måndag 13 maj 2013

Användare orolig att Microsoft kommer att följa Adobes till teckning-Only Prissättning

Användarna oroar sig för att Microsoft kommer att följa Adobes till teckning-Only Prissättning
av Jacqueline Emigh - 2013/05/13

Många Microsoft Office-användare är oroliga för att Microsoft i slutändan kan följa Adobes bly till teckning endast prissättning, även om Microsoft har meddelat att det inte kommer att göra det inom en snar framtid. Samtidigt Adobes kunder är redan uppe i armarna att de inte längre kommer att kunna köpa Photoshop och andra Creative Suite (CS) produkter som paketerade programvaran.

Efter Adobe tillkännagav planer förra veckan att överge utvecklingen av den förpackade versionen av CS, gick en Microsoft tjänsteman på skiva att säga att Microsoft kommer att fortsätta att ge Office-användare att välja mellan Office 365 och den förpackade versionen av Office-paketet - en tid , åtminstone.

"Precis som Adobe, vi tror prenumeration software-as-a-Service är framtiden", skrev Microsofts Clint Patterson, i ett blogginlägg. . "Men till skillnad från Adobe, vi tror att människors övergång från mjukvarubranschen till prenumerationstjänster kommer att ta tid Inom ett årtionde, tror vi alla kommer att välja att teckna eftersom fördelarna är obestridliga Under tiden arbetar vi för att erbjuda ett val. - främsta programvara säljs som ett paket och kraftfulla tjänster säljs som ett abonnemang. "

Kontroversen började förra veckan, då Adobe meddelade att Creative Suite (CS) och high-end innehåll skapande program som ingår i sviten - Photoshop, Dreamweaver, Premiere, InDesign, och andra - kommer inte längre att vara tillgänglig som mjukvarubranschen förflutna CS6. Från och med nu kommer att prenumerera på Adobes Creative Cloud (CC) tjänsten vara det enda sättet att uppgradera programvaran.

Photoshop CS6 är listan kostar $ 699, och Master Collection i sviten på $ 2599. Prenumerationer på CC kör på $ 50 per månad med ett års engagemang, eller $ 75 månad till månad, men Adobe också kastar i 20 GB moln lagring, plus alla dess Edge tjänster. Abonnemang på en enda produkt är prissatta på $ 19,99 per månad vardera. Rabatter finns också. Adobe erbjuder användare av CS versioner 3-5,5 en reducerad skattesats på $ 30 per månad för det första året. Nuvarande CS6 användare kan teckna $ 20 för det första året.

Medan Adobes prissättning har varit mycket brant för abonnemang och mjukvarubranschen likadana, kan prenumerationer på CC vara ekonomiskt fördelaktig under vissa omständigheter. Vissa Adobe-användare föredrar faktiskt prenumeration modell.

"Personligen är jag lite ok med abonnemanget sak. [Det] innebär en massa pengar totalt sett, men åtminstone det är överkomligt. Inget sätt jag kunde ha någonsin köpt en komplett svit direkt, har jag bara en gång hade så mycket pengar i mitt bankkonto, "skrev en användare som heter oktober på bit-tech.net forum.

Adobe Användare: Teckning-Only Prissättning Oskäliga

Ändå Adobes drag har avspark bestörtning bland många kunder att avsaknaden av en paketerad programvara alternativ är orättvist att konsumenter, studenter, småföretag och någon som antingen inte behöver uppdatera ofta eller som använder programvaran endast en gång i ett tag.

"Jag drabbades av detta. Hemma har jag fortfarande använda Photoshop CS3 för ett antal skäl. Inte bara är Photoshop dyrt, men jag har inte haft ett behov av att uppgradera till en nyare version. Jag är en av de personer som uppgraderingar mycket sällan, så i mitt fall en evig prenumeration modell skulle göra Photoshop dyrare på lång sikt. Nästa gång jag tittar på nya verktyg, får jag ta en hårdare titt på några av de billigare alternativen, "sade supermonkey, i samma forum.

"Adobe prenumeration modell i det här fallet tycks vara riktade mot" frekvent användning. " Om ett företag vill fånga "sällan" användare, använder den "varje minut" modellen. En avgift på $ 50/månatlig inte kommer att locka mycket vardagligt bruk, "skrev Paulus i en Google Groups forum.

Microsoft släppte Office 2013 i slutet av januari, samtidigt som den prenumeration-baserade Office 365 Home Premium och Office 365. Sedan dess har mer än 25 procent av konsumenter som köper Office valt Office 365, enligt Patterson. Men det innebär också att nästan 75 procent väljer Office 2013.

Microsoft användardata: "Prenumerationer Är en Hassle"

"Jag tycker inte om abonnemang, eftersom de är ett besvär. Jag har ungefär ett dussin program jag använder regelbundet. Om jag var tvungen att betala en prenumeration för var och en av dem, skulle det driva mig till vansinne," erkände paulej, att reagera till Pattersons blogginlägg.

"Jag också tycker inte abonnemang eftersom det finns tillfällen då jag bara inte vill få nya versioner av programvaran. Det kan bero på det faktum att jag inte vill fortsätta att använda en viss produkt längre eller det kanske bero på att min budget är lite tight. När du köper programvara, kan jag uppgradera på mitt eget schema och jag kan hantera mina utgifter. "

Prenumerationer på Office 365 kan också vara ekonomiskt fördelaktigt, under vissa omständigheter. Förteckning kostar $ 139,99, Microsoft Office 2013, inkluderar Home & Student Edition, Word, PowerPoint och Excel. Den körs på Windows 7 och Windows 8 bara. Prissatt på $ 8.95 per månad för upp till fem PC eller Mac, tillägger Office 365 Home Premium Outlook, Access, Publisher och Lync. Det kommer också med Office Web Apps, upplagor av samma program med något begränsad funktionalitet. De Web Apps kan användas från avlägsna platser - till exempel när en användare är på väg - utan att behöva ladda ner programvara.

Många Microsoft Office-användare, men fortfarande använder tidigare versioner av sviten.

"Inget sätt att jag Förena Pay Monthly klubben"

"Det finns inget sätt att Office 365 betalas för varje månad (eller ens varje år) är billigare än Office 2007 - som jag fick (och 2010 också) via ett bruk hemma typ av program och Office 2007 Hem och Student upplagor var mycket billig och tillåten användning på 3 datorer, "skrev Coke Robert, på Windows 8 Forum.

"Jag har mer än tillräckligt med mjukvara (och hårdvara) för att hålla mig i flera år ännu - förutsatt att jag lever så länge - så det finns inget sätt alls att jag kommer att gå med i" Betala månadsvis 'Club. "

Adobe har ännu inte aviserat en övergång till teckning endast prissättning för andra produkter i sitt sortiment, såsom de konsumentorienterade Adobe Photoshop Elements och Adobe Premiere Elements.

Ett drag som detta, men kunde gnista avhopp till någon av ett antal c ompeting fotoredigering och videoredigering programvarupaket, inklusive Corel Paintshop Pro och VideoStudio Pro.

Microsoft Office, å andra sidan, står några rivaler på den förpackade kontorspaket sida. Men utöver att klibba med äldre versioner av Office, kan konsumenterna välja i stället för gratis online kontorsprogram såsom Google Docs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar