torsdag 27 december 2012

CES 2013: Microsoft är borta, men inte glömt

CES 2013: Microsoft är borta, men inte glömt
från Jacqueline Emigh - 2012/12/27

Med Microsoft frånvarande från både mässgolvet och keynote podiet kommer CES 2013 fortfarande pip mängder av programvara, även om nya erbjudanden kommer att vara allmänt utspridda över Windows, Mac, iOS, Android, webb, och även TV-plattformar.

Nya program, apps, och moln-baserade tjänster kommer att variera över kategorier som inkluderar resor, hälsa, produktivitet, musik, filmunderhållning, hem energi, förvaltning företags enhet, och bara om några andra som du kan tänka dig.

Kinesiska företaget får Microsoft Booth Space, men Qualcomm Grabs Keynote

Microsoft meddelade först planer på att ge upp sin enorma monter och eftertraktade pre-show keynote kortplats för CES 2013 i december 2011. I år kommer Microsofts lång tid visar golvyta delas av satellit-TV-leverantör DISH och Kina-baserade elektroniktillverkaren Hisense.

I stället för Microsofts vd Steve Ballmer , kommer årets kick-off keynoter vara Dr Paul E. Jacobs, ordförande och VD för San Diego-baserade mobila enheter chipmaker Qualcomm . De andra huvud keynoters inkluderar Gary Shapiro, ordförande i Consumer Electronics Association (CEA) och huvudet honchos från hårdvarutillverkare Samsung och Panasonic och telekomleverantören Verizon.

Liksom tidigare, varken Apple eller Google kommer att vara på CES. Men enligt CEA, CES 2013 har satt ett nytt rekord för den totala mängden av utställningsplats sålde: 1.870.000 netto kvadratmeter, upp bara en smula från 1.862.000 netto kvadratmeter säljs för CES 2012.

Windows 8 Apps kommer att vara överallt, i alla fall

Även om Microsoft inte kommer att vara runt för att trumma upp verksamheten för sin egen nya Windows 8 operativsystem, listan med appar i Windows Store inte fortsätta växa längre. Zinio planerar att demo en ny Windows 8 app som nu går med sin familj av digitala tidningen Reader.

Windows 8 program kommer också att vara ombord på nya konvertibla ultrabook datorer och RT tabletter från Microsofts hårdvarupartners. Modeller i den senaste omgången av ultrabooks är utrustade med beta version av draken Assistant, en framväxande röst assistent app från Nuance och Intel utropat som föra Siri-liknande funktioner för att datorer.

Stora namn ansökan programleverantörer kommer fortfarande att vara på CES i år i kraft. Företag som McAfee och Nuance kommer att visa upp 2013 mjukvaru laguppställningar för Windows (8, 7, Vista och XP) PC och Mac släpps på traditionellt sätt under tiden hösten 2012 ram , för att driva julhandeln.

Smarphone, Tablet PC och TV Software Rampant

Under tiden, dock zillions leverantörer Web service och mindre app beslutsfattare kommer att skrika efter uppmärksamhet på CES med alla typer av ny programvara. Även om detaljerna är fortfarande under wraps, planerar människor makt att introducera sin andra konsumentdriven "sakernas Internet" app. Dess första app, som vann första pris från AT & T i år som bästa energi app, syftar till att låta dig övervaka och styra hem energianvändning från en iPhone eller en Android-smartphone.

Dakin kommer debut en ny webbaserad hjärnan fitness tjänst riktad till baby boomers och seniorer.

GLOBO kommer demo GO! Enterprise, en ny säkerhet, hantering och TCO (Total Cost of Ownership) verktyg för att hantera BYOD (ta med din egen enhet) smartphones och surfplattor på företag.

Bippee.com visar BSAFE, en gratis app för iOS och Android mobila enheter som låter dig skicka SMS till en lista med kontakter - tillsammans med din platsinformation - om du någonsin befinner dig i en farlig situation.

På TV-sidan är Flingo ryktas vara inställd på att tillkännage nya partnerskap för Samba, dess ansiktsigenkänning-baserad mjukvaruplattform för att leverera "relevanta i sammanhanget" innehåll - till exempel gjutning uppgifter - om underhållning biljettpris till skärmar av TV-apparater, datorer och mobila prylar.

LG Electronics väntas visa en TV som kör en ny programvara gränssnitt baserat på HP: s WebOS operativsystem.

Komma Hört Ovanför Software Din

För att få höras över bullret, kommer programvara beslutsfattare vara värd sina egna pressevenemang eller att delta i CES aktiviteter som keynote paneler, Mobile Apps Showdown, CEA MoDev Hackathon och Pepcom och showstoppers på händelser.

Marc Benioff, ordförande och VD för Salesforce.com, kommer att vara en av talarna i Brand Matters keynote.

Högtalare i nästa generations innovatörer keynote panel kommer att omfatta företagets chefer i Rockmelt, producent av en krom-baserade sociala medier Webbläsare, Webbaserad medicinsk tidsbokning tjänsten ZocDoc, i.am.plus, en iPhone app utvecklare, och Bump Technologies. skapare av en teknik som syftar till att låta mobila enheter ansluter med varandra helt enkelt genom att stötte samman.

MPME, en av Mobile Apps Showdown tävlande, är en fri musik app för att fungera som curator / upptäckt tjänsten centrerad på dina specifika smak, med länkar till radiostationer runt om i världen.

I dagslånga MoDev Hackathon den 8 januari, kommer utvecklare tävla om kontanter utmärkelser som de skapar mobilappar på sina bärbara datorer direkt framför utställningsbesökare. Eftersom Hackaton sponsras av Travel Channel kommer $ 25.000 Grand Prize går till en app med en resa eller äventyr aspekt.

Under tiden, i en Power session under CES Press Day den 7 januari kommer Pervasive Group presentera två nya familjetrygghets appar för Android-enheter: MMGuardian Premium och MMGuardian Tablet Security.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar