måndag 3 december 2012

Dell Inspiron 13z Recension

Dell Inspiron 13z Recension
Michael Wall - 2012/12/03

Dell Inspiron 13z-9318sLV inte blåsa bort dig med sin diskreta chassi design eller mitten av vägen specifikationer, men låt inte detta bärbara genomsnittliga utseende lura dig. Medan Dell i13z inte leda flocken i någon visst område ger det en jämn prestanda över hela linjen, lovar en användarupplevelse som är säker på att möta och Excel behov genomsnittskonsumenter.

Dell Inspiron 13z Översikt

Den Dell i13z är elegant i sin enkelhet. Den bärbara datorn försöker aldrig göra för mycket, istället väljer att ge en mångsidig användbar prestanda. De rena och presentabel chassi slås inte huvuden, och den tredje generationens Intel Core i5 processor med dubbla kärnor är inte precis framkant. Ligger dock Dells i13z skönhet i sin helhet. Kombinera dessa element med 13-tums HD-skärm med generösa visningsvinklar och ett bekvämt tangentbord och pekplatta och Dell i13z är en pragmatiker dröm.

Bygg och Design

Den 13,3-tums Dell i13z erbjuder en mix av plast och aluminium i chassit som ger en klassisk och förenklad estetik. Fronten och tangentbord ram både pryder en linjär struktur som något reflekterar ljus och ger en trevlig bländning. Medan båda plattorna är tillverkade av plast är de resistenta mot fingeravtryck märken, endast lämnar märkbara intryck när avsevärd kontakt sker.

Dell Inspiron 13z Recension

Om användarna hittar underskattade tonen i silver frontpanelen alltför intetsägande, kan de ersätta helt enkelt, eftersom det lätt lossnar från chassit så att användarna kan anpassa enhetens utseende som de finner lämpligt.

Med chassit mäter in på 13,7-tum x 9,05 tum x 0,82 tum och väger in på 3,81-lbs. Dell i13z kanske inte den mest kompakta enheten. Emellertid ger den rundade utformningen av chassit en behaglig känsla som är lätt att transportera.

Att vara en blandning av plast och metall hade jag allvarliga frågor om hållbarhet denna enhet. Basen i chassiet är exceptionellt bra byggd som det knappast Budges, även när avsevärt tryck appliceras. Tyvärr på grund av dess tunna löstagbar fronten displayen är inte lika tjock. Montern ger när moderat tryck appliceras och märkbar porlande sker all-hela skärmen. Med tanke på hur robust resten av den bärbara datorn är, är ge av displayen inte alltför alarmerande. Dock kan användare som förväntar sig att resa en hel del vilja ta hänsyn till detta.

Hamnar och funktioner

Dell Inspiron 13z: s svaga port design är lätt bärbara datorer värsta funktionen. Medan den bärbara datorn inte ger alla viktiga hamnarna omfattar besvärliga hamnen och trånga designen kraftigt minskar användarens möjlighet att komma åt flera portar samtidigt. Den vänstra sidan ger en effekt uttag, två USB 3.0-portar och en HDMI-port. Medan den högra sidan finns en Ethernet-port, en SD-kortplats, USB 3,0-port och ett hörlursuttag / MIC-uttaget.

Höger: Ethernet, SD-kort reaer, USB 3,0-port, hörlursuttag Vänster: nätuttaget, två USB 3.0-portar, HDMI-port

Den stora frågan med hamnarna är locken. Jag antar att skydden fungerar för att skydda hamnarna, men deras nytta är lätt minskat med hur påträngande de blir. Inte bara är de täcker ett svårt att ta bort - ofta fastnar och känsla som om de kommer att knäppa upp - men de kan också hindra användare tillgång till hamnen. Visserligen kan detta lösas genom att hålla enheten över kanten av ytan den bärbara datorn vilar på, men att behöva göra det varje gång du vill använda en port blir gamla snabbt. Ärligt talat, om jag ägde denna enhet skulle jag helt enkelt ta bort täcker alla tillsammans.

Skärm och högtalare

På Dells i13z ger en standard 13,3-tums HD LED-bakgrundsbelysning skärm med 1366 x 768 skärm. Medan upplösningen är inget särskilt displayen lyckas ändå erbjuda en tydlig skarp bild och färg kontrast, vilket resulterar i en trevlig upplevelse.

Hålla inline med resten av Dell Inspiron 13z är skärmens bästa funktionen dess allmänna funktion, eftersom det ger generösa visningsvinklar för att vara en billig TN-panel. Både vertikalt och horisontellt displayen image integritet håller upp, men bildkvaliteten tar en träff när man ser bildar extrema vinklar. Den enda gången som användare kommer att märka en störning i displayer kvalitet är när skärmen heter framåt eller bakåt. De breda betraktningsvinklar göra displayen perfekt för flera tittare trots sin petite skärmstorlek.

Förutom att ge acceptabla betraktningsvinklar, gör Inspiron 13z ett lovvärt arbete för att minska bländning och feedback. Displayen visar knappast någon feedback i normala ljusinställningar och även lyckas klara bra i starkt upplysta områden, endast producerar lite feedback. Även displayen inte kan vara i stånd att bekämpa direkt solljus, det ger en lättläst till skärm som kan utföra i nästan något annat tillstånd.

Tyvärr högtalarna är en annan svag punkt för systemet. Ligger längs den bakre kanten av botten av chassit högtalarna inte påverkas av deras placering. Oavsett ytan ljudet kan enkelt härrör uppåt från botten av enheten. Problemet är dock även oförminskad ljudkvaliteten inte så stellar.

Ljudkvaliteten är stabilt runt 50 procent kapacitet, men än att talaren kvalitet börjar minska snabbt. När högtalarna passerar 80 procent, börjar de att producera märkbara och irriterande störningar. Vid 100 procent kapacitet högtalarna producerade svag fuzz, som visserligen inte så högt, tjänat till tråkig nyanserna i den klassiska betyget som jag lyssnade på vid den tiden.

Lyckligtvis ljudnivåer är åtminstone lätt hörbart vid 50 procent. Skulle dock användare som letar efter något mer än ett minimum vara bättre betjänt med ett par hörlurar eller en extern ljudanläggning.

Dell i13z recension Tangentbord och pekplatta

Den lilla, Chiclet tangentbord är ett absolut nöje att använda. Trots sin kompakta design är varje tangent tillräckligt avstånd ger en layout som ska vara tillgänglig och bekväm för alla användare trots deras räckvidd och hand storlek.

Plast knappar medan elegant och platt ändå lyckas bekvämt grepp användarens fingrar, vilket ger en robust upplevelse som tillåter användare att skriva med en säker känsla för noggrannhet. Medan de tangentbordets djup är ganska grunda, informerar sin lyhörda och taktisk kast lätt för användaren när de har slagit på motsvarande knapp. Tangentbordet motstånd ger en nivå av vikt för varje nyckel som mer än gottgöra sin grunt djup.

Pekplattan (med Alperna drivrutiner) är en annan höjdpunkt för Dell bärbara eftersom det ger användarna en känsla av organ ger dem möjlighet att anpassa nästan varje aspekt av pekplattan. Ganska standard i sin design pekplattan är måttligt storlek med dedikerade höger och vänster knappar Klicka på längst ned.

Pekplattan är känslig, lätt att läsa användarnas rörelser och knappklick med liten eller ingen fördröjning. Det finns några fall där pekplattan kan misslyckas med att läsa en multi-gest skärm, men dessa brister är få och långt mellan.

Dell i13z recension Vad gör verkligen denna pekplatta roligt är graden av anpassning som den erbjuder användare. Tack vare Dells användargränssnitt kommer konsumenterna att kunna ändra allt från pekarhastighet, att röra tryck och kommer även att kunna programmera sina egna unika multi-gest skärmar.

Ger användarna möjlighet att ändra sina inställningar tar bort en stor del av den stress som kommer med hjälp av en pekplatta. Normalt jag befinner mig i brist på en mus när du använder en pekplatta, men med i13z jag mer än bekväma.

Vår Dell Inspiron 13z (9318sLV) recension enheten har följande konfiguration.

Dell Inspirion 13z Recension

  • Windows 8 64-bitars utgåva
  • 13,3-tums 1366x768 (HD) LED-bakgrundsbelysning
  • Intel Core i5-3317U 1,7 GHz
  • Intel HD-grafik
  • 8GB DDR3
  • 500GB HD SATA 5400RPM
  • WLAN-Intel Centrino Wireless 2230 2x2 BGN
  • Bluetooth 4,0
  • Begränsad 1-års garanti
  • 4-cells 49WHr Li-Ion batteri
  • 13,7 "x 9,05" x 0,82 "
  • 3,81-lbs.
  • MSRP $ 730

Den Dell i13z vilar bekvämt bland sina mid-tier konkurrenter, vilket ger en acceptabel nivå av prestanda i nivå med andra konkurrerande bärbara datorer. Utrustad med en tredje generationens Intel Core i5-3317U 1,7 GHz dual-core processor, 8 GB RAM och Intel HD-grafik Dell Inspiron 13z utför lätt grundläggande ordbehandling och funktioner datoranvändning.

Visserligen processorn är lite underwhelming, men i kombination med den bärbara datorns generösa RAM enheten fortfarande lyckas att enkelt multi-task, eftersom denna enhet kunde ta på en mängd olika program samtidigt utan någon märkbar fördröjning eller minskning i prestanda.

Om användarna vill utföra mer hårdvara intensiva funktioner som spel, kommer de att märka snabbt att Dell Inspiron 13z saknas. Medan den integrerade Intel Graphics kan spela de flesta äldre spel och några nyare titlar, du bara inte kan förvänta sig samma nivå av prestanda som NVIDIA eller AMD-grafik.

wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter totalt prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke mäter totalt grafikkort prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Den Dell i13z finns ett enda fläkt som syftar till vänster sida av chassit. Tyvärr verkar fläkten vara värst av två världar eftersom det producerar och hörbara ljud och inte hålla enheten sval. Lyckligtvis enheten värms bara upp när den trycks till kapacitet, vilket vid normal användning sällan händer. Medan fläkten misslyckas att hålla enheten sval, skulle enhetens värmen inte begränsa det från att användas som en bärbar dator.

Värst fläkten är något irriterande och värmen är lite obekvämt.

Batteri

För att testa batteritiden vi använt vår nya Windows 8 riktmärke, Powermark i balanserad läge. Testet består av en kombination av automatiserade surfning, ordbehandling, spel och video arbetsbelastning uppspelning. Det nya testet är långt mer ansträngande än vår tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Det nya testet är mycket mer krävande på våra maskiner orsakar poäng är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre liv):

Den Dell i13z 9318sLV körde i 2 timmar och 56 minuter på sin 4-cells 49WHr Li-Ion batteri innan enheten stängdes, efter att ha nått 5 procent reservbatteriet gräns. Dell-batteri är inget särskilt, men det är inte hemskt heller. Användarna kommer sannolikt att kunna få en solid 3 timmar av enheten innan det dör, men som fortfarande betyder användarens vill resa kommer att behöva föra sina laddare tillsammans med dem.

För att ge dig en uppfattning om hur stark batteriet på denna maskin är, om vi skulle testa den på vår gamla riktmärke skulle poäng någonstans mellan 4 och 5 timmar.

Slutsats

Dell Inspiron 13z styrka är också dess förbannelse, eftersom det är mångsysslare befälhavare ingen. Förutom sin bekväma tangentbord och anpassningsbar pekplatta det finns ingen verklig försäljningsargument här, men det finns också några uppenbara brister exklusive dess port rage inducerande täcker.

Allmänna användare som vill göra lite av allt hittar Dells i13z konsekventa resultat perfekt för det stora utbudet av användningsområden. Däremot kan konsumenter som söker en maskin för att passa en specifik roll eller uppgift att hitta sannolikt bättre kandidater inom samma prisklass, särskilt om de var villiga att gå med på andra områden.

Fördelar:

  • Bekvämt tangentbord med taktil Pushback
  • Fantastisk pekplatta Anpassning
  • Jämn prestanda

Nackdelar:

  • Irriterande Port Covers
  • Under genomsnittet Sound System
  • Lackluster Fan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar