måndag 3 december 2012

Dell Inspiron 13z Review

Dell Inspiron 13z Review
av Michael Wall - 2012/12/03

Dell Inspiron 13z-9318sLV kommer inte blåsa dig bort med sin diskreta chassidesign eller mitten av väg specs, men låt inte detta antecknings genomsnittliga utseende lura dig. Medan Dell i13z får inte leda flocken i något visst område, det ger en jämn prestanda över hela linjen, lovar en användarupplevelse som är säker på att möta och överträffa behoven hos genomsnittskonsumenten.

Dell Inspiron 13z Översikt

Dell i13z är elegant i sin enkelhet. Den bärbara datorn aldrig försöker göra för mycket, i stället väljer att ge en mångsidig service på prestanda. Den rena och presentabel chassi kommer inte väcka uppmärksamhet, och dess tredje generationens Intel Core i5 processor med dubbla kärnor är inte precis banbrytande. Men Dell i13z skönhet ligger i dess helhet. Kombinera dessa delar med sin 13-tums HD-skärm med generösa betraktningsvinklar och ett bekvämt tangentbord och pekplatta och Dell i13z är en pragmatiker dröm.

Bygg och Design

Den 13,3-tums Dell i13z erbjuder en blandning av plast och aluminium i chassit som ger en klassisk och förenklad estetik. Fronten och tangentbordsramen både pryda en linjär struktur som något reflekterar ljus, vilket ger en trevlig bländning. Medan båda plattorna är tillverkade av plast de är resistenta mot fingeravtryck märken, bara lämnar märkbara intryck när betydande kontakt.

Dell Inspiron 13z Review

Om användarna att skattade tonen i silver fronten alltför intetsägande, kan de helt enkelt byta ut den, eftersom den lätt lossnar från chassit så att användarna kan anpassa enhetens utseende som de finner lämpligt.

Med chassit mäter in på 13,7-tum x 9,05 tum x 0,82 tum och väger in på 3,81-lbs. Dell i13z kanske inte den mest kompakta enheten. Emellertid ger den rundade utformningen av chassit en behaglig känsla som är lätt att transportera.

Att vara en blandning av plast och metall jag hade allvarliga frågor om hållbarhet i den här enheten. Basen av chassit är exceptionellt väl byggd som den knappast Budges, även när ett avsevärt tryck appliceras. Tyvärr på grund av sin tunna löstagbar frontpanel skärmen är inte så tjock. Montern ger när moderat tryck appliceras och märkbar porlande inträffar allt-i hela skärmen. Med tanke på hur robust resten av den bärbara datorn är, är att ge av displayen inte alltför alarmerande. Dock kan användare som förväntar sig att resa en hel del vill ta hänsyn till detta.

Hamnar och funktioner

Dell Inspiron 13z är svaga port designen är lätt den bärbara sämsta funktionen. Medan den bärbara datorn inte ger alla de viktiga hamnarna, täcker den besvärliga hamn och trånga utformning minskar kraftigt användarens förmåga att få tillgång till flera portar samtidigt. Den vänstra sidan ger ett vägguttag, två USB 3.0-portar och en HDMI-port. Medan den högra sidan finns en Ethernet-port, en SD-kortplats, en USB 3.0-port, och en hörlur / mikrofon-uttag.

Höger: Ethernet, SD-kort reaer, USB 3.0-port, hörlursuttag Vänster: AC-uttag, två USB 3.0-portar, HDMI-port

Den stora frågan med hamnarna är omslagen. Jag antar att omslagen tjänar till att skydda hamnarna, men deras nytta är lätt minskas genom hur påträngande de blir. Inte bara är täcket en svårt att ta bort - ofta fastnar och känsla som om de kommer att knäppa upp - men de kan också hindra användares tillgång till hamnen. Visserligen kan detta lösas genom att hålla enheten över kanten av ytan den bärbara datorn vilar på, utan att behöva göra det varje gång du vill använda en port blir gamla snabbt. Ärligt talat, om jag ägde denna enhet jag skulle helt enkelt ta bort kåporna alla tillsammans.

Skärm och högtalare

Dell i13z ger en standard 13,3-tums HD LED-bakgrundsbelysning skärm med 1366 x 768. Medan upplösningen är inget speciellt displayen fortfarande lyckas erbjuda en klar och skarp bild och färg kontrast, vilket resulterar i en angenäm upplevelse.

Att hålla inline med resten av Dell Inspiron 13z är skärmens bästa egenskap dess allmänna funktion, eftersom det ger generösa vinklar för att vara en billig TN panel. Både vertikalt och horisontellt skärmens bild integritet håller upp, även om bildkvaliteten inte ta en träff när de ses bildar extrema vinklar. Den enda gången som användare kommer att märka en störning i displayer kvalitet är när skärmen är titeln framåt eller bakåt. De breda betraktningsvinklar gör skärmen perfekt för flera tittare trots sin petite skärmstorlek.

Förutom att ge acceptabla betraktningsvinklar, gör Inspiron 13z ett berömvärt arbete för att minska bländning och feedback. Displayen visar knappast någon feedback i normala ljusinställningar och lyckas klara sig bra i starkt upplysta områden, bara producerar lite återkoppling ännu. Medan displayen kan inte vara i stånd att bekämpa direkt solljus, det ger en lättläst för att avskärma som kan utföra i nästan något annat tillstånd.

Tyvärr högtalarna är en annan svag punkt för systemet. Ligger längs den bakre kanten på den nedre delen av chassit högtalarna inte påverkas av deras placering. Oavsett ytan ljudet är lätt kunna emanera uppåt från botten av enheten. Problemet är dock, till och med oförminskad ljudkvaliteten är inte så stellar.

Ljudkvaliteten är stabilt kring 50 procent kapacitet, men överstiger den som högtalarens kvalitet börjar minska snabbt. När högtalarna passerar 80 procent, börjar de att ge märkbara och irriterande snedvridningar. Vid 100 procent kapacitet talarna producerade svag fuzz, som samtidigt inte så högt, som serveras till tråkig nyanserna i den klassiska betyget som jag lyssnade på vid den tiden.

Lyckligtvis ljudnivåerna är åtminstone lätt hörbart vid 50 procent. Dock skulle användare som letar efter något mer än ett minimum vara bättre betjänt med ett par hörlurar eller ett externt ljudsystem.

Dell i13z recension Tangentbord och pekplatta

Den lilla, Chiclet tangentbord är ett rent nöje att använda. Trots sin kompakta design, är varje tangent tillräckligt långa mellanrum ger en layout som ska vara tillgänglig och bekväm för alla användare trots deras räckvidd och handstorlek.

Plast tangenterna samtidigt elegant och platt ändå lyckas bekvämt grepp användarens fingrar, vilket ger en stabil upplevelse som tillåter användare att skriva med en säker känsla för noggrannhet. Medan de tangentbord djup är ganska grunt, sitt lyhörda och taktiska kast lätt informerar användaren när de har slagit på motsvarande knapp. Tangentbordet motstånd tillför en nivå av vikt att varje nyckel som mer än ändrar sin grunt djup.

Pekplattan (med Alperna drivrutiner) är en annan höjdpunkt för Dells bärbara eftersom det ger användarna en känsla av byrå som ger dem möjlighet att anpassa nästan varje aspekt av pekplattan. Ganska standard i sin design pekplattan är måttligt storlek med dedikerade höger och vänster klickknappar i botten.

Pekplattan är lyhörd, lätt att läsa användarnas rörelser och knapp klick med liten eller ingen fördröjning. Det finns några fall där pekplattan kan misslyckas med att läsa en multi-gest display, men dessa brister är få och långt mellan.

Dell i13z recension Vad som verkligen gör denna pekplatta roligt är graden av anpassning som den erbjuder användarna. Tack vare Dells användargränssnitt, kommer konsumenterna att kunna ändra allt från pekarhastighet, röra trycket, och kommer även att kunna programmera sina egna unika multi-gest skärmar.

Att ge användarna möjlighet att ändra sina inställningar tar bort en stor del av den stress som kommer med hjälp av en pekplatta. Normalt jag befinner mig i brist på en mus när du använder en pekplatta, men med i13z jag är mer än bekväm.

Vår Dell Inspiron 13z (9318sLV) granskning enhet har följande konfiguration.

Dell Inspirerande 13z Review

  • Windows 8 64-bitarsversion
  • 13,3-tums 1366x768 (HD) LED-bakgrundsbelysning
  • Intel Core i5-3317U 1,7 GHz
  • Intel HD-grafik
  • 8GB DDR3
  • 500GB HD SATA 5400RPM
  • WLAN Intel Centrino Wireless 2230 2x2 BGN
  • Bluetooth 4.0
  • Begränsad 1 års garanti
  • 4-cell 49WHr Li-Ion batteri
  • 13.7 "x 9.05" x 0.82 "
  • 3,81-lbs.
  • MSRP $ 730

Dell i13z vilar bekvämt bland sina mid-tier konkurrenter, som ger en acceptabel prestandanivå i nivå med andra konkurrerande bärbara datorer. Utrustad med en tredje generationens Intel Core i5-3317U 1,7 GHz dual-core processor, 8 GB RAM och Intel HD-grafik för Dell Inspiron 13z lätt utför grundläggande ordbehandling och datorfunktioner.

Visser processorn är lite underwhelming, men i kombination med den bärbara datorns generösa RAM enheten fortfarande lyckas enkelt multi-task, eftersom denna enhet kunde ta på en mängd olika program samtidigt utan någon märkbar fördröjning eller nedgång i prestanda.

Om användarna funderar på att utföra fler hårdvaruintensiva funktioner såsom spel, kommer de snabbt att märka att Dell Inspiron 13z saknas. Även de integrerade Intel-grafiken kan spela de flesta äldre spel och några nyare titlar, du bara inte kan förvänta sig samma prestanda som NVIDIA eller AMD-grafik.

wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke åtgärder övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Dell i13z inrymmer en enda fläkt som syftar till att den vänstra sidan av chassit. Tyvärr verkar fläkten vara det sämsta av två världar eftersom det producerar och hörbart ljud och misslyckas med att hålla enheten sval. Lyckligtvis enheten värms bara upp när den skjuts till kapacitet, som vid normal användning sällan händer. Medan fläkten misslyckas att hålla enheten sval skulle anordningen värme inte begränsa den från att användas som en bärbar dator.

I värsta fläkten är något irriterande och värmen är lite obehagligt.

Batteri

För att testa batteritiden som vi använt vår nya Windows 8 riktmärke, Powermark i balanserat läge. Testet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Det nya testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Det nya testet är mycket mer krävande på våra maskiner som orsakar poängen vara förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

Dell i13z 9318sLV körde i 2 timmar och 56 minuter på sin 4-cells 49WHr Li-Ion batteri innan enheten stängs av, efter att ha nått 5 procent batterigräns reserv. Dell batteri är inget speciellt, men det är inte hemskt heller. Användarna kommer sannolikt att kunna få en solid 3 timmar av enheten innan den dör, men det betyder fortfarande användarens ser för att resa kommer att behöva ta sina laddare tillsammans med dem.

För att ge dig en uppfattning om hur stark batteriet på denna maskin är, om vi skulle testa den på vår gamla riktmärket skulle betyg någonstans mellan 4 och 5 timmar.

Slutsats

Dell Inspiron 13Z styrka är också dess förbannelse, eftersom det är mångsysslare befälhavare ingen. Förutom sitt bekväma tangentbord och anpassningsbar pekplatta finns det ingen riktig försäljningsargument här, men det finns också några uppenbara brister exklusive sin ilska förmå täcker hamn.

Allmänna användare som funderar på att göra lite av allt hittar Dells i13z konsekventa prestanda perfekt för brett spektrum av användningsområden. Men konsumenter som söker en maskin för att passa en viss roll eller uppgift kan troligen hitta bättre kandidater inom samma prisklass, speciellt om de var villiga att gå med på andra områden.

Fördelar:

  • Bekvämt tangentbord med taktil Pushback
  • Fantastic Touchpad Anpassning
  • Jämn prestanda

Nackdelar:

  • Irriterande portskydd
  • Under genomsnittet Sound System
  • Lackluster Fläkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar