torsdag 30 mars 2006

Lenovo C100 Review (pics, specifikationer)

Lenovo C100 Review (pics, specifikationer)
av Kevin O'Brien - 2006/03/30

av Kevin O'Brien

Översikt och introduktion:

Detta är en översyn av den nya Lenovo 3000 C100 (SKU # 0761-26U) . Den C100 är en ny modell från Lenovo som är inriktad på den genomsnittlige konsumenten eller små köpare företag, och kommer i mycket billigare än de dyrare Lenovo ThinkPad affärsmodeller. Så i grund och botten är det mer av ett värde linje av bärbara, utan extra krusiduller du kan se på dyrare modeller.


Lenovo 3000 C100 ( se stor bild )

Lenovo 3000 C100 0761-26U specifikationer:

  • Intel Pentium M 1.73GHz
  • 512 MB RAM
  • 80GB 5400RPM hårddisk
  • 15-tums XGA-skärm
  • Intel 2915ABG (802.11 a / b / g) Wi-Fi-kort
  • Portar:
    • 3 USB
    • 1 Firewire
    • 1 S-Video
    • VGA (Monitor ut), modem, LAN, hörlurar / mikrofon-kontakter
    • 1 PCMCIA med SD-kortplats under
  • Mått: 13,1 cm x 10,9 cm x 1,5 cm (B x D x H)
  • Vikt: 6,4 £
  • Grafik: Intel GMA 900
  • DVD + /-RW
  • Garanti: 1-år

Skäl för att köpa:

Denna laptop har inte köpt sig, utan snarare skickade till mig av Lenovo på lån för att granska, så det var verkligen inte en produkt jag sökte för att välja lång sikt. Som sådan jag inte kom in i den med höga förväntningar eftersom C100 var från low-end sortiment av bärbara datorer. Detta koncept till mig och tro den bärbara datorn skulle vara sämre kvalitet snabbt ändras när jag hade den bärbara datorn i handen.

Bygga & Design:

Om Rubbermaid har en super tålig bärbar dator, skulle C100 vara det. Som många av er kanske har sett under åren, inte alla plaster görs lika. Vissa plast fall är verkligen tunna och sköra, medan andra plast fall är tuffa och kan köras över av en bil med endast några mindre skav. Det senare tuffa klassificering skulle vara denna laptop. Jag var verkligen förbluffad när jag hade denna laptop i mina händer. Handledsstödet komprimerar ungefär samma som en bit av lövträ, och ramen under tangentbordet bara böjer när du börjar lägga alla dina överkroppen vikt på det.


Uppifrån C100 ( se stor bild )

Jämföra detta med min tidigare ägt ThinkPad Z60m, och min nuvarande ThinkPad T60, det är som natt och dag. Utan att vara lika söt som en ThinkPad, känns det här faktiskt mer solid än dessa bärbara datorer jag har ägt. Batteriet design är lite annorlunda än ThinkPad affärsområde av bärbara datorer, där den passar in i kroppen, i stället för att glida in på baksidan av enheten. Till skillnad från företag bärbara datorer, inte jiggle batteriet inte runt på alla ( se en översyn av Z60m jag gjorde det bilder en animering av vickar batteriet). Placeringen av batteriet under handledsstödet förklarar också något böjning, eftersom hela utrymmet tas upp. Till vänster om batteriet är den optiska enheten, och även över detta område är inget flex uppenbar. Detta slog mig som lite udda, tills jag tagit bort enheten för att titta i sin hålighet. Vanligtvis är det bara tunn plast runt de optiska enheter och av alla punkter på de flesta bärbara datorer, är detta platsen där böjning sker. På C100 är dess hemlighet att använda stansade stål under plasten handledsstödet ovanför enheten. Detta lägger bara lite i vikt, men egentligen band till den totala styrkan av den bärbara datorn.

En annan trevlig överraskning var användningen av kvalitet delar. Hårddisken är gjord av Seagate, DVD-enheten av Samsung, trådlösa kort från Intel, och RAM av Hynix. Detta är kyla ganska överväger denna laptop är att den låga kostnaden bärbara marknaden, och de är inte brister i delar eller byggkvalitet.


Det är tjock som en milkshake för säker, men väl byggd ( se stor bild )

Skärm:

Skärmen är bara otroligt ljus. På hela inställningen är ljusare än min Sony XBRITE Desktop LCD. Det finns inga döda pixlar på min C100 skärm eller andra tillverkningsprocesser relaterade brister skärm för den delen. Nackdelen med den här skärmen är att de flesta färgerna ser ganska urblekta. Det är nästan som en äldre CRT-skärm med ljusstyrka skrivit till max. Skärmens färger också ändra ganska snabbt om du flyttar huvudet upp eller ner, vilket innebär att betraktningsvinkeln är ganska smal. Totalt sett är det inte den bästa skärmen i världen, men ganska okej totalt.


ThinkPad T60 skärmen till vänster, Lenovo 3000 C100 till höger ( se stor bild )

Talare:

Högtalarna är ganska högt, men som alla 0,5 "högtalare, saknade bas och lite mellanregister. De verkade bra för att lyssna på filmer eller musik, men var inte audiofil kvalitet. Ta hörlurar om du vill lyssna på musik på en bärbar dator.

Processor och prestanda:

Denna laptop har varit bra för mig under de senaste veckorna. Boot tider är en bråkdel av mitt skrivbord, som på Windows-inloggningsskärmen på mindre än 15 sekunder för det mesta, och det håller jämna steg med de flesta stationära lastning program. Den bärbara datorn ingår 512 MB RAM, och denna mängd minne verkade ganska adekvat för vad denna laptop skulle användas till. Eftersom det bara har integrerad grafik, är en stor mängd RAM-minne för spel inte är ett problem, eftersom du skulle förmodligen köpt en annan bärbar dator om dina mål var att spela Half-Life 2 på vägen.

Prestanda:

Vi använder Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock:

Jämförelse av bärbara datorer som använder Super Pi för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror (ansluten):

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Lenovo 3000 C100 (1,73 GHz Pentium M) 1m 49s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Nedan är resultaten av att köra HDTune på C100:

Värme och buller:

Den bärbara datorn har varit på den tysta sidan under normal användning. Fläktarna stannar av för det mesta, och bara ramp upp i hastighet om du är under tunga tasking program. Lite värme känns från undersidan av den bärbara datorn, och totalt är väldigt cool medan du kör.

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbordet känns väldigt lik den avancerade verksamheten grad bärbara Lenovo säljer. Tangenttryckningar har en trevlig känsla för dem, och tangentbordet förblir mycket styv medan du skriver. Sammantaget är de enda viktiga skillnader mellan den och verksamheten tangentbordet är bristen på beröringspunkten, och arrangemanget av funktionstangenterna.


Tangentbord och pekplatta visa ( se stor bild )

Pekplattan verkar saknas. Det kommer att spåra fingret fint, men känslan av enheten är ganska annorlunda än de på bärbara företagsdatorer. Det har nästan ingen struktur, och känns super stel. Knapparna är också lite udda, med mycket korta hårda kast eller pressar jämfört med de som ses på affärsmodeller


( se stor bild )

Ingångs-och utgångsportar:

Nedan följer en förteckning över hamnar du får på C100:

  • 3 USB
  • 1 Firewire
  • 1 S-Video
  • VGA, modem, LAN, hörlurar / mikrofon-kontakter
  • 1 PCMCIA med SD-kortplats under


Framsidan syn på C100 ( se stor bild )


Sidovy från vänster av C100 ( se stor bild )


Baksidan av C100 ( se stor bild )


Höger sida bild av C100 ( se stor bild )

Trådlöst:

Denna enhet kom utrustade med en Intel 2915ABG trådlöst kort. Det har varit ganska stabil anslutning till mitt trådlösa nätverk, och dess Mottagandet har varit ganska trevligt runt huset, och kör runt stan. Ingen Bluetooth eller IR-portar ingick.

Batteri:

Batteriet är placerat under handledsstödet. Till skillnad från affärsområde som batterierna glider in från baksidan, är denna enhet begränsas till endast en storlek av batteri. Fördelen med detta är en hårdare passande batteri utan vingla, och en nackdel är bara ett batteri storlek. Batteritid med en chatt går i bakgrunden håller den trådlösa anslutningen vid liv och skärmen på full ljusstyrka trängs ut på 4 timmar och 10 minuter.


Du kan se batterifacket här med batteriet hoppat ur ( se stor bild )

Operativsystem och programvara:

Installerad på den bärbara datorn är den genomsnittliga mängd programvaror man kan förvänta sig att ingå i dessa dagar. Det enda program som jag verkligen inte gillar är Norton AV, men det kan ersättas med ett annat gratis program från webben om du vill. Nedan följer en lista över de grundläggande program som du får med C100.

  • Window XP Professional
  • Norton Antivirus
  • InterVideo WinDVD
  • Roxio bränning
  • Google Desktop
  • Corel Small Business
  • IBM systemprogramvaran

Kundtjänst:

IBM stöd har alltid behandlat mig väl när jag har haft att göra med dem. De har alltid varit trevligt via telefon, och problem snabbt lösas (utanför sjöfart förseningar).

Slutsats:

Denna laptop har verkligen vunnit mig över. Jag väntade en låg slutet bärbar dator med fler creaks och flex än en tom läsk kan, men blev förvånad med en otroligt tålig bärbar dator. Lenovo drog verkligen igenom på utformningen av denna laptop. Jag skulle inte bat öga lämna över det här till min mest motbjudande i förhållande till låna, väl medvetna om att de skulle missbruka sak. Vid en jämförelse med budgeten B130 och B120 erbjudanden från Dell och deras tvivelaktiga bygga, du verkligen inte kan slå den här raden av bärbara datorer.

Fördelar:

  • Byggd som en tank, kan stå upp mot den dagliga övergrepp vi som människor i allmänhet ge bärbara datorer
  • Många kvalitet delar som används inuti den bärbara datorn
  • Har inte offra byggkvalitet och samtidigt vara på en budget, bra pris

Nackdelar:

  • Skärm verkar tvättas ur och färger lätt snedvrider beroende på betraktningsvinkeln
  • Icke-uppgraderas batteri
  • Vissa kanske inte gillar fronten placeras DVD-enheten

Pris och tillgänglighet:

Den C100 finns i olika konfigurationer för olika priser, börjar basmodellen vid $ 649, medan den modell omdömet här är ungefär $ 1.000.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar