måndag 6 maj 2013

Sony VAIO Fit 15 Review

Sony VAIO Fit 15 Review
av Michael Wall - 2013/05/06

Om det finns en sak du kan säga om Sony, det är att de vet hur man bygger en lockande anteckningsblock, och Sony VAIO Fit är inget undantag från den regeln. Med sin eleganta formfaktor och rena metallramen, den 15,6-tums VAIO Fit utgår en sofistikerad atmosfär som de flesta bärbara datorer sträva efter.

Däremot har frågan med VAIO-serien aldrig varit dess visuella intryck, men i stället, de specifikationer som ligger under. Medan Sony VAIO Fit inte kommer att blåsa användare bort, dess Intel i5-processor och 8 GB RAM är mer än tillräckligt för att möta behoven hos den genomsnittlige användaren. Lägg i den bekväma tangentbord, utmärkt touch-aktiverad skärm, och Sonys patent gripande grafik och du har en enhet som erbjuder en väl avrundad upplevelse.

Men prissatt bara blyg på $ 1000, kan användarna vara ute efter lite mer från Sony VAIO Fit. Är Sonys ren design och estetisk värt prislappen? Läs hela testet för att ta reda.

Bygg och Design

Sony, och särskilt VAIO varumärke, är känt för sin eleganta design och Sony VAIO Fit är alltför glad att leva upp till det påståendet. Den Fit består av en silvermetallhölje som omfattar hela chassit. Den skyddande yta lyckas fånga ljuset visar upp sin övergripande struktur. Visserligen kan den metallchassi bli reflekterande i direkt ljus, men glimten i de flesta fall verkar tamt och smakfulla. Slutresultatet är en elegant estetik som aldrig känns för flashiga. Dess rena design sträcker sig även till maskinens små detaljer, inklusive den eleganta broderade "VAIO" som ligger på framsidan av baksidan av displayen.

Medan Sony VAIO erbjuder den visuella estetik av en ultra-tänker notebook, dess faktiskt lite skrymmande än de flesta användare kan förvänta sig. Mäter in på 14,8 "x 10,1" x 0,9 "och väger bara lite över £ 5. Sony VAIO Fit erbjuder lite heft. VAIO Fit döljer sin omkrets väl dock, att anställa en intelligent svängd design som gör den bärbara utseende och känna att det är mindre och lättare än den faktiskt är VAIO s stiliserad design erbjuder en hel del användning samt,. som den böjda display tjänar faktiskt att stötta upp tangentbordet när den lyfts, vilket ger en mer tillgänglig skrivvinkel.

Den mest märkbara nackdelen med VAIO design är dess begränsade hållbarhet. Basen i chassiet utjämnad mycket väl stå emot trycket helt. Den verkliga frågan är bosatt med display, som visar sig vara långt frailer. Under våra tester, spände displayen lätt när tryck applicerades och det fanns en märkbar porlande som inträffade på skärmen. Med detta sagt, bör VAIO fortfarande hålla upp alldeles utmärkt till det normala bär och tårar av resor, bara inte förvänta sig att maskinen ska stå emot direkt inverkan eller ett fall.

Hamnar och funktioner

Sony VAIO Fit ger en solid erbjudande av hamnar, även om utsläppande kan lämna övrigt att önska. Portarna är överbelastad till den vänstra sidan av anordningen, medan endast den optiska enheten smyckar höger. Den vänstra sidan av enheten erbjuder ett vägguttag, Ethernet-port, HDMI-port, två USB 3.0-portar, en USB 2.0-port, ett hörlursuttag och SD-kortläsare.

Även om avståndet är lämplig för de flesta av hamnarna, USB-portarna är tillräckligt nära för att en skrymmande USB-enhet (eller annan USB-enhet) lätt skulle kunna hindra någon av de andra USB-portar. Förutom avståndet, det finns inte så mycket att klaga på. Användare kan märka frånvaron av en VGA-port, men det finns gott om VGA till HDMI-adaptrar tillgängliga för att avhjälpa det. Mer oroande kan vara det faktum att det bara finns USB-portar längs den vänstra sidan av enheten, vilket innebär att användare som vill ansluta en mus kommer att slå in den längs baksidan av enheten. Inte en stor fråga, men en mindre besvär för användare som föredrar en USB-musen över standard pekplattan.

Med sin nya VAIO Fit linje Sony är bland annat Sony Imagination Studio "VAIO" Edition programvara, vilket ger Movie Studio Platinum, ACID Music Studio, Sound Forge Audio Studio, och DVD Architect. Dessutom VAIO kommer även förinstallerad med ArtRage Studio. Alla tillsammans programvaran värderas till över $ 200, och samtidigt inte ett försäljningsargument för maskinen, är tillägget av dessa program en trevlig bonus för användarna.

Skärm och högtalare

I linje med den bärbara iögonfallande design, Sony VAIO rymmer en solid 15,6-tums bakgrundsbelyst pekfunktioner HD-skärm. Skärmen erbjuder ett komplett 1920 x 1080 upplösning, vilket ger en ljus klar bild med färg kontrast.

Medan den glansiga skärmen kan ibland producera reflektioner (speciellt när i direkt blixtnedslag), ger skärmen en utmärkt bildupplevelse sett från en stege på vinkel. Skärmen har också generösa horisontella betraktningsvinklar med bilder håller upp väl förbi 100 grader. Visserligen displayen inte hålla upp och på den vertikala axeln, eftersom bildkvaliteten minskar snabbt när skärmen är lutad både framåt och bakåt.

De tillagda touch kapacitet är ett trevligt tillskott, särskilt med Windows 8. Med fullt multi-finger gest stöd, kan användare enkelt styra enheten med enbart touch-kontroller, avstå pekplattan helt om de vill. Varje slägga och gester läser underbart också, med liten eller ingen fördröjning. Multi-fingergester läste också bra, eftersom det fanns bara ett fåtal undantag där displayen misslyckades med att läsa en gest.

Den VAIO högtalare är placerade ovanför tangentbordet på ytan snett mot skärmen. Realtek HD högtalare på egen hand kan ge måttliga ljudnivåer acceptabel för personligt bruk, men den begränsade förstärkningen kommer att kämpa för att ge ett helt rum med ljud. Medan högtalarna lyckats ge tydlig kvalitet, är ljudet också grunda och saknar bas.

För att förstärka ljudupplevelsen, VAIO Fit innehåller Clear Audio +, som hjälper användare att förstärka och anpassa sina ljudinställningar. Mjukvaran levereras med en förinställd för musik och video tillsammans med två anpassningsbara slots. Dessutom är mjukvaran aktiverad som standard, vilket innebär att de flesta användare förmodligen kommer att hålla detta presenterade aktiverat utan att veta det är även där.

De förinställningar för Clear Audio + bidrar till att öka förstärkningen av talarna, men det sker på bekostnad av klarhet. Med Clear Audio + aktiverat (på musik förinställda), högtalarna ger stor förstärkning säkert nog för att ge ljud för ett helt rum, men det fanns också mer distorsion som en produkt. Visser snedvridningen sannolikt inte drastisk nog att fasa de flesta användare, men den minskade kvaliteten var uppenbart när du lyssnar på ett orkesterstycke på enheten.

För dem som vill få mer detaljerad med sina ljudinställningar, Clear Audio + tillåter användare att justera ett antal variabler för både inbäddade högtalare eller en extern enhet. Användare kan anpassa ett antal saker inklusive surroundljud, loudness nivåer (för inbäddade högtalare), kan även frekvensnivåerna justeras. Samtidigt som jag är personligen ett stort fan av anpassning, känns verktyget erbjuds av Clear Audio + något hämmad av kvaliteten på de inbyggda högtalarna. Tillägget bidrar säkerligen till att öka användbarheten av talarna, men användare som vill ha en premie ljudupplevelse kommer att bäst genom att stänga av funktionen och använda ljudinställningarna som tillhandahålls av en extern enhet.

Tangentbord och pekplatta

Sony VAIO Fit erbjuder en full-bakgrundsbelyst Chiclet tangentbord komplett med numeriska tangentbordet. Varje tangent är försedd med en glansig yta som känns mjuk vid beröring sätta extra friktion, vilket gör det lättare för användaren att gripa tag i knapparna så att de skriver. Nyckel komprimering är något ytlig, men den begränsade nyckel djupet förnekas av maskinens starka taktil återkoppling. Med lyhörd återkoppling och textur finish, erbjuder VAIO en bekväm skrivkänsla för användarna.

VAIO Fit erbjuder också ett generöst stora pekplatta, som ligger direkt nedanför mellanslagstangenten på tangentbordet. Pekplattan (utrustad med Synaptics drivrutiner) saknar musknappar, utan pad utser de nedre högra och vänstra delar av pad för att fungera som de önskade musknappar. Även om det är inget fel med att design val, inte pekplattan inte utse exakt var de utsedda delar börjar och slutar, vilket gör det mycket enkelt för användarna att miss-klicka när de söker efter den ökända "sweet spot".

Efter en tid med enheten blev jag mer bekant med pekplattan och det blev lättare att hitta vänster och höger musknapp delar av pekplattan, men det skulle ändå vara bra om VAIO utsetts exakt var dessa delar var.

Prestanda

Vår Sony VAIO Fit granskning enhet innehåller följande konfiguration:

  • Fönster 8 (64-bitars)
  • 15,6 "HD LED-bakgrundsbelyst 1920 x 1080 Touch-Enabled Display
  • 1,8 GHz Intel i5-337U processor
  • Integrerad Intel HD Graphics 4000
  • 8GB DDR3 RAM
  • 750GB Hybrid HDD (5400 rpm + 8GB NAND flash cache)
  • 802,11
  • DVD-RAM
  • Mått: 14,8 "x 10,1" x 0,9 "
  • Vikt: £ 5,05.
  • 4400 mAh Li-Ion batteri
  • Pris: $ 950 (vid tiden recension skriven)

Sony VAIO Fit är säkert kapabel att ta på de flesta uppgifter, men användare kan fortfarande hitta enheten bit vill särskilt på börs $ 950 (vid tiden recension skriven) pris. Utrustad med en 1,8 GHz Intel i5-337U-processor, Intel HD-grafik, och 8 GB RAM-minne Sony VAIO passform tacklar lätt basfunktioner sådan ordbehandling surfning.

Tack till 8 GB RAM-minne den bärbara datorn har också möjlighet att jonglera flera uppgifter utan någon märkbar nedgång i prestanda. Sony VAIO Fit kan hantera mer omfattande Office-funktioner såsom komplex excel tabeller utan en allvarlig nedgång i prestanda. Även om, som är konfigurerad, är något begränsad den bärbara förmåga att multi-task mer krävande funktioner som flera video-och fotoredigeringsprogram. Med integrerad Intel-grafik den bärbara datorn kan hantera äldre spel, men mer grafikkrävande uppgifter som att nyare spel eller långa 1080p eller 4K videoredigering kommer troligen att visa sig vara för mycket för den här enheten.

För vanliga användare det mest anmärkningsvärda flaskhals för prestanda kommer att komma från den 750 GB hybrid hårddisk. Även snabbare än en vanlig 5400 RPM hårddisk den inte sakta ner datahämtning och skrivhastighet ibland, vilket minskar prestanda som följd. Bristen på en Solid State Drive kanske inte är en stor fråga för vanliga användare, men avancerade användare kommer förmodligen förväntar sig mer med tanke på Sony VAIO Fit s prislapp.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

 

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Sony VAIO Fit erbjuder en av de mer säregna ventilations platser som jag har sett i en anteckningsbok. Ventilen är placerad direkt mellan enhetens högtalare på kantade yta som är vinklad mot displayen. Även ovanliga platsen är också genial, eftersom det garanterar att den varma luften som kommer från enhet skjuts bort från användarna. Detta är särskilt välkommet när du använder Sony VAIO som en bärbar dator.

Fläkten klarar att Behåll enheten relativt svalt för det mesta. När du kör flera program eller särskilda beskattningsfunktionerna den bärbara datorn hade blivit varmare, tänkte fan lyckades hålla enheten tillräckligt kallt att det fortfarande kan bekvämt användas som en bärbar dator. När maskinen värmer upp fläkten ger en producerar ett hörbart brum.

 

Batteritid

För att testa batteritiden använde vi vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

I våra tester Sony VAIO Fit körde i 2 timmar 32 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv. Köra långt under de 3 timmar den begränsade batteritid är lätt det mest anmärkningsvärda svaga punkten i Sony VAIO Fit. Intelligens är snygg design och hanterbar vikt, den 15.6 "Sony VAIO Fit skulle vara perfekt för resor, men maskinens bärbarhet är starkt begränsad av dess svaga batteritid. I grund och botten användare som planerar att ta enheten i farten bör ha laddaren till hands .

Slutsats

Den nya Sony VAIO Fit-serien ser verkligen den delen. Den stiliserade designen av Fit 15 är både visuellt tilltalande och ergonomisk. I själva verket är den formfaktor så väl utformad att den gör den bärbara datorns begränsade batteritid än mer nedslående. Allt (utan batteriet) om denna bärbara dator skriker reseenhet, men i slutändan användare som väljer att resa med den här bärbara datorn, sannolikt måste ha strömadaptern till hands hela tiden.

Med detta sagt, när du komma förbi den begränsade batteritiden, det är inget riktigt fel med den här enheten. Den 15,6 "Full HD skärm ger levande grafik med solida touch-kontroller, tangentbordet är bekvämt att använda, och den speciell kommer lätt tillgodose behoven hos de flesta användare.

Vissa multimedia användare vill mer robusta specifikationer, vilket är förståeligt med tanke på $ 950 prislapp. Däremot kan människor shopping för en "familj PC" som kan utföra grundläggande datorfunktioner med en bildkvalitet och bekväm design hittar Sony VAIO Fit för att vara en bra passform.

Fördelar:

  • Stiliserade motiv
  • Vibrant beröringsaktiverad display
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Ingen SSD
  • Dålig batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar