tisdag 14 mars 2006

Averatec 1000 Review (pics, specifikationer)

Averatec 1000 Review (pics, specifikationer)
av orijin - 2006/03/14

Inledning

Nu en dagar verkar mindre är rätt väg att gå. Publicering av prylar som iPod Nano, mindre minneskort som SD Micro, kreditkort storlek kameror - listan är oändlig. Bärbara datorer är inte annorlunda. När det gäller varumärket Averatec är inte så välkänt jämfört med Sony, Dell eller Toshiba. När det kom till att köpa min första bärbara dator, jag köpte en bärbar dator från ett företag som inte var känd för sina bärbara datorer och MSI-1029 visade sig vara ett stort värde anteckningsbok. Så namnet varumärke spelar ingen roll egentligen för mig mycket längre. Trots de många klagomål om Averatec bärbara datorer jag beslutade att ge det en go eftersom det fanns också många positiva komplimanger om några av sina bärbara datorer.

AVERATEC AV1050 Omdömet specifikationer:

  • Processor - Intel Pentium M ULV 733 (1.1GHz)
  • Grafikkort - Integrerad Intel Extreme Graphics 2
  • Primärminne - 2x 512MB DDR 400
  • Display - 10,6 "WXGA med AveraBrite (blank skärm)
  • PC Kort-kortplats - 1x typ II PC-kort
  • Kortläsare - MS Pro / MS / MMC / SD-4-i-1-kortläsare
  • Hårddisk - Western Digital 60GB 5400 rpm
  • Optisk enhet - DVD / CD-RW
  • LAN / modem - Inbyggt 10/100Mbps Ethernet LAN och modem modul
  • Trådlös - Inbyggd Intel 2200 802.11b / g trådlöst nätverk
  • I / O-portar - 1 x Serial, 2 x USB 2,0, 1 x IEEE 1394, 1 x mikrofon 1 x hörlurar 1 x VGA, 1 x modem, 1 x Ethernet Port
  • Audio - AC'97 2,2, SoundBlaster Kompatibel
  • Hot Key (s) - Media Player launcher nyckel
  • Batteri - Li-Ion 6 celler batteri (2000mAh)
  • Mått - 10,5 "W x 8,0" D x 1,4 "H
  • Vikt - 3,6 Lbs

Orsaker till att köpa

Mina skäl för att köpa Averatec 1000-serien var främst eftersom jag var på marknaden för att köpa något riktigt liten och lätt att ta till skolan. Den 14 "och 12" gruppen var fortfarande för stor för mig. Min anledning? Eftersom jag har 5 lektioner varje dag på tisdagar och torsdagar vilket innebär att jag måste bära 5 läroböcker till skolan varje dag. Så 10 "skärm och under var rätt väg att gå.

Efter söka runt jag minskat mina val till 4 bärbara datorer. Toshiba Libretto U105, Sony TX650, Fujitsu P7120 och Averatec AV1050. Toshiba Libretto U105 var en riktigt lockande val eftersom det var nästan runt priset på AV1050 men ett problem var att det inte fanns någon pekplatta på den bärbara datorn. Den Sony TX650, "wow", det är allt jag kan säga, (på ett bra sätt) men jag ville inte att dela ut $ 2000 + på en icke gaming anteckningsboken. Slutligen Fujitsu P7120 - det var svart, och vad en skönhet, men när du jämför dess specifikationer till AV1050 jag hellre ta risken för en mindre varumärke och skålen ut runt $ 400 mindre. Jag vet att alla kommer att säga något om Fujitsu är stor och alla, men den speciell de erbjuder till priset de säljer P7120 på, verkar det inte värt det för mig. Om Fujitsu skulle strida mot Sony sedan ja det faktiskt verkar värt att köpa Fujitsu över Sony.

WXGA Averabrite Skärm Blank.

Köpa Erfarenhet

Denna bärbara kan hittas nästan var som helst på din lokala Best Buy , lokal Costco och en hel del online återförsäljare. Jag använde pricegrabber.com att leta efter de lägsta priserna på nätet. Detta visade sig vara Pagecomputers.com som råkade vara det billigaste priset på alla andra platser. Jag gjort min beställning och väntade på fyra dagar på den femte dagen fick jag ett mail som säger att denna bärbara dator var restnoterade och de har annulleras automatiskt min beställning. Efter väntar runt halv timme fyra gånger för kundservice och argumentera med dem att de inte skulle ge mig den nedre änden modell som är billigare. Så jag ringde bara upp mitt kreditkortsföretag att hämta mina pengar. Jag vill aldrig att handla där någonsin igen längre, rekommenderar jag andra undviker PageComputers.com.

Titta på mina dagliga e Buy.com sa att jag inte har handlat med dem ett tag och jag blev erbjuden en $ 15 av kupong. Eftersom jag minns Buy.com hade Averatec 1000 bärbara till salu, jag beställde den bärbara datorn från dem. Jag valde budgeten sjöfarten som är tänkt att anlända i 7-9 arbetsdagar, i stället fick jag min bärbara dator i 3 arbetsdagar. Jag skulle definitivt rekommendera Buy.com!

Bygga Kvalitet

Botten av den bärbara datorn är tillverkad av aluminium metall som skapar en stabil bas för den bärbara datorn. Emellertid kan med metallen vara ofördelaktigt eftersom det verkar vara varmare på metallen delen jämfört med en typisk plast botten

Utseende

Den Averatec AV1050 på locket är främst vinröd med lite vitt. Jag önskar att det fanns en vit eller svart alternativet ändå. Insidan är helt vit, är den nedre silver och ganska mycket överallt annat som inte är vinröd eller silver är vit. Locket på toppen är lätt suddig med fingeravtryck. Lägg märke till hur storleken på den bärbara datorn kan jämföras med en CD på bilden nedan.

Tangentbord

Tangentbordet är riktigt trevligt för en 10,6 "skärm anteckningsbok när du får kläm på det. Trots 92% storlek av normal storlek tangentbord (enligt andra översyn webbplatser) Jag börjar vänja skriva på samma sätt som jag skriver på min Natural Keyboard. Jag har fortfarande några mistypes som att trycka på en bokstav bredvid den avsedda brev, men det blir bättre när jag använder det oftare. Jag tycker om att använda detta tangentbord, ger det bra feedback. Pekplattan är dock en annan historia, det är inte lätt att använda. Högtalaren ligger norr om tangentbordet som du kan se på bilden nedan. Lamporna finns längst ner till höger på tangentbordet är indikatorlampor för Wi-Fi, Caps Lock Number Lock, Scroll Lock , batteri och hdd ljus.

Högtalare

Som nästan alla andra bärbara ute, högtalarna är inte stor. Volymen är bra när du är i ett rum med nästan ingen buller. Du kan göra ljudet mycket bättre klingande genom tweaking ljudet med den medföljande ljud-programmet. Min ljudinställningar tweaked till vattnet. För mig gör vattnet ljudet mer flytande. På en plats med en måttlig buller, medan du tittar på en film du kan fortfarande höra filmen ljud, men du måste förlita sig på undertexter mer. Jag skulle definitivt rekommendera att få ett par hörlurar för den totala användningen.

Visa

Den AV1050 kommer med en glänsande widescreen, som jag måste säga är ganska vacker för en billig bärbar dator.

Batterilivslängd

Med WiFi påslagen och göra normala surfning Jag får ett genomsnitt av tre timmar och 42 minuters batteritid från denna bärbara dator. En konstig sak är dock när jag stänger av WiFi det inte visar någon förbättring i batteritid alls. De senaste bärbara datorer jag har ägt stänga wifi skulle ge mig en knuff på cirka 10-20 minuter.

Batteriladdare jämfört med storleken på en CD.

Trådlös

Den AV1050 kommer med en Intel 2200b / g WiFi-kort. Jag gjorde verkligen inte det faktum att det kom med Intel 2200 trådlöst kort, skulle 2915 har varit mycket bättre. WiFi signalen är inte lika stor, troligen beroende på 2200b / g. kort. I områden med 2915 a / b / g-kort där jag får en fullständig bar trådlös anslutning skulle 2200 får bara en halv bar trådlös anslutning. Resultatet baserades på min väns Asus W3v testade med min AV1050 när jag var i skolan.

Fläkt

Fläkten är verkligen tyst, inget märkbart för mig även i en tyst miljö. Det finns knappt någon buller från fläkten högt nog att göra någon i klassen tur att se vad det är, är den enda gång någon vänder runt för att titta på min bärbara dator och frågar om jag har några filmer att titta på! På bilden under den visar att det finns en ventil i botten.

Visas med batteri

Visas utan batteri

Prestanda

Denna notebook är inte artist. ULV-processorer är avsedda att användas för just webbsurfning, ordbehandling eller icke processorkraft användning. Jag rekommenderar uppgradering till 1 GB RAM. Förvänta dig inte att spel med denna bärbara dator, men jag har försökt att spela Warcraft III på den bärbara datorn och det var inte så illa. Du kan spela äldre generationen spel, bara inte förvänta sig att spela spel som Battlefield 2 med integrerad video. Tre prov gavs för den här bärbara datorn, PCMark04, PCmark05 och HDTune. Testresultaten är mer exakta på PCMark04 eftersom det körde 44 test medan PCMark05 bara sprang 11 test.

PCMark04 (registrerad version) - 2001, Cpu poäng 2134, minne 2089 Score, grafik poäng 560 och HDD Betyg 2320

PCMark05 (ej registrerad version) - 1240

HDTune

Operativsystem och programvara

Den AV1050 kom levereras med Windows XP Professional, som var stor. Det var inte alltför mycket bloatware installerat på den bärbara datorn heller, jag var bara tvungen att ta bort ett par program som för mig var ganska värdelös. Det kom inte med en säkerhetskopia Windows XP Professional-CD. Att återställa systemet du startar och gå till DOS och kör BIOS-programmet som återställer systemet till när den först slås på.

Input / output portar

Vänster sida av Notebook:

Bild på toppen med ingång stängt. Bild på de nedre ingångarna locket är öppet.

  • PCMCIA, Ethernet-port, modem port, IEEE 1394-port och DVD / CD-RW-enhet. Ledsen för suddig bild oavsett hur många skott jag tog det kommer ut suddig.

Höger sida av anteckningsbok:

  • MS Pro / MS / MMC / SD-läsare, Mikrofoningång, hörlursuttag, 2x USB 2.0-portar och 1x VGA-port.

Ytterligare bilder

Averatec AV1050 jämfört med Dell E1705.

Nackdelar

  • 4200 rpm hårddisk
  • Bad wifi signaler förmodligen beroende på Intel-kort
  • Pekplatta
  • Tyngre än andra 10,6 "bärbara datorer, kan vikten av varit bättre
  • Vinröd färg bara lock alternativet andra färger finns skulle varit bra
  • Ingen Bluetooth
  • Ingen S-video (trodde det skulle faktiskt vara normalt för en bärbar dator att ha)

Fördelar

  • Billiga och prisvärda
  • 80 GB hårddisk
  • Windows XP Professional
  • Batteriets livslängd
  • Multimedia Card Reader
  • Ljust och skarp skärm

Slutsats

Det fanns en hel del blandade tankar när det gäller att köpa en Averatec varumärke anteckningsbok. Jag är ett fan nu och jag skulle rekommendera denna bärbara dator till någon som är ute efter en liten anteckningsbok och som inte vill spendera en hel del. Denna notebook är definetly ett bra billigt alternativ till Fujitsu och Sony ultraportabla bärbara datorer. Förhoppningsvis AVERATEC inom en inte så avlägsen framtid kommer att göra ytterligare förbättringar av sina 10 "bärbara datorer.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar