torsdag 2 mars 2006

Panasonic ToughBook W4 Review (pics, specifikationer)

Panasonic Toughbook W4 Review (pics, specifikationer)
av Nesbø - 2006/03/02

Inledning:

Jag hade nyligen tillfälle att testa en Panasonic ToughBook W4 laptop, den senaste ultraportabel bärbar dator som är en del av den hyllade Panasonic ToughBook serien. Panasonic tillverkar en rad innovativa och unika bärbara datorer inriktade på företagsanvändare. Den ToughBook serien är uppdelad i två klasser: robust och semi-robust. Den W4 är en del av deras halvtålig laptop serien. Dessa halvtålig bärbara datorer är byggda för att tåla dropparna och stötar som den mobila näringsidkare kan uthärda.


Panasonic Toughbook W4 ( Visa större bild )

Översynen Modellen jag kunde få hade följande specifikationer:

  • Intel Pentium M Ultra Low Voltage 753 (1,20 GHz, 2 MB L2-cache, 400 MHz FSB)
  • Intel 915 GMS Chipset med Intel Integrated Graphics Media Accelator 900 med upp till 128 MB delat videominne
  • 512 MB DDR2 SDRAM Micro-DIMM (1024 MB Max.)
  • 40 GB Toshiba 4200 RPM hårddisk, monterad Shock
  • Inbyggd DVD-ROM & CD-R/RW-enhet
  • 12,1 "XGA display (icke-glansig)
  • Intel PRO / Wireless 2915 ABG
  • 1 x PC-kortplats
  • SD-minneskort
  • 2 USB-portar / VGA ut / portreplikator / mikrofon & hörlurar
  • Jack / modem / Ethernet

Bygga Design av W4:

Det Panasonic W4 har en mycket trevlig design. Den bärbara datorn använder en allt silver alla magnesiumlegering hölje. Med användning av denna legering under den bärbara datorn ger ökad hållbarhet finns i ToughBook serien. Förmodligen kan denna modell motstå upp till 100 kg tryck. Men jag är inte säker på att jag skulle känna sig bekväma att försöka sitta på den eller tappa den från en klippa! Den bärbara datorn har även en chock monterad hårddisk för extra skydd.

Höljet är väl byggd, med nästan ingen flex till maskinen. LCD-skärmen är ordentligt fastsatt och jag kunde inte producera några ringar genom att trycka på baksidan av skärmen. För en semi-robust maskin, fann höljet nära tangentbordet och optisk enhet gör verkar lite tunn, men tillåter att maskinen vara super låg vikt. Den mäter vid £ 2,8, vilket är helt fantastiskt, med tanke på att den har en inbyggd optisk enhet och använder en 12,1 "skärm! Uppriktigt sagt, är denna laptop lättaste dator jag någonsin använt!

De övergripande mätningar av den här maskinen är 1,8 "/ 1,0" (på det tjockaste / tunnaste poäng) x 10,6 "x 8,3". Alla portarna är belägna på de två sidorna av maskinen. Framsidan av den bärbara datorn har mikrofon / hörlursuttag samt en huvudströmbrytaren och Wi-Fi-switchar makt. Också sitter på framsidan är den optiska enheten omkopplaren. Förmodligen den mest unika med denna laptop är den optiska enheten. Det är inte din typiska sidobelastning facket finns i de flesta bärbara datorer. Den högra sidan av handledsstödet är faktiskt locket den optiska enheten och den öppnas uppåt när du trycker den optiska enheten omkopplaren.


Panasonic W4 vänster sida ( se större bild )


Panasonic W4 höger sida ( se större bild )


Panasonic W4 framsida ( se större bild )


Panasonic W4 baksida ( se större bild )


Pansonic W4 ovanifrån ( se större bild )

Skärm:

Panasonic W4 använder en 12,1 "anti-glare LCD-skärm. Grunden är detta en icke-glansig, slutade matt skärm. Tydligen har vissa klagomål om tidigare Panasonic modeller varit tråkigt ser skärmar. Jag fann att W4 skärmen ser bra ut. Det verkade ganska ljus vid maximala inställningar. faktiskt, det verkade vara ljusare än min Fujitsu S6231 Crystal-skärmen! Totalt sett för en matt finish, jag trodde W4 LCD-skärmen var mycket bra.

För en ultraportabel, jag tror 12,1 "skärm är en bra kompromiss. Jag har använt Fujitsu P7000-serien, och medan jag tror att laptop är en fantastisk ultraportabel, den 10,6" skärm som finns på den maskinen var för liten för mina ögon. 12,1 "verkar vara en bra val utan att kompromissa med storlek och vikt på den bärbara datorn.

Talare:

Som med många mindre bärbara datorer, högtalarna är inte särskilt bra. Det låter burkigt med liten eller ingen bas alls. Jag skulle inte rekommendera att titta på filmer utan några hörlurar

Processor och prestanda:

Den W4 använder Pentium M 753 Ultra Low Voltage-processor på 1,2 GHz. Jag har inte en hel del erfarenhet av denna processor, men jag fann det vara förvånansvärt snabb med W4 laptop. Maskinen hade inga problem med att köra varje program dag produktivitet. Jag är inte säker på hur ULV-processor skulle utföras vid användning CPU intensiva program, men för den typiska företagsanvändare, som denna maskin har utformats för, bör den inte ha några problem med dag till uppgifter dag kontor och presentationer.

Den W4 använder de senaste Intel GMA integrerad grafik som använder upp till 128 MB av systemminnet. Medan tillräckligt bra för att spela enstaka icke-intensiva spel, förvänta dig inte att använda maskinen som en gaming laptop. Men för att titta på filmer och andra grundläggande multimedia uppgifter, är den integrerade styrkretsen tillräckligt bra.

Nedan följer några riktmärken jag testade med denna bärbara dator för att få en uppfattning om hur snabbt den bärbara datorn. Jag gick vidare och postade nummer från en tidigare granskning av W4 föregångaren Panasonic W2 :

Resultat för beräkning av Pi till 2 miljoner siffrorna noggrannhet med hjälp av programmet Super Pi.

Notebook Tid
Panasonic Toughbook W4 (Pentium M 753 ULV 1,2 GHz) 2m 27s
Panasonic Toughbook W2 (Pentium M 713 ULV 1,1 GHz) 2m 54s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Futuremark PCMark04 poäng

Futuremark PCMark04 poäng
Panasonic Toughbook W4 (Pentium M 753 ULV 1,2 GHz) Panasonic Toughbook W2 (Pentium M 713 ULV 1,1 GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 2,38 MB / s 2,0 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 17,72 MB / s 16,35 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 15,51 MB / s 14,42 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 7,17 MPixels / s 6,46 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1197.861 MB / s 1310,48 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 1,92 KB / s 1,66 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 35,52 MB / s 32,7 MB / s
Ljud konvertering 1633,83 KB / s 1508,28 KB / s
Webbsida rendering 3,42 Sidor / s 2,98 Sidor / s
DivX Video Compression 88,69 FPS 29,9 FPS
Fysik Beräkning och 3D 68,01 FPS 41,55 FPS

Den W4 verkar vara totalt snabbare än sin föregångare, W2.

Överlag tyckte jag ULV-chip av W4 utförs beundransvärt när man använder varje dag program som MS Office eller Internet Explorer. Jag hade också några problem titta på DVD-filmer. För en ultraportabel maskin är den här datorn mycket snabbt nog

Värme:

Panasonic W4 använder en fläktlös konstruktion. Därför är det viskning tyst. Det enda ljud man hör är hårddisken spinning. Tyvärr ger maskinen en del värme, speciellt vid de högsta bearbetning hastigheter. När datorn blev aldrig brännande het, inte botten av datorn blir ganska varmt, särskilt när minnet är belägen. På långsammare bearbetning hastigheter, var den bärbara datorn mycket mer bekväm att använda.

Tangentbord och pekplatta:


Panasonic tangentbord ( se större bild )

Den W4 använder en 83-tangenters tangentbord. Det tog lite tid att vänja sig. Nycklar som "fliken" och "caps lock" är ganska små, och jag skulle ofta sakna dem när du skriver. Nycklarna är rektangulär form som också tog några få används till. Efter ett tag kände jag mig mer bekväm med det här tangentbordet. Tangenterna var fast, med bara en liten bit av flex på F7 och F8 nycklar. Tyvärr måste du trycka på FN-tangenten för att använda Page Down och Page Up nycklar.


Optisk enhet öppet ( se större bild )

Pekplattan har en cool rund design. Jag trodde att det hade bra respons och kände sig bekväm att använda. Pekplattan har också ljusa indikatorer för hårddisk tillgång, Caps Lock, etc.

Trådlöst:

Panasonic W4 använder Intel 2915 A / B / G PRO / Wireless-chipset. Jag hade bra mottagning hela mitt hus och mycket bra ladda ned hastigheter. Några klagomål här!

Batteriets livslängd:

Batteritiden kan vara W4 starkaste punkt. Denna laptop använder ett 7800 mAh batteri som inte sticker ut från baksidan av maskinen. Med Wi-Fi och låg till medelhög ljusstyrka, hade jag lätt 4,5 till 5 timmars batteritid. Med Wi-Fi av jag hade över 6 timmars batteritid! Enkelt uttryckt, har denna laptop den starkaste batteritid på en bärbar dator jag använt. Förmodligen kan det vara den bästa i sin klass utan att behöva använda ett extra batteri. Bruksanvisningen för denna laptop listar denna maskin som har upp till 7,5 timmars total körtid!

Mjukvara:

Panasonic W4 kommer med Windows XP Professional. En återställningsskiva medföljer för att installera om operativsystemet, DVD-spelare, drivrutiner, etc. Tack och lov, inte komma Panasonic W4 inte förinstallerad med en massa bloatware.

Kundtjänst:

Panasonic W4 levereras med en standard 3 års garanti. Eftersom denna maskin är en översyn modell, jag behöver inte kontakta kundtjänst. Panasonic erbjuder 24 timmar, 7 dagar i veckan support genom att ringa ett avgiftsfritt nummer. Deras hemsida har också några felsökning FAQ också.

Fördelar:

  • Otroligt lätt (2,8 kg)
  • Inbyggd optisk enhet
  • Fantastiska batteritid
  • Fläktlös design gör det viskar tyst

Nackdelar:

  • Dyra
  • Inget alternativ för en blank typ skärm (för dem som gillar dessa skärmar)
  • Ingen DVD-brännare

Slutsatser:

Totalt, jag var imponerad med Panasonic W4. För dig som söker en verkligt mobil, business class bärbara kan denna bärbara dator bli bäst i sin klass. Maskinen är på den dyra sidan. Men du får en hög kvalitet anteckningsbok som är hållbar, lätt och erbjuder otrolig batterilivslängd. Jag ser fram emot att se framtida modeller av Panasonic ToughBook serien.

Pris och tillgänglighet:



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar