tisdag 12 juli 2005

Toshiba Satellite M55 Review (pics, specifikationer)

Toshiba Satellite M55 Review (pics, specifikationer)
av Smudge - 2005/07/12

av Mike Walter, Wisconsin USA


En vy framifrån av Toshiba Satellite M55-325

För det senaste åren har jag ägt en Compaq Armada V300. Med sin flammande 450MHz Celeron-processor och intetsägande svarta fall är det ingenting spektakulära, men det har varit en förvånansvärt tillräcklig arbetshäst och väl värt pengarna. Trots detta är den bärbara datorn börjar visa det är ålder och batteriet inte längre har en avgift, som är anledningen till att jag behövde köpa en ny laptop.

Att veta Jag äger denna laptop för en lång tid framöver, var mina förväntningar ganska höga. Eftersom jag oftast använda den i mitt vardagsrum, jag ville något som fortfarande är något rörlig även om det inte behöver vara ultra-portabel. Jag är inte en spelare heller och min huvudsakliga användningsområden är kontor funktioner och surfa på Internet. Av denna anledning fokuserar jag på 14 "bärbara datorer för deras riklig skärmstorlek och relativt låg vikt. Jag först tittade på vissa stationära ersättare som Dell Inspiron 6000, men de var alldeles för stor och tung för mig.

Var och hur Köpta

Under lång tid jag ansåg HP DV1000 och Dell Latitude D610 . Den DV1000 imponerade på mig med sina funktioner, men efter att ha utvärderat dem flera gånger i butiker märkte jag att botten alltid verkar vara vitt het bara sitta på butikshyllan. Detta genererade visioner av det bränna ett hål rakt igenom mina shorts, vilket var den främsta anledningen till att jag fortsatte att titta. På Dells jag hittade svårt att bedöma eftersom jag inte kan bara gå in i en butik och arbeta med det eller plocka upp den. Jag antar att om du känner någon som har en det kan vara lättare, men jag kunde bara inte förmå mig att köpa en bärbar dator sight unseen.

Då Toshiba släppte Satellite M55 . Eftersom de stora big-box återförsäljare började lagerhålla det kort efter sin frigivning hade jag möjlighet att utvärdera den vid flera tillfällen. Medan det hade de flesta av funktionerna i HP DV1000 är den stora grejen jag märkte att det inte verkar köra nästan lika hett som DV1000. Till slut bestämde jag mig för att köpa min M55 från den lokala CompUSA främst på grund av deras 21-dagars returrätt med ingen utsättning avgift. Detta verkligen imponerade på mig eftersom nyligen det verkar som alla har en utsättning avgift. Personligen tycker jag bara är rimligt eftersom tegel och murbruk butiker har att konkurrera med de direkta online-försäljning där ofta gånger en köpare kan få upp till 30 dagar att lämna tillbaka sina köp för återbetalning.

Obs: Per inlämningsdatum för denna översyn har en CompUSA chef informerat mig om att CompUSA nyligen ändrat sin politik för återvändande att endast tillåta i butik kredit på bärbara avkastning.

Toshiba Satellite M55 Konfiguration Köpt som:

  • Toshiba Satellite M55-325 Modellnummer
  • Intel Pentium M 740-processor (1,73 GHz, 2MB L2-cache, 533MHz FSB)
  • 512 MB RAM (max 1,5 GB) PC2700 DDR (333MHz)
  • 100 GB 5400 RPM hårddisk
  • 14 "WXGA TruBright skärm
  • 8x Dual Layer DVD + /-RW
  • 6-i-1 minneskortsläsare
  • Intel GMA 900 grafikkort
  • Windows XP Home
  • $ 1199,00 USD

Form och design



Byggandet av denna laptop är alla plast, men som kan förväntas från de flesta bärbara datorer i denna prisklass. Det är en liten bit av flex på baksidan av skärmen om jag trycker på det, men jag skulle karaktärisera det som ett genomsnittligt belopp. När plocka M55 upp det är otroligt lätt och även om jag inte väga det jag kan tro Toshibas anspråk på cirka 5,3 pounds. Storleken är snyggt bärbar checkar in på 13,5 "W x 9,53" L x 1,53 "D Allt detta gör för en mycket attraktiv kombination av bärbarhet, trevlig skärmstorlek och massor av funktioner.

När Toshiba släppte M55 , tillkännagav att den bärbara datorn skulle vara tillgängliga i 3 färger (koppar, grå och blå), Gruvan har en påfågel-blå skärm tillbaka som jag fann vara en trevlig avvikelse från de institutionella svarta och grå bärbara datorer. Resten av den bärbara datorn är samma silver och svart design som alla andra nya Toshiba Satellite modeller. En av de mer unika saker jag lade märke till om denna modell är att det verkar Toshiba har förkortat palm-vila storlek något från vad andra tillverkare erbjuder på liknande modeller. Till en början verkade som ett bra sätt att minska den totala storleken på den bärbara datorn, men i praktiken var det inte bekvämt när du skriver.

Den övergripande byggkvalitet på denna laptop är ganska dålig i min mening. Som nämnts ovan finns det en viss flex på skärmen tillbaka och palm-rastplatsen har vissa flex till det också. Kanske den värsta delen om konstruktionen är tangentbordet. Det finns en stor mängd flex till tangentbordet som gör det mycket irriterande att skriva.

Skärm

Den "TruBright" skärm på M55 är bara vacker att använda i min mening. Det är en bländning typ skärm så jag var inte säker på om jag skulle vilja det, men det var lättare att se i starkt ljus situationer där min gamla laptop skärm helt enkelt har tvättat ut. Använda M55 ute på en solig juli morse var jag fortfarande kunna läsa skärmen även om det var avgjort svårare att se.
På den tekniska sidan har skärmen en maximal upplösning på 1280x768. Detta är ganska typiskt för de 14 "widescreen bärbara datorer jag sett men jag skulle vilja se möjligheten att öka till åtminstone en högre upplösning. Vid normal användning jag kunde inte märker några döda pixlar, men med Dead Pixel Buddy program jag kunde hitta 4 döda pixlar. Inte precis perfekt, men eftersom jag inte kan hitta dem under normal användning Jag anser att detta acceptabelt.
Denna laptop använder den integrerade Intel GMA 900 grafikkort med upp till 128 MB delat grafikminne. I allmänt bruk för mig verkade ge mycket acceptabel prestanda, men om du planerar att spela spel, kanske du vill ägna särskild uppmärksamhet att vid denna tidpunkt M55 endast erbjuds med integrerad grafik.

Högtalare

Vid första anblicken högtalarna på denna laptop sticker verkligen ut. Ett par Harmon / Kardon högtalare sitter direkt under skärmen ger en mycket intressant och ganska smart utseende på skärmen området. Men dessa högtalare är inte det bara för att se söt och att de inte svika. Även om inte ha en massa bas till ljudet, jag hittade ljudkvaliteten bra med riklig mängd. Dessa är mycket bättre än den genomsnittliga tinny klingande laptop högtalare, men om du är en audiofil eller letar efter en hel del bas kommer du fortfarande vill externa högtalare.

Processor och prestanda

Den Toshiba Satellite M55-325 levereras med en Intel Pentium M 740 (1.73GHz) processor. Lägg till det 512 MB RAM-minne och en 100 GB hårddisk snurrar på 5400 RPM och du skulle förvänta sig att denna laptop bör sätta upp någorlunda snabb siffror för en tunn och lätt bärbar dator. Tyvärr åtminstone från min uppfattning denna laptop var långt ifrån snabb och jag var lite besviken på resultatet. Men för att vara så objektiv som möjligt, har jag inkluderat flera riktmärken så att alla kan utvärdera resultatet själva.

Riktmärken

Vi använder Super Pi ( Super Pi nedladdning ) för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock, är under hur Toshiba Satellite M55 staplade upp mot andra bärbara datorer:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Toshiba Satellite M55 (1.73GHz Alviso Pentium M) 1m 59s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Toshiba Satellite M60 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 38s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

PCMark04 poäng:

Futuremark PCMark04 poäng
IBM T43 (1,86 GHz) Toshiba Satellite M55 (1.73GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,33 MB / s 3,233 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,19 MB / s 25,295 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 23,4 MB / s 21,915 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 10,88 MPixels / s 10,116 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1914,17 MB / s 1743,79 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,82 KB / s 2,695 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 54,11 MB / s 50,683 MB / s
Ljud konvertering 2496,87 KB / s 2346.307 kB / s
Webbsida rendering 5,27 Sidor / s 4,350 sidor / s
DivX Video Compression 51,71 FPS 41,645 FPS
Fysik Beräkning och 3D 159,19 FPS 84,263 FPS
Grafik minne - 64 rader 868,44 FPS 364,855 FPS

HD Tune Riktmärken Asus Z33a (5400 RPM) Toshiba Satellite M55 (5400 RPM)
Minsta överföringshastighet 4,5 MB / sek 20 MB / sek
Maximal överföringshastighet 30.2MB/sec 34,5 MB / sek
Genomsnittlig överföringshastighet 23,4 MB / sek 26,9 MB / sek
Acess tid 24,1 ms 17,1 ms
Burst Betygsätt 62,8 MB / sek 68,6 MB / sek
CPU-användning - 3,7%

Alla riktmärken kördes på A / C makt för att inte bli avgick med Intel Centrino energisparfunktioner.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet och pekplatta är två av mina främsta besvikelser om denna laptop. Vid den inledande inspektionen av tangentbordet jag märkte CTRL-tangenten inte fäst vid tangentbordet korrekt och i stället var lutas upp på ena sidan en hel del. Försök att fästa tillbaka platt till tangentbordet misslyckades. När du skriver uppvisade mängden flex från tangentbordet resulterade i obekväma skriva och framför allt en stor mängd brus. Medan min gamla laptop var knappt hörbar när du skriver, var detta tangentbord så bullriga att det lett till att flera klagomål från andra sidan rummet på första kvällen av användning.

Mitt första intryck av pekplattan var att det verkar lite liten jämfört med de flesta, knapparna verkade mycket små. När du använder pekplattan, verkar det mycket temperamentsfull. Ibland är det inte kommer att plocka upp min rörelse men sedan helt plötsligt pekaren skjuter över skärmen. Jag försökte göra justeringar pekaren hastighet, men beteendet inte förbättras. Under allmän användning, fann jag det frustrerande att utföra ens de enklaste uppgifter som att flytta till en ikon på skrivbordet.

Hamnar och ingångar



Fram: Framsidan av den bärbara datorn har en volym ratten, mikrofon och hörlursuttag, skärm lås och trådlöst på / av switch och status lampor.



Den vänstra sidan av den bärbara datorn innehåller en PCMCIA Type II slot, multi-kortläsare (Memory Stick, Memory Stick Pro, Smart Media, SD / MMC, och XD), S-video, i-Link (IEEE 1394), fläkt avgassystem vent och VGA-anslutning.



Den högra sidan av den bärbara datorn har en DVD + / - DL brännare och 2 USB-portar.



På baksidan av den bärbara datorn har från vänster till höger 2 USB-portar, en Ethernet-port, batteri, AC-kontakt, en säkerhetskabeluttag och modemet uttaget.




Den nedre tanke på Toshiba Satellite M55.

Trådlös

Denna laptop är utrustad med Intel PRO / Wireless 2200 b / g trådlöst integrerat, men ingen bluetooth. Nästan alla jämförbara bärbara datorer tycks erbjuda åtminstone möjlighet till en Bluetooth-konfiguration och jag skulle ha velat se det alternativet. Den integrerade trådlösa plockade upp min trådlösa hemnätverk snabbt och enkelt utan konfiguration behövs. Det underhålls en stark signal överallt inne i vårt hus och på den utanför uteplats.

Batteri
Batteriet som medföljer Toshiba M55-325 är en 6-cells litiumjonbatteri. Det faktum att detta bara är ett 6-cells batteri är säker på att något begränsa batteritid jämfört med en större tyngre batteri, men fördelen är att den håller den totala vikten nere. Med trådlöst på och surfa på Internet fick jag 3 timmar från batteriet. För mitt användande mönster jag anser att detta är en bra kompromiss mellan batteritid och vikt. Batteri Eater Pro resultat ingår nedan ger en oberoende bedömning av batteriets livslängd. (Toshiba anger batteritiden är upp till 3,52 timmar)

Batteri Eater Pro Resultat:

  • Classic Mode 800 x 600 x 32 1h 36m
  • Viloläge N / A 2h 49m

Operativsystem och programvara som

Den bärbara datorn kom med Windows XP Home förinstallerat. Som verkar vara normal procedur laptop kom fullastad - med program som försöker få mig att registrera dig för AOL, MSN, Napster och alla andra program eller tjänst du kan tänka dig. Om du vill återställa allt detta reklam om något skulle hända med din hårddisk, ger Toshiba en återställnings-CD, men inte de ursprungliga Windows diskar. Detta var en besvikelse för mig, men inte en överraskning, som mycket få tillverkare tycks ge mer än en återhämtning disk.

KUNDSUPPORT

Jag har ännu inte haft möjlighet att utnyttja Toshibas kundsupport, så jag kan inte tala om hur lätt det är att arbeta med. De säljare på CompUSA var mycket trevliga och hjälpsamma, även om jag önskar att de var lite mer kunniga om produkterna. Jag tycker alltid att det humoristiska när jag vet mer om produkter än de människor som försöker sälja dem till mig, men det är att vänta från de flesta av de stora-box detaljister.

Toshiba ger en ganska vanlig 1-års begränsad garanti på M55. Jag köpte också ytterligare 2 år med skador garanti från CompUSA. Den $ 250,00 prislapp för detta verkar återigen ganska normal. Jag är inte säker på om kostnaden nödvändigtvis värt det, men i alla fall om jag spiller mitt kaffe på tangentbordet jag inte behöver oroa lika mycket.

Fördelar

  • Lätt
  • Trevlig kompakt storlek
  • Stora skärm
  • Körs relativt svalt för en liten (ish) laptop

Nackdelar

  • Allmän byggkvalitet (tunn plast konstruktion)
  • Sub-par tangentbord
  • Pekplatta och knappar

Slutsats

Denna laptop börjar genom att erbjuda allt jag letade efter i en bärbar dator: en stor kompromiss mellan bärbarhet och skärmstorlek, en stor hårddisk, Pentium M-processor, integrerad trådlös, sval temperatur och en DVD-brännare på väl under 1500 USD. Men det är de saker som jag inte var ute efter att plåga denna laptop. Dålig konstruktion dyker upp i många delar av den bärbara datorn, men ingen mer märkbar än tangentbordet. Det finns definitivt tillräckligt positiva att om Toshiba kan korrigera de grundläggande kvalitetsproblem jag upplevt, skulle denna laptop vara en mycket trevlig tunn och lätt bärbar dator.

Pris och tillgänglighet




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar