torsdag 20 december 2012

Hjälp Ytterligare Disease Research: Gå NBR: s team för Vik-a-thon

Hjälp Ytterligare Disease Research: Gå NBR: s team för Vik-a-thon
Michael Wall - 2012/12/21

Följ med NBR: s team för Folding @ home är Fold-a-thon att bidra till att ytterligare sjukdomar forskning. Den Fold-a-thon är en veckolång händelse där medlemmar av vårt diskussionsforum teamet kommer att vika proteiner med alla klienter finns (datorer och spelkonsoler) för att bidra till att ytterligare sjukdomar forskning.

Vad är Protein Folding?

Som du förmodligen redan vet proteiner hjälper din kropp att slutföra många av sina viktiga uppgifter, som att bryta ner mat till energi eller reglera ditt humör. Men innan proteiner kan utföra dessa funktioner som de monterar själva eller "fold".

Varför det är viktigt?

När Proteiner inte vika korrekt (felveckning) kan det finnas allvarliga konsekvenser för hälsan, inklusive sjukdomar som Alzheimers, Mad Cow (BSE), CJD, ALS, Huntingtons, Parkinsons sjukdom, och många cancerformer.

Forskare tror nu om de bättre förstod protein felveckning att de skulle kunna utforma läkemedel och terapier för att bekämpa dessa sjukdomar.

behandlingar för att bekämpa dessa sjukdomar.

Vårt team

Den fällbara team här på NBR är en produkt av vår egen ledamot Dan ( DR650SE ).

Dan, som många av oss här på NBR är en entusiast överklockare. I sitt sökande efter överklockning Information Dan kom kontinuerligt över "fällbara diskussioner". Tanken på att vika verkade som ett bra sätt att testa sin maskin mot andra, men som Dan blev mer investerat i vikning, han förstod att det var en gemenskap som handlat av medkänsla för andra och såg att bidra till att ytterligare forskning.

Den sanna gnistan för Dan kom när han lärde sig forskning från Folding @ Home hjälper till ytterligare Alzheimers sjukdom forskning. Bevittnar egna ögon skräcken av denna sjukdom Dan beslutat att delta i Folding @ home var det perfekta sättet att hjälpa.

Under första året Dan och laget (laget # 213.698) har redan hunnit växa till 90 medlemmar och vårt team är för närvarande rankad 197 ut över 217.000 lag. Teamet ensam har bidragit till att fylla 60.400 proteiner för sammanlagt 11 miljoner poäng.

Denna bedrift är mer än imponerande på egen hand, men med tanke på att vårt team är hälften så stor som de flesta andra 200 lag, och de flesta av oss är fällbara på bärbara datorer i stället för hög effekt skrivbord, gör denna prestation sticker ut. Det går att visa hur långt den bärbara datorn har kommit under de senaste åren, men framför allt visar på styrkan i vårt samhälle här på NotebookReview.com.

Med årsdagen av NBR laget är i december beslutade Dan han ville göra något för att försöka hjälpa till att få ännu mer av det investerade samhället. Han lärde sig om vecket-a-thon och även om det var ett bra sätt att konkurrera, och bidra till att ytterligare orsaken.

Den NBR teamet har kommit långt sedan starten, men jag vet att vi kan göra ännu mer. Om att visa upp vad din maskin kan göra, samtidigt som det hjälper till att ytterligare viktiga sjukdomar forskning verkar vara något som kan intressera dig ska du kolla in vår grupp sida (se nedan).

Hur kan du hjälpa?

Du kan hjälpa till för forskare genom att gå med i vårt lag genom att besöka våra Folding @ home forum . När du har registrerat dig för vårt team kan du hjälpa till genom att ladda ner och köra gratis Folding @ programvara hem klient. Mjukvaran körs bakom kulisserna med annars oanvänd datortid.

Varje dator som deltar bidrar till att öka förståelsen för hur proteiner viker, vilket vi så mycket närmare att upptäcka botemedel för många sjukdomar.

För mer information om proteinveckning eller programmet du vara noga med att kolla in Folding @ home- hemsida.

På en del av NBR tack vare alla inblandade. Nu ska vi gå och hämta "origami" på vissa proteiner!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar