onsdag 15 maj 2013

Microsoft planerar Windows 8.1 Public Preview, Tips på Start-knappen

Microsoft planerar Windows 8.1 Public Preview, Tips på Start-knappen
från Jacqueline Emigh - 2013/05/15

En högt uppsatt Microsoft officiellt bekräftade på tisdagen att Microsofts kommande OS-uppdatering kommer att kallas "Windows 8.1", lovar en offentlig förhandsvisning den 26 juni. Tami Reller, CMO och CFO för Microsofts Windows Division, antydde också att Windows 8.1 kan se en återgång av Start-knappen, och att den kommer att släppas i tid för årets semestersäsong.

Den offentliga förhandsvisning av Windows 8.1 kommer att göras i början av sin Build 2013 Developers Conference, sade Reller, talade vid JP Morgans Teknologi, Media & Technology Conference på tisdagen.

Windows 8.1 kommer sedan att levereras "senare under kalenderåret," konstaterade hon. Reller skulle inte utveckla, förutom att säga att, "Vi vet när semestern är." Uppdateringen för Windows 8.1 kommer att släppas till både Windows 8 och Windows RT.

Expanderar på tidigare uttalanden

I ett blogginlägg förra veckan, Reller gav också 2013 kalenderår som tidsramen för formell release, men hon ville inte identifiera namnet på uppdateringen, utöver att hänvisa till den av dess kodnamn, Windows blå.

Även i denna blogg, Reller gav vaga beskrivningar av uppdateringen , hävdar att det kommer att "leverera de senaste nya innovationer inom ett allt bredare spektrum av formfaktorer i alla storlekar, skärm, batteritid och prestanda, vilket skapar nya möjligheter för vårt ekosystem."

Uppdateringen är också "en möjlighet för oss att reagera på kunder som vi har varit nära att lyssna på sedan lanseringen av Windows 8 och Windows RT," sade hon i förra veckans blogg.

Avkastning på Start-knappen?

Samtidigt har rykten flugit att uppdateringen kommer att innehålla en avkastning på Start-knappen för Windows. En läcka i en build som gick ut över Internet mars visade inte en startknappen.

Men på konferensen JP Morgan på tisdagen, tappade Reller vad som kan vara en ny ledtråd.

"Det kommer att vara lätt att ta sig från Windows Start-skärm," sade Reller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar