tisdag 11 december 2012

Lenovo ThinkPad Twist (3347-4HU) Recension

Lenovo ThinkPad Twist (3347-4HU) Recension
av Michael Wall - 12/11/2012

Översikt

Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU är flexibel. Enkelt växla mellan tablet, bärbar dator, och allt däremellan, ThinkPad erbjuder den mångsidighet och prestanda företagsanvändare söker. Utrustad med en magnesiumlegering ram och Intel i5 processor med dubbla kärnor Lenovo ThinkPad är säker på att träffa de flesta användares behov, kan dock dyrare konkurrenter (t.ex. Dell XPS 12) ge mer till bordet.

Bygg och Design

Lenovo ThinkPad Twist stöder samma eleganta uppbyggnaden av andra bärbara ThinkPad-datorer. Chassit är konstruerad av svart magnesiumlegering med plast adorning trim-och frontytan på bildskärmen. Den metalliska kropp ThinkPad ger ett professionellt utseende som plockar upp en liten bländning, men avstår från att titta alltför flashiga. Emellertid är den mest spännande del av metall dess konsistens. Den magnesiumlegering är slät vid beröring, men ändå lyckas enkelt grepp som gör enheten en fröjd att använda.

Lenovo ThinkPad Twist Lenovo ThinkPad Twist recension
Stand-läge Notebook-läge


Mäter in på 12.3 x 9.3 x 0.8-inches och väger in på £ 3,48., Gör det lätt att transportera enhetens snygg och lätt ram. Lägga till ThinkPad bärbarhet är enheter robust bygga. Trots att lätta magnesiumlegering är ganska tjock, som bas för ThinkPad Twist gav knappt alls, även vid extrema tryck applicerades. Medan displayen gjorde böja något, visade det sig vara precis lika hållbart med några tecken på porlande på skärmen. Det är lätt och stark design gör Lenovo ThinkPad Twist ett perfekt val för dig som vill resa ofta.

ThinkPad Twist ståtar imponerande mångsidighet, med möjlighet att växla mellan klassiska anteckningsboken, stativ, tablet, och tältlägen. Den bärbara datorn växlar enkelt mellan lägena tack vare sin vrid display, som smidigt roterar 180 grader och lås på plats, som garanterar att skärmen rör sig inte på sin plats av misstag.

TP Twist Lenovo TP Twist recension
Tält Läge Tablet-läge


Medan 3.48-lbs. ram gör Lenovo ThinkPad betydligt ljus för en bärbar dator, bör det noteras att den känns lite klumpig i tablettform. Medan magnesiumbeläggningen gör enheten lätt att greppa, kommer användarna fortfarande ha svårt att med hjälp av ultrabook bekvämt med en hand. Läget tablett används bäst medan placeras på en användares knä eller en plan yta.

Hamnar och funktioner:
ThinkPad erbjuder alla de väsentliga grund portar och lyckas utrymme dem tillfredsställande sätt, så att de alla är tillgängliga och lätt att nå. Den vänstra sidan har en SD-kortläsare, Ethernet-port, mini-HDMI, USB 3.0, och hörlursuttag. Den högra sidan är utrustad med en strömuttaget, mini-Display Port, och en USB 3.0-port. Alla bildbeskrivningar listas från vänster till höger.

Lenovo ThinkPad portar Lenovo ThinkPad portar

Vänster: SIM-kortplats (bakom dörren), SD-kort read6er, Ethernet-port, mini-HDMI, USB 3.0, och hörlursuttag

Höger: USB 3.0, mini-Display Port, och AC-uttag

Även denna bärbara datorn erbjuder allt du kan förvänta dig från ett företag ultrabook, kan mini visuella portar fungera som ett irritationsmoment. Troligtvis användare kommer att behöva köpa adaptrar för att ansluta antingen mini-HDMI-port eller mini-displayport till andra externa bildskärmar eller projektorer.

Skärm och högtalare:
Utrustad med Gorilla Glass den kompakta 12,5-tums HD-pekskärm bidrar till hållbarheten på enheten. Erbjuder standard 1366 x 768 upplösning Lenovo ThinkPad skärm kommer inte att blåsa bort, men det lyckas erbjuda en klar och skarp bild med färg kontrast. Även om upplösningen kanske inte är stellar, vinklar det exceptionellt breda visnings mer än kompensera för det.

Lenovo ThinkPad Twist har 170 graders betraktningsvinklar, så att användarna kan visa displayen på nästan varje tänkbar vinkel. Detta är särskilt välkommet med tanke på de skärmar flera formulär. Alltså, om du visar enheten i tältet, tablett, eller standardläge, användare garanteras en tydlig bild. På grund av skärmar glansig finish det är ganska reflekterande. Medan displayen kommer att hålla upp under normala omständigheter orsakar överdriven belysning på displayen att bli reflekterande.

Pekskärmen är extremt noggrann särskilt efter att kalibrera den till just din beröring. Varje punkt och gest läser beautifuly med liten eller ingen fördröjning. Det enda bekymret är att för optimal prestanda användare måste kalibrera sina skärmar, men alternativet är dold i ryggen gränd av menyer där de flesta användare inte kommer att se det. Den smutsavvisande beläggning hjälper till att förhindra de flesta fingertryckmärken när du använder pekskärmen. Kommer dock överdriven användning av pekskärmen fortfarande resultera i några fläckar. Jag skulle rekommendera att ha någon metod för rengöring av displayen om du planerar att använda pekskärmen.

Displayen är utrustad med sensorer som är tänkta att ändra skärmens orientering utifrån sin position, som ger användare med en horisontell vy i standardläge eller en vertikal skärm i tablet-läge. Tyvärr sensorerna är felaktiga och ofta misslyckas med att anpassa sig till den korrekta orienteringen. Lyckligtvis displayen kan låsas och orienteringen kan justeras manuellt med alt + crl + piltangent funktion. Obliviously använder auto korrekt skärmfunktionen är perfekt, men med tanke på hur inkonsekvent det är, är det för närvarande inte är möjligt på Lenovo ThinkPad Twist.

Lenovo ThinkPad Twist Trots denna ultrabook är smal ram är det ganska bullrande, vilket gör den perfekt för möten eller personligt bruk. Högtalarna är placerade längst ner till höger sida av chassit. Medan ligger på botten av maskinen ljudkvaliteten förblir intakt oavsett ytan den bärbara datorn vilar på.

Vid 50 procent högtalarna är lätt högt nog för personligt bruk och leverera tydliga skarpa kvalitet. Även vid 70 procent kapacitet högtalarna håller upp ganska fint, bara visar små tecken på förvrängning när träffar denna punkt. Även ljudkvaliteten inte bryts ned långsamt förbi 70 procent kvaliteten är fortfarande mer än funktionsdugliga på 100 procent capcity, även om smärre snedvridningar är märkbara, speciellt när du lyssnar på musik.

Som med de flesta bärbara datorer, om du letar efter en ljudupplevelse som ger exceptionell räckvidd och klarhet, då du kommer att vara bäst med en extern enhet, men för allt annat dessa högtalare kommer att göra fint.

Lenovo ThinkPad Twist Tangentbord och pekplatta
ThinkPad sport en kompakt Chiclet tangentbord. Trots sin kondenserad ram tangentbordet känns fortfarande adekvat fördelade och knapparna är lätta att nå. I likhet med chassit, ger nycklarna en smidig konsistens som magiker att greppa dina fingerkuddar. Det i kombination med de små härdar av knapparna gör det enkelt för användare att ha en känsla av trygghet. Tangentbordet ger också en överraskande mängd djup med tanke på den lilla 0,8 "bredd på enheten. I samband med tangentbord lyhörd taktil feedback, kommer användarna tryggt veta när de har slagit på önskad knapp.

Den enda märkbara nackdelen med tangentbordet är att några knappar har flyttats. Den PrtScn (Print Screen) knappen finns längst ner till höger på tangentbordet, medan insatsnyckeln har tagits bort. Dock kan dessa små förändringar förbises som några kortkommandon har också införts. I F9 till F12 också fungera som Windows 8 genvägar som gör det möjligt för användare att snabbt komma åt program, använda Windows 8 sökfunktionen det universella, och ändra sina Windows 8 inställningar.

Med exceptionell användbarhet och kvalitet tangentbordet är en av höjdpunkterna i Lenovo ThinkPad Twist.

IBM ThinkPad pekplatta Pekplattan (med synaptiska förare) erbjuder också exceptionellt stort nyttovärde. Den generöst tilltagna pekplattan är korrekta, klart läsa användarrörelser och multi-gest ingångar. Dessutom komprimerar pekplattan när du klickar så att användarna kan känna när de har ansökt tillräckligt tryck för ett klick för att läsa.

Vänster, mellan och höger klickknappar är placerade högst upp på pekplattan. Medan deras placering är ganska konstigt att de alla är lyhörda och fungera som önskas. Ärligt talat, jag är inte ett fan av Lenovo pekplattan layout, men du kan inte argumentera med den exakta fördröjningsfri ingång.

Prestanda

Vår Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU översyn enheten har följande specifikationer:

  • Windows 8 Home Edition 64-bit
  • 12.5 HD IPS-skärm med Touch Sensor, 350 Nit (1366 x 768), Gorilla Glass
  • Intel Core i5-3317U 1.7 GHz
  • Intel HD Graphics 4000
  • 4GB DDR3
  • 500 GB (5400RPM) + 24GB mSATA
  • Intel Centrino Wireless-N 2230
  • Bluetooth 4.0
  • Integrerat HD Webcam
  • Ingen intern optisk enhet
  • 4-cell 43 Wh LiPolymer
  • 12.3 "x 9.3" x 0.8 "
  • 3,48-lbs
  • $ 899,00


Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU erbjuder prestanda i nivå med mitten tier bärbara datorer, även om det kan vara problematiskt, eftersom prislapp på $ 900 (vid tidpunkten för översyn) är bård mot kostnaden för högpresterande maskiner.

Utrustad med en tredje generationens Intel Core i5-3317U 1,7 GHz dual-core processor, 4 GB RAM och Intel HD Graphics 4000 ThinkPad kan enkelt hantera grundläggande ordbehandling och datorfunktioner. Den bärbara datorn är också kunna hantera flera uppgifter samtidigt ganska bra, även om jag märkte lite fördröjning när du kör flera program (särskilt videoströmmar) samtidigt.

Användare som vill utföra fler hårdvaruintensiva funktioner såsom spel kommer att märka maskinens bristande prestanda. Även de integrerade grafiken kan hantera Photoshop, grundläggande HD-video redigering eller spela spel med blygsamma systemkrav, den kravnivå är en spottstyver jämfört med vad dedikerad Nvidia eller AMD-grafikkort kan erbjuda.

wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU rymmer en enda fläkt som ligger på höger sida av chassit. Den enda fläkten visar sig vara mer än tillräckligt för ThinkPad som enheten förblir sval även när maskinen skjuts till sin gräns. Dessutom fläkten förblir tyst, och är bara hörbart när användarna är extremt nära enheten.

Batteritid
För att testa batteritiden vi använt vår nya Windows 8 riktmärke, PowerMark i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Det nya testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Det nya testet är mycket mer krävande på vår maskin orsakar poängen att förståe vara lägre än vår vattenförande riktmärke.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

Lenovo ThinkPad Twist 3347-4HU körde i 2 timmar och 24 minuter på sin 4-cell 43 Wh LiPolymer batteri innan enheten stängs av, efter att ha nått 5 procent batterigräns reserv. ThinkPad batteri är lätt den svagaste aspekten av denna maskin. Trots sin robusta chassi, kommer den svaga batteritiden avsevärt hindrar enheten bärbarhet. Visst, i en typisk arbetsmiljö med ljus användning ThinkPad Twist bör leverera mer än fem eller sex timmars batteritid när den är ansluten till Wi-Fi ... men det är fortfarande mindre än konkurrenterna. Lyckligtvis enheten är lätt, så att resa med den bärbara datorn och laddaren ska inte vara för mycket av ett problem.

Slutsats

Lenovo ThinkPad Twist är en solid bärbar dator som erbjuder prestanda och användbarhet som behövs från ett Business Notebook. Möjligheten att enkelt växla mellan olika lägen i samband med display breda betraktningsvinklar gör ThinkPad perfekt för allt från casual surfning att presentera information på ett möte. Anordningen är också lätt att transportera tack vare sin lätta och hållbara design.

Men ThinkPad s prestanda är mindre än stellar, särskilt med tanke på dess $ 900 prislapp. Något dyrare modeller som Dell XPS 12 och Lenovo IdeaPad Yoga 13 träffar lätt denna bärbara dator och bara kostar några hundra mer.

Om du letar efter en bärbar dator som erbjuder acceptabla prestanda med en hel del verktyg för ett rimligt pris då Lenovo ThinkPad Twist är för dig. Men om du är villig att spendera lite mer, det finns bättre alternativ.

Fördelar:

  • Stor chassidesign
  • Display med breda betraktningsvinklar
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Svagt batteri
  • Medelmåttig prestanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar