torsdag 27 december 2012

Toshiba Portege R930 recension

Toshiba Portege R930 recension
av Frank J. Ohlhorst - 2012/12/27

Om du vill ha möjligheten att ta med en Ultrabook, men vill inte överge funktioner som en optisk enhet och expansionsportar, kan Toshibas Portege R930 bara vara din biljett till bärbara datorer nirvana.

Översikt

Toshiba har varit en lång tid aktör på den ultraportabla marknaden med sin Portege produktlinje. En gång tänkt som verkställande smycken har Portage kommit ner i pris och har lagt till funktioner som gör det en ultraportabel som kan ersätta Ultrabooks i många användningsfall. Men, Ultrabooks och Ultraportables skiljer sig på flera områden, första ska vara införandet av en optisk enhet, åtminstone i Toshibas fall med R930, som innehåller en integrerad DVD-RW-enhet. Andra skillnader inkluderar tjocklek och batteritid, den R930 är tjockare än den supertunna Ultrabooks och förbrukar batteriet snabbare när de används för högprestandaberäkningar.

Bygg och Design

Under hela sin historia har Toshibas Portege linje hade skillnaden av att plugga en imponerande samling av datakapaciteten i en diminutiv paket. Dock har den ultraportabla marknaden blivit mycket mer trångt tack vare tillägget av Ultrabook-datorer. Det som skiljer den R930 bortsett från typiska Ultrabooks är införandet av avancerade funktioner som en optisk enhet och en uppsjö av portar. Kort sagt, den 13-tums R930 passar räkningen av en ultraportabel, ungefär som en traditionell bärbar dator, men skalas ner i storlek, och ska inte förväxlas med en Ultrabook.

Den R930 har samma chassi som sin föregångare, R830. Dock har R930 uppdaterats för att fungera med Intels tredje generation Ivy Bridge-processorer och innehåller de senaste Intel-grafik, HD 4000 chipset, som stoltserar med prestandanivåer som närmar diskreta grafikprocessorer. Allt som är inklämda i en magnesiumlegering som väger lite mer än 3,3 pounds och åtgärder 1,05 inches tjock, 8.93 inches djup och 12,44 inches bred.

Skärmen är inrymt i ett lock magnesiumlegering som hjälper till att hålla den säker och fästs med huvudhöljet genom två metall gångjärn som antyder hållbarhet. Vi skulle inte kalla det Portege R930 så robust som en HP Elitebook eller Dell Latitude men magnesiumlegering ska hålla upp till normal användning och missbruk runt på kontoret så länge vägen krigare använder den inte ryckas.

Hamnar och funktioner

Såsom tidigare nämnts är en av de största skillnaderna mellan en Ultrabook och företags ultrabortable som Toshiba Portege R930 uppsättningen av portar. Först av allt, du får en vanlig DVD-RW-enhet (något några Ultrabooks har). Om detta inte räcker, Toshiba innehåller också en full-size ExpressCard/54 kortplats (som bidrar till att göra denna laptop mer "framtidssäker" eftersom du kan lägga till nya hamnar senare) samt en dedikerad station port dockning finns på undersidan av den bärbara datorn om du behöver använda R930 som en stationär dator.

Alla hamnbeskrivningar som anges nedan visas från vänster till höger.

Vänster: AC vägguttag, VGA, USB 3.0, USB 2.0/eSATA, HDMI

Höger: Optisk enhet, SD-kortplats, ExpressCard/54, hörlursuttag, mikrofoningång, USB 3.0, Ethernet

Skärm och högtalare

Den 13,3-tums skärm är ljus och skarp, men med en upplösning på 1366 x 768 är det brist på skärmen fastigheter. Den begränsade upplösning gör det svårt att göra flera saker med flera dokument fönster öppna samtidigt.

Två små stereohögtalare som ligger högst upp på tangentbordet ger tillräckligt ljud, men kommer inte att vinna någon beröm från audiofiler. Den R930 är viskande tyst, med bara en knappt märkbar hum kommer från en liten kylfläkt placerad inuti enheten. Tack vare den SSD, det finns ingen enhet buller samt. När inkopplad på nätström och utföra processorkrävande uppgifter, längst ned i R930 blir varm, men inte så varmt att det är obekvämt i knät. Vi använde en termometer för att mäta den hetaste platsen (nära processorns kylfläns) vid en temperatur på 114 grader Fahrenheit (45,5 grader Celsius).

Tangentbord och pekplatta

Den chiclet-stil eller ö-stil tangentbord är lyhörd och lätt att använda, med bra nyckel resor och tillräckligt avstånd. Företagsanvändare kommer att bli glad att se det finns dedikerade knappar för Home, End, Page Up och Page Down samtliga belägna i en rad ovanför piltangenterna. Du hittar också dedikerade knappar för Toshibas Eco-läge (för att förlänga batteritiden) och byta visningsbilden från den inbyggda skärmen till en extern bildskärm eller projektor.

Pekplattan på R930 är stora med en mjuk, matt yta som ger bra grepp för fingertopparna. De två dedikerade pekplattknappar har en metallisk finish och en mjuk konsistens. En dedikerad pekplatta på / av-knapp är placerad precis ovanför pekplattan, vilket gör tunga typers att stänga av styrplattan så att de inte rör sig pekaren runt oavsiktligt med sina handflator. Det pekplatta switch är också praktiskt för människor som vill använda en extern mus.

Prestanda och Benchmarks

Vår Toshiba R930-S9330 kom med Windows 7 Pro 64-bit installerat och hade följande konfiguration:

  • Processor: Dual-core 3rd Generation Intel Core i7 i7-3520M - 2.9GHz (3.6GHz turboläge)
  • Minne: 4 GB (16GB max)
  • Hårddisk: 128GB SSD - Serial ATA-300
  • Operativsystem: Microsoft Windows 7 Professional (64-bitars)
  • Skärmtyp: 13,3 i (1366 x 768 upplösning)
  • Grafikprocessor: Intel HD Graphics 4000
  • Webbkamera: 1,3 megapixel
  • Batteri: 66Wh 6-cells litium jon
  • Trådlöst: 802.11n, Bluetooth 4.0
  • Garanti: 3 år
  • Pris som testad: $ 1,699.00 Från Toshiba Direct (utropspris: $ 749,99)

Som konfigurerad, bevisade R930 sig vara en utmärkt artist, mycket av den prestanda kan hänföras till införandet av en Intel Core i7-processor, SSD hårddisk och Intels Ivy Bridge-arkitektur. Som testas, den R930-S9330 visade sig erbjuda några ganska anständigt benchmark butiker. Tänk på att Toshiba erbjuder R930 i ett antal olika konfigurationer ... inklusive billigare varianter med svagare processorer och färre hamnar.

wPrime processor jämförs resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage är en äldre riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Batteritid

Med hjälp av våra äldre batteri nedgångna test för Windows 7 ("Balanced" effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder), mätte vi en respektabel 6 timmar och 49 minuters batteritid från R930 . Sänka ljusstyrkan på skärmen längre och möjliggöra den stora förekomsten av Toshibas strömsparfunktioner läggs ytterligare 40 minuter av batteritiden till enheten. Men de flesta användare väljer att balansera prestanda mot energibesparing och aldrig se de påstådda 8 timmar i livet som Toshiba görs gällande att R930 att ha.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Toshiba Portege R930 visar sig vara ett utmärkt ultraportabel dator, men många av de senaste ultrabooks slår marknaden erbjuder bättre upplösning, lättare resa vikt och längre batteritid. Som sagt, dessa mycket samma Ultrabooks saknar prestanda och flexability att Toshiba har kommit att kallas för i företagets Portege produktlinje.

Avancerade användare kanske vill starkt överväga vad Portege R930 har att erbjuda, innan du hoppar på Ultrabook tåget. Toshibas utmärkta tre års garanti, bra byggkvalitet och kraftfull prestanda är noga med att hålla den ultraportabla marknaden vid liv under en längre tid, särskilt för de arbeten där en Ultrabook bara inte göra!

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Ljus skärm
  • Bra batteritid
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Magnesiumlegering Case

Nackdelar:

  • 1366 x 768 Visnings
  • Core i7-modellen är dyrt
  • Tjockare, Större och tyngre än en Ultrabook
  • Nej Blu-ray
  • Inga diskreta grafik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar