tisdag 21 maj 2013

Dell Inspiron 15R vs HP ENVY dv6t

Dell Inspiron 15R vs HP ENVY dv6t
Charles P. Jefferies - 2013/05/21

Dell Inspiron 15R Special Edition och HP ENVY dv6t-7300 erbjuder god övergripande kvalitet, 15,6-tums bildskärmar med 1920x1080 upplösning, Windows 8, Intel dual-core processorer och dedikerade grafikkort. Vår jämförelse utvärderar de finare detaljerna i båda maskinerna, inklusive deras byggkvalitet, bildkvalitet och den totala användarupplevelsen.

Se vår recension av Dell Inspiron 15R Special Edition här:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=6818&review=dell_inspiron_15r_special_edition

Bygg och Design

HP och Dell utnyttjat aluminium på utsidan av dessa bärbara datorer, Dell gick med ett bikakemönster och HP gick med en mer traditionell borstad look. Den övergripande byggkvalitet av både bärbara datorer är bra för konsumenten klass maskiner, det finns lite flex och uppmärksamhet på detaljer är det - de här datorerna behöver locka ögonen på en display hylla, trots allt. I detta avsnitt går till HP ENVY dv6t (och förresten, HP flyttade dv6 bärbara datorer från Pavilion linjen till "Envy" familj efter att bygga upp varumärket för ett par år) på grund av sin slankare utseende - det är både tunnare ( 1.16 "vs Dells 1,3") och lättare (£ 5,66 vs £ 6,4).

Screen

En riktig höjdpunkt på Inspiron 15R och ENVY dv6t är tillgången på 1080p (1920x1080 upplösning) skärmar. En extra bonus är att de är både anti-glare - inga reflexer som med blanka ytor, med andra ord. Detta avsnitt är en slips, eftersom båda skärmar har bra färgåtergivning och gedigen kvalitet.

Tangentbord

En bakgrundsbelyst tangentbord är standard på Inspiron 15R samtidigt som det är en $ 20 alternativ på ENVY dv6t. Återkopplingen och övergripande kvaliteten är bra mellan dem, men det ENVY dv6t tar kakan eftersom det har ett separat numeriskt tangentbord. Inspiron 15R konstigt förlorade funktionen för denna senaste iteration.

Batteritid

Dessa bärbara datorer för vår jämförelse är utrustade med standard 6-cellsbatteri, en utökad 9-cell är tillgänglig och erbjuder ca. 50% mer batteritid i endera konfigurationen. De 6-celler ger mellan fem och sex timmars användning för vanliga uppgifter som att surfa på Internet med låg ljusstyrka. Mer eller mindre vi tittar på en slips i det här avsnittet.

Värde

Den MSRP av dessa bärbara datorer på samma sätt utrustade med 1080p-skärmar och så vidare är inom $ 50, det verkliga värdet kommer från att få dessa bärbara datorer under MSRP. Dell vinner beslutet värdet eftersom vi kunde göra mål den för $ 250 mindre än sin $ 849,99 MSRP använda Dell kuponger - en utmärkt affär, med andra ord. HP kuponger är inte alls lika ofta eller många, vilket innebär att du är med all sannolikhet kommer att betala närmare MSRP.

Slutsats

Den totala vinnaren är Dell Inspiron 15R Special Edition för att erbjuda en liknande nivå av kvalitet och förfining till ett lägre pris, MSRP som utrustad mellan Inspiron 15R och HP ENVY dv6t är liknande men Dells kuponger gör Inspiron 15R för bra för en del att missa. Dess mindre downsides bredvid ENVY dv6t är det mindre spännande design, något högre vikt och brist på ett numeriskt tangentbord, annars är väl anpassad för mindre pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar