tisdag 14 maj 2013

Adobe Acrobat granskning: värt pengarna?

Adobe Acrobat granskning: värt pengarna?
av Ted Need - 2013/05/14

Oavsett om du använder en Windows-PC, Mac, tablett, eller smartphone, du säkert stöta på PDF (Portable Document) filer på webben hela tiden. Först infördes av Adobe två decennier sedan, har PDF sedan dess blivit ett allestädes närvarande sätt att låta användare visa dokument som ser likadana ut oavsett vilket operativsystem och programvara installeras på enheten. Adobes Acrobat programvara kan du inte bara läsa utan skapa och redigera PDF-dokument, samt konvertera dokument till och från PDF och andra filformat. Adobe är knappast ensam, men i verksamhet i PDF-program. Även om den aktuella versionen av Acrobat Reader är gratis, måste du betala om du vill använda Acrobat andra funktioner. I denna översyn kommer vi att undersöka om Acrobat är värt pengarna.

Översikt

År 1991 Adobe redo specifikationerna för ett nytt dokumentformat som heter Portable Document Format eller PDF. PDF har sina rötter i Postscript, ett sidbeskrivningsspråk som används vid utskrift av dokument. Fram till 2008, PDF var ett eget format, som kontrolleras av Adobe. Under 2008 släppte Adobe PDF som en öppen standard, och standard har publicerats och uppdateras av ISO (International Standards Organization), med Adobe släppa patent på PDF så att andra leverantörer kan erbjuda PDF-kapabla program.

Acrobat började tillverkas 1993 för Macintosh. 1994 Adobe debuterade Acrobat 2.0 för både Windows och Macintosh. Ursprungligen var Acrobat ett modulsystem med komponenter för att skapa PDF-filer och en annan komponent för att läsa dem. Som PDF blev mer populär och allmänt antagits format, Adobe rullade ut filen läsare, numera heter Adobe Reader, som ett gratis verktyg.

Acrobat som en produkt, men är ändå något som Adobe avgifter för, (utom Acrobat Reader XI, den aktuella versionen av läsaren, som är tillgänglig separat utan kostnad), gör det betalade Adobe Acrobat XI system du att inte bara läsa PDF-filer utan att skapa dem från olika filformat, samt att utföra andra åtgärder, t.ex. redigera ett PDF-dokument eller vända en PDF i ett annat format som Word eller PowerPoint. Den finns i två versioner. Standardversionen av Acrobat XI är prissatt till $ 199, eller $ 139 om du uppgraderar från en tidigare version. Den version jag te sted, Acrobat XI Pro, är prissatt till $ 499 eller $ 299 som en uppgradering.

Prestanda

Min recension exemplar av Acrobat XI Pro lämnades som en nedladdning. Många av dem som köper produkten kommer att välja att ta emot ansökan på samma sätt, eftersom det ger omedelbar åtkomst. Jag testade programmet på en Acer Aspire V5 bärbar dator som kör Windows 8. Eftersom många användare av Acrobat kommer att använda programmet på bärbara datorer med Windows 7 eller tidigare Windows-versioner, som drivs jag Acrobat från skrivbordet, snarare via Start-skärm.

Ladda ned programmet från Adobes webbplats tog mindre än en minut. Installationsprogrammet ger dig de vanliga alternativ som att ange om du vill ha en typisk, Fullständig eller Anpassad installation. (För utökade utsikt över skärmdumpar till höger, klicka på bilderna.)

Typical installerar dessa funktioner de flesta användare installera vanligt, Complete installerar allt, och Custom, som med många Windows-program, kan du ange vilka komponenter som ska installeras, och om du vill ha alla funktioner i en särskild komponent installerad på hårddisken eller om du vill installera den del av programvaran första gången den används. Som med alla o f programvaran I testet, valde jag den komplett installation, vilket var otroligt snabb. Innan själva installerar ägde rum, var jag tvungen att ange om jag hade ett serienummer (som jag gjorde), eller hade inte detta och installerar programmet på en gratis 30-dagars testversion.

Adobe varnar dig också att ditt serienummer och annan information kommer att skickas via Internet till Adobe för att slutföra produktaktiveringsprocessen. Om inte en fleranvändarlicens har köpt, kan Acrobat XI Pro bara installeras på en dator, och om du behöver flytta den till ett annat system, måste Acrobat avinstalleras på ett sätt som gör att Adobe känner programvaran har tagits bort från maskinen till vilken det är registrerat. Annars kommer du inte att installera om programmet om till ett annat system.

En gång installerat, har Acrobat XI Pro ett mycket rent och enkelt utseende lansering och menysystem. Som med de flesta PDF-program, om du dubbelklickar på ett PDF-dokument, kommer Acrobat öppna den. När öppna, visar dokumentfönstret tillsammans med en typisk Windows-stil verktygsfältet längst upp på skärmen. Det här verktygsfältet är bedrägligt enkla. De flesta av de verktyg som finns i rullgardinsmenyer som öppnar en stor vertikal rutan på höger sida av skärmen. Det här fönstret innehåller flera lager av verktyg som tillåter dig att komma åt ett stort antal ytterligare funktioner såsom åtgärdsguiden, vilket egentligen är ett skript eller makro anläggning för att skapa arbetsflöden som du utför ofta. Andra utökade avsnitt visar verktyg för att kryptera och lösenordsskydda dokument, redigera, skapa formulär och mycket mer.

Du kan också nå verktyg och andra funktioner från en drop-down på den högra sidan av den övre verktygsfältet märkt "Anpassa." Detta har tre flikar: Verktyg, Sign (att lägga signatur komponenter i dokumentet), och kommentar, vilket ger en mängd olika antecknings och översyn verktyg.

Många användare kommer att uppskatta de former skapa inbyggda i Acrobat XI Pro. Jag fann att skapa former för att vara en enkel process, inte olikt ange formulärfält i Word. Du kan börja om från början genom att importera ett dokument och lägga till fält, skanna ett pappersdokument, eller ladda ner en av många former mallar från FormsCentral online-funktion som är installerat automatiskt när du anger en komplett installation av produkten.

Denna molnbaserade funktionen ger också utrymme för att lagra dina egna former, så att de är tillgängliga (med din tillåtelse) från andra som använder Acrobat.

En funktion som många företagsanvändare kommer att gilla är integration med Adobe EchoSign. Detta är en online digital signatur och autentisering tjänst som låter dig skapa ett formulär som en uppskattning eller avtal och få den signerad med en penna på pekplattan (eller pekskärmen om din bärbara dator har en). Om du har ett litet företag och använda ett signerat uppskattning eller arbetsbeskrivning som ett kontrakt, kan kunden skriva under dokument elektroniskt. Om EchoSign är något du kan använda, det är ett fantastiskt plus. Prissättning är rimligt, och det är gratis om du är den enda användaren och begränsa din användning till fem eller mindre kontrakt i månaden.

Woth pris?

Sedan den tid då Adobe släppte Acrobat specifikationer som standard, har många leverantörer genomfört förmågan att skapa filer som PDF, och har integrerat denna kapacitet direkt i deras produkt. Andra har licensierat Adobes teknik. De använder Adobes PDF-motor som grund för att ge PDF-fil förmåga. Dessutom har fristående PDF-program funnits under en tid. Det varierar i pris från gratis till över $ 100.

Pro upplagan av Acrobat XI, som är den version jag testade, har ett listpris på $ 449 (även om du kanske kan hitta den för mindre på Internet). Ganska rakt på sak, det är mycket pengar, särskilt om du har begränsade behov i den mån som PDF förmåga. Standardversionen av programmet, kostar $ 299, är fortfarande något dyrare än motsvarande PDF-program från andra leverantörer, till exempel Nitro Pro 8 eller Foxit Phantom Business.

Om allt du behöver göra är att skapa PDF-filer från olika filformat, och ibland förvandla en PDF-fil till en form med fill-in fält, ett av ovanstående program, eller ett program som Nuance Paperport eller PDF Converter, ska göra jobbet åt betydligt mindre kostnad. Det är anledningen till det moderata konservativa Pris / Värde Betyg jag gav till Acrobat.

Dessutom finns det ett betydande inslag överlappning mellan Pro och Standard versioner av Acrobat XI. Självklart ger Pro upplagan ytterligare funktioner, men denna funktion är i områden som de flesta icke-företagsanvändare inte kräver, till exempel Bates numrering, som används vid inlämning domstolshandlingar. Ett undantag till detta är bortredigering, vilket är en funktion som Adobe listar som endast tillgängligt i Pro Edition. Bortredigeringsverktyg, om du inte är bekant med begreppet, är där områden text är mörklagda. Detta kan åstadkommas på andra sätt innan du stänger ett dokument i PDF-format, så jag ser inte att det är värt en extra $ 150 över Standard Edition.

Den senaste XI Pro Edition inkluderar möjligheten att inkludera ljud-och Flash Player-kompatibel video till ett PDF-dokument. Det är en vanlig funktion. Om det är något som du kan använda, är det Pro upplagan värt bara för att ha den funktionen.

Ur användbarhetssynpunkt, och med Acrobat XI Pro mer avancerade funktioner är lätt åtkomliga. Menyerna är intuitiva och hjälpen är utmärkt, både i programmet och i supportavsnittet på Adobes hemsida. Video tutorials är kortfattade, och de är till hjälp för att lära sig att använda nya funktioner, som att kombinera olika innehållstyper i en och samma PDF-portfölj. Acrobat XI Pro kan du också utföra omfattande anpassning av verktygsfältet, så att programmet kan vara formanpassad till just din användning och behov.

Slutsats

Givet ett val och med rätt budget, skulle jag välja Adobe Acrobat XI över produkter från andra leverantörer, även om standardversionen kostar mer än dubbelt så mycket som Nitro Pro 8 eller Foxit. Adobe skapade PDF-format, och Adobe har mest erfarenhet av att genomföra den och hantera eventuella problem.

Om du står inför budgetrestriktioner, dock kan en ansökan som Nuance PDF Converter Professional 8, kostar $ 99, vara en mer kostnadseffektiv lösning för dig.

Fördelar:

  • Mest kompletta PDF-lösningen som finns
  • Aldrig ett kompatibilitetsproblem med PDF-filer - Adobe sätter standarden
  • Du kan skapa dokument som kan vara elektroniskt signerade

Nackdelar:

  • Dyra
  • Kan ha fler funktioner än de genomsnittliga användarnas behov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar