torsdag 9 maj 2013

Lenovo IdeaPad Z400 Touch Review

Lenovo IdeaPad Z400 Touch Review
Charles P. Jefferies - 2013/05/09

Den Z400 Touch är en av de billigaste bärbara datorer på marknaden som innebär att en pekskärm. Denna bärbara dator förlorar tyvärr sitt överklagande av papper: det lider av en anemisk display, skallra benägna tangentbord och en lika dålig pekplatta. Den Z400 Touch har några försonande egenskaper inklusive bra prestanda, rimlig byggkvalitet, massor av portar och en tyst drift.

Bygg och Design

Den Z400 har en enkel yttre konstruerad av plast. Locket och chassi botten är mörkgrå medan handledsstödet och tangentbordet surround är silver. Handledsstödet är stämplat aluminium som ser ut och känns bättre än plast. Den plast som används är av tillfredsställande kvalitet. Den Z400 Touch är tyngre och tjockare än väntat för en 14-tums bärbar dator på nästan fem och en halv pounds och 1,2 inches tjock. Locket i sig är en av de tjockaste vi? Har sett på en modern bärbar dator.

Ett anmärkningsvärt positivt om utformningen är avsaknaden av blank plast, de material som används har bländskydd egenskaper. Blank plast är alltför ofta på billiga konsument bärbara datorer enbart för att det lockar ögat på en display hylla, det är en skamfläck i praktiken på grund av den insamlade damm och fingeravtryck. Den Z400: s material motstå och gömma dem väl.

Den Z400 chassi styrka är över genomsnittet för budgeten bärbara datorer, uppvisar minimal flex i onormal press. Locket har genomsnittliga styrka, det flexar lite mer än vad jag föredrar, trycka in på baksidan av locket skapar krusningar på skärmen, vilket innebär att skyddet kunde vara bättre - vara försiktiga objekt är inte i kontakt med baksidan av Z400 s skärmen när du transporterar den.

Denna bärbara dator har inte utformats med användarens uppgraderingsmöjligheter i åtanke, hela botten av chassit (vilket är lyckligtvis en bit) måste tas bort för att komma åt lagringsenheten och minnesmoduler. Det finns två minneskortplatser (ockuperade i vår enhet med 2 GB och 4 GB-modul) och en 2,5-tums enhetsplats som tar emot enheter upp till 9,5 mm hög. Den Z400 batteri är inte användar föränderlig eftersom det är förseglat inne i chassit.

In-och O portar

Den Z400 har en standard sortiment av portar, inklusive USB 3.0, HDMI, ett media kortläsare och en optisk enhet, den senare är en ständigt mindre vanligt inslag på moderna bärbara datorer tack vare Internet. En anmärkningsvärd inkludering är Kensington-lås, en smart funktion för att inkludera i en bärbar bärbar (skriv ner det, studenter). Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster: AC vägguttag, kyla ventilationsgallret, VGA, Ethernet, HDMI, USB 3.0, mediekortläsare

Höger: hörlurar / mikrofon combo jack, 2x USB 2.0, DVD-brännare, Kensington-lås

Tangentbord och pekplatta

Lenovo försummat att inkludera en sida för Z400 i sin historia att producera bärbara datorer med bra kvalitet inmatningsenheter. Tangentbordet har en studsande, kopplad känsla, det synbart flexar bara använder standard skriva tryck. Knapptryckningar har en alltför plast åtgärd som berövar dem uppmuntrande respons. Den största besvikelsen är den alltid märkbar skramlande, bullret är högre än de faktiska tangenttryckningar. Den skramlande verkar genljuder från hela tangentbordet facket, jag kollade om det var sitter ordentligt och kunde inte hitta något fel.

Positiva av detta tangentbord är det bra layout (hem, slut, PgUp och PgDn är snyggt klädd på högersidan), förbättrad användbarhet i svagt ljus tack vare den vita bakgrundsbelysning, och vad som skulle räcka nedslag för meningsfull taktil återkoppling om denna aspekt inte gjordes utan betydelse av de observerade bristerna. Den skrivkänsla helt beskrivs som slarvig.

(Sidoanteckning: jag ogillade detta tangentbord nog att jag skrivit en översyn på en annan dator, bara andra gången jag har gjort det i närmar sig hundra recensioner).

Den styrplatta (som det kallas, eftersom ytan är klickbar i avsaknad av fysisk vänster / höger musknapp) är en annan öm punkt, det är förutsägbart nog, och jag gillar den släta matt yta, men den delar den övergripande bristande behörighet jag märkte med den tangentbordet. Den styrplatta har nyfiket omkring en millimeter om att ge, att placera ett finger på ytan med även den lättaste trycket får den att röra sig nedåt denna sträcka innan den känner sig engagerade. Jag misslyckades med att anpassa sig till detta under rapportperioden. En annan anmärkning är det inkonsekvent klicktrycket, det tar mer ansträngning mot toppen. Bra clickpads som de på Dell XPS och Apples bärbara datorer kräver jämnt tryck.

Skärm och högtalare

Vår Z400 Touch granskning enhet har standard en touch-aktiverad skärm med en glasyta och 1366x768 upplösning. Skärmens återlösande kvalitet är dess touch-kapacitet samt stöder alla Windows 8 gester och multi-touch (t.ex. "nypa" för att zooma). Glasytan är idealisk för beröring interaktion men lider av irriterande reflexer eftersom det fungerar som en spegel i väl upplysta områden. Nackdelarna är om allt annat, det 14-tums skärm verkar vara samma livlösa panelen finns på rang-och-fil 14 "bärbara datorer kostar hundratals mindre Färgåtergivningen är underwhelming,. Bilderna har en urtvättad och undermättad presentation .


Ljusstyrkan är tillräckligt men betraktningsvinklarna är inte, det handlar om en 20-graders område där displayen ser normalt - något mer upprätt och det tvättar ut helt och hållet. Visningen av designen lutar tillbaka till maximalt 45 grader, förmodligen för att minimera wobbling från att röra vid skärmen. Displayen gångjärn är tillräckligt styvt för att motverka wobbling snabbt, Nackdelen med en styv gångjärn är att det tar två händer för att öppna locket (en för att hålla chassit nere).

Den Z400 Touch finns även med en 1600x900 skärm, vilket innebär ungefär en tredjedel mer upplösning, jag är inte kommentera bildkvaliteten, men det skulle vara säkert att hysa en gissning att det är nog inte värre än panelen på vår över enheten.

Den Z400 har två högtalare placerade under handledsstödet. De är hörbart över genomsnittet i volym, bas och klarhet, men realistiskt ge användare i samma situationer som de flesta bärbara datorer gör: en extern ljudlösning krävs för underhållning (särskilt för mer än en person).


Prestanda och Benchmarks

Vår Lenovo IdeaPad Z400 Touch översyn enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums pekfunktioner skärm (1366x768 upplösning, TN panel, glasytan)
  • Windows 8
  • Intel Core i5-3230M processor med dubbla kärnor (2,6 GHz, upp till 3,2 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1x 2GB, 1x 4GB;. Max stöds)
  • 1TB 5400RPM hårddisk
  • Intern DVD-brännare
  • Intel Centrino Wireless-N 2230
  • Inbyggd Bluetooth 4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • 4-cells Li-Ion batteri
  • 1 års garanti
  • Mått: 13.6 x 9.6 x 1.14 tum
  • Vikt: £ 5,29.
  • Utropspris: $ 599,99
  • Pris som konfigurerad: $ 719,99

Dessa specifikationer är något bättre än genomsnittet på grund av införandet av pekskärmen men annars utmärker. Det är inte att säga att de är otillräckliga, det Z400: s prestanda oavsett konfiguration är tillräckligt för nästan alla persondatorer uppgift minus 3D-spel (som t.ex. Call of Duty: Black Ops II) eftersom ingen dedikerat grafikkort erbjuds. För kraft entusiaster, gör Lenovo en Intel Core i7 quad-core processor som finns i toppskiktet ($ 800 +) Z400 Touch konfigurationer.

Vår granskning enhetens prestanda bottlenecked av den mer än väl storlek men slö 1TB 5400RPM hårddisk. Lenovo kan ha mildrat detta genom att erbjuda en SSD-cache eller hybrid hårddisk / SSD combo. Den 1 TB-enheten verkar dominerande på alla Z400 Touch konfigurationer men som jag konstaterade tidigare i recensionen, kan denna enhet uppgraderas förutsatt att du är villig att ta isär chassit.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 åtgärder systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Den Z400: s enda fläkt blåser ut den vänstra sidan av chassit. Denna traditionella design är mer praktiskt än de alltmer trendiga men kortsynta kylsystem på några nyare bärbara datorer, där avgaserna ligger på baksidan av chassit och reflekteras luften utanför locket displayen. Den Z400 s kyla designen är mer effektiva, eftersom avgaserna är portade direkt ur chassit, hålla den och andra delar av den bärbara datorn övergripande svalare.

Den Z400 fläkt förblir vilande i de flesta normala verksamhet, inklusive ljus surfning. Det är ohörbar förutom i en nästan ljudlös rum på låga hastigheter.

Batteritid

Den IdeaPad Z400 interna batteri som tre timmar, 11 minuter av körning, vilket kan översättas till cirka fem och en halv timmar av verklig användning som är bara blyg av Lenovos påståenden. Detta är en genomsnittlig tid för en 14-tums budget bärbar dator.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Lenovo IdeaPad Z400 Touch är lovande på papperet men snubblar lite för mycket i verkliga livet för oss att rekommendera den. Denna bärbara dator hålls tillbaka av sin studsiga, rattle-benägen tangentbord, slarvig pekplatta och en blodfattig, låg upplösning. På den ljusa sidan Z400 har rimlig byggkvalitet, bra prestanda, ger en bra touch-aktiverade Windows 8 erfarenhet, körs svalt och tyst plus blir tillfredsställande batteritid.

Den Z400 Touch är ett medelvärde vid pris punkt $ 700, "genomsnittlig" är en bra term för att beskriva den bärbara datorn i allmänhet, eftersom det verkligen saknar mycket som kan kallas unikt eller nyskapande. Sammanfattningsvis skulle vi ha svårt att rekommendera Lenovo Z400 Touch på nuvarande prisnivå, även om de konstaterade bristerna har åtgärdats.

Fördelar:

  • Touch-aktiverade display w / Windows 8
  • Bra resultat
  • Körs sval och tyst

Nackdelar:

  • Hemsk tangentbord och pekplatta
  • Låg kvalitet display
  • Genomsnitt runt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar