tisdag 11 december 2012

Lenovo ThinkPad Twist (3347-4HU) Recension

Lenovo ThinkPad Twist (3347-4HU) Recension
Michael Wall - 2012/12/11

Översikt

Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU är flexibel. Enkelt växla mellan tablett, bärbar dator, och allt däremellan, ThinkPad erbjuder mångsidighet och prestanda företagsanvändare söker. Utrustad med en magnesiumlegering ram och Intel i5 processor med dubbla kärnor Lenovo ThinkPad är säker på att möta de flesta användares behov, men dyrare konkurrenter (t.ex. Dell XPS 12) kan ge mer till bordet.

Bygg och Design

Lenovo ThinkPad Twist stöder samma eleganta bygga andra ThinkPad-datorer. Chassit är konstruerad av svart magnesiumlegering med plast beautifying trim och framsidan av displayen. Den metalliska kropp ThinkPad ger ett professionellt utseende som plockar upp en liten bländning, men avstår från att se alltför flashiga. Emellertid är den mest spännande delen av metallen dess konsistens. Den magnesiumlegering är smidig vid beröring, men ändå lyckas att enkelt greppa göra enheten en fröjd att använda.

Lenovo ThinkPad Twist Lenovo ThinkPad Twist recension
Stand-läge Notebook-läge


Mätning in på 12,3 x 9,3 x 0,8-inches och väger in på £ 3,48., Gör enhetens snygg och lätt ram det lätt att transportera. Lägga till ThinkPad bärbarhet är enheterna robust bygga. Trots att lätta den magnesiumlegering är ganska tjock, som bas för ThinkPad Twist knappt gav alls, även om extremt tryck applicerades. Medan displayen gjorde böj något, visade det sig vara precis lika hållbart utan några tecken på porlande på skärmen. Det är lätt och starkt designen gör Lenovo ThinkPad Twist ett perfekt val för dig som vill resa ofta.

ThinkPad Twist har imponerande mångsidighet, med möjlighet att växla mellan klassiska anteckningsboken, stativ, tablett och lägen tält. Den bärbara datorn växlar enkelt mellan lägena tack vare sina vridbara skärm, som smidigt roterar 180 grader och lås på plats, säkerställa att skärmen inte rör sig på sin plats misstag.

TP Twist Lenovo TP Twist recension
Tält läge Tablet-läge


Medan 3,48-lbs. ram gör Lenovo ThinkPad betydligt ljus för en bärbar dator, bör det noteras att det känns lite klumpig i tablettform. Medan magnesium beläggningen inte enheten greppvänlig, kommer användarna fortfarande en svår tid med Ultrabook bekvämt med en hand. Tabletten läget används bäst när placeras på en användares knä eller en plan yta.

Hamnar och funktioner:
ThinkPad erbjuder alla väsentliga grundläggande hamnarna och lyckas rymden dem tillräckligt, så att de alla är tillgängliga och lätt att nå. Den vänstra sidan har en SD-kortläsare, Ethernet-port, mini-HDMI, USB 3,0 och hörlursuttag. Den högra sidan är försedd med en effekt uttag, mini-Display Port och en USB 3.0-port. Alla bild beskrivningar listas från vänster till höger.

Lenovo ThinkPad portar Lenovo ThinkPad portar

Vänster: SIM-kortplats (bakom dörren), SD-kort read6er, Ethernet-port, mini-HDMI, USB 3,0 och hörlursuttag

Höger: USB 3,0, mini-Display Port och nätuttaget

Även denna bärbara dator gör erbjuder allt du förväntar dig från ett företag Ultrabook kan mini visuella portarna att fungera som en irritation. Troligen användare kommer att behöva köpa adaptrar för att ansluta antingen mini-HDMI-porten eller mini-display port till andra externa bildskärmar eller projektorer.

Skärm och högtalare:
Utrustad med Gorilla Glass den kompakta 12,5-tums HD pekskärm bidrar till hållbarhet enheten. Erbjuder standard 1366 x 768 upplösning Lenovo ThinkPad skärm kommer inte blåsa du bort, men det lyckas erbjuda en tydlig skarp bild med enfärgad kontrast. Medan upplösningen kanske inte stellar, de exceptionellt bred visningsvinkel mer än kompensera för det.

Lenovo ThinkPad Twist har 170 vinklar graders visning, så att användarna kan visa displayen på nästan alla tänkbara vinklar. Detta är särskilt välkommet med tanke på de visar flera former. Således, om du visar enheten i tältet, tablett eller standardläge, användarna garanteras en tydlig bild. På grund av den displayer blank yta är det ganska reflekterande. Medan displayen kommer att hålla upp under normala omständigheter orsakar överdriven belysning på displayen för att bli reflekterande.

Pekskärmen är extremt noggrann särskilt efter kalibrering till din specifika beröring. Varje punkt och gest läser beautifuly med liten eller ingen fördröjning. Den enda oro är att för optimal prestanda användare måste kalibrera sina skärmar, men alternativet är dold i ryggen gränd av menyer där de flesta användare inte kommer att se det. Den smutsavvisande beläggning hjälper att förebygga de flesta fingrar märken när du använder pekskärmen. Kommer dock överdriven användning av pekskärmen leder fortfarande några fläckar. Jag skulle rekommendera att ha någon metod för rengöring av displayen om du planerar att använda pekskärmen.

Displayen är utrustad med sensorer som är tänkta att ändra skärmens orientering utifrån sin position, vilket ger användarna en horisontell vy i standardläge eller vertikal display i tablet-läge. Tyvärr sensorerna är felaktiga och ofta misslyckas med att anpassa sig till rätt orientering. Lyckligtvis displayen kan låsas och orienteringen kan justeras manuellt med alt + CRL + piltangent funktion. Obliviously använder automatisk rätt skärm funktion är idealisk, men med tanke på hur inkonsekvent det är, är det för närvarande inte möjligt på Lenovo ThinkPad Twist.

Lenovo ThinkPad Twist Trots detta Ultrabook slanka ram är det ganska fränare, vilket gör den perfekt för möten eller personligt bruk. Högtalarna är placerade längst ner till höger sida av chassit. Medan längst ned på maskinen ljudkvaliteten förblir intakt oavsett ytan den bärbara datorn vilar på.

Vid 50 procent högtalarna är lätt högt nog för personligt bruk och leverera tydliga skarpa kvalitet. Även vid 70 procent kapacitet högtalarna hålla upp ganska fint, bara visar små tecken på distorsion när överträffar denna punkt. Medan ljudkvaliteten försämrar långsamt förbi 70 procent kvaliteten är fortfarande mer än funktionsduglig vid 100 procent capcity, men lätta förvrängningar är märkbara, särskilt när du lyssnar på musik.

Som med de flesta bärbara datorer om du letar efter en ljudupplevelse som erbjuder exceptionell räckvidd och klarhet, då du kommer att vara bäst med en extern enhet, men för allt annat dessa högtalare kommer att göra fint.

Lenovo ThinkPad Twist Tangentbord och pekplatta
ThinkPad sport en kompakt tangentbord Chiclet stil. Trots sin kondenserade ram tangentbordet känns fortfarande tillräckligt avstånd och nycklarna är lätta att nå. I likhet med chassit ger nycklarna en slät konsistens som Mages att greppa dina fingertopparna. Som tillsammans med de små härdar av nycklarna gör det enkelt för användarna att få en känsla av trygghet. Tangentbordet ger också en förvånande mängd djup med tanke på den lilla 0,8 "bredd enheten. I samband med tangentbord lyhörda taktil feedback, kommer användarna tryggt veta när de har träffat på önskad knapp.

Den enda märkbara nackdelen att tangentbordet är att ett fåtal knappar har flyttats. Den PrtScn (Print Screen) tangenten längst ner till höger på tangentbordet, medan insatsen nyckeln tagits ur. Dock kan dessa små förändringar förbises som några kortkommandon har också införts. F9 till F12 också dubbelt så Windows 8 genvägar som gör det möjligt för användare att snabbt komma åt program, använda Windows 8 universella sökfunktionen och ändra sina Windows 8 inställningar.

Med exceptionellt stort nyttovärde och kvalitet tangentbordet är en av höjdpunkterna i Lenovo ThinkPad Twist.

Lenovo ThinkPad pekplatta Pekplattan (med synaptiska drivrutiner) erbjuder även exceptionellt stort nyttovärde. Den väl tilltagna pekplattan är korrekt, tydligt läsa användarnas rörelser och flera gest ingångar. Dessutom komprimerar pekplattan när du klickar så att användarna kan veta när de har ansökt tillräckligt tryck för ett klick för att läsa.

Vänster, mitten och höger klicka knapparna längst upp på pekplattan. Medan deras placering är ganska konstigt de är alla lyhörd och fungerar som önskat. Ärligt talat, jag är inte ett fan av Lenovos pekplatta layout, men du kan inte argumentera med exakt fördröjning utan ingång.

Prestanda

Vår Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU översyn enheten har följande specifikationer:

  • Windows 8 Home Edition 64-bit
  • 12,5 HD IPS-skärm med Touch Sensor 350 Nit (1366 x 768), Gorilla Glass
  • Intel Core i5-3317U 1,7 GHz
  • Intel HD-grafik 4000
  • 4GB DDR3
  • 500GB (5400RPM) + 24GB mSATA
  • Intel Centrino Wireless-N 2230
  • Bluetooth 4,0
  • Integrerad HD Webcam
  • Ingen intern optisk enhet
  • 4-cells 43 Wh LiPolymer
  • 12,3 "x 9,3" x 0,8 "
  • 3,48-lbs
  • $ 899,00


Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU erbjuder prestanda i klass med mitten-tier bärbara datorer, även om det kan vara problematiskt, eftersom prislapp på $ 900 (vid tidpunkten för översyn) är kantning till kostnaden för högpresterande maskiner.

Utrustad med en tredje generationens Intel Core i5-3317U 1,7 GHz dual-core processor, 4GB RAM och Intel HD-grafik 4000 ThinkPad kan enkelt hantera grundläggande ordbehandling och funktioner datoranvändning. Den bärbara datorn är också klarar multi-tasking ganska bra, även om jag märkte lite fördröjning när du kör flera program (särskilt videoströmmar) samtidigt.

Användare som vill utföra mer hårdvara intensiva funktioner såsom spel kommer att märka maskinens bristande prestanda. Medan den integrerade grafiken klarar Photoshop, grundläggande HD-video redigering eller spela spel med blygsamma systemkrav är de prestanda är en spottstyver jämfört med vad dedikerade Nvidia eller AMD-grafikkort kan erbjuda.

wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter totalt prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter totala grafikkort prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU hus en enda fläkt placerad på höger sida av chassit. Den enda fläkt visar sig vara mer än tillräckligt för ThinkPad som enheten förblir bekvämt sval även när maskinen skjuts till sin gräns. Dessutom fläkten tiger, och är bara hörbart när användare är mycket nära till enheten.

Batterilivslängd
För att testa batteritiden vi använt vår nya Windows 8 riktmärke, PowerMark i balanserad läge. Provet består av en kombination av automatiserade surfning, ordbehandling, spel och video arbetsbelastning uppspelning. Det nya testet är långt mer ansträngande än vår tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Det nya testet är mycket mer krävande på vår maskin orsakar poäng till förståeligt vara lägre än vår genomsläpplig jämförelseindex.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre liv):

Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU körde i 2 timmar och 24 minuter på sin 4-cells 43 Wh LiPolymer Batteri innan enheten stängdes, efter att ha nått 5 procent reservbatteriet gräns. ThinkPad batteri är lätt den svagaste aspekt av denna maskin. Trots sin robusta chassi design, kommer den svaga batteritiden hindra kraftigt denna enhetens bärbarhet. Visst, i en typisk arbetsmiljö med ljus användning ThinkPad Twist ska leverera mer än fem eller sex timmars batteritid när den är ansluten till Wi-Fi ... men det är fortfarande mindre än konkurrenterna. Lyckligtvis enheten är lätt, så bör resa med den bärbara datorn och laddaren inte vara för mycket av ett problem.

Slutsats

Lenovo ThinkPad Twist är en solid bärbar dator som erbjuder prestanda och användbarhet som behövs från ett företag anteckningsbok. Möjligheten att enkelt växla mellan olika lägen i samband med skärmens bred visningsvinkel gör ThinkPad perfekt för allt från casual surfning att presentera informationen på ett möte. Anordningen är också lätt att transportera tack vare sin lätta och tålig konstruktion.

Men ThinkPad s prestanda är mindre än stellar, särskilt med tanke på dess $ 900 prislapp. Något dyrare modeller som Dell XPS 12 och Lenovo IdeaPad Yoga 13 överträffar lätt den här anteckningsboken, och endast kostar några hundra mer.

Om du letar efter en bärbar dator som erbjuder acceptabel prestanda med en hel del verktyg för ett rimligt pris då Lenovo ThinkPad Twist är för dig. Men om du är villig att spendera lite mer, det finns bättre alternativ.

Fördelar:

  • Stora chassidesign
  • Display med bred visningsvinkel
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Svagt batteritid
  • Medioker prestanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar