangentbord med fem graders kurva, inverterad T markör layout, 2,5 mm minimum nedslag, internationellt språkstöd. Webbläsare, e-post, programmerbara snabbstartknapparna, Empowering Key, front-Trådlöst LED och knappar Bluetooth. Pekplatta med fyrvägs integrerad scrollknapp. Högblank svart optisk mus. Tangentbordet är mycket välbyggd, men den böjda layouten tar lite att vänja sig. Inte säker på om jag gillar det mer än en vanlig en, men det är inte hemskt. Pekplattan är mycket trevligt, även om det blir varmt, men dess stora att accomidate widescreen. Funktionsknapparna är bra, och volym / ljusstyrka är särskilt lätt att byta. Skärm inte flex inte alls. Programmerbar knappar upptill är trevliga, du kan ändra dem alla att göra vad du vill mycket easilly genom Launch Manager, men initialt de är inställda för Outlook (e-post-knapp), Internet Explorer (världens knappen), Acer eManager (e knappen), och Launch Manager (P-knappen). Den senare kan du ändra knapparna, men jag gillar att använda den för Microsoft Word. Mycket trevlig funktion. Bluetooth och Lan knapparna är trevligt, men inte säker på varför de är på framsidan. Fortfarande de lyser fint när på. Definitivt skulle kunna använda vissa media kontroller, thats en ganska stor negativ imo, eftersom enda du kan styra är volymen. Musen har fått viss flack för att vara fluky, men jag hade inga problem med det. Det är mycket lätt att ansluta, och laddar via USB (även om du kan fortfarande använda den när dess inkopplad). Ser trevligt, och har en bra känsla. Inte en stor mus per säga, men det ser bra ut och är funktionell. På en udda sidonotis har en Euro nyckel och Dollar knapp bredvid pilarna. Inte säker på att detta verkligen är nödvändigt, men inte en negative.The pekplatta kommer med en väldigt cool programvara, Synaptics TouchPad 5,9. I grunden är det kan du anpassa styrplattan helt inklusive känslighet, layout och en riktigt cool knapp funktion. I princip kan du ställa in fyra hörn pekplattan för att göra olika funktioner när utnyttjas. Till exempel har jag det övre vänstra satt som "Back", uppe till höger som "Framåt", längst ner till vänster som "Gå startmenyn" och längst ner till höger som "Uppdatera". Knapparna ger en bra klick, och fyra sätt bläddra är en väldigt cool funktion. Om du vill ha de fyra knapparna här är också reprogramable en allmän temat för denna bärbara dator.

Ingångs-och utgångsportar:

VGA, DVI-D (Digital Visual Interface-digital) och S-video TV-out portar. Stöd för samtidig visning på bärbara LCD och extern bildskärm. Intel AC97 kompatibel, gränssnittsportar, DC-in, RJ-11-modem, RJ-45 LAN, VGA, DVI-D (Digital Visual Interface-digital), S-video TV-ut, mikrofon / line-in, Stereohörlurar / högtalare / linje ut med SPDIF stöd, FireWire (IEEE 1394), FIR (Fast Infrared), Fyra USB 2,0, kontakt för extra ezDock dockningsstation. Typ II PC-kortplats, 32-bitars PC CardBus arkitektur, zoomad video stöd. Easilly tillgänglig USB och Ethernet sådana. 5-i-1 är framför och lätt att använda.

Trådlöst:

Acer InviLink 802.11b / g trådlöst LAN, Acer SignalUp teknik för förbättrad antenn effektivitet, Wi-Fi CERTIFIED. Bluetooth PAN. Acer SignalUp är stor, och bluetooth är mycket bra. Kontroller är tillgängliga som tidigare nämnts, men lite irriterande som du av misstag kan stänga av dem beroende på hur du skriver. Inga klagomål.

Batteri / nätadapter:

90-watts nätadapter, som faktiskt inte är för stor. Åtta-cells litiumjonbatteri, upp till 3,0 timmars livslängd beroende på konfiguration och användning, 2,5 timmar laddningstid med systemet stängs 3,5 timmar med systemet som används. Mycket lätt att sätta i, eftersom det bara passar i ryggen. Sticker inte ut, men om du inte har det i det finns en gapande hål som du kan se

Operativsystem och programvara:

Installerad programvara: Acer eManager, Acer GridVista Acer Launch Manager, Adobe Acrobat Reader, CyberLink PowerDVD *, Norton AntiVirus *, NTI CD-Maker *, på CD levereras med systemet: Acer System Recovery. Alla mycket lätt att använda och bekvämt. Jag installerade drivrutiner på att få det, tänkte varför inte. Programvaran är mycket trevligt men särskilt Launch Manager. Inget fantastiskt, men en fin touch. Levereras med XP Pro, med SP2 redan installerat. Användare och administratör BIOS-lösenord är easilly inrättas genom eManager.

Kundsupport / Garanti:

Har inte pratat med någon på Acer, eftersom ärligt talat jag inte verkligen behöver. Det var enkelt att installera, och registrering bestod av mig att titta på undersidan av datorn och skriva in siffror. Efter det var den garanti som, men jag köpte en 3 år totalt skydd plan för $ 280, som det verkar värt det för en dator denna vackra.

Fördelar (kommer att försöka begränsa 5, även om jag tror att det ganska uppenbart att jag kunde gå på ett tag!):

  • Ferrari (det är så söt .....)
  • Prestanda (fungerar perfekt och är vansinnigt snabb)
  • Easilly anpassningsbar
  • 64 bitars procesor (garanterar framtida lönsamhet)
  • Ingår extra är en mycket trevlig touch

Nackdelar (på allvar, är det alla av dem, med undantag att alla kommer att märka din bärbara dator):

  • Bluetooth / trådlösa kontroller på framsidan (vs vara nära tangentbordet)
  • Brist på media kontroller
  • Tangentbord / musmatta värme
  • Hörlursvolymen
  • Skärm / kolfiber topp brukar smeta, även trasan gör sig av dessa snabbt

Slutsats:

Stora laptop som kommer dig ett tag. Definitivt få USB-ljud-enheten och den totala skyddet garantiförlängning. Vid ungefär $ 2.200 från de flesta återförsäljare, är det en smula dyr, men det är verkligen värt det om du vill ha en stor prestanda laptop. Den sensationella designen är grädde på moset.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar