onsdag 12 december 2012

Reimage Review: Reparera Windows

Reimage Review: Reparera Windows
Charles P. Jefferies - 12/12/2012

Reimage är en PC-mjukvara som syftar till att fastställa skadade Windows programinstallationer på datorer. Det påstås att ta bort allt från virus och andra skadliga program till register fel och Windows stabiliteten, så vi testade Reimage på en Windows 8-dator. Är Reimage värt priset av antingen en $ 39,95 eller $ 69,95 licensnyckel? För att hjälpa dig att bestämma, är resultatet av våra tester nedan.

Översikt

Reimage huvudfunktion är att reparera Windows till fast skick. Det gör detta genom att skanna din dator Windows-installationen inklusive bas systemfiler och jämför dem med versioner som lagras på Reimage servrar. Om skillnaderna finns, kommer det att ladda ner och ersätta versionerna på datorn. Reimage kommer också att ta bort oanvända och onödiga Windows-filer och rensa registret.

PC scan är gratis. Men en licensnyckel för att tillämpa rekommenderade fixar kostar $ 69,95 för obegränsad fixar under en ettårsperiod för en PC. En engångsanvändning nyckel, för engångsfixar, kostar $ 39.95.

Prestanda

Hur väl fungerar Reimage faktiskt utför? Teoretiskt kan det göra en hel på plats installation av Windows genom att ersätta alla filer som skiljer sig från grundsystemet. Detta är inget litet åtagande och Reimage är det enda program jag känner till som påstås göra det. Notera att jag håller hänvisar till Windows, det är vad Reimage fixar. Det behandlar inte några tredjepartsprogram - inte ens andra Microsoft-produkter som Office eller Visual Studio. Reimage kan inte göra något för dig om dina datorproblem inte är relaterade till Windows.

Gratis scanning

Det första steget för att fastställa din dator med Reimage är att köra genomsökningen. Kom ihåg att detta är gratis. Du kan åtminstone se vad potentiella problem datorn har innan du köper en licensnyckel.

Specifikt testade vi Reimage på ett ASUS S400C Windows 8 Ultrabook med en 14-tums pekskärm, Intel Core i5 processor med dubbla kärnor, 500 GB hårddisk och 4 GB RAM.

Reimage visade upp ett antal potentiella problem efter skanning vår Windows 8 dator. Även om det inte upptäcka eventuella hot mot säkerheten, rapporterade den 48 register fel och problem med tre program. Programvaran rankade "Windows Skador Severity" på ultrabook som "Medium".

Även under skanning, Reimage fastställt att två program -. Net Runtime och Dptfpolicylpmservicehelper - hade "kraschat" (även om det är svårt att veta vad som är tänkt att betyda).

Du betalar för Fixar

Jag fortsatte sedan till nästa steg: att fixa den "skadade" PC. Scanning och efterföljande fixering tog drygt en timme. I fixerings skede är Reimage tänkt att rensa felaktiga filer, installera nya filer, reparera skador, och kör stabilitet och säkerhetskontroller.

Den första gången, Reimage faktiskt misslyckats med att tillämpa korrigeringar och hävdade att Windows Update kördes. (Jag kollade, det var det inte.) Alltså, jag var tvungen att skanna igen. Den andra gången, avslutade processen utan fel. Ladda ned de färska filer från Reimage server tog huvuddelen av tiden (jag undrar hur lång tid det skulle ta på en riktigt skadad Windows-installation). En omstart krävdes för att avsluta.

Efter omstarten, men jag stötte på ett annat problem. Tydligen hade Reimage nedladdade Windows-uppdateringar, men kunde inte installera dem. Den return Felmeddelandet var inte precis bra.

Jag fick reda på att en del av Windows-filer Reimage nedladdningar är inte de senaste versionerna. Du skulle kunna antedatera ditt system genom att installera dem. Det är inte nödvändigtvis en stor fråga eftersom du kan helt enkelt köra Windows Update för att få tillbaka den aktuell. Men detta skulle lägga mer tid till reparationen.

Slutsats

Jag har blandade känslor på detta program och om att rekommendera det eller inte. Använda Reimage skulle vara meningsfullt om din dator har fel i samband med själva Windows och du är helt emot att göra en ren installation av Windows. Återigen dock Reimage avgifter $ 69,95 för ett år av korrigeringar för en PC. För alla som är om tillvägagångssättet med re-installera Windows - eller som känner någon som är - det andra alternativet inte kostar något annat än tid. Så du bestämmer dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar