tisdag 7 maj 2013

Microsoft Sets "Windows blå" Release senare i år

Microsoft Sets "Windows blå" Release senare i år
från Jacqueline Emigh - 2013/05/07

Microsoft kommer att släppa Windows blå som en uppdatering till Windows 8 senare i år, verktyg uppdateringen för att svara på feedback från kunder om både Windows 8 och Windows RT, säger Tami Reller, Chief Marketing Officer (CMO) och Chief Financial Officer (CFO) i Microsofts Windows Division.

I en Microsoft blogginlägg på måndagen bekräftade Reller information från Frank X. Shaw, Microsofts corporate vice VD för Corporate Communications, i en tidigare blogg i mars. Reller kasta lite mer ljus men ändå lämnat frågor obesvarade.

Uppdateringen Windows 8 kommer att "leverera de senaste nya innovationer inom ett allt bredare spektrum av formfaktorer i alla storlekar, skärm, batteritid och prestanda, skapar nya möjligheter för våra ekosystem," Reller hållas.

"Det kommer att ge fler alternativ för företagen, och ge konsumenterna fler alternativ för arbete och lek. Windows blå uppdateringen är också en möjlighet för oss att reagera på kunder som vi har varit nära att lyssna på sedan lanseringen av Windows 8 och Windows RT. Ur ett företagsövergripande perspektiv, är Windows blå del av en bredare insats för att främja våra produkter och tjänster för Microsoft. "

Shaw hade nämnt en bredare insats tillbaka i mars, också, med en hänvisning till Microsofts planer på att göra stegvisa förändringar av Windows i vad han kallade en "kontinuerlig utvecklingscykel."

Reller blogginlägg på måndag, dock var den första officiella ord från Microsoft som till någon form av en release datum för nästa version av Windows.

Även Reller gav Windows blå som kodnamn för den uppdatering som kommer att finnas tillgänglig senare i år, gjorde hon inte upp rykten om att uppdateringen kommer att kallas Windows 8.1.

Dessutom hade hon inte peka ut några nya funktioner, eller ange hur uppdateringen kommer att svara på kundernas feedback om Windows 8, ett operativsystem som körs på Intel-baserade datorer och tabletter, och Windows RT, en utgåva för ARM-baserade tabletter.

En läcka på en Windows blå bygga som hände över Internet strax före Shaws inlägget visade en ny UI, ökad integration med SkyDrive, och nya program som inkluderar alarm, en miniräknare, en bandspelare, och "Movie Moments", som är tydligen en ersättning för Windows Movie Maker.

Enligt smygtitt, kommer användarna att kunna välja mellan små, stora och medel Live Tiles. Utbyggnaden har också nya Snap Views för att gå av appar sida vid sida med hjälp av 50 procent vardera, och förmågan att knäppa ihop upp till fyra applikationer på högupplösta skärmar. Inställningen delen av Start-skärm innehåller nya nätverk och appar sektioner som ger nya möjligheter som inte finns i Windows 8, till exempel förmågan att växla anslutningarna på och av i avsnittet nätverk och för att se hur mycket lagrings apps konsumerar i avsnittet apps.

Den läckte build visade också en ny inställningspanelen ger alternativ för säkerhetskopiering av enheter till SkyDrive och automatiskt ladda upp foton och videor.

Samtidigt har rykten också dykt upp som Windows blå kommer att innehålla en avkastning på Start-knappen och ett alternativ för att starta upp direkt till skrivbordet.

Reller pekade också på en ny uppdatering till Internet Explorer (IE) 10, så att Flash fungerar som standard, ny integration mellan Outlook.com och Skype, samt senaste uppdateringarna till Microsofts Bing search appar och Mail, Människor och Kalender.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar