torsdag 27 december 2012

Toshiba Portege R930 recension

Toshiba Portege R930 recension
av Frank J. Ohlhorst - 2012/12/27

Om du vill att överföra en Ultrabook, men vill inte överge funktioner som en optisk enhet och hamnar expansion kan Toshibas Portege R930 vara just din biljett till bärbara datorer nirvana.

Översikt

Toshiba har varit en lång tid aktör på ultraportabla marknaden med sina Portege produktlinje. En gång tänkt som verkställande smycken har Portage komma ner i pris och har lagt till funktioner som gör det en ultraportabel som kan ersätta Ultrabooks i många användningsfall. Men Ultrabooks och ultrabärbara skiljer sig åt i flera områden, första ska vara införandet av en optisk enhet, åtminstone i Toshibas fallet med R930, som omfattar en integrerad DVD-RW-enhet. Andra skillnader inkluderar tjocklek och batteritid, den R930 är tjockare än de ultra-tunna Ultrabooks och förbrukar batteriet snabbare när den används för högpresterande datorer.

Bygg och Design

Under hela sin historia har Toshibas Portege linje hade skillnaden av examensplugg en imponerande samling av datakapaciteten i en diminutiv paket. Har dock ultraportabla marknaden blivit mycket mer trångt tack vare tillägget av Ultrabook-datorer. Det som skiljer R930 bortsett från typiska Ultrabooks är införandet av avancerade funktioner som en optisk enhet och en uppsjö av portar. Kort sagt, passar 13-tums R930 räkningen av en ultraportabel, ungefär som en traditionell bärbar dator, men skalas ner i storlek, och bör inte förväxlas med en Ultrabook.

De R930 har samma chassi som sin föregångare, R830. Men har R930 har uppdaterats för att fungera med Intels tredje generationens Ivy Bridge-processorer och innehåller den senaste Intel-grafik, HD 4000-chipset, som stoltserar med prestandanivåer som närmar diskreta grafikprocessorer. Allt som möjlighet till en magnesiumlegering hölje som väger lite mer än 3,3 pounds och åtgärder 1,05 inches tjock, 8,93 inches djup och 12,44 inches bred.

Skärmen är inrymt i en magnesiumlegering lock som hjälper till att hålla den säker och är fäst med huvudhöljet via två gångjärn som antyder hållbarhet. Vi skulle inte kalla Portege R930 så robust som en HP EliteBook eller Dell Latitude men magnesiumlegering bör hålla upp till normal användning och missbruk på kontoret så länge Road Warrior använder den inte ryckas.

Hamnar och funktioner

Som tidigare nämnts är en av de största skillnaderna mellan en Ultrabook och ett företag ultrabortable som Toshiba Portege R930 matrisen av hamnar. Först av allt, du får en vanlig DVD-RW optisk enhet (något få Ultrabooks har). Om detta inte är tillräckligt, finns Toshiba också en full-size ExpressCard/54 kortplats (som bidrar till att göra denna laptop mer "framtidssäker" eftersom du kan lägga till nya hamnar senare) samt en dedikerad dockningsstation port finns på undersidan av den bärbara datorn om du behöver använda R930 som en stationär dator.

Alla hamn beskrivningar nedan visas från vänster till höger.

Vänster: nätuttaget, VGA, USB 3,0, USB 2.0/eSATA, HDMI

Höger: Optisk enhet, SD-kortplats, ExpressCard/54, hörlursuttag, mikrofoningång, USB 3,0, Ethernet

Skärm och högtalare

Den 13,3-tums skärm är ljus och skarp, men med en upplösning på 1366 x 768 är det brist på skärmen fastigheter. Den begränsade upplösningen gör det svårt att göra flera saker med flera dokument öppna fönster samtidigt.

Två små stereohögtalare längst upp på tangentbordet ger tillräcklig ljud, men kommer inte att vinna några beröm från audiofiler. Den R930 är viska tyst, med endast en knappt förnimbar hum kommer från en liten fläkt som ligger inne i aggregatet. Tack vare SSD, finns det ingen enhet buller samt. När ansluten till nätström och utför processor intensiva uppgifter, får botten R930 varmt, men inte så varmt att det är obekvämt i knät. Vi använde en termometer för att mäta den hetaste platsen (nära Kylflänsen) vid en temperatur på 114 grader Fahrenheit (45,5 grader Celsius).

Tangentbord och pekplatta

Den chiclet-stil eller ö-liknande tangentbord är lyhörd och lätt att använda, med bra nyckel resor och tillräckligt avstånd. Business användare kommer gärna att se det finns särskilda knappar för Home, End, Page Up och Page Down samtliga belägna i en rad ovanför piltangenterna. Du hittar också dedikerade knappar för Toshibas Eco-läget (för att förlänga batteriets livslängd) och byta visning från den inbyggda skärmen till en extern bildskärm eller projektor.

Pekplattan på R930 är stor med en jämn, matt yta ger bra grepp för fingertopparna. De två dedikerade pekplattknapparna har en metallisk yta och en slät konsistens. En särskild pekplattan on / off ligger precis ovanför pekplattan, vilket gör tunga typers att stänga av styrplattan så att de inte flytta pekaren runt oavsiktligt med sina handflator. Det pekplatta omkopplaren är också praktiskt för människor som vill använda en extern mus.

Prestanda och Benchmarks

Vår Toshiba R930-S9330 kom med Windows 7 Pro 64-bit installerat och hade följande konfiguration:

  • Processor: Dual-core 3rd Generation Intel Core i7 i7-3520M - 2.9GHz (3.6GHz turboläge)
  • Minne: 4 GB (16GB max)
  • Hårddisk: 128GB SSD - Serial ATA-300
  • Operativsystem: Microsoft Windows 7 Professional (64-bitars)
  • Skärmtyp: 13,3 i (1366 x 768 upplösning)
  • Grafikprocessor: Intel HD-grafik 4000
  • Webcam: 1,3 megapixel
  • Batteri: 66Wh 6-cells litiumjon
  • Trådlös: 802.11n, Bluetooth 4,0
  • Garanti: 3 år
  • Pris som testad: $ 1,699.00 från Toshiba Direct (utropspris: $ 749,99)

Som konfigurerats visade sig R930 är ett utmärkt artist, en stor del av att resultatet kan hänföras till införandet av en Intel Core i7-processor, SSD-hårddisk och Intels Ivy Bridge-arkitektur. Som testade, visade R930-S9330 för att erbjuda några ganska anständigt riktmärke butiker. Tänk på att Toshiba erbjuder R930 i ett antal olika konfigurationer ... inklusive billigare versioner med svagare processorer och färre hamnar.

wPrime processor jämförspoäng resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage är en äldre riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Batterilivslängd

Med vår äldre batteri nedgångna test för Windows 7 ("Balanserad" power profil, 70% ljusstyrka, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder), mätte vi en respektabel 6 timmar och 49 minuter batteritid från R930 . Sänka skärmens ljusstyrka ytterligare och gör det stora utbud av Toshibas funktioner energisparfunktioner lagt till en annan 40 minuter användbar batteritid till enheten. Men de flesta användare väljer att balansera prestanda mot energibesparing och aldrig se de påstådda 8 timmar i livet som Toshiba påstår att R930 att ha.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Toshiba Portege R930 visar sig vara en utmärkt ultraportabel dator, men många av de senaste Ultrabooks slå marknaden ger bättre upplösning, lättare resa vikt och längre batteritid. Som sagt, de mycket samma Ultrabooks saknar den prestanda och flexability att Toshiba har kommit till känd för i bolagets Portege produktlinje.

Erfarna användare kan vilja starkt överväga vad Portege R930 har att erbjuda, innan du hoppar på Ultrabook tåget. Toshibas utmärkta tre års garanti, bra byggkvalitet och kraftfull prestanda är noga med att hålla ultraportabla marknaden levande under en tid, särskilt för de arbeten där en Ultrabook bara inte kommer att göra!

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Ljusstark skärm
  • Bra batteritid
  • God Tangentbord och pekplatta
  • Magnesiumlegering Case

Nackdelar:

  • 1366 x 768 Visningsformat
  • I7 modell är dyrt
  • Tjockare, större och tyngre än en Ultrabook
  • Ingen Blu-ray
  • Inga separat grafik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar