tisdag 28 maj 2013

Lenovo IdeaPad U310 Touch Review

Lenovo IdeaPad U310 Touch Review
av Michael Wall - 2013/05/28

Ultrabooks är oftast kända för sin flare och stil, men Lenovo IdeaPad U310 går mot strömmen. Medan de flesta Ultrabooks fokuserar på ett estetiskt ideal, är Lenovo IdeaPad U310 ett enkelt verktyg driven enhet.

Visst Lenovo U310 Touch erbjuder fortfarande en snygg ren formfaktor, men det är inte idrotten den glänsande stilist överklagande som så många Ultrabooks sträva efter. Istället U310 Touch handlar om värde, utrustad med en Intel i5-processor och 500 GB HDD (med 24 GB SSD-cache), erbjuder IdeaPad en stabil nivå av prestanda för sin konkurrens $ 700 pris.

Däremot Lenovo IdeaPad U310 Touch erbjuder tillräckligt i sitt lilla paket för att locka konsumenter? Läs hela testet för att ta reda.

Bygg och Design

Lenovo IdeaPad U310 Touch använder sig av en snygg design med rundade kanter och en svagt böjd vinkling över kanterna på toppen av montern. Den metallchassi består av två färger, en mörkare grå över de övre och nedre delarna av chassit och ljusare silver löper över maskinkroppen. Även designen är ganska allmän, ger enheten en ren diskret estetisk perfekt för företag.

Mätning på 13.7 "x 8.9" x 0.71 "och väger in på £ 3,9. Lenovo U310 Touch är lätt och enkel att bära, vilket gör enheten idealisk för resor. Med tanke på dess eleganta design, inte U310 beröring erbjuda en lämplig nivå av hållbarhet . Samtidigt testar enheten chassit höll upp väl bara böja något när tillräckligt tryck applicerades. Displayen böjd också lite när tryck applicerades med märkbara snedvridningar som förekommer på hörnen på displayen. Lenovo IdeaPad U310 Touch är verkligen inte en tank, men den bör hålla upp till normalt slitage av resor bara bra.

 

Hamnar och funktioner

Den 13-tums ultrabook är inte laddad med portar, men enheten lyckas täcka alla grunderna. Den vänstra sidan har en Ethernet, en HDMI-port, två USB 3.0-portar. Rätt erbjuder en combo hörlurar / mikrofon-uttag och en USB 2.0-port.

Vänster: Ethernet, HDMI, två USB 3.0 Höger: hörlurar / mikrofon-uttag, USB 2.0

Med tanke på det begränsade urvalet av hamnar det skulle ha varit trevligt om Lenovo IdeaPad U310 Touch erbjuds mer utrymme mellan de två USB-portar på vänster sida av chassit, men förutom att allt annat är placerade på lämpligt sätt och lätt att nå.

 

Bildskärm och högtalare

Lenovo IdeaPad U310 Touch är utrustad med en 13,3-tums LED-belyst 10-punkters touch aktiverad HD-skärm med 1366 x 768 upplösning. Skärmen ger en tydlig bild med färg kontrast perfekt för att titta på media eller läsa text. Det är inget spektakulärt, men för en prisvärd 13 "Ultrabook dess mer än acceptabelt.

Displayen erbjuder ganska anständigt betraktningsvinklar också. På den horisontella axeln, håller bildkvaliteten väl senaste 100 grader. På den vertikala axeln bevisar emellertid displayen långt mindre förlåtande med bildkvaliteten blir förvrängd när displayen lutas framåt eller bakåt. Med en blank yta displayen kan bli reflekterande ibland, men det är bara ett allvarligt problem i starkt upplysta miljöer.

Den beröring aktiverat skärm är också ett välkommet tillskott till enheten, speciellt när det paras ihop med Windows 8 levande brickor. Med tanke på hur bra pekplattan fungerar på Lenovo IdeaPad U310 Touch, jag ärligt talat inte mig själv med hjälp av pekskärmen så ofta, men när jag gjorde, det var snabb och lyhörd. Även flerfinger ingångar läser väl på displayen med liten eller ingen störningar.

Lenovo IdeaPad U310 Touch erbjuder två högtalare placerade strax nedanför gångjärnet som förbinder chassi och monter. Högtalarna har en lämplig förstärkning, som säkerligen är högt nog för personligt bruk och mindre grupper även om den bärbara datorn får kämpa för att ge ett helt rum med ljud.

Ju mer allvarlig fråga för högtalarna är bristen på kvalitet. Under 80 procent kapacitet högtalarna klarar av att erbjuda klart ljud, men när användarna kringgå att märkbar distorsion blir hörbart. Dessutom vid 100 procent kapacitet högtalarna produceras en märkbar väsa i bakgrunden. Som tidigare nämnts, högtalarna är funktionen speciellt under 80 procent kapacitet, men användare som vill visa media kommer sannolikt att vilja använda en extern enhet.

Tangentbord och styrplatta

Den U310 Touch erbjuder en Chiclet tangentbord. Tangenterna har en slät yta och erbjuder en anständig nivå av kompression med tanke på den lilla formfaktor på enheten. Taktil återkoppling är konsekvent, men känns lite matt. Det är fortfarande lätt att skriva snabbt och effektivt på enheten, men tillade återkoppling skulle göra upplevelsen lite mer lustfyllt.

Den U310 Touch erbjuder ett generöst tilltagna pekplatta, särskilt för storleken på 13-tums maskin. Dynan (utrustad med en synaptics förare) saknar musknapparna. Istället maskinen anger det nedre vänstra och högra delar av dynan för att fungera som vänster och höger musklick respektive, som betecknas med den lilla grafiska och ned något lutande i kudden. Utformningen av pekplattan är faktiskt ganska lik den som ses på Lenovo IdeaPad Y500 . Båda enheterna använder den nedåtgående lutningen på dynan för att hjälpa användarna att förstå var vänster och höger klick delar av dynan är belägna.

Pekplattan fungerar också beundransvärt att läsa swipes och klick med tydlighet och lyhördhet. Multi-fingergester läste också bra på plattan med bara några mis-läsningar som inträffar under min tid med enheten. Dessutom har en smidig konsistens av dynan gör det lätt att glida med fingret över den, vilket ger extra känslighet och precision, vilket gör pekplattan perfekt för mer detaljerade funktioner som läsning text.

 

Prestanda och Benchmarks

Vår Lenovo IdeaPad U310 Touch granskning enhet innehåller följande konfiguration:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 13,3 "(1366 x 768) LED-belyst 10-Point Touch-Enabled HD Display
  • 1.8 GHz Intel Core i5-337U processor
  • Intel HD Graphics 4000
  • 4GB DDR3 RAM
  • 500 GB hårddisk (5400 RPM) + 24 GB SSD
  • 802.11 b / g / n
  • 3-cell Li-Polymer batteri
  • Mått: 13,1 "x 8,9" x 0,71 "
  • Vikt: 3,7 £.
  • MRSP: $ 700

Lenovo IdeaPad U310 Touch erbjuder en fast nivå av prestanda, särskilt med tanke på dess konkurrenskraftigt pris. Utrustad med en 1,8 GHz Intel i5-337U-processor, Intel HD grafer, är att maskinen kan hantera grundläggande ord och webbfunktioner med relativ lätthet. Med 4GB RAM, den bärbara datorn kunde också flera saker ganska bra att köra flera program utan någon märkbar nedgång i prestanda.

Lenovo IdeaPad U310 Touch kan hantera mer krävande kontorsuppgifter som komplicerat excel tabell med relativ lätthet, men maskinen inte börjar glida i prestanda vid jonglera flera krävande uppgifter.

De integrerade grafik visa sig vara en annan flaskhals för maskinens prestanda. Samtidigt passar de flesta funktioner, kommer användarna inte att kunna ta itu med grafiskt intensiva funktioner som HD-video redigering eller nyare spel. Med sin begränsade mediefokus,

Den 24GB Solid State Drive är ett välkommet tillägg till maskinens huvud 500GB hårddisk (HDD). Ju snabbare dataåtkomst är trevligt, om än användarna har begränsat utrymme. Dock kommer användarna att få tillgång till 24 GB-enheten och kunna avgöra vilka applikationer / media de lagrar på enheten.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Lenovo U310 Touch är en försedd med en enda fläkt placerad på den vänstra sidan av chassit. Fläkten lyckas hålla maskinen relativt svalt särskilt för hur mycket det är. Om inte U310 beröring skjuts till kapacitet fläkten är ohörbar, och även då det bara ger en ljus hum. I de fall små mängder värme kommer att komma från ventilen, men det är fortfarande bekväm att använda som en bärbar dator hela tiden.

 

Batteritid

För att testa batteritiden använde vi vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

I våra tester av Lenovo IdeaPad U310 beröring körde i 3 timmar och 10 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv gräns. Köra strax över tre timmar Lenovo U310 Touch erbjuder svag batteritid, särskilt för en snygg 13 "ultrabook avsedd för resor.

Lyckligtvis den bärbara datorn inte erbjuder betydande batteri vinster när man kör grundläggande produktiva inriktade program Lenovo U310 Touch körde i 4 timmar och 43 minuter innan du stänger av efter 5 procent batterireserv gräns vid test av maskinen under produktivitetsläge. Men om användarna planerar att visa media i någon kapacitet, är det sannolikt bäst att ha strömuttaget på sidan.


Slutsats

Lenovo U310 Touch är en perfekt ultrabook för kostnadsmedvetna företagsanvändare. Den eleganta designen är perfekt för resor, och Intel i5-processor med 4 GB RAM-minne ger prestanda användarna behöver för att vara produktiv till ett överkomligt pris.

Media intensiva användare kommer sannolikt att hitta maskinens kort batteritid (när du spelar media) och matt ljudsystem allvarliga avskräckande. Dock är Lenovo IdeaPad U310 Touch inte för dem. Lenovo IdeaPad U310 är bäst för användare som vill ha en bärbar enhet som ger tillräcklig nytta till en rimlig kostnad.

Fördelar:

  • Prisvärd
  • SSD Cache
  • Kompakt design

Nackdelar:

  • Kort batteritid
  • Dåligt Speaker Kvalitet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar