söndag 16 december 2012

HP ENVY dv7 recension

HP ENVY dv7 recension
av Andrew - 2012/12/16

Den gamla HP Pavilion dv7 är död. Länge leve ENVY dv7! Den här uppdateringen för HP: s populära 17-tums multimedia laptop kan packa tillräckligt värde för att vara en sann arvtagare till PC tronen.

Översikt

HP Envy dv7t-7200 är en ny Windows 8 laptop release som sport en 17,3-tums skärm och finns i en mängd olika konfigurationer för att passa nästan alla budget eller behov prestanda. Om ENVY dv7t ser märkligt bekant, du har rätt, det är helt enkelt en omprofilering av 2012 Pavilion dv7t linje, men med den uppdaterade Windows 8 operativsystem. HP nu placera ENVY etiketten på någon bärbar dator det anser vara en prestation maskin eller med högklassig design. Företaget har också slutat producera 15-tums ENVY 15 och 17-tums Envy 17 modeller , med hänvisning till att det var för mycket överlappning mellan dessa maskiner och motsvarande dv6 och dv7.

Faktum förändring är på gång på HP, de nyligen förlorat sin titel som # 1 datortillverkaren i världen till Lenovo och så det är nya innovativa versioner såsom ENVY 4 TouchSmart och modeller flaggskepp som avundas dv7t - en av deras bästa bärbara datorer säljer traditionella, som kommer avgöra om de kan återta tidigare härlighet. Läs vidare för att ta reda på om ENVY dv7t är en keeper eller annan anledning att överväga HP en zombie av sitt forna jag slänga ut oinspirerat bärbara datorer.

Bygg och Design

Avundsjuka dv7t-7200 är en 17,3-tums skärm £ 7 anteckningsbok som helt och hållet är inriktad på en publik söker en stationär dator stil maskin. Med ropet om Ultrabooks kan du bli förvånad över att veta stationär dator segmentet 15 till 17-tums bärbara datorer är fortfarande den bäst säljande kategorin. Orsaken är att bärbara datorer som avundas dv7t erbjuder en mängd trevliga funktioner, utmärkta prestationsbaserade optioner och ett pris som kommer väl under en lättare och smidigare ser men mindre driven Ultrabook. Folk fortfarande vill att deras bärbara dator för att se anständigt, oavsett storlek och användning avsikt, HP har därför uppmärksammat att göra ENVY dv7t s ser tilltalande för en bred publik. Locket har en subtil borstad metall hud med en midnatt svart färg finish som kontrasteras med ett silver trim runt kanterna. HP-logotypen på toppen lyser, erbjuder detta en ganska cool look, även om det förmodligen inte generera samma techno-lust som en Apple-logotyp gör.

Öppnandet av avundsjuka dv7t avslöjar en fortsättning på midnatt svart finish över handlovsstödet och runt tangentbordet. De svarta metalliska färdiga områden gör ett bra jobb med att dölja fingeravtryck, tyvärr detsamma inte kan sägas om den glansiga ramen HP beslutat att använda runt skärmen och i tangentbordet facket området. Var du tag i skärmen för att öppna den eller justera vinkeln sannolikt kommer att lämnas med en fet fingeravtryck märke skulle en matt finish ha varit mer praktiskt. Lyckligtvis tangenterna själva är matt och inte blankt som facket området använder tangentbordet en ö designen nyckel med platta toppar. Som en extra bonus för revisor typer det finns ett sifferkort på höger sida.

Sido områden ENVY där portarna finns återigen använda ett silver trim gjord av ett plastmaterial med ett faux aluminium utseende. Flytta till undersidan av dv7 hittar du en tjock hud av plast används för att förstärka denna utsatta område och skydda sina interna. Det finns en panel som kan lätt tas bort med avlägsnande av en skruv och erbjuder tillgång till uppgradera sådana saker som RAM, dubbla hårddiskar eller trådlöst kort. Batteriet är avtagbart och kan uppgraderas, emot trenden av förseglade fall mönster.

Totalt bygga kvalitet är mycket bra. Avundsjuka dv7t använder en aluminiumchassi internt för att ge en solid ram som skyddar interna och ger motstånd att böja utifrån. Det enda området Flex vi kunde hitta på kroppen var i mitten av tangentbordet, men bara om extra tryck applicerades utöver det normala skriva. Om du använder tillräckligt vrida kraft den övre skärmen område du kan få den att böja några millimeter, men detta är föga oro skärmen är tillräckligt skyddad, ingen krusningar på skärmen om du trycker in från locket.

Avundsjuka dv7t-7200 levereras som standard med en 6-cells 62WHr batteri sitter här storleken batteri jäms med botten av den bärbara datorn och kan enkelt tas bort och bytas ut vid behov. Det finns också ett alternativ för en större 9-cells, batteri som HP annonserar som erbjuder 50% längre batteritid. Den 9-cells sticker ut från botten som höjer på baksidan av den bärbara datorn upp detta kan ha positiv bieffekt av att skapa luftflöde undertill för bättre kylning och lutar tangentbordet för bättre ergonomi. Bortsett från uppgraderas batteriet kan du också enkelt uppgradera minne, PCIe trådlösa kortet och en av de två hårddiskfack. Med så många förseglade bärbara datorer på marknaden dessa dagar som inte ens tillåter dig att uppgradera batteriet är denna nivå av uppgradering lätthet trevligt att se.

Hamnar och funktioner
Den 17-tums ENVY dv7t har alla större hamnar du behöver och den genomsnittliga konsumenten vill ha, även om det inte saknar några av de mer specialitet och företag inriktade typ portar. En majoritet av portarna är placerade på vänster sida av den bärbara datorn med bara ett fåtal till höger. Det finns inga portar på bakre kanten av den bärbara datorn och framsidan bara har en SDHC-kortläsare. Resten av portarna är placerade på vänster och höger sida av den bärbara datorn och här är vad du får:


Vänster: VGA, HDMI, Ethernet (täckt), två USB 3,0, mikrofon och hörlursuttag

Höger: Indikatorlampor, USB 3,0, USB 2,0, optisk enhet (Blu-ray eller DVD), nätadapter och Kensingtonlås

Även om det finns ett överflöd av portar tillgängliga, det finns några affärsmässiga och specialitet portar saknas att vissa användare kan bry sig om. Till exempel finns det ingen DisplayPort videoutgång, eSATA-port, SmartCard-läsare eller ExpressCard-kortplats. De snabbare USB 3,0 överföringshastigheter bör räcka för de flesta användare, men det kan ha varit trevligt att erbjuda DisplayPort och en ExpressCard-kortplats med tanke på storleken och mängden av rummet finns med dv7t.

Skärm
Avundsjuka dv7t-7200 levereras som standard med en blank yta 1600 x 900 HD + skärm men kan även komma utrustad med en Full HD 1920 x 1080 skärm med matt finish för en extra $ 150. Medan vi kan klaga Full HD bör vara standard för en premie bärbar dator, det låga priset på dv7t du kan uppnå genom att gå med standarden skärmen (649 $ start) och det faktum inte alla av oss har unga ögon och 20/20 syn gör det en acceptabel startpunkt. De som bara måste ha fler pixlar per tum och värde anti-glare kvaliteten på en matt skärm kommer sannolikt betala för den högre upplösningen Full HD-skärm.

Den dv7t föremål för översyn kommer med standard 1600 x 900 skärm. Med tanke på 1600 x 900 upplösning, har ENVY dv7t samma pixeltätheten som 15,6 "skärm laptop med 1366 x 768 HD-upplösning. Denna skärm används TN panel teknik som finns i de flesta bärbara datorer, inte dyrare vidvinkel visning IPS-teknik du kanske har hört talas om som används på MacBook Pro med Retina-skärm eller Lenovo ThinkPad X230 . innebär färger kommer att skifta när du lutar den bärbara skärmen fram och tillbaka, en rakt framifrån med skärmen vinkelrätt mot dina ögon kommer att erbjuda det bästa . erfarenhet Det finns inte mycket annat att skriva hem om för HD + skärm - färger, kontrast och svärta är alla genomsnittliga Skärmens ljusstyrka är bra för inomhusbruk, men förvänta dig inte att kunna visa skärmen utomhus i fullt ut. Sön Den blanka yta Skärmen gör bidrar till att göra färgerna mer djärva och lysande och är trevligt för filmvisning, men om du arbetar i ett starkt upplyst rum med en ljuskälla bakifrån och över får du en hel del eftertanke från av skärmen.


Det är något av en besvikelse att HP inte erbjöd ett alternativ för en pekskärm när uppdatera dv7t till Windows 8. När allt är Windows 8 UI allt om att erbjuda kontakt interaktion och en stor 17-tums skärm skulle erbjuda gott om utrymme för sådana skärm interaktioner.

Högtalare
HP använder Beats märkesvaror talare på ENVY dv7t-7200 finns det fyra högtalare på toppen och sedan en subwoofer på botten för att erbjuda djupare toner och extra bas. De fyra högtalarna på toppen är placerade på toppen av tangentbordet och sedan ned på displayen på vänster och höger sida. Den främre bränning naturen av talarna på skärmen är en fin touch. Ljudet levereras är mycket tydlig och förblir så även vid höga volymer. Full volym kan definieras som löjligt högt, undviker den nivån om du inte behöver fylla ett stort rum med ljud. De Beats Audio varumärke inte får mycket respekt bredvid den lik av Shenheiser eller Audio Technica, men för en bärbar dator avundsjuka dv7t framstår som mycket bättre än genomsnittet.

Tangentbord och pekplatta
Avundsjuka dv7t har en chiclet-tangentbord design (kallas ibland "ö-stil") och kan konfigureras med en bakgrundsbelysning för en extra $ 20 om anpassade via HP.com. Tangentbordet bakgrundsbelysning är en rekommenderad uppgradering, gör det ser viktig bokstäver lättare att även i ett rum som är tänd, plus att det ger lite av design flare. Tangenterna själva har en matt finish, medan tangentbordet bakplatta är blank. Nycklarna är platta och när man trycker erbjuda en bra mängd resor och taktil återkoppling. Tangentbordet är fast och kommer inte flexa under typiska skriva tryck, men kan vara deprimerad om du använder en över genomsnittet mängd tryck nedåt. Tangentbordet kvalitet och känsla är inte lika bra som den ofta hyllade Lenovo ThinkPad-serien med sina ergonomiskt kupade nycklar och just konstruerade taktil respons och avstånd resor, men för en konsument bärbar dator avundsjuka dv7t är ganska bra.

Det finns ett antal pad på höger sida som ska behaga redovisning typer. En anteckning om att ha det numeriska tangentbordet pressas är att det innebär de alfanumeriska knapparna inte är centrerade till displayen utan de flyttas till vänster i förhållande till skärmen centrum, kan detta störa vissa människor som gillar exakt symmetri.

Avundsjuka dv7t pekplattan har en ganska stor yta som mäter 4,13 tum bred 2,13 tum djup. Det är inte alls lika stor som Apple MacBook Pro 15-tum som erbjuder en 5,2-tums bred 4,3-tums djup styrplattan men HP valde att erbjuda dedikerade musknapp istället för de integrerade ClickPad knappar Apple använder. Med Windows 8 mer utrymme får du på pekplattan desto bättre, det finns en hel del styrplatterörelser du kan göra och svepa från sida till sida uppmuntras för navigation, därför styrplatta och djupare pekplatta yta kan ha gjort mer meningsfullt med ENVY . Värt att notera är att pekplattan är något insjunkna, vilket är till hjälp för att hitta den i mörker eller för att undvika att titta ner. Tyvärr om du väljer tangentbordet bakgrundsbelysning pekplattan inte får samma bakgrundsbelysning behandling.

Som med de flesta Windows-datorer använder ENVY Synaptics drivrutiner för pekplattan som gör att du kan anpassa vissa inställningar som markörens hastighet, aktivera eller inaktivera gest featres och palm känslighet för att undvika oavsiktlig markören rörelse. För det mesta pekplattan fungerat bra, men ibland markören skulle hoppa trots att jag hade palm detektionskänslighet dök upp. Den större frågan för de flesta användare kommer att räkna ut den nya Windows 8 funktioner navigation som bara verkar mer intuitiva för användning med en pekskärm i stället för pekplattan. Vissa funktioner i Windows 8 navigering som att ta upp Charms fältet till höger och andra dolda genvägar som kräver exakt placering av markören i vissa områden på skärmen kan vara lättare att göra med en mus som ger mer exakt markör placering.

Musknapparna nedanför pekplattan är lite av en låt ned. Medan de fungerar bra att de har mycket lite reseavståndet och inte ger övertygande respons att veta att du är helt har tryckt dem.

Precis nedanför tangentbordet på höger sida är en fingeravtrycksläsare, är detta en standard och kan vara praktiskt som ett alternativ till att använda maskinskrivna lösenord för att logga in på maskinen eller ens webbplatser vid användning i kombination med inbyggd mjukvara.

Prestanda


Som med de flesta HP bärbara datorer avundsjuka dv7t erbjuds i en mängd olika konfigurationer, kan du anpassa antingen det endast via HP.com eller plocka upp en fast konfiguration modell från tegel och återförsäljare murbruk som Staples, Best Buy eller ens Costco. Modellen ses levereras med en Intel Core i5 3: e generationen processor och kan anpassas nätet som HP ENVY dv7t-7200 Välj Edition som börjar på $ 799, billigare AMD utrustat ENVY dv7 modeller börjar på $ 649 kan hittas på nätet. Om du bara intresserad av att ha den bästa prestandan tillgängliga, då Intel Core i7 Quad Core utrustad ENVY dv7t-7200 Quad Edition på HP.com är var man ska börja. Även om alla dv7 modeller har samma design och konstruktion, betalar du mer beroende på komponenterna. Om du vill ha en spelautomat, kan du konfigurera även en kraftfull Nvidia GT 650M dedikerat GPU med 2GB RAM. Lägg en SSD till mixen med en Intel Core i7 och Nvidia 650M och du har en riktig prestation maskin på händerna.

Vår HP ENVY dv7t är en mitt på vägen konfiguration med följande specifikationer:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 17,3-tums glänsande HD + skärm (1600 x 900)
  • Dual Core Intel Core i5-3210M (2.50GHz, 3.10GHz Turbo, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HD-grafik 4000
  • 8GB DDR3-1600 RAM (2 DIMM upp till 16GB stöds)
  • 750GB 5400RPM hårddisk (Hitachi Travelstar)
  • 802,11 b / g / n trådlös nätverksadapter
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Integrerad 720p webbkamera och dubbla uppsättning digital mikrofon
  • Beats Audio med quad högtalare plus subwoofer
  • 2-års garanti
  • 6-cells batteri (62Wh)
  • 65W nätadapter
  • Vikt: £ 6,94
  • Mått: 16,4 x 1,4 x 10,8 inches (bredd x tjocklek x djup)
  • MSRP konfigureras som: $ 819,99 (från $ 799,99)

Konfigurationen för denna översyn enhet mitten av vägen, men erbjuder massor tillräckligt med ström för en majoritet av konsumenterna bara vill göra produktiviteten arbete. Intel Core i5 3: e generationen processor är både en mycket kapabel och makt vänlig dubbelkärnig processor ha. Den har vad Intel dubs "Turbo Boost" så medan den vanliga klockfrekvens är 2.50GHz, kan man hoppa upp till 3.10GHz om situationen kräver det. Om du vet att du behöver mer processorkraft för program du kör, Intel Core i7 Quad Core-processor är tillgängliga med början på ungefär $ 100 mer. Om du bara använder en webbläsare, titta på video, använder MS Word och gör lite ljus spel så finns det ingen anledning att betala för mer processorhastighet.

Intel HD 4000-grafik ombord denna modell kan hantera spel och kan även få anständiga bildhastighet i vissa nyare spel som Elder Scrolls Skyrim, på låga grafik detalj inställningar kan du få om 40FPS på HD 4000. Om du vill köra hög detalj grafik på de senaste spelen då en uppgradering till minst Nvidia 630M eller ännu bättre, är Nvidia 650M rekommenderas. Nackdelen med dedikerad grafik kan vara ENVY dv7t kan köra lite varmare och har mindre batteritid.

Den medföljande hårddisk på denna modell är en stor kapacitet 750GB hårddisk från Hitachi, men tyvärr snurrar i långsam 5400RPM. Du kan naturligtvis uppgradera till snabbare hårddiskar eller en SSD och det finns flera kapacitet alternativ. Bäst av allt är det faktum att det finns två vanliga 2,5 "enhetsfack lättillgängliga på dv7t-7200 så att du kan ha både en hårddisk och SSD för det bästa av två världar av hastighet och lagringskapacitet. Det är lätt att göra uppgraderingar och installera egen lagring eftermarknaden, det kräver bara avlägsnandet av en panel som hölls i en enda skruv. I det tidigare Pavilion dv7t-7000 modell HP erbjöd en liten 32GB MSSD hård cache drive acceleration men av någon anledning (troligen kostnad) de har avskaffas den i ENVY dv7t-7200.

För att få en uppfattning om den totala prestandan av ENVY dv7t-7200 körde vi våra standardprodukter riktmärken, notera att vi också ett 3DMark 11 poäng för en ENVY dv6t-7200-konfiguration vi har på hand som innehåller ett Nvidia 650M grafikkort och Intel Core i7-3610QM processor så att du kan jämföra poäng och få en uppfattning om gaming potential en högre slutet konfiguration dv7t.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Observera att ENVY dv6t-7200 med ett Nvidia 650M GPU och Intel Core i7 trounced vår ENVY dv7t-7200 modell med integrerad grafik, uppenbarligen om du vill ha bättre 3D-prestanda Nvidia dedikerad grafik är ett måste. Eftersom dv6t och dv7t är nästan samma förutom sin storlek, kan du förvänta dv7t göra mål på samma sätt med en sådan konfiguration. Om du inte bryr dig om spel och 3D-prestanda, det bästa sättet att öka systemets totala hastigheten är via installation av en SSD.

Värme och buller
För att testa hur avundsjuka dv7t erbjudanden med värme mätte vi temperaturen efter flera timmar av webbsurfning, hade YouTube-video titta och dokument skriva processorn en medeltemperatur på 48C (118.4F) medan hårddisken var en svalare 35C (95F). Yttemperaturer var bekväm förblev rätt handstödsytan den coolaste på runt 72F medan den högra handledsstödet var varmare ca 81F. Den bakre vänstra sidan nära värme vent fick den varmaste med temperaturer i de låga 90-talet. Ingen av dessa temperaturer är alarmerande, så länge som temperaturen på ytan är under den mänskliga kroppstemperaturen 98F det kommer att förbli ganska bekväm vid beröring.

Vi bör notera att om du lägger dedikerad grafik till mixen historien kommer att vara annorlunda. Vissa användare har rapporterat högre temperaturer som når in i 100F område på tangentbordet när du spelar under längre perioder med en dedikerad Nvidia GPU ombord. Dock har HP en inbyggd verktyg som kallas CoolSense som bygger på interna sensorer, som skulle besluta om att justera kylfläkten hastighet baserad på användning och inre temperatur så på det hela taget saker bör hålla någorlunda sval oavsett vad din konfiguration.

Fläktljud var aldrig ett problem i normal användning, t.ex. webbläsning eller video titta, när man kör riktmärken man kan höra fläkten att arbeta hårdare, men det fanns inga whine eller irriterande whirs, snarare bara lite extra omgivande buller i rummet. Återigen, om du har dedikerade Nvidia 650-grafik förväntar fläkten ha arbeta lite hårdare och under längre perioder, vilket skulle lägga till buller faktor.

Batterilivslängd
Medan ENVY dv7t inte en bärbar dator de flesta människor kommer att bära runt och reser med, det är fortfarande skönt att veta att om du är borta från ett eluttag under en längre tid kommer du att kunna göra en del arbete och batteriet inte conk ut efter ett par timmar. Vi använde Futuremarks PowerMark batteritest program i "balanserad" läge som testade köra dv7t med en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, videouppspelning och arbetsbelastning spel med skärmen halv ljusstyrka för att se hur länge den 6-cells standardbatteri varade . Till vår förvåning lyckades 4 timmar och 14 minuter batteritid, helt enastående för en ganska krävande arbetsbelastning. I en mer konservativ batteritest med skärmen halv ljusstyrka och bara webbsurfning och låta dv7t inaktiv under en tid var batteritid ca 6 timmar och 30 minuter. De flesta människor kommer att vara nöjd med dessa siffror, men om det är fortfarande inte tillräckligt batteritid för dig så finns det en större 9-cells batteri alternativ som HP påståenden ger upp till 50% mer batteritid än 6-cells vi testade

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):


Programvara
Avundsjuka dv7t-6200 levereras med Windows 8, det finns ingen möjlighet att "nedgradera" till Windows 7. Du måste hitta en äldre modell Pavilion dv7t om du inte är redo att göra hoppet till ett nytt OS än. Vi kommer inte att gå in på funktionerna i Windows 8 här, men om du är obekant och vill veta mer kolla in våra Windows 8 Funktioner och Windows 8 tips artiklar. HP har ett par verktyg värt att nämna, hjälper HP CoolSense programmet att upptäcka den bärbara orientering och inre värme och justera fläktarna därefter. HP Support Assistant och HP Recovery Manager är också bra stöd applikationer gör Recovery Manager det lätt att installera om Windows 8 OS med vad som kallas en "minimal bild" som lämnar ut bloatware och är nära att vara en ren Windows 8 installera likvärdiga. På tal om bloatware, ur lådan finns massor av det så det rekommenderas att antingen ta bort det manuellt eller gå vidare och göra HP minimala bilden återhämtning direkt för att snabbt bli av med det. Vissa sopor program du får är app plattor för eBay, iheart Radio, Norton, HP Games (Wild Tangent Spel omprofilering), Snapfish bilder, Netflix, Kindle, och en HP Connected Music Store för att nämna några.

Slutsats

Med nedläggningen av ENVY 17 linjen, är avundsjuka dv7t-7200 nu på toppen av prestanda diagram för HP: s bärbara lineup. Den dv7t-7200 inte riktigt har design estetik eller blåsa dina möjligheter sinne prestanda vi vill att den ska ha en ledande erbjudande, men om du ignorerar detta faktum och fokusera mer på värdeerbjudande och har du för dollarn avundsjuka dv7t blir ganska tilltalande. Om du dra nytta av försäljning prissättning och kuponger HP kan du ofta få ENVY dv7t-7200 konfigureras med en Intel Core i7, Nvidia 650M, full HD-skärm och 8 GB RAM för under $ 1.000. Den exakta konfigurationen vi fanns på försäljning förra veckan för $ 599. Med tanke på denna typ av prissättning för en robust byggd bärbar dator med översta hyllan komponenter och det faktum HP erbjuder en 2-års standardgaranti för denna modell, det är en attraktiv affär.

Prissättning åt sidan, saker vi verkligen tycker om avundsjuka dv7t-7200 är dess flexibla konfiguration med kraftfulla prestanda alternativ, enkel uppgraderingar eftermarknaden, robust byggkvalitet, utmärkt talare och ljudkvalitet, dubbla fack lagring och attraktiva svart pensel metallfinish. Downsides till ENVY dv7t inkluderar irriterande glansiga skärmen bezel, styva musknappar, brist på en pekskärm alternativ för att dra nytta av Windows 8 och mängden bloatware installerat ur lådan. Ingen av dessa klagomål är showstoppers och är faktiskt ganska minimal, så bli inte avskräckt, på det hela taget ENVY dv7t-7200 är en väl utrustad bärbar dator som sticker ut bland 17-tums erbjudanden som att vara en duktig artist med massor av trevliga funktioner och trevligt pris att matcha.

Fördelar:

  • Lätt att uppgradera delar eller byt batteri
  • Dubbla lager vikar
  • Flera processor och grafik konfigurationer
  • Stora högtalare och Full HD-skärm alternativ
  • Standard 2-års garanti

Nackdelar:

  • Blank yta runt skärmen och mellan knapparna visar fingeravtryck och damm
  • Inget pekskärm alternativ för Windows 8, ingen nedgradering stöd för Windows 7
  • Integrerade musknappar känner billigt
  • Inte så attraktiv som den premie ENVY 17 har ersatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar