måndag 29 april 2013

Toshiba Satellite P875-S7102 Review

Toshiba Satellite P875-S7102 Review
av Michael Wall - 2013/04/29

Toshiba Satellite P875 är en stor maskin. . Med en vikt på över £ 6,5, är den bärbara datorn helt klart inte byggd för bärbarhet, det är en stationär dator rakt igenom. Samtidigt som användarna måste medge på portabilitet, kommer de att få några imponerande specifikationer i gengäld. Utrustad med en vacker 17,3-tums full-HD-skärm och 2,4 GHz Intel Core-processor, Toshiba Satellite rymmer en punch.

Har Satellite erbjuder tillräckligt för att locka användare att släpa sin massiva ram runt? Läs hela testet för att ta reda.

Bygg och Design

Satellite P875 erbjuder en mörk silver aluminiumfinish på chassit. Den mörka metallhuv löper längs botten av chassit och den övre panelen på skärmen, skyddar en ljusare silver metallhuv portarna längs sidan, medan en svart plast yta omger displayen. Färgerna kontrasterar fint och ger en lämplig estetik. Det är inte den snyggaste letar anteckningsbok, men det är inte ett ont öga heller.

Det stationär dator är ganska stor mäter in på 16,5 "x 10,7" x 1,3 "och väger in på £ 6,6. (Varierar beroende på build). Med sina stora mått och tyngd, släpa maskinen till och från kontoret blev ganska rutin. Med den extra vikten på min ytterligare tillhör och nätadaptern, bär Toshiba under längre perioder blev märkbart obekväm. Visst kommer du att kunna flytta enheten, men det är inte avsedd för kontinuerlig resor.

Med tanke på dess bulk, är Toshiba Satellite en robust maskin. Både chassi och skärmen hålls upp mycket väl till påtryckningar. Chassit gav inte alls under vår testning, även när extrema tryck applicerades. Medan displayen gav något, skedde ingen märkbar porlande på skärmen.

Det fanns ett fåtal fall som tagits upp larm dock. Längst upp till vänster på displayen visas plasten foder för att vara något skev orsakar en hörbar kick att uppstå när trycket är direkt appliceras på området. Dessutom är ett av locken på undersidan av chassit misshaped, svängda utåt bort från chassit. Båda dessa anomalier är sannolikt produktionsfel, men det faktum att två av dem är bosatta på vår enhet är oroande minst sagt.

Hamnar och funktioner

Att vara en stationär dator, är det ingen överraskning att Toshiba Satellite erbjuder ett brett urval av hamnar och fast anslutning. Längs den högra sidan av enheten finns en hörlur och mikrofon-uttag, två USB 3.0-portar, en HDMI-port, en VGA-port och ett vägguttag. Den vänstra sidan av enheten rymmer en optisk enhet, två USB 3.0-portar och en Ethernet-port. Dessutom längs den främre änden av chassit finns en SD-kortläsare.

Vänster: Ethernet, två USB 3.0-portar, optisk enhet Höger: Headphone & Mic ajacks, två USB 3.0-portar, HDMI-port, VGA-port

Toshiba Satellite P875 gör nytta av sin storlek avstånd ut hamnarna. Allt är lätt inom inom räckhåll, men ingen av de hamnar i konflikt med varandra. Det fasta uppkopplingen som den satellit erbjuder är idealisk för en stationär dator eftersom du förmodligen kommer att ha enheter som är anslutna till den bärbara datorn större delen av tiden.

 

Skärm och högtalare

Som en stationär dator, Toshiba Satellite erbjuder en stor 17,3-tums skärm och det är en skönhet. Den 17,3-tums FHD TruBrite bakgrundsbelyst skärm erbjuder stora visuella med en 1920x1080 upplösning. Displayen är ovanligt ljus med en tydlig bild och stark färgkontrast, som erbjuder en njutbar upplevelse.

Displayen är bäst rakt fram, eftersom den blank yta kan orsaka att displayen blir reflekterande. I likhet med andra glättat visar kan skärmen plocka upp bakgrundsbilder, vilket är förstärkt i kraftigt upplysta områden. Medan reflektioner kan märkas ibland (speciellt när en mörkare bakgrund är på skärmen) det knappast minskar bildupplevelse, och är en liten irritation i bästa fall.

Även om skärmen är känslig för ljus och erbjuder generösa betraktningsvinklar. På den horisontella axeln skärmen förblir tydliga och skarpa väl förbi 100 grader. På den vertikala axeln displayen visar precis lika hållbart, men ibland obekväma positionering kan leda till att ytan för att fånga ljuset och resultera i att skärmen visar några fler reflexer som det normalt skulle. Med sin stora skärm och breda betraktningsvinklar Toshiba Satellite är perfekt för att titta på media, särskilt med flera tittare.

Lägga till Toshiba Satellite mediekapacitet är dess kvalitet Harmon / Kardon-högtalare. Stereohögtalarna är placerade på den övre änden av chassit till höger och vänster på tangentbordet. Högtalarna är ganska bullrande och kan ge en blygsam storlek rum med ljud. Bäst av allt, talare hålla upp mycket bra på 100 procent kapacitet utan märkbar distorsion. Användare som vill ha högkvalitativt ljud kommer fortfarande vara bäst betjänt av ett externt ljudsystem, men högtalarna är mer än funktionsdugliga för den genomsnittlige användaren.

Tangentbord och pekplatta

Toshiba Satellite P875 erbjuder en fullstor Chiclet stil bakgrundsbelyst tangentbord komplett med numeriska tangentbordet. Varje knapp har en blank plast finish som är slät vid beröring, men också ger extra friktion lätt fånga fingertopparna för extra grepp. Mellanslagstangenten är märkbart lite mindre än på de flesta tangentbord, men det in på sätt hindrar användarens upplevelse, även om det verkar lite konstigt i början. Maskinen är mycket behagligt att skriva på med fast nyckel kompression och taktila stift. Den tydliga och konsekventa stift tillåter användare att skriva snabbt med försäkran, eftersom de kan vara säkra på att varje knapp har drabbats.

Tyvärr pekplattan inte erbjuder samma nytta eller komfort som tangentbordet. Den generöst tilltagna pekplattan (som använder Synaptic förare) ligger direkt nedanför mellanslagstangenten. Pekplattan det inga alternativ musknapp, men det nedre vänstra och högra delarna av dynan betecknas som vänster och höger musklick respektive. Även om denna inställning kan potentiellt fungera är det svårt att urskilja exakt var dessa utsedda områden är, vilket ofta leder till missade klick.

Kanske ännu mer skadligt är pekplattan läge. Pekplattan är transformatorstation så att den övre kanten av plattan lätt kan komma i kontakt med användarens handflata medan skriva. Detta kan leda till att styrplattan att läsa dina handflator rörelsen som en "känga", ofta orsakar skärmen för att ändra storlek. Vid flera tillfällen detta hände mig vilket orsakar en hel del skrivfel och störa mina framsteg. Pekplattan läge är en allvarlig fråga, och användarna kanske vill köpa ett externt tangentbord och mus som följd.


Prestanda och Benchmarks

Vår Toshiba Satellite P875 granskning enhet innehåller följande konfiguration:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 17,3-tums FHD TruBrite bakgrundsbelyst skärm (1920x1080)
  • 2,4 GHz Intel Core i7-3630QM Processor
  • Mobile Intel HD-grafik
  • 8 GB DDR3 RAM-minne
  • 750GB HDD (5400rpm)
  • Intel Centrino Wireless-N 2200, 2x2 BGN
  • DVD-Supermulti-enhet
  • 6-cells litiumjonbatteri (48 Wh)
  • Mått: 16,5 "x 10,7" x 1,3 "
  • Vikt: 6,6 £.
  • 1 års garanti
  • MSRP: $ 810 (tids recension skriven)


Toshiba Satellite P875 packar definitivt en punch. Med en 2,4 GHz Intel Core i7-3630QM processor och 8 GB RAM, Toshiba Satellite erbjuder starka prestanda för en mid-tier anteckningsbok. Med sin snabba processor och rikliga mängder av minne, har stationär dator inga problem med normala uppgifter och funktioner. Grundläggande datorprocesser såsom ord processer och webbsurfning visa sig vara enkelt för maskinen, som Toshiba Satellite kan jonglera en hel del uppgifter (inklusive videoströmmar) innan prestanda visar och märkbar nedgång. Fler beskattningsprocesser, till exempel komplexa Xcel kalkylblad visar också ingen utmaning för enheten. Användare som vill ha gott om produktiviteten kommer att hitta vad de söker med Toshiba Satellite.

Den begränsande faktorn för Toshiba är dess Mobile Intel HD-grafik. Medan den bärbara datorn kan köra program, inklusive äldre spel, kommer mer grafikkrävande funktioner som videoredigering och nyare spel visa sig tasking för maskinen. Men för sin mid-tier prislapp Toshiba Satellite erbjuder fortfarande starka prestanda.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:


Värme och fläkt

Med tanke på den stora storleken på denna maskin, förväntade jag att det är både högt och varmt. Lyckligtvis hade jag fel på båda kontona. Fläkten, som ligger längs den högra sidan av chassit, lyckas hålla den bärbara datorn sval, samtidigt som den är relativt tyst. Även när maskinen skjuts till kapacitet det förblir relativt lugn. Ibland kan det finnas ett svagt brum och lite värme som utgår från enheten, men det är ingenting jämfört med den värme som alstras från de flesta 17,3-tums desktop ersättare.


Batteritid

För att testa batteritiden vi använt vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

I våra tester av Toshiba Satellite P875 körde i 3 timmar och 10 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv. Köra drygt 3 timmar Toshiba Satellite erbjuder inte stark batteritid. Emellertid är Toshiba Satellite egentligen inte byggd för resor på grund av dess stora volym och vikt, så att den begränsade batteritiden inte är ett allvarligt problem för anordningen.

Det bör också noteras att på grund av den ovanligt ljusa skärmen, kommer att batteritiden är märkbart lägre om användarna håller skärmen på maximal ljusstyrka.

Slutsats

Toshiba Satellite är verkligen inte utan sina brister. Den stora formfaktor kommer helt enkelt bli för mycket för vissa, medan den inkonsekventa pekplatta kan vara en stor störning, speciellt när man försöker vara produktiv.

Men om du kan komma förbi dess skrymmande design och sub-par pekplatta, har Toshiba Satellite mycket att erbjuda för sina mid-tier pris. Titta på filmer eller lyssna på musik är en absolut blast på maskinen tack vare sin vackra 17,3-tums skärm och ljudkvalitet. Dessutom visar sig att maskinen ska vara extremt kapabel erbjuder starka prestanda med sin 2,4 GHz processor och 8 GB eller RAM. Den bärbara datorn har även en stor tangentbord, beviljade pekplattan ofta i vägen.

För användare som inte behöver portabilitet, och vill ha en enhet som erbjuder starka visuella och prestanda, är Toshiba Satellite P875 ett utmärkt val.

Fördelar:

  • Tålig
  • Starkt resultat
  • Vackra 17,3-tumsskärm

Nackdelar:

  • Stora Formfaktor
  • Sub-Par pekplatta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar