tisdag 7 mars 2006

Sony VAIO FE Review (pics, specifikationer)

Sony VAIO FE Review (pics, specifikationer)
av DaCheese - 2006/03/07

Översikt och introduktion

Den Sony VAIO FE590 är den första anpassade konfigurerbara enheter i Sonys FE-serien. Den Sony FE-serien är dual core uppdatering av sitt FS-serien och ser nästan samma (för en genomgång av den tidigare FS-serien se här ). FE är en viktig ström 15,4 "bärbar dator som är tänkt att tilltala de mer stil orienterade användare. Den 15,4" WXGA XBRITE (Sonys bländning skärmen), är det relativt låga vikt för storleken, och möjligheten att lägga till ett NVIDIA GeForce Go 7400 grafikkort gör detta till en mångsidig bärbar dator som kan användas till allt från lätta grafik redigering, till spel och affärsprogram.


Sony VAIO FE590 ( Visa större bild )

Konfigurationen jag valde är följande:

  • Intel Core Duo-processor T2500 (2 GHz)
  • NVIDIA GeForce Go 7400 grafikkort
  • 15,4 "WXGA (1280x800) display med XBRITE HiColor teknik
  • Trådlöst LAN (802.11ag)
  • 512 MB DDR-SDRAM (DDR2-533, 256 MBx2)
  • 100 GB hårddisk (5400 RPM)
  • DVD + R Double Layer / DVD +-RW-enhet
  • Microsoft Windows XP Professional med SP2
  • Extended 3 års på plats garanti

Priserna Sony drömmer upp för uppgradering RAM via nätet konfigurationen är galen, så jag separat beställt 2 GB DDR2-667 CL5 Corsair Value RAM från Newegg.com .

Orsaker till att köpa

Jag funderade en plågsamt lång tid över valet av min nya bärbara dator. Jag började på allvar fundera på en ny anteckningsbok sommaren 2005. Min tidigare anteckningsbok, en 4 år gamla Sony GR300 (P-III), fortfarande kör stark, men jag hade stort behov av mer datorkraft. Jag måste springa statistiska och matematiska program som Stata och Matlab ganska ofta, och min gamla bärbara helt enkelt inte kunde hålla längre. Jag ville också möjligheten att spela spel ibland. Jag är inte en hård kärna spelare och behövde inte den bästa grafikkort ute, men något med dedikerat VRAM skulle vara trevligt. Jag ville också ha en 15 "eller 15,4" skärm. Jag ville inte en extern skärm så 14 "och under verkade för liten för mig. Den bärbara datorn skulle vara i huvudsak stillastående på mitt skrivbord, men jag behövde en möjlighet att bära den till mitt kontor för att göra presentationer och ta med den när du reser till titta på filmer och sådant.

I början vände jag mig till Asus för en eventuell val för min nya bärbara dator. Jag älskar den snygga, men enkla konstruktion Asus V6V, men värme frågor som rapporterats av många ägare hållit mig från att köpa den. Jag ansåg också Asus W3V och Z70a, men W3V var lite för liten för min smak och Z70a inte riktigt ut som stora och även haft flera ägare klagar över olika frågor. Jag köpte nästan V6va från en europeisk återförsäljare medan det var fortfarande inte finns här i Nordamerika, men osäkerheten om tullar hållit mig från att faktiskt gå igenom med det. Lyckligtvis Costco var att erbjuda Acer Ferrari 4005 WMLi på den tiden och deras fantastiska återvändande övertygade mig att köpa den (6 månaders full återbetalning, inga frågor). Ferrari 4005 är en stor anteckningsbok, och jag skulle förmodligen hållit det, men om en månad senare en vän som äger en dual core desktop berättade för mig att dubbla kärnor ger honom möjlighet att fortfarande arbeta på sin dator medan du kör statistiska program i bakgrunden . Hittills har jag alltid tvungen att ta en paus när mina program kördes (ibland i timmar i sträck), så det lät ganska tilltalande för mig. Jag visste att dual core mobila processorer var på väg att släppas i början av 2006, så efter bara 1,5 månader min Ferrari gick tillbaka.

Nästa var valet av vilka dual core bärbara att köpa. Jag köpte nästan Acer 8204 WMLI, men tidigare dåliga erfarenheter med högteknologiska produkter som tillverkats i Kina höll mig letar efter alternativ. För ett kort ögonblick jag ansåg MacBook Pro, men att vänja sig ett annat operativsystem plus oförenlighet med all min nuvarande program snabbt låta mig överge den tanken. Jag såg tillkännagivandet av VAIO SZ och VAIO FE -serien här på NotebookReview.com och beslutade att även om jag skulle föredra en WSXGA-skärm beslutade FE skulle bli min nya bärbara dator.

Var och hur Köpta

På den andra dagen av början av deras pre-order, januari 25, beställde jag min Sony FE590 per telefon via sonystyle.com. Jag beställde via telefon eftersom jag ville ha en förlängd garanti och på den tiden man inte kunde lägga en på nätet. Såvitt jag vet att de kommer bara låta dig anpassa en Sony bärbar dator via deras hemsida. Jag ville NVIDIA 7400 och ingen av-aktier (ej konfigurerbart) meddelade innehöll på den tiden.

Många bärbara datorer har nu en integrerad kamera, men jag är säker på att jag aldrig skulle använda den. Medan min fru och jag bodde isär ett år jag installerat en kamera på sin dator och fick en för mig själv också. Jag tror att vi använt dem 3 gånger under hela året. Prisökningen från 100GB till 120GB HD verkade lite stel, så jag fastnat med 100GB HD. Så länge jag kan minnas Sony har överdebiterat på RAM så jag beställde det med minsta mängden RAM möjligt med avsikten att få 2GB från en oberoende leverantör senare. Med ovanstående konfiguration det kom till $ 2.027 inklusive moms plus $ 250 för garantin. Ungefär en vecka efter det kom jag beställde 2GB 667MHz CL5 Corsair Value Select RAM från Newegg.com.

Så många människor på Sony Notebook forumet på denna webbplats kan intyga, är deras kundtjänst ofta ganska clueless om sina egna produkter. Jag var inte riktigt säker på när det skulle komma även efter kalla dem flera gånger, så det kom som en liten överraskning när FedEx killen sjönk utanför den enorma rutan framför min dörr ungefär 3 veckor senare. Mina första intryck var inte så bra och jag måste säga Sonys förpackningar är en av de billigaste jag har sett hittills.


Förpackning ( se stor bild )

Bygga & Design


VAIO FE framifrån ( Visa större bild )

Alla som har sett VAIO FE eller VAIO FS vet att designen är estetiskt tilltalande. Även om detta inte är en typisk verksamhet anteckningsbok, föreställer jag mig att det kan vara populärt med människor i mode, konst och underhållning branschen sedan dess färg sammansättning är mycket elegant men samtidigt fortfarande mycket ren tittar. De visuella skillnader mot FS är subtila. På baksidan av tangentbordet området är nu vit också, fick genvägsknappar en redesign, fick flyttas till den vänstra sidan av tangentbordet området och de lagt 3 knappar ljudkontroll (mute, -, +). Den främre delen fick också några pluggar och LED har flyttat runt, men bortsett från att det verkar ser likadana ut.


VAIO FE undersidan ( se stor bild )


Modet i VAIO FE590 ( se stor bild )

Det yttre skalet verkar göras av någon metallkomposit som känns mycket solid. Handen vilar området och det mesta av området kring tangentbordet är gjord av något material som känns som plast som Coke flaskor är gjorda. Jag vet inte vad Sony tänkte när de bestämde sig för att använda detta material. Det är den absolut värsta känslan material av något anteckningsbok jag har lagt händerna på hittills. Materialet runt själva skärmen är också plast och det verkar de kunde ha gjort ett bättre jobb om fastställande av det på skärmen. Kanske är det annorlunda för modeller som har kameran, men sånt lätt sträcker sig bort från resten av den bärbara datorn. Jag kan se det fastnar i något medan förpackning eller uppackning riva sönder den, eftersom det är ganska tunn också.

Handen rastplats är också mycket lätt att bli smutsig. Gunk ackumuleras ganska snabbt och jag måste torka det minst en gång i veckan för att inte känna sig lite äcklad. Jag vet inte om detta är en Sony problem, men som rapporterats för andra modeller också, sitter batteriet lite löst och om du skakar runt du kan höra det skramla. Inte en fråga för mig som jag använder det som ett huvudsakligen stationär bärbar dator.

Skärm

Skärmen är stor. Som jag nämnde tidigare är det en 15,4 "WXGA XBRITE (bländning) skärm och detta är det enda skärm FE kommer i hittills. Detta är den absolut ljusaste skärmen jag någonsin sett på en bärbar dator. Även när inkopplad jag har det vid en ljusstyrka på 200/255 eftersom jag förmodligen skulle bli blind om jag lämnade det på 255. Bilden är tydlig och skarp Inga färg snedvridning, suddighet nära kanterna eller någon annanstans. Färgerna ser bra ut och jag har inte någon döda pixlar (hittills).


VAIO FE590 skärm ( Visa större bild )

Trycka så hårt som jag trivs på baksidan av skärmen och böja den medan du håller den övre två kanterna producerar noll krusningar. Ljuset läckage är så minimal jag var tvungen att stänga av alla lampor och söka efter den i ett helt mörkt rum med en svart skärm. Bakgrundsbelysningen är mycket jämn och jag kan inte hitta något område på skärmen som är mindre ljus än andra. De betraktningsvinklarna är mycket bra. Ljusstyrkan och klarhet är nästan samma från en 45 graders horisontell vinkel. Du förlorar lite ljusstyrka om du luta den i en extrem vinkel vertikalt men texten är fortfarande lättläst. Rave om Sonys skärmar verkar vara motiverat.

Den enda gripe som jag har är om programvaran levereras av NVIDIA. Jag vet inte om det är NVIDIAs, fungerar Microsofts eller Sonys fel, men ljusstyrkan byter från ansluten till unplugged och tillbaka inte. Förmodligen den justerar automatiskt ljusstyrkan på skärmen till den anslutna eller unplugged inställning som du väljer. Det gör det inte. Om jag kopplar eller strömkabeln händer ingenting ljusstyrkan.

Högtalare

Högtalarna är inget fenomenal. De är inte hemskt, men mycket långt från ljud nirvana. Basen är obefintlig, vilket gör att lyssna på musik smärtsam. Röster är bättre, men fortfarande långt ifrån roligt för mig. Jag brukar använda hörlurar när du spelar spel, musik eller titta på filmer och det är också vad jag skulle rekommendera. Om den används som en multimedia bärbar dator, skulle jag rekommendera att få en extern par högkvalitativa högtalare.

Processor och prestanda

Jag beställde min FE med T2500 (2GHz Duo). Föreställningen vinsten över 1,86 GHz Duo är förmodligen försumbar, men det var psykologiskt viktigt för mig att ha en 2 som första siffra. Den 100 GB HD har ett noterat hastighet 5400 rpm och jag installerade 2 GB DDR2-667 CL5 Corsair Value RAM. Nu med alla mina program installerade det tar ca 1 minut och 30 sekunder att starta upp (redo att börja ett program. Jag får inte en inloggningsskärmen som jag är den enda registrerade användare) och 30 sekunder för att stänga. Jag lämnade gratis Norton programvara på den (tills den upphör). Såvitt jag vet som tar lite tid att starta och stänga av så att du kan förmodligen raka ytterligare 10 sekunder eller så utanför dessa siffror. Denna laptop är definitivt snabbare än min gamla laptop (stor överraskning) och jag har även intrycket att det svarar lite snabbare än Acer Ferrari 4005 jag ägde för 1,5 månader. Jag kan köra mina statistiska program i bakgrunden och ändå surfa på Internet (eller köra ett annat program) om jag vill. Jag älskar makt dubbla kärnor.

Hittills har jag spelat bara några rädsla på denna bärbara dator. Spelet justerar automatiskt datorns prestanda till hög (4/5) och grafikprestanda till medium (3/5). Den spelar mycket vätska i dessa inställningar, grafiken ser ganska trevligt, och jag har ännu inte stöter på några eftersläpning. Med dessa inställningar ger prov verktyget mig och genomsnitt 22 bilder per sekund. När jag ändrar grafikinställningar till hög (4/5) det går ner till 13 FPS och med maximal jag en ynka 4 FPS. Siffrorna ändras inte när jag ställer in CPU-prestanda till max. Ser som FEAR bedöms ett mycket krävande spel, grafik klokt, är jag ganska nöjd med dessa resultat.

Riktmärken

Nedan är resultaten som erhållits från att köra Super Pi ( ftp://pi.super-computing.org/windows/super_pi.zip ), ett program som tvingar den bärbara datorns processor att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet. Som ni kan se, röker den nya Intel Core Duo-processor tidigare processor på denna beräkning:

Notebook Tid
Sony VAIO FE590 (2,0 GHz Core Duo) 1m 13s
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo) 1m 15s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

3DMark05 Resultat

Notebook 3DMark 05 resultat
Sony VAIO FE590 (2,0 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 128MB) 1714 3D Marks / NA
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) 1659 3DMarks / 3426 CPUMarks
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik) 727 3DMarks / 3414 CPUMarks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI Radeon Mobility X700 128 MB) 2530 3D Marks / 3749 Marks CPU
Quanta KN1 (1,86 GHz Pentium M, NVIDIA GeForce Go 6600 128MB) 2.486 3DMarks / 4106 CPUMarks
HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2536 3D Marks / 3557 Marks CPU
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4157 3DMarks / 4812 Marks CPU

HD Tune:


( se stor bild )

Everest: ( Klicka för att se rapporten )

Siffrorna har inte riktigt ändras när jag sätter i 2GB RAM. Det var en liten överraskning för mig. Jag trodde det skulle ha åtminstone viss effekt på 3DMark05.

Värme och buller

Detta är en riktigt tyst anteckningsbok i min mening. Först trodde jag att det inte finns någon fläkt aktivitet alls, men sedan märkte att vid den lägsta centrifugeringen, det är bara så tyst att du måste komma riktigt nära den bärbara datorn för att höra det. Då och då är det sparkar in tvåans växel när du spelar spel eller gör beräkningar för några timmar, men även det är mycket acceptabel. Ingenting jämfört med Ferrari 4005 eller min frus Fujitsu S7020. Den HD ljud är också knappt märkbar och vänster handstödsytan, enligt vilken det ligger, är märkbart kallare än den rätta. DVD-enheten är inte utbytbart under användning, men är säkert skruvas in med 3 skruvar. Jag gissar att detta är anledningen till det också förblir relativt tyst även under drift.

Värmen utlopp är på högra sidan av ryggen och mitten av bottnen. Den högra handledsstödet området och det högra nedre området blir varm. Jag tog av den nedre kåpan (ganska arbete) och du kan se hur heatpipe ansluter GPU, som sitter i mitten av den bärbara datorn, och CPU på höger sida. Som jag nämnde, får rätt handstödsytan varm och tillsammans med plastmaterialet detta gör mina handflator svettig. Detta är definitivt en negativ punkt för mig och jag önskar (igen) att Sony skulle ha använt ett annat material för handledsstödet området. Även om jag inte prova, jag antar att det är acceptabelt att ha det här anteckningsblocket i knät men jag skulle förmodligen inte vila det på min nakna hud.

Tangentbord och pekplatta


Sony VAIO FE tangentbord vy ( Visa större bild )


Sony VAIO FE tangentbord view 2 ( se stor bild )

Jag gillar tangentbordet. Placeringen av knapparna är ganska standard och det finns inga överraskningar som utbyts FN och Ctrl. Jag gillar ljudet och svar jag får från denna klaviatur. Storleken av nycklarna är precis rätt för min något större händer. Det är mycket lättare för mig att skriva på detta tangentbord än på S7020 och jag skulle till och med säga att jag föredrar det till min externa MS tangentbord jag har på våra skrivbord. När du trycker ner tangenterna riktigt hårt, det har en hel del flex på höger och vänster sida av tangentbordet. Detta är jämförbart med S7020. Jag trycker aldrig ner den hårt nycklar, men om du är en "hacker" detta kan vara ett problem för dig. Enligt min mening ljudet medan du skriver är mycket fylligare och mer tillfredsställande än på min tidigare Ferrari 4005 som lät mer "plasticy." Men jag måste säga att skriva ljudet av S7020 kanske lite bättre. Men detta är alla mycket subjektiva, så jag är säker människor kommer oense.

Pekplattan är i samma färg som tangentbordet området och är din standard pekplatta. Svaret är ok och har en bläddringsfunktionen på höger sida av den. Knapparna är lite för lös i min mening, men få jobbet gjort. Jag gillar inte att använda pekplattan mycket och föredrar en extern mus så det kan finnas vissa frågor som jag känner inte till eftersom jag inte använder det mycket.

Ingång och-utgång

De flesta hamnar är belägna på höger sida av datorn. Du får 1 Firewire port, 3 USB-portar, 1 S-Video och VGA ut och eluttaget. Det finns också en kortplats för PC Card-kort och en kortplats för en minneskortläsare levereras av Sony. Till min stora förvåning denna minneskortläsare kan du inte bara läsa Sonys egenutvecklade minnen, men är också xD, SD, och MMC-kompatibel. Hittills Sony var känd för att bara ha stöd för sina egna minnen på sina bärbara datorer.


VAIO FE framsidan vyn ( se stor bild )


Sony VAIO FE590 vänster sidan ( se stor bild )


VAIO FE baksida ( se stor bild )


Sony VAIO FE590 höger sida ( se stor bild )

På framsidan får du 4 lysdioder kan du låsa skärmen när det är stängt för resor, hörlurar eller externa högtalare, mikrofon in, WLAN on / off, och en integrerad kortplats för Sonys Memory Stick Duo. Av skäl som undgår mig verkar fler och fler bärbara datorer har nu sin mikrofon och hörlursuttag på framsidan av den bärbara datorn. Speciellt för semi-stationära datorer som FE, verkar denna bakvända eftersom du förmodligen vill ansluta ett par externa högtalare. Kanske är deras sätt att driva dockningsstationen, som låter dig ansluta allt det där på baksidan.

På vänster sida har du bara DVD-enheten och Ethernet och hamnar telefon. Enligt min mening Sony skulle ha kunnat gummiskydden för Ethernet och telefon portar. Just nu finns det bara två gapande hål. Det finns inga portar på baksidan.

Kontrollanten kommer med en Intel a / b / g-kort. Jag valde inte Bluetooth som jag inte kan komma på vilken enhet som helst jag skulle använda som kräver det. Det trådlösa nätverket fungerar bra. Det tog mitt nätverk upp direkt och jag har inga problem med att använda Internet eller skriva ut genom den.

Batteri

Med LCD på 135/255 ljusstyrka (jag kan fortfarande läsa och arbeta med lägre ljusstyrka, men under 135 är det inte så bekväm längre) Jag fick 2 timmar och 20 minuter medan du skriver och surfing. Det är inte fenomenal, särskilt med tanke på att många bärbara datorer har nu batteri liv 3,5 + timmar. Jag önskar att det skulle få minst 3 timmar för att titta på filmer och arbeta från en stickkontakten. Med nuvarande batteritid du tvingas schlep din makt tegel runt, även på kortare resor.

Sony erbjuder en stor kapacitet batteri. När jag köpte den i rep berättade för mig att det skulle sticka ut i botten och lyft baksidan av den bärbara datorn lite. Det verkar faktiskt som en bra lösning, som en liten vinkel av den bärbara datorn, kan göra att skriva ännu enklare. Men jag har inte sett den stora kapacitet batteri så jag kan inte kommentera den.

Makten tegel själv är i gamla Sony tradition, stor och tung. Inte riktigt lika tung som min gamla GR300, men ungefär samma storlek. Jämfört med S7020: s och Ferrari är det ser massiv.

Operativsystem och programvara

Som av tiden för min beställning Sony erbjöd FE med ett urval av alla tre XP operativsystem. Jag beställde min med Pro. Sony ger ingen system eller diskar programvara, men har en osynlig partition på HD som innehåller alla nödvändiga filer. Med två DVD-skivor kan du göra dina egna backup diskar och sedan ta bort Restore-partitionen, vilket frigör cirka 10 GB utrymme.
Tyvärr Sony installerar också en hel del bloatware som AOL, en MS Office 30 dagars testversion, etc. Några av egna onödiga program och vissa tredjeparts värdelösa program. Du kan bli av med några av dem om du gör en ren installation med din nyskapade backup diskar, men du kan inte bli av med alla program som en del av det är nödvändigt för vissa funktioner, till exempel stöd, genväg knappar , etc. Detta är faktiskt ganska irriterande och med högre pris de tar betalt för sina datorer ni tror de ska kunna minimera konsumenternas olägenheter i denna avdelning.

KUNDSUPPORT

Du får en 1 års garanti vid köp av den bärbara datorn, men jag köpte ytterligare 3 garantin år på plats ($ 250) främst för sinnesfrid. Jag behövde aldrig kundsupport på min gamla Sony eftersom jag kunde hantera det själv när något gick fel. Om du behöver kundsupport kan du välja att kontakta dem via telefon, e-post eller chatt.

Efter en tid min FN-tangenten slutat fungera, så jag använde denna möjlighet att testa online-stöd för Sony. Jag behövde inte vänta länge för ett rep att komma online i det lilla chattfönstret och han (antas som namnet lät manliga) var artig och faktiskt löst mitt problem. Men den tid det tog honom att svara var fantastisk. Jag gissar här killen pratade med 10 kunder samtidigt som jag kunde ha gått och tagit en dusch mellan hans svar.

Slutsats

I denna översyn försökte jag att vara mycket kritisk, lista alla negativa punkter som jag märkte som kan påverka köparens beslut. Även om, enligt denna översyn, kan FE upplevas som att ha massor av frågor som jag måste understryka att jag verkligen gillar den här bärbara datorn. Såvitt jag ser det finns helt enkelt ingen "perfekt" laptop ute som alla definierar "perfekt" annorlunda.

Det FE590 som jag konfigurerat det är allt jag behöver i en anteckningsbok och kanske lite mer. Det uppfyller min datorbehov, medan på samma gång ger möjlighet till lätt spel. Det är verkligen tyst och har en vacker skärm. Det blir inte brännhet och på toppen av det kommer att vända huvuden vart du än tar den. Att vara son till en industriell designer, den formfaktor alltid faktorer mina beslut när de köper konsumentprodukter. Med denna bärbara dator jag märker själv att stänga det oftare än egentligen nödvändigt, bara så att jag kan titta på det och öppna det när jag kommer tillbaka.

Detta är verkligen inte tänkt att vara en mycket portabel tunn och lätt bärbar dator, men jag tror det största problemet med FE är dess korta batteritid och brist på portabilitet grund av det och den stora makt tegel. Så om du är i marknaden för en 15,4 "notebook, bärbarhet är inte den viktigaste aspekten du söker, och du behöver inte den kraftfullaste grafikkort ute, då kan jag rekommendera Sony VAIO FE590 som en trevlig och mångsidig bärbar dator som kommer att göra din flickvän (eller pojkvän / fru / man / etc.) svartsjuk.

Fördelar:

  • Stor design som skiljer den från andra stora stream bärbara datorer, medan på samma gång behålla en mycket tydlig och ren linje
  • Ljusa, klara och skarpa skärm med stora betraktningsvinklar.
  • Tyst, inte överhettas, och fortfarande relativt tunn och lätt för sin klass.
  • Snabb processor. För de närmaste månaderna eller så kommer detta att vara en av de snabbaste bärbara datorer runt

Nackdelar:

  • Batteriets livslängd. 2 timmar är för låg i dagens standarder.
  • Plast handen vila och tangentbord område. Det inte bara lockar smuts, utan också gör mina handflator svett.
  • Billiga på förpackningen, inga diskar systemet plus massor av bloatware.

Pris och tillgänglighet: Sony VAIO FE



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar