torsdag 16 mars 2006

MSI 1013 Review (pics, specifikationer)

MSI 1013 Review (pics, specifikationer)
av unrealii - 2006/03/16

Genom Sunil Goklani

MSI 1013 är barebones version av MSI S270 - ultraportabla bärbara drivs av en AMD Turion. Out of the box det ger dig en 12,1 "WXGA blank skärm, inbyggd DVD DL RW-enhet, ATI RS480 (eller RS482) chipset med X200 integrerad grafik, SD / MMC / MS-kortläsare, PCMCIA-kortplats och tillval trådlöst med Bluetooth . Du får välja din hårddisk, processor, RAM och trådlöst kort Det 1013 är ODM för Averatec s 2100-serien, PC Clubs ENP413 och Voodoo PC Envy a:. 228 bärbara datorer.


MSI 1013 ( Visa större bild )

Monterade Specifikationer:

  • MSI 1013 Barebone System - $ 640 från acnt.com (jag hittade deras tjänst är bättre än vad resellerratings beskriver det som). De hade datorn nästa dag efter att jag hade beställt det och jag plockade upp från en av sina lokala butiker.
  • AMD Turion MT-40 CPU - $ 285@buy.com med kupong
  • OCZ 1GB DDR400 RAM - $ 130@newegg.com
  • Seagate 5400,2 60 gig hd - $ 90@newegg.com
  • MSI MS6855 trådlös / Bluetooth mPCI kort - $ 35@buy.com

Totala delar kostar kom ut till mindre än $ 1200, men moms och frakt drivit det ett hår under $ 1300.

Skäl för att köpa:

Nyligen bet laptop bugg mig. Jag har en mycket kapabel dator hemma men sitter framför datorn på jobbet gör det besvärligt att göra samma sak hemma. Jag ville ha något kraftfullt eftersom jag lite mjukvara och webbutveckling, men jag var villig att nöja sig med mindre eftersom den här datorn skulle vara sekundära till mitt skrivbord. Jag ansåg inledningsvis Tunna och belysning som Asus Z63a, DV1000 HP, Sony VGN-FJ170. Jag ignorerade Compaq V2000z serien eftersom jag hade hört en hel del dåliga saker om Compaq, men nu efter att ha tagit en allvarlig titt på Compaq de verkar vara att göra högkvalitativa produkter. Förutom Compaq, ingen av dessa bärbara datorer erbjuds AMD Turion 64-processor. Slutligen, efter att ha tittat länge och hårt, bestämde jag att jag ville ha något mindre än en tunn och lätt. Detta skulle vara en sekundär dator, så jag dristade ut i Ultra Drickbart mark. Med en flexibel budget på $ 1200 Jag kom över MSI 1013. Det 1013 verkade erbjuda exakt vad jag ville i en dator.

Jag ville gå med en AMD 64 bitars processor eftersom jag anser att AMD tillverkar förstklassiga produkter än Intel. Det kan vara en möjlighet att 32 bitars program kommer att överleva min användning av den här anteckningsboken, men hey, jag gillar att leva i framkant i hårdvara och mjukvara. Jag ville också ha en anständig integrerad grafik sedan framtiden / Vista proofing är också viktigt för mig. MSI 1013 passar räkningen. Den hade en 12,1 "LCD-skärm med en fin hög upplösning på 1280 x 800 Det stödde min önskade AMD-processor och hade integrerad grafik som överträffar integrerad Intel Graphics Den hade också Bluetooth -.. En funktion jag ville på Z63a vägning. ca £ 5 med ett batteri, som kallas den här datorn mitt namn och sade: "bygga mig!"


Fotograferad med en 8,5 "med 11" papper ovanpå. Ja, det att små. ( se stor bild )

In-och utgångar:

Min enda klagomål är att eluttaget är på sidan kontra vara ur vägen i ryggen. Tyvärr har den här bärbara datorn ett PCMCIA-kortplats. Jag har en känsla av att det inte kommer att finnas många 64 bitars drivrutiner tillgängliga för PCMCIA-enheter som PCI-E och 64-bitars operativsystem börjar röra mer mainstream.


Vänster sida: DVDRW, USB-port, minne Media Reader, och PCMCIA-kortplats. ( se stor bild )


Fram: IEEE1394-port, mikrofon, och ljud ut ( se stor bild )


Höger: USB (2), modem, Ethernet, VGA-ut, och makt. ( se stor bild )

Bygg och Design:

Sammantaget är denna laptop väl utformade för priset. Den kompakta storleken är mycket tilltalande för dem på språng. Utseende är inte något att skryta om. Denna dator finns också i vitt. Jag bestämde mig att gå med svart eftersom det sedan svart är lättare att underhålla och om det skulle blekna, skulle det inte vara mycket märkbar. Den 1013 känns ganska solid som det är minimal flex när jag plocka upp från hörnet. Den Sony FJ170, HP DV1000, och Compaq V2000z uppvisade mer flex än 1013. Skärmen gångjärn är ganska fast. Skärmen är trevligt och tunn, och den övre höljet är tillverkat av metall. Men jag tycker att den här skärmen ringar lätt om jag greppa en sida och försök att stänga den. Det krusningar också om jag satt den bärbara datorn ner lite hårt eller om jag plockar upp den genom det främre hörnet.

Värme och buller:

Denna dator blir varm under användning, men ingenting extrema. CPU fläkten snurra när den behöver. Om jag skulle köra några intensiva grafik eller behandling fläkten stannar på. Under DVD-uppspelning på VLC media player CPU fläkten gjorde spark i ungefär hälften av tiden. Men genom AMDs effektvakt förblev CPU på 800MHz.

Skärm:

Denna skärm är verkligen vacker. Att vara 12,1 "och 1280 med 800 upplösning, ger den här skärmen definitivt. Jag likgiltig om den glansiga beläggningen som färgerna är trevliga, men i direkt solljus har för mycket bländning. Texten är mycket bra på skärmen, så om du har svårt att läsa små teckensnitt, kan detta inte på skärmen för dig. För mig å andra sidan är denna resolution perfekt för skärmstorleken. Enda nackdelen är att det är lite ljus läckage i toppen och botten av skärmen.


( se stor bild )

Optisk enhet:

För sin kompakta storlek och pris, är jag glad att den har en inbyggd dual layer DVD-brännare. Frekvensomriktaren blir lite högt när en CD-skiva. Jag önskar att det var en modulfack, skulle det ha varit trevligt att smälla på ett extra batteri.

Ljud:

Högtalarna är placerade på skärmen som jag skulle definitivt anser ett plus. Ljudet riktas mot dig där på andra datorer högtalarna är placerade under handledsstödet. Ljudkvalitet är ok, som förväntat när man försöker passa dem "djup på skärmen.

Kensington-lås:

Detta är en ganska patetiskt lås. Inte bara ockupera inkluderade 8 cells batteri utrymmet runt låset, men låset består av var två plastpaneler möts. Om någon vill denna laptop kan de ha det utan att orsaka någon betydande skada.


( se stor bild )

Tangentbord:


( se stor bild )

Om denna laptop skulle misslyckas vinna några utmärkelser, skulle detta vara brytaren här. Jag känner definitivt att något höll tillbaka på denna del av datorn. Min enda positivt är att alfabetet teckentangenterna är 100% normal storlek. Annat än att är Fn-knappen där jag brukade var Ctrl-knappen ska vara. Jag är van att Ctrl-knappen är nere till vänster. Asus bärbara datorer har också en samma inställning.

Knappsatsen känslan är inte alltför stor heller. Tangenterna känns lite stel när jag skriver. Jag har läst några klagar på tangentbordet böjning. Detta kan enkelt lösas genom att ta bort tangentbordet och böja den till konturerna av dess vilande läge eller genom att placera dubbelhäftande tejp under. Det finns också några andra fel som jag har upptäckt. Även om att göra en fullständig tryck på en knapp, ibland den här datorn kommer att missa registrera nyckeln. Till exempel, jag vet att jag tryckte "www" mycket snabbt att skriva in en webbadress, ibland jag kan sluta med "ww". Jag försökte en annan knep, tryckte jag alla hem nycklar på en gång "asdfjkl," istället om 3-4 registrerar. Jag försökte detta på andra bärbara datorer i butiken och till min förvåning, uppvisade Sony, Gateway, Avertec, och Acer denna fråga där Toshiba, HP och Compaq var fria från det. Jag har dock ännu inte läst några frågor om saknade tangenttryckningar från dessa märken, så jag är inte säker på vad att dra slutsatsen. Förhoppningsvis kommer detta att leda till att resten av er att titta på bärbara datorer vara mer medvetna om eventuella tangentbord problem.

Pekplatta:

Inga klagomål på Synaptics pekplattan. Känslighet är perfekt. Det Missa inte några initiala slag. Jag skulle föredra att det i ett stort för att matcha skärmens bildförhållande.

Trådlöst:

Trådlös mottagning är ok. Det verkar vara bara något sämre än min pappas Dell Inspiron 5100. Min kusin HP Business bärbara erkänt att min Netgear router var 108Mbps kapabel och utnyttjat det. Detta kort inte. Men detta kort har en inbyggd pärla - Bluetooth. Att tekniken missfoster som jag är, var jag tvungen att ha denna funktion i min laptop. Jag planerar att köpa en Bluetooth-mus förutom att se till att jag har det på min mobiltelefon när är dags att uppgradera.

Jag har använt Bluetooth för att kommunicera med min mammas Motorola Razr och hade inga problem gör så. Bluetooth fungerade inte efter att jag hade byggt den här datorn. Jag var tvungen att RMA det trådlösa kortet två gånger tills problemet var löst.

Det finns 4 trådlösa lägen styrs av knappen för trådlöst: både off, trådlösa på, Bluetooth, både på, som alla växlas av den trådlösa knappen som är bredvid strömbrytaren. Bara nackdelen med en sådan inställning är att du avbryter en av de trådlösa funktionerna om du behöver vända andra en på eller av.

Nätadapter:

Denna adapter är mycket kompakt och använder en icke polariserad två stift kontakten. Ac ingång 100-240V 50-60Hz. Kabeldragning är också generösa ger dig drygt 11,5 meter från kontakt till kontakt. Denna adapter är definitivt en resa vänlig adapter. För större portabilitet, kan du köpa en indragbar nätsladden. Ytterligare nätadaptrar sälja för $ 35 om buy.com (för närvarande restnoterade vid tidpunkten för denna översyn), vilket är en klar stjäla om man jämför med andra bärbara datorer.

Batteri:

Ingår i 1013 är en 8-cell 14.4V 4400mAh batteri. Den 8-cell sticker ut på baksidan om av en tum och höjer baksidan av den bärbara datorn - antingen som jag kunde leva utan. Jag har i genomsnitt runt 3,25 timmar i livet från batteriet. Det är inte illa som det träffade mina krav, men detta kanske inte upp till par i jämförelse med andra Ultra bärbara och några tunna och belysning. Min enda argument mot det är andra Ultra bärbara använder Ultra Low Voltage-processorer och kommer inte att kunna hålla ett ljus till processkapacitet av maskinen samtidigt som ett lågt pris. Andra maskiner är något större än denna laptop så leva med en 3 timmars batteritid är en kompromiss jag är mer än villig att göra.

Microsofts Energimätare (Win XP 64):

  • Dim skärm: 3:40
  • Fullt Bright: 2:50

Prestanda:

Prestanda på denna laptop är anmärkningsvärt trots ultrakompakta storleken och $ 1300 prislapp. Jag "kunde" göra med mindre makt, men min Tim Taylor komplex håller inte.

Prestanda: MSI 1013 Benchmarks (klicka för att visa)

Build:


( se stor bild )

Om du är som mig och älskar att bygga saker denna dator är en välsignelse först så länge du inte stöter på några problem. Efter att ha försökt att diagnostisera Bluetooth problemet trådlösa kort kan jag välja att inte bygga en annan bärbar dator tills jag blir medveten om alla kända problem på framsidan. Utbyggnaden var inte särskilt svårt så länge du tar dig tid och göra saker noga. Jag har tagit bort processorn om 4-5 gånger av datorn och kan förmodligen sätta en av dessa tillsammans i en halvtimme nu. Här är några fallgropar / råd du bör vara medveten om om du planerar att bygga en:

Om du använder artic silver använda den endast på CPU. Använd inte artikeln silver på ATI CPU / GPU eller någon av de andra kontaktpunkterna. Kylflänsen kommer inte att tillräckligt nära för att få ordentlig kontakt med en värmeledare som artic silver, så hålla med de medföljande termiska kuddar.


( se stor bild )

Kontakten på den övre panelen för strömbrytarna är mycket känslig och svår att sätta tillbaka. Du kan vara bättre att lämna den kontakten ansluten och glider ut tangentbordet och panelen under tangentbordet och sedan koppla den andra änden av kontakten från moderkortet.

Svamparna kan leda elektricitet. Se till att de inte ramlar av eller flytta medan du arbetar på datorn. Om de gör det, placera dem tillbaka där de kom ifrån.

Skruvar är små, vara mycket försiktig när du tar bort och installerar. Jag var tvungen att ta bort hälften av moderkortet för att frigöra en förlorad skruv.

De magnetiska trådlösa antenner kan enkelt flyttas, så när du installerar den övre panelen som har makten knappar, se till att antennerna är ordentligt placerade.
Se till att ansluta CPU-fläkt till moderkortet. Efter att ha tagit denna sak isär för 3: e gången, jag glömde att göra detta ... en gång:-X

En bra kommentar, RAM, trådlösa kort och hårddisk är tillgängliga genom att ta bort handledsstödet som hålls på av 6 skruvar och cirka 4-6 flikar. Den kan tas bort i en minut när du vet var alla flikarna utan att bryta något. Den trådlösa kortet och hårddisken är under handledsstödet. Du kan lyfta tangentbordet för att komma åt RAM. Det är inte så illa om du planerar på att hålla en flotta av dessa bärbara datorer.

Vit Screen of Death:


( se stor bild )

Jag köpte den här datorn utan att ens veta att det fanns en 27 sida tråd på laptop Logic om detta problem. Jag kan ha omprövas efter att ha läst det, men nu har jag ännu inte stöta problemet efter att jag har uppdaterat min bios till Beta v4.31 (jag har ATI RS480 chipset) och ner klockade min bagge från DDR400 till DDR333. AMD MT-40 Turion-processor var inte runt när datorn var utformad. Minneslatens mindre när du kör på 333MHz, så någon prestanda påverkan bör vara minimal. Hittills inga stabilitetsproblem alls. Jag anser att denna fråga är inte längre ett problem om du funderar på att köpa denna laptop.

MSI Kundservice:

Jag var tvungen att använda MSI: s kundtjänst för den här datorn. Jag rapporterade mina tre frågor till dem, tangentbord, Bluetooth och vit skärm av döden.

Även Screen of Death löstes snabbt efter jag pratat med rätt person. Jag hade skickat ett e-postmeddelande, då kallades ett par timmar senare. Vid kräver hamnade jag prata med en teknik som inte visste något om den här datorn. Från min e-postsvar, kontaktades jag av Raymond som är den bärbara datorn expert och han gav mig med v4.31 beta bios som löst problemet.

Bluetooth var en annan historia. MSI har två styrkretsar för sina Bluetooth/802.11bg trådlösa kort, Improcomm och Ra Link. Det är ett känt problem att Bluetooth på Ra Link korten inte får registrera sig på den här datorn. Jag slutade med ett Ra Link-kort från att köpa från buy.com. Jag RMA'ed kortet från MSI webbplats tänkande Bluetooth var defekt och MSI skickade mig en annan Ra Link-kort. Slutligen fick jag nog och pratade med Raymond i teknisk support. Han var medveten om problemet och jag hade ett nytt kort i 2 dagar snarare än 2 veckor det tog för den första byte.

När det gäller tangentbordet problem har jag meddelat Raymond om att trycka på flera tangenter och inte ha dem registrera sig. Men eftersom detta är varken en funktion eller stabilitet frågan kan jag lära mig att leva med denna klaviatur.

Sammantaget är jag mycket nöjd med den teknisk support från Raymond. Om du har några frågor, se till att du talar med rätt person annars kommer du att sluta slösa bort din tid.

Mjukvara:

Barebone-system, ingår något OS. Jag har installerat Windows XP och sprang de riktmärken. I ett försök att diagnostisera Bluetooth problem, jag installerade XP 64. MSI har en rar-arkiv på deras hemsida för 64 bitars drivrutiner. Av någon anledning kunde jag inte hitta drivrutinen för minneskortläsaren, inte heller har jag haft tid att titta på det. Jag har inga kommentarer om den medföljande IVT Blå Soleil Bluetooth-programvara som jag inte äger en Bluetooth-enheter ännu.

Rekommendation:

Det vore hyckleri av mig att rekommendera denna dator hade jag hade försökt att återvända allt efter första stöter de tre frågor som nämns ovan. Jag bestämde att det skulle vara för mycket av ett besvär RMA'ing allt så jag fastnat med det. Efter min andra trådlösa kortet in, försökte jag RMA allt, men jag missade tidslinjen för avkastning på MSI 1013. Slutligen efter Raymond löst Bluetooth fråga jag är ganska nöjd med den här datorn. Jag är fortfarande vänja Fn och Ctrl tangenterna är i omvänd platser. Mitt tangentbord saknar fortfarande några knapptryckningar, men jag har beslutat att vid ett $ 1300 prislapp med funktioner och prestanda, kan allt inte vara perfekt. MSI har inte varit i den bärbara datorn spelet mycket lång, men erbjuder prestanda och pris i en så liten förpackning, har drabbat de definitivt spiken på huvudet för att vara en första generationens anteckningsbok. Jag föreslår att du försöker leka med denna modell innan du köper antingen genom att gå till en PC klubben eller hitta en butik som säljer Averatec produkter.

Nedre raden:

Det finns ingen annan erbjudande av något företag som stöder en AMD Turion 64 i en sådan liten förpackning till ett mycket rimligt pris. Trots motgångar som jag har nämnt ovan är jag nöjd med den här bärbara datorn.

Fördelar:

  • Endast Ultra Portable tillgängliga som stöder AMD MT Turion-processorer
  • 12,1 "WXGA 1280 x 800 upplösning skärm
  • Inbyggd DVD DL RW
  • Alfabetet nycklar full storlek
  • Bluetooth finns
  • Utmärkt värde
  • Exceptionella prestanda

Nackdelar:

  • Tangentbord har dålig känsla på tangenterna och saknar ordentlig nyckel pickup
  • 3 timmars batteritid med 8-cellsbatteri
  • Nej S-Video ut
  • Optisk enhet är fast, ingen modulfack
  • Ijusläckage på skärmen
  • Screen ringar lätt
  • Kensingtonlås erbjuder lite säkerhet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar