onsdag 12 december 2012

ASUS S400CA Touch Ultrabook recension

ASUS S400CA Touch Ultrabook recension
av Charles P. Jefferies - 2012/12/12

Denna 14-tums Ultrabook erbjuder en Windows 8 upplevelse komplett med en touch-aktiverad skärm för $ 699. Läs vidare för att ta reda på vad som förlåtligt och vad som inte i den här prisklassen.

Översikt

Vid $ 699 ASUS S400CA representerar en av de billigaste Ultrabooks på marknaden, särskilt med tanke denna modell har en touch-aktiverad skärm. Höjdpunkter i denna modell bortsett från pekskärmen inkluderar fast batteritid, metalliska ytor, en ren design och bra högtalare.

Bygg och Design

Det S400CA har en ren stilrena utseende. Den nakna silver aluminium handledsstödet kontrasterar fint med svart lock och chassi botten. Hörnen är rundade precis rätt mängd.

Den byggkvalitet är över genomsnittet, chassit är någorlunda styv och motstår böjning. Locket är imponerande stark och märkbart bättre på motstå flex och tryck än de flesta Ultrabooks som har gått igenom vår granskningsprocess. Passform och finish är bra, det finns inga oavslutade områden eller delar som verkar vara av bättre kvalitet än andra.

Observera att aluminium på S400CA är dekorativa, det verkligen lägger till stöd, men är inte den viktigaste källan till chassits styrka. En fullständig aluminiumskal är för dyrt i den här prisklassen.

Den S400CA inte utformats med användarens uppgradering i åtanke, men det är användaren uppgraderas, ta bort de åtta Phillips skruvar på chassit botten för att komma åt 2,5 "lagringsenhet, mSATA plats, trådlösa kort och en öppen RAM-kortplatsen Det är inte illa. alls för en Ultrabook.

Ingång och-utgång

Portval är en av S400CA höjdpunkter, det ger många hamnar andra Ultrabooks utelämnar inklusive VGA, Ethernet, ett media kortläsare och en full storlek HDMI, vilket är ett tillägg till tre USB-portar (en USB 3,0 och två USB 2,0 ). En liten detalj jag uppskattar på S400CA är dess införande av statuslampor längs fronten. Jag saknar alltid lagring ljus-enheten aktivitet när det är utanför. Samtliga bild beskrivningar listas från vänster till höger.


Vänster: Kensington-lås, 2x USB 2,0, hörlurar / mikrofon combo jack, SD-kortplats

Höger: USB 3,0, HDMI, VGA, Ethernet, nätuttaget


Tangentbord och pekplatta

Det S400CA har ett fullstort tangentbord med chiclet-stil nycklar. Det är inte min favorit del av den bärbara datorn. Till skillnad från tangentborden på de flesta Ultrabooks har denna en märkbar flex som inte översätter till en solid känsla. Den begränsade slaglängd tillåter inte för mycket taktil feedback.

Något jag definitivt inte uppskattar är att chassit har en liten skallra när du skriver, det är oacceptabelt och jag ser det alltför ofta. En sista anmärkning är de viktigaste ytorna, de är kornig plast som kommer med all sannolikhet ha blanka över tiden.

ASUS styrplatta saknar dedikerade fysiska knappar, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Den har en behagligt slät yta och relativt tyst klick, men beröm slutar där. Den klickbara ytan är inte korrekt förankrad så att det har en liten bit av ge, vilket innebär ett skramlande ljud medan du knackar klicka. Dessutom fysiska klick tar alltför stor ansträngning. Totalt ASUS kunde ha gjorde högre i denna del av översynen.

Skärm och högtalare

Den 14 "skärm är en annan öm punkt i denna översyn Dess återlösande faktor är beröring kapacitet,. Fungerar bra men är mer av en nyhet Den viktigaste frågan med touch funktionalitet är användbarhet,. Displayen gångjärn ger gott om motstånd för att förhindra att skärm från att röra bakåt medan beröring, men kan inte stoppa den från att vinglar vilket gör för en obekväm upplevelse. Jag fann mig själv stöder skärmen med ena handen medan du rör med den andra.

Skärmen är annars helt alldaglig. Det har den lägsta upplösningen som erbjuds på en mainstream PC 1366x768, det ser grynig jämfört med högre upplösning skärmar (1920x1080 till exempel) eftersom pixlarna är fysiskt större, det finns mindre av dem per kvadrattum. Windows 8 skalor så bra över resolutioner som den gamla "texten är för liten" ursäkt är inte längre giltig, utom för pris skäl är föga meningsfullt att få en resolution denna låga.


Compounding upplösningen frågan är panelens bildkvalitet, kontrast och speciellt mättnad är långt under genomsnittet. Displayen ser tvättas ut och tråkig och har dåliga betraktningsvinklar, det finns en smal 10-15 grader vertikalt fönster som är "optimal", passera det och bilden tvättar ut eller mörknar från ovan och nedan, respektive. Även ljusstyrkan är optimal.

Högtalarna är ett steg upp från "normala" högtalare tinny anteckningsbok. De pseudo surround ljudeffekt är faktiskt imponerande. Högtalarna får tillräckligt högt men saknar låga bastoner. Normalt skulle jag säga att använda hörlursuttaget, men S400CA s har lite bakgrundsinformation statisk, det är inte bra.

Prestanda och Benchmarks

Vår ASUS S400CA-DH51T Touch Ultrabook har följande specifikationer:

  • 14-tums touch-aktiverade skärmen (1366x768 upplösning)
  • Windows 8 64-bitars
  • Intel Core i5-3317U dual-core processor (1,7 GHz upp till 2,6 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (8GB max;. 4GB ombord, 1x öppen plats)
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Seagate ST500LT012, 7mm tjocklek)
  • 24GB SanDisk SSD I100 cache
  • Qualcomm Atheros AR9485WB-EB trådlöst LAN
  • Inbyggd Bluetooth 4,0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1-års garanti
  • 44WHr li-polymer-batteri
  • Vikt: 3,96 £.
  • Mått: 13,4 x 9,4 x 0,82 inches
  • Pris: $ 699

Dessa är vanliga specifikationer för en post-nivå Ultrabook som S400CA. Det S400CA är endast tillgänglig i denna konfiguration vid skrivande stund. Den 500 GB hårddisk är anmärkningsvärd, Ultrabooks vanligtvis kommer med en Solid State Drive (SSD). Fördelen med hårddisken är lagringsutrymme, SSD i Ultrabooks toppen ut på 256GB. Nackdelen är prestanda, en hårddisk är mycket långsammare på att läsa data så allt där diskåtkomst tar mycket längre tid - startar upp, börjar program och så vidare. SSD är upp till 20x så snabbt som en hårddisk - se vår guide SSD uppgradering för mer info .

Den långsamma prestanda hårddisken är något lindras genom släpa en liten 24GB SSD till det för användning som en cache. Det är svårt att säga exakt hur mycket av en skillnad det gör, men det är bättre än att bara ha en hårddisk.

Annars finns det lite att klaga på S400CA specifikationer för "normala" användning, inklusive webbsurfning och produktiviteten på kontoret. Intel Core i5 processor med dubbla kärnor har gott om kraft och 4GB RAM är tillräckligt för multitasking. Något av S400CA (eller någon Ultrabook för den delen) är inte bra på är 3D-spel - integrerad grafik bara inte klippa det.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Det finns en liten fläkt på baksidan höger på chassit, det är inbäddat bakom skärmen gångjärn. I allmänhet Jag gillar att se kylsystem som frånluft direkt utanför chassit istället för att avleda det men jag kan inte klaga om resultaten. Den S400CA chassi nått knappt över rumstemperatur under vår stresstester. Fläkten är tyst och har ingen gnälla.

Batterilivslängd

Något att S400CA kan göra bra körs på batteri. Vi använder Powermark i balanserad läge för att mäta batteritid, det är en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, spel och video arbetsbelastning uppspelning. Det är långt mer krävande än vår tidigare batteritid test och bättre simulerar verkliga scenarier världens användning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

ASUS S400CA Touch Ultrabook körde i tre timmar och 51 minuter på sin 44WHr li-polymer-batteri (på vår gamla prov är 6-7 timmar). Detta är en respektabel tid för en 14-tums Ultrabook.

Slutsats

ASUS S400CA Touch Ultrabook verkar ganska mycket på ytan: $ 699 köper en pekskärm, Windows 8, en attraktiv design och bra batteritid. Vi fann det också köpt en solid urval av hamnar, rimliga byggkvalitet och relativt god klingande högtalare. Vad det inte köper är en tillfredsställande användarupplevelse.

Pekskärmen fungerar bra, men är mer av en nyhet på grund av bärbara formfaktor, det finns ingen väg förbi skärmen vinglar vid beröring. Kvaliteten på skärmen är urusla, det tvättas ut och inte har tillräckligt hög upplösning. Tangentbordet har en so-so känsla och chassit har en distinkt skallra medan du skriver, pekplattan även rasslar. Hörlursuttaget har bakgrund statisk som uppenbarligen inte är bra. Slutligen prestandan är inte så lysande som vi skulle vilja, hårddisken erbjuder en hel del utrymme, men bara inte snabb.

Vi skulle rekommendera att spendera lite mer för en dator med en bättre bildkvalitet innan man rekommenderar ASUS S400CA. Det finns inte tillräckligt med substans här så att vi kan ge det en fullständig rekommendation.

Fördelar:

  • Bra batteritid
  • Bra högtalare
  • Billig

Nackdelar:

  • Dålig skärm
  • So-So tangentbord och pekplatta
  • Långsam hårddisk
  • Hörlursuttag statisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar