torsdag 8 november 2012

Sony VAIO T (T13122CXS) Recension

Sony VAIO T (T13122CXS) Recension
av Michael Wall - 2012/11/08

Det är ingen tvekan om det, är den 13,3-tums Sony VAIO SVT13122CXS en vacker maskin. Utrustad med en elegant metallchassi och elegant elegant design, maskinen utgår en sexig cool vibe. Däremot VAIO erbjuder något utöver ett vackert ansikte? Läs hela testet för att ta reda.

Sony VAIO T13122CXS Översikt

Den är tillverkad av Sony, det är en VAIO, och det är en ultrabook, vilket innebär att om den här maskinen gör ingenting annat, kommer det att se otroligt. Ur ett skin deep perspektiv har denna bärbara dator allt: en snygg ram, en vacker metallrock, sin lätta och tangentbord och pekplatta erbjuda bra känsla och respons. Men som konsumenter gräva djupare, kommer de sannolikt att vara underwhelmed av maskinens bristande prestanda och djup. Utrustad med bara en tredje generationens Intel Core i3 1.8GHz dual-core processor, gör Sony VAIO inte exakt matcha konkurrensen i form av prestanda. Enheten kommer att möta den nakna-minimum behoven hos de flesta konsumenter, men de som vill göra lite extra kommer snabbt hitta tjusningen av denna bärbara hisnande estetik snabbt blekna på grund av dess svaga resultat.

Sony VAIO T-serien Bygg och Design

Den 13,3-tums Sony VAIO TSV är i grunden av vad du kan förvänta dig (visuellt) från en ultrabook affisch-barnet. Varje kant är vinklad, pälsen glittrar reflektera ljus bort av tunna metallchassi, och till och med den broderade VAIO bokstäver på displaylocket förkroppsligar suave sofistikerad känsla att den här bärbara datorn eftersträvar. Enkelt uttryckt, om du letar efter en enhet som ser den delen, skulle du vara svårt att hitta en enhet bättre lämpad än Sony VAIO CXS.

Bortom bara ser vacker, gör den kompakta 12,7 tum x 8,9 tum x 0,7-tums ram enheten enkelt att resa med. Med en vikt på bara 3,5 pounds, sätter enheten lilla stammen på konsumenten. Jag var lätt kunna färdas till och från arbetet med den här enheten utöver mitt vanliga arbete anteckningsbok.

Med tanke på den lilla smala ram som Sony VAIO T-sport är ganska robust. Den tunna metallchassi erbjuder liten eller ingen flexibilitet när det kommer till kroppen av maskinen. Tyvärr ges bara hur tunn skärmen är, ger det då avsevärt tryck appliceras. Lyckligtvis medan skärmen tenderar att ge ganska lätt för påtryckningar det fortfarande verkar hållbart bara erbjuda lite av porlande längs kanterna på displayen, utan märkbar distorsion i mitten av skärmen.

Sony VAIO T-serien Att vara en Ultrabook, bör det inte komma som någon överraskning att Sony VAIO inte är vänlig mot dem som vill förändra eller uppgradera sin enhet. Faktum är att till och med ta ut batteriet är en knepig eftersom det kräver konsumenterna att ta bort tre skruvar innan du kan komma åt och ta bort den. Men jag antar att konsumenterna bör vara tacksamma även för att med tanke på det är en Ultrabook.

Totalt Sony VAIO T ger en stark blandning av bärbarhet och stabilitet vilket gör det en solid val för dem som vill resa med lätthet och stil.

Hamnar och funktioner

Den lilla 13,3-tums bärbar dator får inte belastas med portar men det ger alla nödvändigheter och ännu viktigare, är portarna placerade och lätta att nå. Den vänstra sidan ger strömuttaget, en USB 2.0-port och en USB 3.0-port. Den högra sidan har en Ethernet-port, en VGA-port, en HDMI-port, en microSD-kortplats och ett hörlursuttag / mikrofon-uttag.


Vänster: AC vägguttag, värme vent, USB 2.0, USB 3.0

Höger: Headset jack, media-kortplats, HDMI, VGA, Ethernet


Även om användarna får finna sig vilja ha några fler portar, är det tillräckligt avstånd och tillgänglighet för varje port en välkommen designval. Den enda större fel före med den aktuella portlayouten är bristen på en USB-port på höger sida för konsumenter som vill använda en extern mus. Annat än att är dock layouten mer än tillräcklig, och användare som vill ha fler hamnar, kommer att finna sig bäst med en enkel USB-adapter.

Skärm och högtalare

I motsats till de i övrigt orörda estetik den 13-tumsskärm med Sony VAIO är bara genomsnittliga. Det är inte att säga att skärmen är fruktansvärt, men jämfört med hur bra allt annat utseende, kan man inte undgå att märka hur vardagliga displayen visas i jämförelse.

Den LED-bakgrundsbelyst skärm ger standard 1366 x 768 upplösning och en medioker upplevelse tillsammans med den. Den färgkontrast och skärpa verkar vara på par med konkurrerande bärbara datorer, förvisso ger användare med en adekvat tittarupplevelse, men att inte göra mycket annat.

Sony VAIO T Series Display Sony VAIO Display Sony VAIO-skärm Sony VAIO Display

Den antireflexskärmen är ett trevligt tillägg och fungerar bra i normala ljusförhållanden. Dock inte den anti-glare funktionen inte hjälpa att skingra återkoppling i extrema ljusförhållanden, eller när skärmen betraktas från oregelbundna vinklar.

Hela skärmen är faktiskt ganska restriktiv med sina betraktningsvinklar. När ses rakt på skärmen ger en klar skarp bild, men integriteten i bilden minskar ganska snabbt när de ses från olika vertikala vinklar. Textning displayen framåt eller bakåt gör displayen visas glänsande som den reflekterar både ljus och objekt, vilket gör det betydligt svårare att visa bilderna på skärmen.

Lyckligtvis de horisontella betraktningsvinklar är mer generösa, vilket möjliggör bredare betraktningsvinklar utan märkbar bildförvrängning. Tack vare de fasta horisontella betraktningsvinklar, kan mer än en person eventuellt visa displayen bekvämt, även om båda dessa åskådare skulle behöva vara på samma vertikala plan för att visa bilderna i full integritet.

Sony VAIO Högtalare Stereohögtalarna är utrustade med Realtek High Definition Audio ligger på botten enheten, med tre lådor som är närvarande vid den vänstra sidan av chassit för ljudet att färdas igenom. Med högtalarna placerade på undersidan av enheten, jag var till en början orolig att ljudkvaliteten skulle äventyras. Men efter att ha testat högtalarna på flera ytor (inklusive mitt knä), förblev den ljudupplevelse konsekvent, vilket ger en säker nivå av kvalitet oavsett vilken typ ytan.

Med tanke på hur liten enheten, högtalarna är mer bullrande än du förväntar dig. Jag ändå inte skulle säga att de är tillräckligt högt för att ge ljud till ett helt rum, men de verkligen utöver vad du kan förvänta dig för personligt bruk.

Dessutom är högtalarna utrustade med xLOUD-teknik, som gör det möjligt för användare att höja ljudet utan att minska ljudkvaliteten. Denna funktion verkar för att göra en märkbar skillnad i ljudkvalitet. Vid testning av högtalarna på 85 procent och däröver, ljudkvaliteten knappt minskat trots utöka ljudnivåerna. Den enda märkbara snedvridningar som jag upplevde med högtalarna inträffade när jag spelade en klassisk poäng max volym.

Med tanke på hur högt högtalarna är de flesta användare kommer att vara mer än nöjd med 50 procent kapacitet, vilket ger tydliga skarpa ljudkvalitet. Den enda allvarliga gripe som kan fås med högtalarsystemet är bristen på bas och diskant. De som vill känna deras musik, eller letar efter en mer konkret ljudupplevelse, kommer att behöva vända sig till ett externt ljudsystem.

Tangentbord och pekplatta

Sony VAIO T Series Keyboard Även med sina små 13,3-tums ram Sony VAIO T klarar att förse användare med ett komplett Chiclet tangentbord som känns rymliga och bekväma. Varje enskild tangent blottar en upphöjd struktur, så att användarna kan enkelt greppa nycklarna. Dessutom lagt taktila känslan av varje tangent hjälper till att motverka besvikelse grunt nyckel djup att Sony VAIO T-sport.

Trots den begränsade reseavståndet, knapparna känns fortfarande lyhörd snabbt studsa tillbaka på plats efter att komprimeras. Den snabba reaktion och kick av tangentbordet, tillsammans med textur nycklarna tillåter användare att skriva med garanterad noggrannhet. Undoubtly, lägga till mer djup till de tangenttryckningar skulle ha gjort detta tangentbord bra, men det är fortfarande mer än passible i sin nuvarande form.

Sony VAIO T har även en mångsidiga pekplattan (med Synaptics drivrutiner). Den väl tilltagna metall pekplatta sammansmälter naturligt med resten av denna eleganta ultrabook. Samtidigt saknar lite av känslighet, är pekplattan lyhörd och klarar att läsa de flesta kommandon nästan omedelbart. Även de flesta gester är ganska korrekt, men ibland enheten inte läsa vissa gester som förstora (som kräver att användaren trycker isär två fingrar).

Sony VAIO Touchpad Tyvärr stabil utveckling av pekplattan är över-skuggas av sin design begränsningar med Windows 8. För er som inte känner till Windows 8, den nya startskärmen (tidigare dubbat Metro) erbjuder en rad levande brickor. Från den här skärmen kan användarna enkelt välja kakel genom att klicka på dem. Detta är alla fina och bra, förutom det faktum att bläddringsfunktionen (att dra två fingrar över tangentbordet), också kan tolkas av pekplattan som ett vänsterklick. Således är det inte när användare försöker navigera plattorna på startskärmen ovanligt att av misstag välja kakel när man försöker rulla.

Detta kan låta som en ganska liten fråga, men det kan hålla vissa allvarligt irriterande konsekvenser. Varje gång en bricka väljs det öppnar ett nytt fönster, där användarna automatiskt dirigeras till. Medan du bläddrar i kakel-baserade startskärmen, har jag personligen valt flera skärmar på en gång hitta mig själv omdirigeras och avledas, från vad som borde vara en enkel uppgift.

Som användare får mer bekväm med pekplatta, kommer de oavsiktliga val minskar i frekvens, men även när jag befinner mig på att bli helt bekväm med pekplattan, jag ibland väljer fel sida vid sida, speciellt när jag rusar igenom startskärmen. Bara av detta skäl, skulle jag föreslå konsumenter överväga att använda en extra USB aktiverad mus.

Vår Sony VAIO T (T13122CXS) granskning enhet har följande konfiguration.

  • Windows 8 64-bitarsversion
  • 13,3-tums 1366x768 (HD) LCD med bakgrundsbelysning, glättat, anti-reflekterande
  • Intel Core i3 (3rd Gen) 3217U/1.8GHz dubbelkärna 3MB Cache
  • Intel HD-grafik
  • 4 GB RAM-minne 1600 MHz
  • Hybrid 32GB SSD + 500GB HDD 5400rpm,
  • 802.11n Wi-Fi
  • Bluetooth 4.0 HS
  • 1,3-megapixel Webbkamera
  • begränsat 1 års garanti
  • Litium Polymer 4050 mAh
  • £ 3,5
  • W: 12.7-tums x D: 8.9-tums H: 0,7-tums
  • MSRP: $ 699,99

Prestanda och Benchmarks

Lätt den allvarligaste problemet med den här enheten är dess brist på prestanda. Utrustad med en tredje generationens i3 3217U Intel Core 1,8 GHz dual-core processor och Intel HD Graphics 4000, Sony VAIO erbjuder prestanda som du förväntar dig att hitta i en budget-tier anteckningsbok, inte en mid-tier ultrabook kostar $ 700 (pris vid granskningen skrevs).

Medan underwhelming, är det 1,8 GHz dual-core processor fortfarande kan utföra orsaksdatorfunktioner, och skulle visa sig tillräckliga för den genomsnittlige konsumenten. Den bärbara datorn klarade sig även bra med multi-tasking, eftersom apparaten kunde ta på flera program på en gång (bland annat flera videoströmmar), utan att märka en betydande prestanda droppe. Dock kommer användare som vill utföra datorintensiva funktioner, till exempel spel snabbt märke till den bärbara datorns brister.

Tack vare sin hybrid lagringsenhet (32GB Solid State Drive och 500 GB hårddisk), Sony VAIO ståtar med imponerande boot-up hastigheter, lastning på bara några sekunder. Tyvärr, medan VAIO erbjuder bländande snabb starttider, samma prestanda verkar inte förlänga andra områden. Dessutom kommer användare att kunna komma åt och ändra 500GB hårddisk delen av enheten. I grund och botten Sony VAIO utför samma sätt som många andra ultrabooks, som använder en liten SSD-cache för snabb uppstart hastigheter och en hårddisk för alla andra funktioner.

wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare benchmark åtgärder övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Sony VAIO inrymmer en enda fläkt som syftar till att den vänstra sidan av chassit. Den lilla fläkten visar sig vara mer än tillräckligt, eftersom enheten förblir sval hela tiden, även när enheten har nått sina gränser (som visserligen händer ganska ofta på grund av sin begränsade kapacitet). Dessutom hanterar fläkt för att hålla enheten sval med minimalt brus, bara blir hörbart när användarna är extremt nära enheten.

Batteritid

För att testa batteriet vi använt vår nya Windows 8 riktmärke, Powermark i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Det nya testet är mycket mer ansträngande på batteritid, testa maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Eftersom det nya testet är mer krävande, poängen är förståeligt lägre än i vår tidigare riktmärke.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Sony VAIO T13122CXS körde i 3 timmar och 26 minuter på sin Litium Polymer 4050 mAh batteri innan enheten stängs av, efter att ha nått 5 procent batterireserv gräns. Även om denna enhet är inte den längsta varaktig Windows 8 enhet som vi har granskat, fortfarande stöder den stark batteritid som skulle göra den bärbara datorn mer än lönsamt för resor.

För att ge dig en uppfattning om hur stark batteritid på denna maskin är, om vi skulle testa den med vår gamla riktmärke, skulle enheten poäng någonstans mellan 5 och 6 timmar.

Slutsats

Det är svårt att rekommendera Sony VAIO T13122CXS. Vid första anblicken enheten är snygg och vacker, men ser sig inte är tillräckligt för att bära en anordning, eller motivera en $ 700 prislapp. Medan den bärbara datorn utmärker sig i vissa områden, sina brister alla utom förneka dessa starka sidor. Det erbjuder en vacker chassi, men displayen är underwhelming, och där den har en bekväm kvalitet tangentbord, är alla utom oförenlig med Windows 8 multi-gest touch.

Konsumenter som vill ha en enhet som är både estetiskt tilltalande och lätt att resa med kan vara nöjd med Sony VAIO T. Men alla som är ute efter att göra mycket mer än att köra enkla tillämpningar och ordbehandling hittar Core i3 processor med dubbla kärnor vill. För de konsumenter som anser att Core i3 vara tillräckligt, det finns ett överflöd av budget enheter som kommer att utföra samma funktioner på en betydligt lägre kostnad, även om de kanske inte är så söt.

Fördelar:

  • Vacker design
  • Kompakt och lätt att travle med
  • Bekväm kvalitets Tangentbord

Nackdelar:

  • Low-End Specs med Mid-Tier Kostnader
  • Nedslående Display Kvalitet
  • Touch-Pad Gester Oförenligt med Windows 8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar