onsdag 12 december 2012

ASUS S400CA Touch Ultrabook Review

ASUS S400CA Touch Ultrabook Review
Charles P. Jefferies - 12/12/2012

Denna 14-tums Ultrabook erbjuder en Windows 8 upplevelse komplett med en touch-aktiverad skärm för $ 699. Läs vidare för att ta reda på vad som är förlåtligt och vad som inte den här prisklassen.

Översikt

Vid $ 699 ASUS S400CA representerar en av de billigaste Ultrabooks på marknaden, särskilt med tanke på den här modellen har en touch-aktiverad skärm. Höjdpunkter i den här modellen bortsett från pekskärmen inkluderar fast batteritid, metalliska ytor, en ren design och bra högtalare.

Bygg och Design

Den S400CA har en ren stilren utseende. Den skarp silver aluminium handlovsstöd kontrasterar fint med den svarta locket och chassi botten. Hörnen är rundade precis rätt mängd.

Den byggkvalitet är över genomsnittet, chassit är någorlunda hård och motstår böjning. Locket är imponerande stark och märkbart bättre på att motstå flex och tryck än de flesta Ultrabooks som har gått igenom vår granskningsprocess. Passform och finish är bra, det finns inga oavslutade områden eller sektioner som verkar vara av bättre kvalitet än andra.

Observera att aluminium på S400CA är dekorativa, det ger verkligen stöd, men är inte den viktigaste källan till chassi styrka. En fullständig aluminiumskal är för dyrt den här prisklassen.

Den S400CA var inte utformad med användaren uppgraderings i åtanke, men det är användar uppgraderingsbar, ta bort de åtta Phillips skruvar på chassits botten för att komma på 2,5 "lagringsenhet, mSATA kortplats, trådlöst nätverkskort och en öppen RAM slot Det är inte illa. alls för en Ultrabook.

In-och O portar

Port val är en av S400CA höjdpunkter, det ger många hamnar andra Ultrabooks utelämna inklusive VGA, Ethernet, ett media kortläsare och en fullstor HDMI-ut, det är i tillägg till tre USB-portar (en USB 3.0 och två USB 2.0 ). En liten detalj som jag uppskattar på S400CA är dess införande av statuslampor längs fronten. Jag saknar alltid lagringsenhetsaktivitet när den lämnas ut. Alla bildbeskrivningar listas från vänster till höger.


Vänster: Kensingtonlås, 2x USB 2.0, hörlurar / mikrofon combo jack, SD-kortplats

Höger: USB 3.0, HDMI-utgång, VGA, Ethernet, AC vägguttag


Tangentbord och pekplatta

Den S400CA har ett fullstort tangentbord med Chiclet stil nycklar. Det är inte min favorit del av den bärbara datorn. Till skillnad från tangentborden på de flesta Ultrabooks, har detta en märkbar flex som inte översätter till en solid känsla. Den begränsade nedslag tillåter inte mycket taktil återkoppling.

Något jag definitivt inte uppskattar är att chassit har en liten skallra när du skriver, det är oacceptabelt, och jag ser det alltför ofta. En sista klagomål är viktiga ytor, de är granulat plast, som med all sannolikhet kommer att bära blank med tiden.

ASUS styrplatta saknar dedikerade fysiska knappar, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Den har en behagligt slät yta och relativt tysta klick men beröm slutar där. Den klickbara ytan är inte ordentligt förankrad så att den har en liten bit av ge, vilket innebär ett skramlande ljud när knacka för att klicka. Dessutom fysiska klick tar för mycket ansträngning. Sammantaget ASUS kunde ha gjort mer i denna del av översynen.

Skärm och högtalare

Den 14 "skärm är en annan öm punkt i denna översyn Dess återlösande faktorn är touch kapacitet,. Det fungerar bra, men är mer av en nyhet Den viktigaste frågan med touch funktionalitet är användbarhet,. Displayen gångjärn ger gott om motstånd för att förhindra att skärmen från att röra sig bakåt medan rörd, men kan inte stoppa den från wobbling vilket gör för en obekväm upplevelse. Jag fann mig själv stöder visning med ena handen medan du rör med den andra.

Skärmen är i övrigt helt alldaglig. Den har den lägsta upplösningen erbjuds på en konventionell dator, 1366x768, det ser grynig jämfört med högre upplösning skärmar (1920x1080, till exempel) på grund av att bildpunkterna är fysiskt större, det finns mindre av dem per kvadrattum. Windows 8 skalor så väl över resolutioner som den gamla "texten är för liten" ursäkt är inte längre giltigt, med undantag för prisskäl Det tjänar inte mycket för att få en upplösning denna låga.


Compounding upplösningen frågan är panelens bildkvalitet, kontrast och speciellt mättnad är långt under genomsnittet. Displayen ser urtvättade och tråkig och har dåliga betraktningsvinklar, det finns en smal 10-15 graders vertikala fönster som är "optimal", passera det och bilden tvättar ut eller mörkare ovanifrån och underifrån, respektive. Även ljusstyrkan är suboptimal.

Högtalarna är ett steg upp från "normala" tinny bärbara högtalare. Pseudo surroundeffekt är faktiskt imponerande. Högtalarna får tillräckligt högt men saknar låga bastoner. Normalt skulle jag säga använda hörlursuttaget men S400CA s har lite bakgrunds statisk, det är inte en bra sak.

Prestanda och Benchmarks

Vår ASUS S400CA-DH51T Touch Ultrabook har följande specifikationer:

  • 14-tums pekfunktioner skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 8 64-bitars
  • Intel Core i5-3317U processor med dubbla kärnor (1,7 GHz, upp till 2,6 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM-minne (8 GB max;. 4GB ombord, 1x open slot)
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Seagate ST500LT012, 7mm tjocklek)
  • 24GB SanDisk SSD i100 cache
  • Qualcomm Atheros AR9485WB-EB trådlöst LAN
  • Inbyggd Bluetooth 4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1 års garanti
  • 44WHr Li-polymer-batteri
  • Vikt: £ 3,96.
  • Mått: 13.4 x 9.4 x 0.82 tum
  • Pris: $ 699

Dessa är vanliga specifikationer för en nybörjar Ultrabook gillar S400CA. Den S400CA är endast tillgänglig i denna konfiguration vid skrivande stund. Den 500 GB hårddisk är anmärkningsvärd, Ultrabooks kommer vanligtvis med en Solid State Drive (SSD). Fördelen med hårddisk är lagringsutrymme, SSD-enheter i Ultrabooks topp ut på 256GB. Nackdelen är prestanda, en hårddisk är mycket långsammare vid läsning av data så allt som involverar diskåtkomst tar mycket längre tid - startar upp, starta program och så vidare. SSD är upp till 20x snabbare än en hårddisk - se vår SSD uppgraderingsguide för mer info .

Den långsamma prestanda för hårddisken är något lindras genom att släpa en liten 24GB SSD till den för att användas som en cache. Det är svårt att säga exakt hur stor skillnad det gör, men det är bättre än att bara ha en hårddisk.

Annars finns det inte mycket att klaga på S400CA specifikationer för "normal" användning, inklusive webbsurfning och produktiviteten på kontoret. Intel Core i5 processor med dubbla kärnor har gott om kraft och 4GB RAM räcker för multitasking. Något för S400CA (eller någon Ultrabook för den delen) är inte bra på är 3D-spel - integrerad grafik bara inte klippa det.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafik prestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Det finns en liten fläkt på baksidan till höger på chassit, det är inbäddat bakom skärmen gångjärn. I allmänhet är jag vilja se kylsystem som frånluft direkt utanför chassit istället för att avleda det, men jag kan inte klaga på resultatet. Den S400CA chassi knappt nådde över rumstemperatur under våra stresstester. Fläkten är tyst och har ingen gnälla.

Batteritid

Något för S400CA kan göra bra körs på batteri. Vi använder Powermark i Balanserat läge för att mäta batteritid, det är en kombination av automatiserade surfning, ordbehandling, spel-och videouppspelning arbetsbelastning. Det är långt mer krävande än vår tidigare batteritid testet och bättre simulerar verkliga användningsscenarier.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

ASUS S400CA Touch Ultrabook körde för tre timmar och 51 minuter på sin 44WHr li-polymer-batteri (på vår gamla prov är 6-7 timmar). Detta är en respektabel tid för en 14-tums Ultrabook.

Slutsats

ASUS S400CA Touch Ultrabook verkar vara en ganska bra affär på ytan: $ 699 köper en pekskärm, Windows 8, en tilltalande design och bra batteritid. Vi fann det köpte också en solid urval av hamnar, rimliga byggkvalitet och relativt välljudande högtalare. Vad det köper inte är en tillfredsställande användarupplevelse.

Pekskärmen fungerar bra, men är mer av en nyhet på grund av den bärbara datorn formfaktor, det går inte att komma runt displayen wobbling vid beröring. Kvaliteten på skärmen är urusla, det tvättas ut och inte har tillräckligt hög upplösning. Tangentbordet har en så-så känner och chassit har en tydlig skallra medan du skriver, pekplattan skramlar också. Hörlursuttaget har bakgrunds statisk vilket naturligtvis inte är bra. Slutligen prestandan är inte så lysande som vi skulle vilja, hårddisken erbjuder mycket utrymme, men bara är inte snabb.

Vi skulle rekommendera att spendera lite mer för en dator med en bättre bildkvalitet innan man rekommenderar ASUS S400CA. Det finns inte tillräckligt med substans här för att ge oss möjlighet att ge det en fullständig rekommendation.

Fördelar:

  • Bra batteritid
  • Goda högtalare
  • Inexpensive

Nackdelar:

  • Dåligt skärm
  • Sådär tangentbord och pekplatta
  • Långsam hårddisk
  • Hörlursuttag statisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar