måndag 6 maj 2013

Intel lanserar ny Silvermont Architecture

Intel lanserar nya Silvermont Architecture
Jerry Jackson - 2013/05/06

Intel Corporation tog idag wraps från sin helt nya, låg effekt, högpresterande mikroarkitektur som heter Silvermont.

Den nya processorteknik är riktad direkt till lågt effektbehov inom marknadssegment från smartphones och surfplattor till ultraportabla bärbara datorer och klient stationära datorer. Intel tror Silvermont, som utnyttjar en 22nm Tri-Gate SoC tillverkningsprocessen, kommer att vara grunden för ett brett utbud av produkter kommer ut på marknaden senare i år.

På en mängd olika standard mått, Intel hävdar Silvermont erbjuder ungefär 3 gånger den maximala prestanda eller samma prestanda på ungefär 5 tiden lägre strömförbrukning jämfört med den nuvarande generationens Intel Atom-processorkärna.

Ytterligare höjdpunkter Silvermont mikroarkitektur är:

  • En ny out-of-order utförande motorn möjliggör "best-in-class" entrådiga prestanda.
  • En ny multi-core och system tyg arkitektur skalbar upp till åtta kärnor som ska göra det möjligt för högre prestanda för högre bandbredd, lägre latens och effektivare utanför orderhantering.
  • Ny IA instruktioner och tekniker föra förbättrad prestanda, virtualisering och säkerhet hanteringsmöjligheter för att stödja ett brett utbud av produkter.
  • Förbättrade energisparfunktioner, inklusive en ny intelligent burst teknologi, låg effekt C-stater och ett bredare dynamiskt omfång i drift att utnyttja Intels 3D-transistorer. Intel Burst Technology 2.0 stöd för single-och multi-core processorer innebär skalade lösningar för energieffektivitet.

Kort sagt kommer Silvermont ligga till grund för en rad 22nm produkter förväntas av marknaden senare i år. De prestanda-per-watt förbättringar med den nya mikroarkitektur möjliggör en signifikant skillnad i prestanda och svarstider för de olika enheter enheter uppbyggda kring dessa processorer.

Intels quad-core "Bay Trail" SoC är planerad att släppas i julhelgen 2013 för tabletter och ska mer än fördubbla beräkna prestationsförmåga av Intels nuvarande generationen tablet erbjudande. På grund av flexibiliteten i Silvermont kommer varianter av "Bay Trail" plattform också användas i en rad olika marknadssegment, inklusive inträde bärbara och stationära datorer.

Intels "Merrifield" är planerad leverans till kunder i slutet av detta år. Det kommer att möjliggöra ökad prestanda och batteritid över nuvarande generationens produkter och ger stöd för kontextmedvetna och personliga tjänster, ultra-snabba förbindelser för Web streaming, och ökade data, apparat-och integritetsskydd.

Intels "Avoton" kommer att inriktas på att föra denna höga prestanda-per-watt till Microserver , Förvaring och skala ut arbetsbelastningar i datacenter. "Avoton" är Intels andra generationens Intel Atom-processor SoC för att ge full serverprodukt kapacitet. "Rangeley" syftar till nätverkets infrastruktur och kommunikation, särskilt för nybörjar till mid-range routrar, switchar och säkerhetsapparater. Båda produkterna är planerad till andra halvåret i år.

Samtidigt är Intel levererar 22nm Haswell mikroarkitektur för Intel Core-processorer med full PC-prestanda vid lägre effektnivåer. Intel planerar också att uppdatera sitt sortiment av Intel Xeon-processorfamiljer över hela datacentret på 22nm-teknik som lovar bättre prestanda-per-watt och andra funktioner finns också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar