onsdag 5 december 2012

Dell XPS 12 Review

Dell XPS 12 Review
Charles P. Jefferies - 2012/12/05

Denna premie konvertibla Ultrabook har en kolfiber och aluminium konstruktion, full 1080p IPS beröring aktiverat visning och naturligtvis Windows 8. Är den här datorn värt högre pris? Läs vår recension.

Översikt

Detta är en av de första Windows 8 specifika bärbara datorer som konverterar till en tablett på några sekunder. Den har en vacker skärm, ren design och utmärkt byggkvalitet. Andra höjdpunkter är en utmärkt bakgrundsbelyst tangentbord och pekplatta, anständig batteritid och snabb prestanda, den har till och med fasta högtalare. Om du letar efter en Windows 8-dator och vill ha hela upplevelsen, det här är din 1199 $ biljett.

Bygg och Design

XPS 12 Convertible Touch Ultrabook tar ett designelement från den äldre Dell Inspiron Duo netbook och har en skärm som fälls in i ramen för att förvandlas till en tablett. Denna mekanism är bergfast och fungerar bra. Skärmen hålls på plats av en serie magneter gång roteras till önskat läge och det finns ingen chans att rubba det oavsiktligt. Den stora nackdelen med denna design är att det är skärm-tung, vilket gör det opraktiskt att använda pekskärmen medan notebook-läge eftersom det kommer att tippa bakåt vid beröring. Det är lite pinsamt.

I tablet-läge XPS 12 kan hållas i alla lägen. Kylfläkten är gömd inne i chassit så att den inte kan blockeras. Den är bekväm att hålla, jag gillar de gummerade yttre ytor. Displayen ytan är glas och är lätt att spåra fingrar över. Den samlade tablett erfarenhet är sömlös.

Utbyggnaden kvalitet XPS 12 är enastående. Den är gjord av en kombination av kolfiber, aluminium och magnesium. Resultatet är en stark-ännu-lätta (3.35 pounds) design som inte böjer eller flex. Det är svårt att hitta något fel byggkvalitet eller fläckfria känsla för detaljer.

Förutom kvalitet och unika skärm vända mekanism XPS 12 design är ganska släpptes, en bra sak i min bok, den här datorn ser inte någon blottare än det måste. Jag gillar hur handledsstödet och tangentbordet har en gummerad yta som är tålig och döljer fingeravtryck och damm. Det finns inga blanka ytor på hela den här bärbara datorn spara för Gorilla glas visningsytan, det blir kladdig upp lätt, men det är oundvikligt med tanke på dess pekskärm natur.

Som med de flesta moderna Ultrabooks och konvertibla bärbara datorer, botten av XPS 12 saknar någon av de traditionella åtkomstpaneler för att uppgradera RAM-minne eller lagringsenhet. Visst, kommer de flesta som köper den här datorn aldrig överväga att uppgradera det själva. Om du vill göra prisvärda uppgraderingar på egen hand då vara beredd att ta bort de 10 Torx-skruvar för att montera isär chassit.

In-och O portar

Om XPS 12 saknas i något område är det i hamn sort och mängd, den har bara två USB 3.0-portar och en mini-Displayport-kontakt. Den saknar Ethernet, VGA, HDMI, Expresscard, och en mediekortläsare, den senare är borderline oförlåtligt. Något annat jag saknar från XPS 12 är bristen på en lagringsenhet aktivitet.

Vänster: Display rotation knapp, strömbrytare, volym upp / ned-knappen, vänster högtalare Höger: Höger högtalare, batteriindikatorknappen, 2x USB 3.0, mini-Displayport, AC vägguttag

Tangentbord och pekplatta

XPS 12 har ett fullstort tangentbord med en Chiclet-layout (extra mellanrum mellan tangenterna). Den är bakgrundsbelyst med vita lysdioder och automatiskt varierar ljusstyrkan. Detta tangentbord har den mest behag taktil återkoppling av någon Ultrabook tangentbord jag använt - äntligen ett tangentbord med en normal mängd nyckel resor.

Tangenterna har en något greppvänlig gummerad yta som resten av handledsstödet området. Det är ganska tyst för att skriva på. Det enda att notera är att hemmet, avsluta, sida upp och sida ner tangenterna är integrerade som sekundära funktioner i piltangenterna, det är mer eller mindre förväntade på en bärbar dator denna lilla men en kon ändå.

The Cypress pekplattan är en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Det är ganska användbart, och jag hade inte noggrannhets frågor. Klick tar precis rätt mängd ansträngning. Den gummerade ytan hjälper noggrannhet. Min enda riktiga klagomål är de klick är för högt för min smak, de bör vara så nära tyst som möjligt.

Skärm och högtalare

Skärmen är den största höjdpunkten i denna bärbara dator - det är vackert att titta på och pekskärm noggrannhet är perfekt. The Gorilla Glass ytan är förmodligen mer resistent mot repor än vanligt glas, dess glatt yta betyder att det är lätt att glida fingrarna över. Baksidorna av glasytan är att den inte blir suddig med fingeravtryck (jag antar att det är oundvikligt med en pekskärm) och overhead-och omgivningsbelysning skapar störande reflexer.


En annan riktigt uppskattad aspekt av denna visning är det full HD-upplösning (1920x1080 bildpunkter). Detta översätts till en ton av arbetsutrymme och förmågan att använda två fönster sida vid sida. Det är särskilt en tillgång när du använder XPS 12 i tablet-läge, särskilt i stående läge, eftersom så många textrader är synliga på en gång. Och eftersom detta är en IPS (In-Plane Switching) display, ser bilden densamma oavsett vilken vinkel du tittar från (obegränsade betraktningsvinklar).

Ovanpå allt detta i displayen är extra ljus och har utmärkt kontrast, vita och svarta verkligen sticker ut. Mättnad är bra också - bilder ser ut som om de har lämplig mängd färg utan att gå överbord.

XPS 12 har två högtalare som är vända ut på sidorna av chassit. Detta är en ovanlig layout, det är vettigt att ha dem externt vänd sedan denna bärbara dator kan förvandlas till en tablet ändå. Högtalarna har ett bra utbud av mellanregister och diskant med en antydan till bas, de är totalt sett överraskande fullt klingande med tanke på deras storlek och läge. Det är svårt att klaga.

Prestanda och Benchmarks

Vår Dell XPS 12 Convertible Touch Ultrabook översyn enheten har följande specifikationer:

  • 12,5-tums glas pekfunktioner display med bred tittvinkel (IPS-panel med 1920x1080 upplösning)
  • Windows 8 64-bitars
  • Intel Core i5-3317U processor med dubbla kärnor (1,7 GHz, upp till 2,6 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (8GB max.)
  • 128GB mSATA SSD-enhet (Samsung SSD PM830)
  • Intel Centrino Advanced-N 6235
  • Inbyggd Bluetooth 3.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1 års begränsad garanti (Dell Pro Support)
  • 6-cells 47WHr
  • Vikt: £ 3,35.
  • Mått: 12.48 x 8.46 x 0.59 ~ 0.79 tum
  • Pris som konfigurerad: $ 1,199.99

Även om detta är XPS 12 bas-konfiguration det ger mer än tillräckligt med kraft för de flesta användningsområden. Den bärbara datorn erbjuds med en något snabbare Core i7-processor, upp till 8 GB RAM och en 256 GB SSD, top-end modell med alla de ovan nämnda uppgraderingar körs $ 1,699.99 i skrivande stund - aj!

Ett område där XPS 12 inte levererar är 3D-spel - en nackdel med den integrerade Intel HD-grafik - men den integrerade grafiken är mer än tillräcklig för Windows 8 App kakel animationer och grundläggande webbläsarbaserade spel.

XPS 12 övergripande resultat är mycket bra i Windows 8, jag märkte inga tecken på långsamhet eller tvekan när notebook eller tablet-läge. Den låga i5-processor spänning är snabb nog för nästan allt inklusive lite ljus Photoshop och hjälper till att hålla värmen och batteritid upp. 4GB RAM är mer än tillräckligt för normal användning, 8GB är trevligt men förmodligen ett slöseri för de flesta användare. Den 128GB SSD är en snabb Samsung 830-serien mSATA modell. Minns Dell erbjuder XPS 12 med en 256GB-version också.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande systemprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

XPS 12 har en enda fläkt belägen vid det bakre vänstra hörnet av chassit. Luften avlänkas av skärmen gångjärn där det sedan flyr. Normalt är jag inte ett fan av den här layouten, men det är vettigt med tanke på XPS 12 fungerar som en tablett och kommer att hållas från nästan överallt, fläktens utgång måste skyddas från att täcka händer så det inte är blockerad.

För normal användning (surfa på Internet och så vidare) XPS 12 förblir rumstemperatur utan några tecken på värmeutveckling. Under full belastning kan det bli lite varmare på vänster sida, men bara knappt så. XPS 12 kör lite varmare i tablet-läge, men återigen aldrig närmar sig "Hej, är den här saken blir varm" tröskel. Fläkten är hörbar under belastning och gör en liten whine men bör inte vara hörbara i en mindre än lugn atmosfär. Sammantaget kylningslösningen fungerar bra.

Batteritid

För batteriets livslängd testet i Windows 8 använder vi Powermark, det är en kombination av surfning, ordbehandling, spel-och videouppspelning arbetsbelastning. Det nya testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test och bättre simulerar verkliga världen användning. Som ett resultat av poängen batteritid är betydligt lägre.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Dell XPS 12 körde för 3 timmar och 29 minuter på sin inbyggda 6-cellsbatteri (47WHr). Detta skulle vara någonstans mellan fem och sex timmar på vår gamla riktmärket att simulerad kontinuerlig surfning. Sammantaget är detta en anständig men inte enastående tid för en ultraportabel bärbar dator.

Programvara och Windows 8

Jag haft min andel av problem med den medföljande programvaran, nämligen Windows 8. Jag är inte att avgöra om de frågor som är direkt relaterade till Windows 8, XPS 12 eller båda. Frågor som jag upplevt:

  • Touch-funktionen skulle då sluta fungera överallt i systemet, lösas genom att starta om systemet.
  • Systemet har inte alltid stänga på rätt sätt, som kräver en hård avstängning (håller strömbrytaren i fem sekunder).
  • Närhelst en app köptes i Windows 8 App Store skulle touch funktionalitet slutar arbeta i App Store.
  • Ibland kunde jag inte återställa full ljusstyrka efter att ha kommit ut ur standby.

Slutsats

Dell XPS 12 ger hela Windows 8 erfarenhet till bordet tack vare sin konvertibla tablett formfaktor. Dells skärm vändning mekanism är lika unik som den är bergfast, den förvandlas till en stor tablett på bara några sekunder. Den 12,5-tums skärm är helt underbart och funktionalitet pekskärmen fungerar perfekt i Windows 8. Skärmens full HD-upplösning (1920x1080) har massor av utrymme att använda två fönster sida vid sida eller titta på högupplösta bilder och video i utsökt detalj. Och om du inte vill använda tablet-läge, XPS 12 är bakgrundsbelyst tangentbord och styrplatta är fantastiska.

XPS 12 s byggkvalitet är superb tack vare omfattande användning av kolfiber och metallegeringar;. Det är ganska portabel på under 0,8 "tunn och 3.4 pounds Batteriets livslängd är 3,5 timmar med hjälp av vår nya testet (det skulle vara 5 + på vår gamla prov ) som är rimligt för en ultraportabel bärbar dator. Systemets prestanda är goda tack vare Core i5-processor och 128 GB Samsung SSD.

Våra klagomål är få, men anmärkningsvärt. Först är det mycket begränsad mängd portar - bara två USB 3.0 och en mini-Displayport, det finns ingen Ethernet-eller mediekortläsare (den senare är särskilt nedslående). Nästa är skärmen tung konstruktion, det är inte praktiskt att använda pekskärmen i laptop-läge eftersom den vill tippa bakåt. Slutligen finns det de mindre programvara frågor jag upplevt (antingen en förare problem med XPS 12, Windows 8 eller båda). Dessa programvara frågor kan nog vara fast med en nedladdningsbar uppdatering i framtiden, och bristen på mediekortläsaren kan bara vara ett problem för människor som regelbundet överföra digitala bilder på det här sättet.

Vid $ 1,200 start XPS 12 är inte billig men du får en kvalitetsmaskin med det bästa av tablett och bärbara världar.

Fördelar:

  • Vackra pekskärm
  • Sömlös tablett erfarenhet
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Bra tangentbord och pekplatta

Nackdelar:

  • Brist på portar (ingen mediekortläsare)
  • Skärm-tung konstruktion
  • Vissa mjukvarufrågor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar