fredag 3 maj 2013

System Mechanic Pro

System Mechanic Pro
av Scott Fulton - 2013/05/03

För ett och ett halvt decennium, det har varit den ledande kommersiella verktyg programpaketet inte innehåller ordet "Norton". Det är vad elektronik affärclerks allt lämna sina kunder att kväsa sina rädslor, och kanske för att tysta sina frågor. Men här är de verkliga frågorna: Har System Mechanic Professional från Iolo verkligen fixa snabba upp din dator? Är det verkligen lägga till något avgörande för säkerheten i din dator som du inte hittar någon annanstans, eller att du inte kan få med lite extra varje dag uthållighet? Vi kommer att utforska dessa frågor i denna översyn.

Det är den smärtsamma sanningen som vi veteran Windows-användare har bott i ungefär tre decennier nu. När vi installerar fler program, som vi lägger på fler tillägg till vår webbläsare, och som vi låter våra dokument mappar overflow in i molnet och sedan in i stratosfären, Windows prestanda som operativsystem försämras.

Det gör bara. Det är inte en illusion. Windows blir tyngre, skrymmande, och börjar bära out.Some människor helt enkelt formatera sina hårddiskar och börja om. Det är inte den sämsta lösningen, om du har en dag att avvara installera dina program snarare än att få lite välbehövlig motion. Men mest folk krita upp till sina egna tillkortakommanden som förvaltare av känsliga elektroniska maskiner. Deras kylskåp slits ut, sina bilar slits ut, och det gör deras datorer, och från deras perspektiv, är det för att de inte tar hand om dem som om de borde. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag hör, "Min Windows är så långsam ... Vad gjorde jag för fel?"

Smart marknadsföring har framgångsrikt kapitaliserat på användarnas kollektiva okunnighet. Det finns en hel klass av program som du vanligtvis hittar i likvidationsklausul bin på Staples eller Target. Dess hela syftet är att blinka rött ljus och skrälla sirener på dig, berätta något är fel och du måste göra något nu! Du klickar på "Klicka här"-knappen, stängs den röda lampan grönt, fåglar återupptas kvittrar i träden, och allt är väl. Det är mitt i denna framgång kanon Pavlovsk beting att identitetsstöld kör skenande.

Gränsöverskridande staketet mellan ett användbart verktyg programpaket och en betingad respons provokation verktyg är Iolo s System Mechanic Pro 11.5. Till skillnad från en verktygslåda med hammare och skruvmejslar i den fysiska världen, som inte varna dig för ditt hus faller ner så att du kommer att se till att använda dem varje dag, installerar Iolo s SMP (för Windows 7) ett starkt ljus i det övre högra hörnet av skärmen som lyser grönt när saker är bra, eller orange eller röd när du inte har klickat erforderligt antal verktyg på ett tag.

Översikt

System Mechanic Pro marknadsförs på sin hemsida som program som kommer att "fixa hastighet upp och säkra din dator."

Så vad är System Mechanic, egentligen? I Pro Edition är i grunden består av tre kategorier av verktyg. För det första finns det ett antivirus / anti-malware verktyg med smeknamnet "System Shield." (För utökade utsikt över skärmdumpar till höger, klicka på bilderna.)

För det andra, hittar du en serie optimerare som shuffle innehållet i fragmenterade objekt i minnet, samt på hårddiskar och solid-state-enheter, utger sig för att snabba upp ditt system och göra sin verksamhet smidigare.

För det tredje ger System Mechanic Pro dig en nödsituation verktygslåda som innehåller några av de verktyg som en veteran av allmännyttiga paket från 1980-talet skulle förvänta sig, såsom fil un-radering paket Sök och Recover, en oönskad start fil remover, och säker radering verktyg DriveScrubber att sätta Iolo på kartan år sedan. Det finns också verktyg som städar webbläsare cachar, och det är något annat som lovar att ta bort "överflödiga program."

Installationen är, tack och lov, överhuvudtaget. Som finns på CD är i grunden en licensmedel som verifierar din nyckel, hämtar den verkliga programvaran från Internet, och lanserar den verkliga installationsprogrammet. Ditt enda alternativ här, om du skulle vilja alternativ, inte att installera System Shield, DriveScrubber eller Sök och Recover. Men det finns ingen junkware att välja bort, ingen oönskad tredje parts webbläsare för att minska, utan förbetalda långa avstånd service för att säga nej till, och det är goda nyheter.

Ändå undrade jag, hur frisk en diagnos skulle SMP ge till en nyfödd Windows 7 maskin? Så jag gjorde en (en virtuell maskin, förstås), och installerade SMP det direkt efter att tillämpa de senaste Microsoft-systemet patchar. Tänk er min chock och fasa när villkoret för min nyfödda Windows 7 VM förklarades "Poor." Mitt minne var splittrad, min hårddisk till spillo, min systemregistret en hopplös hög med skräp. Vad kan jag klicka på för att göra världen rätt igen?

Den långa, långa Shield

System Shield är en vanlig, signaturbaserade antivirusverktyg. Att vara signaturbaserat innebär att den söker efter kända skadliga program som matchar vissa mönster som laddas ner från nätet med jämna mellanrum. Problemet med alla signaturbaserade antivirus i modern tid är att modern malware är föränderligt, förändra sig för att undvika upptäckt hur en efterlyst kriminell universitetslärare en förklädnad.

I modern tid, är en signatur lista virus ungefär lika effektiv på att stoppa skadlig kod som en flygplats säkerhetsansvarig s Do-Not-Board lista att stoppa terrorismen. För att vara riktigt effektiv i dag, bör anti-malware söka efter beteenden - de saker som skadliga program försöker göra för att leverera en skadlig nyttolast. Medan det finns hundratusentals malware signaturer som kan gälla vid en viss tidpunkt, det finns egentligen bara en handfull klasser av dåliga beteenden, varför en bra brandvägg kan vara den mest kritiska komponenten i en modern säkerhetsstrategi.

System Mechanic Pro inte innehåller en brandvägg. Hur jag önskar att jag hade en skrällande röd fyr jag kunde smälla på sidan av lådan för denna underlåtenhet. Det grundläggande syftet med brandvägg är att blockera obehörig åtkomst av alla program på Internet - ". Malware" vilken typ av tillgång som sätter "mal-" i Ja, det finns länk på sidan av SMP: s huvudskärmen en "brandvägg", men det är bara en hyperlänk som utlöser oavsett brandvägg du råkar köra på den tiden. Jag testade SMP på system som hade Windows-brandväggen eller Comodo Firewall. SMP: s brandvägg "verktyg" lyste grönt för att låta mig veta att jag hade en brandvägg, och vad en bra kille är jag Eftersom Windows 7 och Windows 8 kommer med Windows-brandväggen förinstallerad och aktiverad, är denna bock helt meningslöst.

Jag testade också System Shield på en virtuell maskin, för att bedöma dess prestanda under extrema förhållanden. Ther E Jag upptäckte att om du är knapert för minnet, kan en fullständig antivirus scan bli en tråkig rutin. I låg-minne miljöer (även efter en låter SMP "optimera" minne), ju längre dessa mönstermatchning sekvenser blir linjärt, ju längre de tar att exekvera exponentiellt. Detta är precis vad som händer med System Shield, som på mitt test virtuell maskin med bara 1 GB RAM kan ta ungefär sex minuter för att komma till 90% fullbordan, och över en timme för att avsluta de återstående 10%. Och under den sista timmen, allt annat saktar till en genomsökning. ("Vad gjorde jag för fel?")

I själva verket kan det virusskydd blivit så långsam att webbläsaren kontroll på vilken rendering av SMP huvudskärmen beroende (jag ska pausa här för en stund för att ge dig möjlighet att fundera över konsekvenser för säkerheten där lilla ihopkoppling) kan tid ut och skicka upp en varning på sin egen.

Detta är, för att tala klarspråk, dåliga nyheter. Microsoft Security Essentials om Windows 7 och den uppfräschade Microsoft Defender i Windows 8 är inte bara gratis, de är både snabb och förvånansvärt adept. Under tiden kommer SMP: s System Shield komponent bara installera om du slår din befintliga antivirusprogrammet bort först. Så för ungefär $ 60, ta dig en chansning att SMP ska vara bättre rustade när för en fjärdedel av priset som du kan investera i en anti-malware tillägg verktyg som Spybot Search and Destroy som täcker luckor Microsoft kan ha missat utan att sakta ner ditt system .

Vad Skick Din skick är i

Tänk, påskynda ditt system är tänkt att vara Iolo viktigaste värde proposition. Förmodligen håller SMP datorn i bättre fungerande skick när du använder den regelbundet.

Det är helt sant att Windows kan fastna i sin egen webbsida, som försummats System Registry mossar ner med tusentals och åter tusentals ogiltiga poster, ofta som ett resultat av folk radera programmappar manuellt utan att använda avinstallationsprogram. Windows 98 var mycket känslig för sådana tovor, Windows XP, lite mindre så. Windows 7 och 8 gör ett mycket bättre jobb att upprätthålla denna för sig själva.

Men det är också sant att minska antalet registret inkonsekvenser - säg, ett par hundra eller så ogiltiga pekare - gör någon direkt synlig påverkan på systemets prestanda.

När jag först installerade SMP på min Windows 7 Ultimate-baserade testmaskiner, analys gadget det till varje Desktop pulsad apelsin som Dr McCoy s sjukstuga scanner ("Jim, den här mannen dör!"). Kvantitativt verkade antalet "problem" upptäckts under den inledande upptäckt förbryllande, bland annat från den färska-från-den-gården Windows 7 testmaskin.

Ja, uppdateringar kan orsaka kansli frågor, särskilt när gamla Windows-komponenter är lappat med nya. Men upplyft existensen av en ogiltig Registry post för en lappad komponent till en "Red Alert" händelse jämförbar med en virusattack, är löjligt. Det är denna typ av överreaktion att triviala skillnader som leder förnuftiga användare att inte lita på svårighetsgraden av de röda varningsutrops-märke när de ser dem.

En av de "reparabla säkerhetsproblem" 10 SMP påpekade för mig var att trycka på frågan om "potentiellt oönskade" verktyg som Windows Media Center Scheduler Service och Windows Search bör tillåtas att starta automatiskt och körs i bakgrunden. Inaktivera dem skulle påskynda min starttid. Det är sant. Men om du någonsin förlorat ett dokument som handlade om något särskilt, men som inte inkluderar att något i dess filnamn, plötsligt dessa dyrbara sekunder av återfått starttid tyckas trivialt jämfört med de timmar förlorade perusing tusentals filer en efter -en. Windows Search är ett viktigt verktyg, inte en säkerhetsöverträdelse väntar på att hända. Och ringa "Red Alert" ljudsignal tills jag ta upp denna viktiga fråga inte gör min dator säkrare.

Här är en annan svår situation: Tillbaka på 2000-talet, den vanligaste typen av Windows-virus var skriptfiler som distribueras som e-postbilagor. Inaktivera dessa skriptfiler helt skulle sprida virus, givetvis under förutsättning att ditt företag inte faktiskt använde. JS eller. VBS eller. HTA-filer i sina intranät applikationer. I dag, väldigt få gör.

Mest folk inte skulle skada om dessa filnamnstillägg var inaktiverad. Inaktivera. JS-filer inte stänga av JavaScript i din webbläsare, men inaktiverar en av de vanligaste Windows-bedrifter från 2001. Men ta en ordentlig titt på vad System Mechanic Pro föreslår göras här: Det vill inrätta "farliga filtyper" till "alltid öppna med Anteckningar." Teorin här är att fästa potentiellt farliga filer till en ofarlig applikation kommer att sprida problemet.

Det kanske för en stund ... åtminstone tills någon företagsam karl tänker på ett sätt att utnyttja Anteckningar för att göra det en illvillig aktör på hans vägnar. Åh vänta, det är rätt, någon gjorde. År 2007, någon som tänkt ett virus vars nyttolast var en dubbelgångare Anteckningar med en trojan som körs i bakgrunden.

Om du acceptera att det är ett hot mot säkerheten för att lämna. HTA och andra skriptfiler är associerade med en körbar runtime som du aldrig kan använda, därför följer att ersätta denna sammanslutning med ett vanligt exploaterbar vektor är inget annat än skrattretande. Sanningen är, skydd mot detta utnyttjas vektor redan finns, och du behöver inte betala pengar för det.

Och här är det. Internet Explorer kan du avaktivera skript för alla filer nås via webbläsare, vilket skulle omfatta andra applikationer användning av webbläsaren som ett renderingsverktyg. Medan Microsoft anser cross-site eller skript för flera domäner förmåga. HTA filer en sadistisk form av makt, det ger dig en metod som har godkänts av säkerhetsleverantörer för att inaktivera den makten utan användning av verktyg från tredje part. Inställning? Tillåt skript i Microsoft webbläsare kontroll - Inaktivera - eller, mer exakt, lämnar den inställd på Inaktivera - eftersom det är nu standard - är långt effektivare än att associera manus med en potentiellt sårbar applikation. Just det, gott folk, Microsoft faktiskt redan diffust bomben.

Här är ett annat hot mot din varje dag existens som SMP säger att du måste ta itu med just nu. Det är en "ogiltig filtyp association" som förbinder det välbekanta. EXE-fil med något specifikt alls. Som inte ens en nybörjare behöver bli påmind, öppnar en EXE-fil i Windows;. Det behöver inte vara förknippad med någonting. Således finns det ingen "Öppna med"-listan som måste alstras för en sådan fil. Vad SMP klassificerar som en ogiltig förening är faktiskt en tjänst som gynnar din totala säkerhet. I själva verket, i avsaknad av detta öppna länken, experter har faktiskt föreslagit att du skapa den manuellt.

Så om du skulle blint använda SMP: s verktyg för automatisk (den "rekommenderade" tillvägagångssätt), du kan faktiskt 1) sakta din användning av Windows ned avsevärt, 2) skapa minst två nya exploaterbara sårbarheter som inte fanns där innan.

Prestanda

När du har installerat SMP och gör det möjligt att utföra dessa optimeringar jag anses säkra, gjorde systemet en 701,1 om samma test, faktiskt sakta ner med en bråkdel. Efter avinstallation av SMP, gjorde det en 695.0.

Nu, förvisso registret blev renare och blankare, men låt oss vara rättvis. Hela red-light/green-light verksamhet är en fantasi. Det är inte en riktig bedömning av den relativa säkerheten i din dator, något mer än det antal pappershanddukar som du har just nu är en riktig bedömning av hygienen i köket.

Slutsats

Jag säger inte här som en verktygslåda för att städa upp det stökigt listan över uninstallers i registret, eller un-radera ett misstag papperskorgen mapp, är inte användbart. Det kan vara. Men med hjälp av din dator inte bör vara en daglig omgång "Deal or No Deal."

Trygghet kan vara ett problem, särskilt när det är marknadsförs i en glänsande, dyr låda. Att kasta pengar på datorns säkerhet så att du kan göra det skrämmande rött ljus sväng grönt kan göra dig lugnare, men det behöver inte nödvändigtvis säkra din dator. Som dator säkerhetsexpert Bruce Schneier har påpekat, "Du kan vara säker även om du inte känner dig trygg, och du kan känna dig trygg även om du inte är riktigt säker."

Fördelar:

  • Problem lista ger noggranna beskrivningar av vad produkten försöker göra
  • "Detaljer"-listan ger användaren rätt att inte acceptera tvivelaktiga fixar
  • Uppmuntrar användare att vara mer vaksam om regelbunden systemet underhålls

Nackdelar:

  • Vissa "sårbarheter" systemet försöker fixa faktiskt säkerhetsinställningar
  • Dog långsam antivirus är inte comptitive med gratis alternativ
  • Prestandaförbättringar genom registeroptimering kontraindicerat med erfarenhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar