tisdag 11 december 2012

Reimage granskning: Reparera Windows

Reimage granskning: Reparera Windows
av Charles P. Jefferies - 2012/12/12

Reimage är en PC programpaket som syftar till att fastställa skadade Windows programinstallationer på datorer. Det påstås att ta bort allt från virus och andra skadliga program till registret fel och Windows problem stabilitet, så vi testade Reimage på en Windows 8 dator. Är Reimage värt priset av antingen en $ 39,95 eller 69,95 $ licensnyckel? För att hjälpa dig att bestämma, är resultatet av våra tester nedan.

Översikt

Reimage huvudfunktion är att reparera Windows till fast skick. Det gör detta genom att skanna din dator Windows-installation inklusive filer grundsystemet och jämföra dem med versioner som lagras på Reimage servrar. Om skillnaderna finns, kommer det att ladda ner och ersätta versionerna på din dator. Reimage kommer också att ta bort oanvända och onödiga Windows-filer och rensa registret.

PC Scan är gratis. Men kostar en licensnyckel för att använda rekommenderade korrigeringar $ 69,95 för obegränsad fixar över en ettårsperiod för en dator. En engångsavgift användning nyckel för engångskostnader fixar, kostar $ 39,95.

Prestanda

Hur väl utför Reimage egentligen? Teoretiskt kan det göra en fullständig på plats installation av Windows genom att ersätta alla filer som skiljer sig från bassystemet. Detta är ingen liten företag och Reimage är det enda program jag känner till som har hävdat att göra det. Notera att jag håller hänvisar till Windows, det är vad Reimage fixar. Det behandlar inte några tredjepartsprogram - inte ens andra Microsoft-produkter, t.ex. kontor eller Visual Studio. Reimage får inte göra något för dig om dina datorproblem inte är relaterade till Windows.

Gratis scanning

Det första steget för att fastställa datorn med Reimage är att köra genomsökningen. Kom ihåg att detta är gratis. Du kan åtminstone se vad potentiella problem datorn tidigare har köpa en licensnyckel.

Specifikt testade vi Reimage på ett ASUS S400C Windows 8 Ultrabook med en 14-tums pekskärm, Intel Core i5 processor med dubbla kärnor, 500 GB hårddisk och 4GB RAM.

Reimage dök upp ett antal potentiella problem efter skanning vår Windows 8 PC. Även om det inte funnit några säkerhetshot, rapporterade 48 registreringsfel och frågor med tre program. Programvaran rankade "Windows Damage allvarlighet" på Ultrabook som "Medium".

Även under skanning, Reimage fastställt att två program -. Net Runtime och Dptfpolicylpmservicehelper - hade "kraschat" (även om det är svårt att veta vad som är tänkt att betyda).

Du betalar för Korrigeringar

Jag fortsatte sedan till nästa steg: att fastställa "skadade" PC. Skanning och efterföljande fixering tog drygt en timme. I fastställandet steget Reimage ska rensa felaktiga filer, installera nya filer, reparera skador, och kör stabilitet och säkerhetskontroller.

Första gången misslyckades Reimage faktiskt tillämpa fixar, hävdade att Windows Update kördes. (Jag kollade, det var det inte.) Alltså, jag var tvungen att skanna igen. Andra gången, processen slutföras utan fel. Ladda ner nya filer från Reimage server tog huvuddelen av tiden (Jag undrar hur länge det skulle ta på en verkligt skadade Windows-installation). En omstart krävdes till slut.

Efter omstarten, men stötte jag ett annat problem. Tydligen hade Reimage ner Windows-uppdateringar, men kunde inte installera dem. Den returnerade felmeddelandet var inte precis bra.

Jag fick reda på att en del av Windows-filer Reimage nedladdningar är inte de senaste versionerna. Du skulle kunna antedatera datorn genom att installera dem. Det är inte nödvändigtvis en stor fråga eftersom du kan helt enkelt köra Windows Update för att få tillbaka aktuell. Men detta skulle lägga mer tid till reparationsprocessen.

Slutsats

Jag har blandade känslor om detta program och om att rekommendera det eller inte. Använda Reimage kan göra meningsfull om din dator har fel i samband med själva Windows och du är helt emot att göra en ren installation av Windows. Igen, men tar Reimage $ 69,95 för ett år fastställs för en dator. För alla som är om tillvägagångssättet med du installerar Windows - eller vem vet någon som är - det andra alternativet kostar inte något annat än tid. Så du bestämmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar