torsdag 27 december 2012

Acer Aspire S7 Recension

Acer Aspire S7 Recension
av Charles P. Jefferies - 2012/12/28

Denna Windows 8 Ultrabook har en vacker 13,3-tums 1080p beröringsaktiverad display, suverän byggkvalitet och en snygg design. Är det värt $ 1.650? Läs vår recension för att få reda på.

Översikt

Acer Aspire S7 har hög kvalitet och en uppfriskande exteriör design systemet. Den pekskärm är vacker, dess unika gångjärn håller den från vinglar för mycket. Tangentbordet är bra, systemets totala prestanda är utmärkt. Vår gripe med denna Ultrabook är dess alltför högt kylsystem. Andra nackdelar inkluderar en irriterande plats strömbrytaren och en 4GB RAM begränsning (de flesta Ultrabooks är 8GB).

Bygg och Design

Aspire S7 har en uppfriskande exteriör, de vita bitarna är Gorilla Glass och silver är aluminium. Chassit botten är matt vit plast. Aspire S7 är exceptionellt tunn på bara 0,47 inches och en lätt på £ 2,87. Detta är en av de mest solida känsla bärbara datorer jag har testat i tid, det finns ingen flex någonstans. Uppmärksamhet på detaljer och allmänna kvalitet är enastående. Aluminium bitar är exakt maskinbearbetade, särskilt tangentbordet surround, det är allt ett stycke med resten av handledsstödet och har en elegant fasad kant. Även högtalarnas galler och öppningar ventil på undersidan av chassit ser bra ut.

Den Gorilla Glass 2 på skärmens yta är bra för pekskärmen aspekt, jag är inte alltför galen om det täcker baksidan av locket men som det fläckar upp lätt. Den 11,6 "versionen av Aspire S7 använder en aluminium baksida.

Uppgradering av Aspire S7 är inte en enkel uppgift och kräver att ta bort alla torxskruvarna på undersidan av chassit. Denna Ultrabook är begränsad till 4 GB RAM-minne.

Ingång och-utgång

Aspire S7 har en respektabel port val för en Ultrabook inklusive mini-HDMI, två USB 3.0-portar och en mediekortläsare. Adaptrar tack och lov ingår för VGA och Ethernet. Det är värt att nämna att platsen för strömbrytaren är besvärlig, det är lätt att oavsiktligt slå vit plocka upp den bärbara datorn. Jag tryckte oavsiktligt på strömbrytaren flera gånger under granskningsprocessen.

Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.

Vänster: nätuttaget, mini-HDMI, hörlurar / mikrofon kombination jack, strömbrytare

Höger: mediekortläsare, 2x USB 3,0

Tangentbord och pekplatta

Den tangentbord i full storlek har en Chiclet stil layout som gör mest nya bärbara datorer. Det är prydligt integrerade i ett stycke handlovsstöd som säger en hel del om kvaliteten på denna maskin. Aspire S7: s tunnhet gör nyckeln reseavståndet är kort, på alltför många Ultrabooks innebär en vag skrivkänsla eftersom det inte finns tillräckligt taktil feedback, men Aspire S7 tangentbord har konkret handlingsplan. Den metalliska känsla och ljud är förvånansvärt trevlig.

Den vita tangentbord bakgrundsbelysning har flera nivåer och justerar automatiskt ljusstyrkan beroende på mängden av befintligt ljus. Något jag inte riktigt anpassa sig till under granskningsprocessen var tangentbordslayout, märker det bara fem rader eftersom Acer bort de översta raden funktionstangenter, de är integrerade som sekundära funktioner i siffertangenterna. Jag använder dessa tangenter ofta som genvägar i program, sägas att jag föredrar dem som sina egna nycklar, detsamma gäller för Home och End tangenter. En sista sak som jag inte gillar med detta tangentbord är bristen på en Caps Lock lyser.

ELAN-styrplatta saknar fysiska knappar, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Det är lämplig storlek för en 13,3 "-skärm och har en slät matt yta Min fråga med det är felaktiga klicka talan,. Det finns för mycket avstånd mellan att trycka ner och klicka faktiskt händer, vilket gör att det känns inexakta Åtminstone klick är ganska tyst. .

Skärm och högtalare

Den 13,3 "skärm är en av Aspire S7 höjdpunkter Den har en full 1920x1080 upplösning som är perfekt för Windows 8 och produktivitet i allmänhet,. Det är lätt att använda två fönster sida vid sida dessutom det ger hög detalj bilder till liv.. Nästa plus är det faktum att den här skärmen är en IPS-panel (in-plane switching) IPS-paneler har obegränsade betraktningsvinklar, bilden ser exakt samma oavsett var du söker från färgåtergivning och kontrast är utmärkta - bilder.. och videor sticker verkligen ut Ljusstyrka är utmärkt för,. Jag använde det på två hack under full för det mesta.


Den här skärmen är beröringsaktiverad som fungerar bättre än väntat tack vare Acers unika gångjärn. Touch fungerar inte så bra på normala bärbara skärmar eftersom de vingla, Acers gångjärn har progressivt motstånd, det kan öppnas med en hand, men utvecklar en hel del motstånd förbi 90 graders märke, vilket håller displayen från att röra bakåt eller flytta alltför mycket. Denna gångjärn design är en bra idé.

Det finns två stereohögtalare placerade under handledsstödet och utåt sidan. De har gott om volym och rimligen klara upp till 70-80% av den totala volymen, några människor kunde titta på en film med dessa högtalare i en knipa. Högtalarna saknar bas men annars få jobbet gjort. Hörlursuttaget är tack och lov fri från statisk.

Prestanda och Benchmarks

Vår Acer Aspire S7-391-9886 Touch Ultrabook har följande specifikationer:

  • 13,3-tums touch-aktiverade skärmen (1920x1080 upplösning, IPS-panel, Gorilla Glass 2 yta)
  • Windows 8 64-bitars
  • Intel Core i7-3517U dual-core processor (1,9 GHz upp till 3,0 GHz Turbo Boost, 4MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB,. Max antal som stöds)
  • 256GB SSD
  • Qualcomm Atheros AR5BMD222 trådlöst LAN
  • Inbyggd Bluetooth 4,0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1-års garanti
  • 4-cells Li-Polymer batteri (2340mAh)
  • Mått: 12,7 x 8,8 x 0,5 inches
  • Vikt: 2,87 £.
  • Pris: $ 1,649.99

Alla de fina saker vi har pratat om hittills har sitt pris - $ 1.650, vilket gör denna konfiguration av Aspire S7 en av de dyraste Ultrabooks att gå igenom vår granskningsprocess. Andra konfigurationer av 13,3 "Aspire S7 finns börjar på $ 1,299.99, de 11,6" versionen börjar på $ 1,199.99.

Specifikationerna är hög slut som förväntat med tanke på priset, Core i7 är den snabbaste lågspänning CPU Intel erbjuder som har gott om kraft även för krävande uppgifter som Adobe Photoshop. Den medföljande 256GB SSD är en av de snabbaste vi någonsin sett - det 670MB / s sekventiell läs riktmärke talar för sig själv! 4 GB RAM är lite underwhelming (vi räknar 8GB) men det är allt Aspire S7 stöder. Qualcomm Atheros trådlösa kortet är ett intressant val - vanligtvis ser vi Intel-kort som används. Det fungerade som förväntat i våra tester. Som en sista anmärkning, den integrerade Intel HD-grafik fungerar perfekt bra för Windows 8: s animationer, men är inte konstruerade för att spela de senaste 3D-spel som Call of Duty: Black Ops II.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng betyder bättre prestanda):

CystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Aspire S7 har ett unikt kylsystem, medan de flesta bärbara kylsystem få luft från luckor i chassit har Aspire S7 en särskild fläkt intag på baksidan (det är den mindre öppningen på höger sida). Den enda fläkt avgaser luft ut den större centrala öppningen. Det är en bra idé och höll Aspire S7 svala under våra benchmarking sessioner. Tyvärr är detta en av de bullrigaste bärbara datorer jag har testat de senaste åren. Jag hade folk gå in i 10 "x 20" rum där jag sprang riktmärken och fråga: "Vad är det för ljud?"

Den fläktljud är en kombination av whine och i högre grad gällt luft kommer ut den bakre ventilen. Det är ganska fantastiskt hur mycket buller det Ultrabook gör. Och det är inte bara ett problem med att köra riktmärken - att göra något relativt enkelt (som att öppna en Windows 8 app) verkar sparka fläkten till medelhög eller hög hastighet. Det finns inte en chans jag skulle använda Aspire S7 i ett möte eller klassrummet.

Batterilivslängd

Vi använder Powermark riktmärke batteritid i balanserad läge för att mäta batteritid, denna programvara körs olika uppgifter, inklusive surfning, titta på video och spela spel. Det är en mer realistisk ta på batteritid och inte bara låta datorn sitta sysslolös.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Aspire S7 Touch Ultrabook körde för två timmar och 30 minuter på sin 4-cells Li-Polymer batteri som är en inte obetydlig en timme mindre än vi har sett från de bästa i klassen beröring Ultrabooks (även de andra Ulrabooks har större batterier ). Detta är fortfarande och OK tid och översätter till ca 5-5,5 timmar i livet medan bara surfa på nätet.

Slutsats

Acer Aspire S7 är en av de högsta kvalitet bärbara datorer vi har granskat, designen snygg och uppmärksamhet på detaljer är enastående. Den 13,3 "Full HD skärm är ljus, vacker och har obegränsad betraktningsvinklar tack vare IPS-teknik. Touch fungerar bra tack vare den unika gångjärn med progressiv motstånd. Dessutom Aspire S7 har en bra tangentbord och utmärkta prestanda.

Batteriets livslängd är mindre än vi har sett från konkurrenter men fortfarande inom ett acceptabelt intervall (ca 5-5,5 timmar att surfa på webben). Överlägset vårt största klagomål är fläktljud, Aspire S7 är chockerande högt, påträngande till den punkt där jag inte skulle ta Aspire S7 till ett möte eller klassrummet. Fläkten verkar inte ta en paus och sparkar på högvarv även göra något så enkelt som att starta en Windows 8 app. Vi kan inte bortse från en sådan skriande fråga på en $ 500 utan krusiduller anteckningsbok tala ett högt $ 1.650 Ultrabook, därför kan vi inte rekommendera Aspire S7 fram Acer återbesöker kylsystemet.

Fördelar:

  • Enastående kvalitet
  • Vackra IPS-skärm
  • Bra prestanda
  • Bra tangentbord

Nackdelar:

  • Mycket högljudd fläkt
  • So-So pekplatta
  • Dyra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar