torsdag 23 mars 2006

Alienware Aurora M-7700 Review (pics, specifikationer)

Alienware Aurora M-7700 Review (pics, specifikationer)
av Charles P. Jefferies A-A 2006/03/23

bya Charles Jefferies, Philadelphia, PA

Översikt + Inledning


( se stor bild )

Den Alienware Aurora M7700 är den mest kraftfulla bärbara datorn på marknaden, bar inget. Den har en expansiv 17 "skärm och all den makt som en high-end skrivbord. På £ 12,5, det är inte precis en resenär följeslagare, och på $ 4.317, är det inte precis billigt. Men om du har plånboken denna maskin kommer att leverera ström bortom allt som tidigare trodde var möjligt i en bärbar dator.

Konfigurationen för denna maskin är följande:

  • AMD Athlon FX-60
  • 17 "WXGA + Matte
  • Nvidia GeForce Go7800GTX
  • 1GB DDR400 dual-channel RAM
  • 80GB 7200RPM seriell ATA-hårddisk
  • 8X DVD + /-RW DL-enhet
  • Windows XP Professional
  • Atheros 108Mbps SuperG internt trådlöst kort
  • 12-cells batteri
  • 1 år AlienCare garanti

Anledningar till att köpa

Blotta storleken och vikten av maskinen begränsar den till skrivbordet användning. En främsta anledningen till att köpa ett system som är så man kan lasta en stationär maskin för något mindre ". Med kraften finns i Alienware Aurora M7700 kan individer byta sina skrivbord med någon minskning i prestanda. Du skulle inte ha så många kablar som du skulle med en stationär, skulle inte heller du har utrymme tas upp. Detta är ett utmärkt system för att få till en LAN-party.

Aurora är en utmärkt spelsystem, tack vare en 256 MB Nvidia Go7800GTX grafikkort - för närvarande den snabbaste på marknaden - och en AMD Athlon 64 FX-processor. Men detta monster kan göra mer än bara spel. Den M7700 är en mångsysslare dröm maskin, med en ytterst kraftfull Athlon FX-60 processor. Kodning och matematiska beräkningar utgör inget problem för den till synes oändlig mängd ström processorn has.Â
En annan grupp jag kan se vem skulle naturligtvis använda detta system med stor framgång vore videoentusiaster. De M7700 funktioner (upp till) två interna Serial ATA hårddiskar och kan konfigureras med en RAID-array, en mycket sällsynt inslag i en bärbar dator. Båda hårddiskarna måste vara identiska för att aktivera den här funktionen. Det finns två typer av RAID-arrayer som kan konfigureras på detta system - med en RAID 0-array, båda hårddiskar (om du väljer dem) som används som en, enda enhet. Uppgifterna är "randig", eller fördelas lika mellan enheterna. Till exempel skulle två 80GB 7200RPM hårddiskar fungerar som en enda 80GB, 14.400 RPM hårddisk. Laddar är mycket snabbare, och så är åtkomsttider. Den andra typen av RAID-array tillgänglig är en RAID 1-array, utformad för data security. båda diskarna lagrar data parallellt. Detta kallas ofta spegling ". Skulle en kör misslyckas, kommer den andra enheten ta över, och systemet kommer att fortsätta att fungera som förut.

Köpoptioner

Alienware Aurora M7700 finns direkt från Alienware , på deras hemsida. Konfigurera din egen maskin är snabbt och enkelt.

Min enhetens totalsumman kom ut för att vara $ 4.317 som utrustade. Det är rätt, läsa den igen. $ 4.317. Det är en tung bit av förändringen, men varför så mycket? Låt oss ta en titt på vad som ingår i denna M7700. Den bärbara datorn startar på $ 2.179 för en grundkonfiguration. Processorn ensam i detta system var AMD Athlon 64 FX-60, en $ 1.170 uppgradering från basen single-core AMD64 3200 +, och grafikkortet, den 256 Go7800GTX, var en annan $ 452 uppgradering från "bas" 256MB Go6800. Utan dessa två uppgraderingar, är den totala systemkostnaden runt $ 2.700.

Värt det? Beror. Om du har pengar och absolut behöver världens snabbaste laptop idag, kommer du inte ut besviken. Jag tror att systemet är värd detaljhandel för $ 4.317, men det är inte nödvändigtvis värt det. Att få AMD Athlon 64 FX-60 är en stor summa pengar. Det är den snabbaste AMD-processor där ute, och när du är på höjden av kraft och prestanda, du betalar en premie. Ges ett val, skulle jag ha slagit processorn ner till en lägre modell av Athlon X2-serien (med alla medel få X2 om du får detta system), sedan valde 2GB RAM, en större hårddisk, och den högre upplösning.

Bygga + Design


Aurora M7700 sett framifrån ( se stor bild )

Första intryck: Â När du öppnar upp den svarta Alienware lådan och ta ut M7700, den första tanken som kom till mig wasa "Wow!" - Den "wow" faktor som kommer från en kombination av "Jag har aldrig plockat upp en laptop denna tunga!", "Jag har aldrig sett något så stort!" Och "Det här är så coolt!".

Ta bort skyddsplasten avslöjar en vacker mörkblå fall, både inne och ute. Färgen jobb är glänsande nog att du enkelt kan se din spegelbild i den, och kommer definitivt vända huvuden oavsett var du än går. Du vill nästan inte röra den, som om det är en äkta konstverk. Den blanka fallet drar till sig damm och fingeravtryck lätt, så se till att du har en mjuk mikrofiberduk hands.

Vikter och mått: Vissa kan säga makten kan komma i små förpackningar, men efter att ha använt det, har jag kommit till slutsatsen att om man vill ha makt, den kommer i stora förpackningar. Alienware M7700Â är massiv, tippa vågen på en fullfjädrad 12.5 pounds. Det är 2,1 "hög, 15,6" bred och 11,7 "djup. Totalt sett är den bärbara datorn en stor, rektangulär låda, och har inga kurvor som helst på sitt chassi. Endast hörnen är avrundade på framsidan.


( se stor bild )

Locket här anteckningsboken är den coolaste delen av alla bärbara datorer jag har sett, och absolut unik. Över baksidan av locket på toppen är inskrivet "ALIENWARE" - det lyser jämnt i en lugnande blå färg. Rätt nedanför, är en främmande huvud logotyp (som inte ser billig, cheesy, eller dålig alls) även bakgrundsbelysning i samma blå färg. Väldigt cool! Jag stirrade på baksidan av displayen för fem raka minuter när jag först såg den.

Klagomål om vikt / storlek? Jag har ingen. Om du köper detta system vara beredda att ta itu med vikt och storlek. Det är inte något du skulle vilja att flytta runt, och definitivt inte en bärbar dator. Att sätta M7700 i ditt knä är mer eller mindre omöjligt - du kan inte låta bli att blockera en kylande vent (det är viktigt att den här datorn får ordentlig ventilation), är det alldeles för tung, och rent opraktiskt att använda på någonstans men en arbetsyta.


Alienware M7700 är väldigt tjock, 2,1 "med locket stängt ( se stor bild )

Byggkvalitet: För dem som inte vet, är Alienware M7700 en rebadged Clevo D900K - Clevo är en taiwanesisk anteckningsbok tillverkare som gör bärbara datorer för Alienware. Den M7700 är den andra Clevo system jag har använt. Plast som används i det fallet är mycket robust - tjock och hög kvalitet. Det flex inte. Ingenting på denna bärbara dator står billigt "på något sätt, form eller form. Uppenbarligen gjorde Clevo inte göra plasten tunnare för att göra systemet känns lättare - det skulle vara meningslöst som nu skulle det?

Mina ansträngningar att få chassit (bas) i den bärbara datorn för att böjas under tryck var meningslöst - det M7700 är ungefär lika solid som de kommer. Det är bokstavligen fast som en klippa. Jag försökte också att böja locket genom att greppa den av hörnen och vrida den fram och tillbaka. Displayen är så stor, är det naturligt för den att böja bara lite. Den faktiska panelen själv endast gav sätt mycket litet. Min sista flex test var att skjuta på baksidan av skärmen. Alienwares speciella lock design gör det omöjligt att ens få en liten koger. Imponerande. På vardera sidan av skärmen finns två "gummigrepp" som faktiskt fungerar ganska bra om du behöver flytta den och lägga till den unika utseendet av systemet.


Locket på M7700 är väldigt cool faktiskt! Â ( Visa större bild )

En besvikelse aspekt av byggkvalitet var skärmen lås - de inte känner sig robust alls. De måste vara beefier - de känns som om de kunde bryta utan så mycket ansträngning. Även när displayen är stängd, det aldrig helt stängs - du kan fortfarande flytta displayen locket upp och ner när det är låst stängd några millimeter.

Visa


( se stor bild )


Det finns lite eller inget ljus läckage på displayen ( se stor bild )

Om det fanns en klagomålet hade jag om den här bärbara datorn, skulle det vara displayen. Det är bara din genomsnittliga matt LCD-panelen. Betraktningsvinklar är genomsnittliga - du kan se bilden på skärmen böter från båda sidor, men det får märkbart mörkare, och vissa färger förvrängs. Från toppen är det ungefär samma, men den totala skärmen ser ljusare uppifrån. Den nedre betraktningsvinkeln är bättre än vissa bärbara datorer jag har använt, men ändå blir mörkare. Även när du tittar framifrån, sidorna av skärmen är lite mörkare på grund av betraktningsvinklar.

Kontrasten är bra, men inget särskilt. Ljusstyrka är också genomsnittliga - jag skulle haft några fler gnetter. Den har sju ljusstyrka.

Displayen lider av en "gnistan" effekt, där du kan se de enskilda pixlarna glimten (det är det bästa sättet jag kan beskriva det). Det är mest uppenbart när du tittar på en vit skärm, till exempel ett Word-dokument.

Min sista och mest framträdande klagomål om skärmen är upplösningen. Detta är en 17 "skärm, som drivs av ett NVIDIA GeForce Go7800GTX, och det bara finns en WXGA + 1440x900 upplösning? Först och främst är WXGA + slöseri på en 17". Jag förväntar åtminstone en WSXGA + att dra nytta av den enorma skärmstorlek. Och för det andra av allt, grafikkortet kan mycket högre upplösningar än WXGA + för spel ändamål. Â

Sammantaget är jag mycket besviken på displayen. Det är inte en fruktansvärd panel, bara din genomsnittliga skärm. Jag förväntar en bättre skärm för att nåd ett $ 4000 + maskin. Jag har bara två komplimanger för skärmen - den är jämnt belyst, med liten eller ingen läckage, och det är mycket lätt för ögonen. Inte en enda gång fick jag trött på att titta på det, och inte heller kände jag något stam. Jag använde det i timmar i sträck utan problem. Om du får M7700, rekommenderar jag väljer den högre upplösning, glänsande WUXGA 1920x1200 panel. Definitivt värt uppgraderingen.

Högtalare

I allmänhet bärbara högtalare är tinny, utan bas och låg volym. Men detta är ingen vanlig laptop, och det kommer inte med din genomsnittliga högtalare. Den M7700 har fyra fullstora, surround-högtalare med integrerad subwoofer. Två är på topp på vardera sidan av tangentbordet uppåt, och två på framsidan, nedanför där din handlederna vila, vänd framåt. Du kan bokstavligen använda denna laptop som din stereo. Jag vände den på fullständig blast, och spelade genom olika pop, rock och klassisk spår. Även på den högsta nivån av ljud, det fanns ingen distorsion. Jag spelade även via populära speltitlar - skott var utförda mycket realistiskt, jag var imponerad. Anledningen till att dessa högtalare inte snedvrider som vanliga högtalare skulle är att de är stora - de är inte bara platta högtalare, de går tillbaka till den bärbara datorn. Talarens "kottar" är stora, och det gör en skillnad.

Den M7700 har ett speciellt ljud som kallas SRS WOW. Det utökar ljudet horisontellt - virtuellt surroundljud. Det fungerar förvånansvärt bra. När du tittar på film, det lät faktiskt som om skottlossning skulle ut bakom dig, eller ett flygplan bara flög förbi vänster sida.

Ljudet chip i sig är AC'97. Som lämnade mig slags besviken, jag skulle ha velat ha den HD-ljud.

Hörlursuttag: Jag var frustrerad på hörlurar och mikrofon uttag på Alienware. Det är svårt att sätta i en domkraft, och detsamma gäller för att ta ut. Det kändes aldrig som om du skulle skada den bärbara datorn eller dina hörlurar, men jag fann det irriterande efter ett tag.

Hörlursuttaget kvalitet var mycket nedslående. Förvånande nog finns det noll bas genom det - jag försökte koppla det till min externa högtalarsystem, och mina Bose TriPort hörlurar. Även när jag vände upp min 200-watts subwoofer till den maximala effekten, fick jag fortfarande väldigt lite bas oavsett hur högt jag sätter volymen. Mina Bose TriPort hörlurar har egna bas syntar, och normalt ger stort djup - men ingenting genom uttaget på M7700. Jag kollade alla inställningar för ljudet - ingenting skulle lösa det. Frustrerande! Det finns också en anständig mängd statisk. Inte för att jag inte trodde att eftersom en stor mängd el böljande genom denna bärbara dator hela tiden, men det är fortfarande försämrar klart ljud något. Hörlursuttaget ligger långt under genomsnittet för en bärbar dator. Jag rekommenderar att få en billig USB-ljudenhet eller ett högre-end Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook för en bra ljudupplevelse med hörlurar och / eller externa högtalare.

Prestanda

Denna maskin byggdes för prestanda. Det är den främsta anledningen att köpa den - ingen annan bärbar dator på marknaden kommer att leverera prestanda som denna kommer.

Utrustad med den snabbaste aktuella datorns processor på marknaden, AMD Athlon 64 FX-60 är det oslagbart för alla uppgifter. Kärnan klockhastighet är 2.6GHz - extremt snabb för en AMD-chip. Det är dual-core, vilket innebär att det finns två utförande kärnor på samma chip. Det kraftigt förbättrar multitasking och allt som är flertrådade, t.ex. Photoshop och andra.

Det är inte bara processorn som räknas för prestanda - hårddisken och RAM är också viktiga, och för 3D, grafikkortet.

Hårddisk: Boot-up tider är exceptionellt snabbt, jag tt det när jag var inloggad på till ca 23 sekunder. Laddningstider för spel, Photoshop, etc speciellt hjälpta av en 80GB 7200RPM seriell ATA-hårddisk. Tillverkaren av enheten är Hitachi, en väl respekterad och högkvalitativa tillverkare. Min Alienware kom bara med en enda enhet, du kan ha ytterligare en för lagringsändamål, eller du kan få samma enheter i antingen en RAID 0 (för högsta prestanda) eller RAID 1 (för datasäkerhet) konfiguration.

RAM: Denna enhet kom med 1GB (2 x 512MB pinnar) av snabb DDR400 (PC3200) RAM. Köra regelbundna program och multitasking var inga problem, men i mer intensiva spel som Quake 4, fanns det vissa "hoppar", eftersom systemet var tvungen att använda sidan filen på hårddisken för minnet, det var av huvud-RAM. Om du är en gamer eller köra program som kräver mycket minne, IA rekommenderar att få full 2GB detta system kan ta, det är väl värt det. Åtminstone få 1GB.

Systemet hänger sig / pausar: obefintliga. Jag körde aldrig något som fasas detta system. Processorn utplånade något jag slängde på det. Även beräkna 32 miljoner siffror PI och kör Battlefield 2 samtidigt var lätt. Jag kunde inte säga det fanns ett program som körs i bakgrunden, tack vare den dubbla kärnor FX-60.

Riktmärken

Jag sprang PCMark05, 3DMark05, 3DMark06, SuperPi och HDTune att visa maskinens prestanda. Minimala processer körs i bakgrunden, och jag helt stämde upp systemet genom att defragmentera hårddisken med TuneXP och inaktivera onödiga tjänster. Det fanns 33 processer som körs i bakgrunden när jag körde testerna. Varje test kördes minst tre gånger för att säkerställa att jag fick tillförlitliga resultat. Grafikkortet drivrutinerna var LaptopVideo2Go NVIDIA ForceWare 84,20 's.

SuperPi:

SuperPi talar för sig själv.

Notebook Tid
Alienware (AMD Dual Core FX-60) Â 1m 23s
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo) En 1 M 15s
En Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) Â 1m 53s
En IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) Â 1m 45s
En IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M)  1m 36s
En Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) Â 1m 48s
En Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) Â 1m 52s
En Dell Inspiron 600M (1,6 GHz Pentium M) Â 2m 10s
En HP Pavilion dv4000Â (1,86 GHz Pentium M) Â 1m 39s
En Asus V6Va (Pentium M 1,86 GHz)  1m 46s
En Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) En 1 M 18s

PCMark05

Detaljerade testresultat

Ett system Test Suite
 HDD - XP Startup  6,77 MB / s
En fysik och 3DA Â 161,74 FPS
En transparent Windows  1226,98 Windows / s
En 3D - Pixel Shader  271,86 FPS
En hemsida Rendering  3,17 Sidor / s
EN FIL Decryption  44,64 MB / s
 grafikminne - 64 Lines  1562,09 FPS
 HDD - Allmänt Usage  4,85 MB / s
 Multithreaded Test 1 / Ljud Compression  2556,29 KB / s
 Multithreaded Test 1 / Video Encoding  369,11 KB / s
 Multithreaded Test 2 / text Edita  155,59 Sidor / s
 Multithreaded Test 2 / Image Decompression  29,49 MPixels / s
 Multithreaded Test 3 / Fil Compression  7,2 MB / s
 Multithreaded Test 3 / Filkryptering  23,94 MB / s
 Multithreaded test 3 / HDD - Virus Scan  28,59 MB / s
 Multithreaded Test 3 / minneslatens - Random 16 MB  9,61 MAccesses / s
Ett system Test Suite  5597 PCMarks

3DMark05

Notebook  3DMark 05 resultat
 Aleienware M7700 (AMD Athlon FX-60 Nvidia GeForce Go7800GTX)  7078 3D Marks
En Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) Â 1659Â 3DMarks
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik)  727 3DMarks
En Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI Radeon Mobility X700 128 MB) Â 2530 3D Marks
 Quanta KN1 (1,86 GHz Pentium M, NVIDIA GeForce Go 6600 128MB)  2.486  3DMarks
En HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) Â 2536 3D Marks
En Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB)  4157 3DMarks

3DMark06

3DMark06 är den senaste i Futuremarks lineupen av 3D riktmärken och har ersatt 3DMark05 som standard riktmärke. Jag har sett konkurrerande bärbara datorer med Pentium M och Go7800GTX grafikkort erbjuder liknande 3DMark05 resultat på Alienware, men när det kommer till 3DMark06 tillåter Alienwares AMD Athlon 64 FX-60 är det att dra framåt med stor marginal. Anledningen till detta är att medan 3DMark05 förlitade sig på grafiska undersystem Enbart 3DMark06 poäng beräknas med hjälp både CPU och grafik poäng.

Före, under 3DMark05 hade CPU test ingenting att göra med spel, och egentligen ganska värdelös eftersom de visade inget som skulle ske i verkligheten. I 3DMark06 saker har förändrats, och CPU tester är närmare riktiga 3D-spel än någonsin tidigare. Tänk på att CPU testerna inte är utformade för att likna dagens spel - de ska likna morgondagens, som kommer att vara mycket mer komplicerat och beroende på CPU. 3DMark06 CPU tester är optimerade för dagens avancerade dual-core processorer, och det är därför Alienware lätt ut rytm bärbara eller till stationära powered by singel-core processorer, oavsett hur hög klockade de är.

Ta en titt på CPU Score ovan för FX-60 - 1940. Jag jämföras också min Sagers Pentium M 1,86 GHz-processor med 3DMark06, liksom mina Dell stationära datorer 3.2GHz Pentium 4 HT (Northwood) processor, bara för att visa hur mycket av en skillnad det verkligen var.

Dell Dimension 8300 (Pentium 4 3.2GHz w / HT, Northwood kärna, 2GB Corsair XMS DDR-400, Radeon 9800XT 256MB, XP Profssional, Catalyst 6,2)

Och min Sager NP-5320 (Pentium M 1,86 GHz, 2GB DDR2-533 OCZ, ATI MR X700 256MB, XP Home, Catalyst 6,2)


Â
Nu är imponerande - AMD Athlon 64 FX-60 är knappt under tre gånger så snabbt som den 3.2GHz Pentium 4, samma går för Pentium M 1,86 GHz. Naturligtvis är det inte en rättvis jämförelse, men ändå är intressant att se ändå! Här är en CPU-Z skärmdump för tekniskt kunniga publiken:

Gaming Riktmärken

Med tanke på att det primära syftet med M7700 är att behaga gaming folkmassan sprang jag riktmärken på några populära titlar.

Far Cry

Inställningar: 1280x1024 upplösning, Ultra inställningar, 4x kantutjämning, 8x antistrophic filtrering.
Nivå: Fort
Genomsnittlig FPS 74
Nivå: Carrier
Genomsnittlig FPS: 76

Även Far Cry är nu en något daterad spel, det är fortfarande grafiskt bländande och ger ett bra riktmärke. Jag använde inte de inbyggda riktmärken, de är inte helt korrekt, eftersom processorn inte gör något arbete, såsom att beräkna fysik, skott, etc. Jag sprang genom hela nivå själv och i genomsnitt bilder per sekund (fps) att få de mest korrekta resultat. Resultaten för Far Cry är inget annat än häpnadsväckande - nästan 80 bilder per sekund på de absolut högsta inställningarna!

RÄDSLA

Inställningar: 1152x864 upplösning, Max inställningar (både grafikkort + CPU)
Anmärkningar: Jag körde tre riktmärken för detta, alla med olika inställningar. Alla inställningar var som högsta värdena, med undantag av anti-aliasing och mjuka skuggor.

Nivå: Intervall 03, "Eskalering"

Inställningar # 1: 8X antistrophic filtrering aktiverad
Genomsnittlig FPS: 80

Inställningar # 2: 8X antistrophic, 4x kantutjämning
Genomsnittlig FPS: 59

Inställningar # 3: 8X antistrophic, mjuka skuggor aktiverat
Genomsnittlig FPS: 58

Tänk på att det är omöjligt att använda både anti-aliasing och mjuka skuggor samtidigt, därav varför jag gjorde separata riktmärken.

Utförandet av detta spel är inget annat än häpnadsväckande. FEAR är idag en av de mest krävande 3D-titlar, och kommer att ge alla GPU en hård tid. Alienware Aurora M7700 inte har några problem med detta spel, men att nå 80 bilder per sekund i genomsnitt utan kantutjämning och mjuka skuggor aktiverade, och bara blyg av 60 bilder per sekund med mjuka skuggor eller anti-aliasing aktiverad. Grafiken på de extrema inställningar jag indikatorer för jämförelse var ett konstigt att skåda - detaljerna var otrolig. Som jag gjorde i Far Cry, jag använde inte en inbyggd riktmärke, utan sprang genom den nivå flera gånger själv att få mer korrekta resultat.

Andra riktmärken: Jag hade också köra Star Wars: Battlefront 2 och Quake 4 på detta system, men jag tänker inte använda antingen som officiellt jämförelseindex - Jag skulle aldrig få FPS att gå över 60 FPS på Quake 4 och 80 i Battlefront 2 av någon anledning. Vsync inaktiverades i både spelet och skrivbordet. Jag experimenterade med tre olika uppsättningar av förare och ingenting fast frågan.

Att bara ge en allmän genomgång - Quake 4 vid "High" inställningar, var 8X AF ostoppbar på M7700 - framerate stannade vid 60FPS hela tiden, ibland släppa i mitten-50-talet under en intensiv eldstrid. Jag slog hela spelet på maskinen, och aldrig var besviken på resultatet. Aktivera 4x kantutjämning drev "genomsnittliga" (maximerad till 60) till 46FPS, även om det skulle ha varit högre hade min framerate inte hade begränsats.
 Battlefront 2 var lika imponerande, och jag genomsnitt någonstans från 66 till 79 FPS (maximerad till 80FPS) genom sex nivåer maximala inställningar med ljus aktiverat blomma, 4x kantutjämning och 8X antistrophic filtrering.


Tangentbord + Pekplatta

Tangentbordet på M7700 är full storlek och innefattar ett antal pad, som är en sällsynthet på en bärbar dator. Jag hittade tangentbordet för att vara mycket bekväm och roligt att skriva på - det finns ingen flex uppenbar, om du trycker hårdare än du normalt gör när du skriver, kommer tangentbordet ge lite, men eftersom du inte hammare ner på det normalt, det är inte ett problem. Det gjorde inte flexa alls i någon av hörnen, endast i mitten från D till Enter. Återigen, det bara böjer när den trycks ned på med ansträngning. Det numeriska tangentbordet inte böjs inte. Tangentbordet har en fin ljud till det - det låter som om nycklarna slår gummi, inga "klicketi" ljud. Återkopplingen är bra - att skriva om detta är något mjukare än en vanlig tangentbord. Nyckel resor är ganska jämn med en normal bärbar dator. Övergripande - förvänta dig inte tangentbordet att vara mycket annorlunda från ett vanligt tangentbord. Det är lite mjukare, men det är om detta.

Det finns ett klagomål jag har om tangentbordet, och det är att du måste använda piltangenterna i stället för hem, Page Up, Page Down, och Slut - tydligen var det inte tillräckligt med utrymme på tangentbordet för att sätta dem separat. Tryck på Fn (funktion) nyckel i kombination med en av piltangenterna gör att de kan användas för dessa nycklar. Det kan vara lite irriterande, men det skulle inte vara en del breaker för mig.


Tangentbordet på M7700. ( se stor bild )

Pekplattan: nu, du ska använda en extern mus med den här maskinen den stora majoriteten av tiden, men i en nypa, finns det pekplattan. Jag tycker verkligen att använda styrplattan på den här maskinen. Det känns extremt stabil. Ytan är något texturerad för att göra det lättare att spåra. Knapparna gör en dämpad klick när man trycker ner, låter hög kvalitet.

Mina gnäller: detta är en enorm maskin, tangentbordet på det hela vägen upp under displayen. Jag var inte riktigt förtjust i denna installation - för att göra det mer ergonomisk borde tangentbordet har drivits tillbaka en tum och en halv framåt, då de två högtalarna som bor på vardera sidan av tangentbordet skulle ha flyttats till under displayen. Jag är inte säker på vad effekt det skulle ha på utseende, men det skulle göra det mer bekvämt.

Media knappar: under displayen finns fyra knappar: (från vänster till höger) E-post, standardwebbläsare, Mediaspelare och på / av-knappen. De är gjorda av en mycket trevlig aluminium med struktur så att de är lätta att hitta. De är inte tänds. Strömbrytaren har en ring runt den, som lyser upp en cool neon blå - samma färg Alienware-logotypen på baksidan. På framsidan av maskinen är media kontroller för MP3-spelare. Du kan ha den här maskinen och ändå lyssna på musik när du använder den. Tjusig. Det finns knappar (vänster till höger) för: on / off, tillbaka, framåt, blanda, play / pause, stopp / mata, minus och plus volym. LCD-displayen är i mitten, och berättar den tid då systemet är avstängt. När du använder MP 3 spelare, det visar tid, spår, etc. Jag hittade inte klockan som nyttig, eftersom jag måste böja bakåt för att läsa den. Det är lättare att bara titta på systemfältet. Men det ser coolt!

Statuslampor: Statuslamporna bor på botten av skärmen och ovanför tangentbordet. Ovanför tangentbordet finns statuslampor för: mediekortläsare, hårddisk, nummer Lock, Caps Lock och Scroll Lock. De lyser upp i blått, samma enhetlig färg som resten av lysdioderna / lamporna på systemet. Inte mycket att säga om dem. På botten av skärmen är ljus för makten, batteristatus (gul när laddningen, inte på vid batteridrift, och ljus blå när laddade) och trådlös / Bluetooth. Jag skulle inte ha mycket att säga om dessa men jag hittade dem mycket irriterande - de är otroligt ljus - i själva verket, de lyser upp mitt på tangentbordet lätt i totalt mörker, och avger ljus i hela rummet. De är alltid blaring. Jag lärde mig att ignorera dem, men jag tror att jag kan sätta en remsa av tejp eller något över dem för att täcka dem. Â

Värme + Buller


Den massiva rygg kylning vent av M7700 är fem inches bred och en tum hög. ( se stor bild )

Detta är en mycket viktig del. Kylning på ett system som detta är kritiskt. Den M7700 kyls av inte mindre än fyra stora fläktar. Den huvudsakliga tre är trevlig och lugn för det mesta, men grafikkortet fläkt, som är under vänster handledsstödet, är den högsta - du kan höra det när som helst, var som helst när det handlar om (ofta). Ibland är det alltid på, beror på rumstemperaturen. Om fläkten hade en större diameter, skulle det vara tystare. Jag önskar att hade gjorts - Jag klandrar inte Alienware detta, snarare tillverkaren av den bärbara datorn, Clevo. Jag är inte förtjust i placeringen av grafikkortet heller - det är under vänster handledsstödet och sprutar överhettad luft rakt ut till vänster. Det kan bli irriterande - jag önskar att det var i ryggen. Buller och placering skulle inte vara en del breaker för mig, men det är värt det att nämna ändå.


( se stor bild )

Den bärbara datorn själv inte faktiskt få heta som du kanske tror. Det är varmt som mest. Tangentbordet blir varmt, men inte i närheten av gränsen till obekväm-Â långt därifrån. Ingenstans på ytan av den bärbara datorn blir det varmt. Ovanför vänster handledsstödet är lite varmare än resten av den bärbara datorn, eftersom det är där grafikkortet är. Hela ytan på maskinen är ganska mycket jämn temperatur, det säger mig värmen fördelas väl. Kudos till formgivarna för detta.

Alla tre av de viktigaste fans hamnen deras avgaser från den massiva tillbaka ventilen. Det är mycket snyggt gjort. Luften som kommer ut därifrån är faktiskt inte att heta, utan snarare en vind (ja, ventilen tillräckligt stor för att producera denna) av varm luft. Jag skulle ofta titta bakom min laptop för att se min katt sitter där när jag spelar spel eftersom det är varmt och skönt - ganska underhållande!

Slutligen - botten av denna laptop inte få heta alls. Det stannar vid rumstemperatur, tro det eller ej. Det är ganska en bedrift, du förväntar dig att det ska vara toasty där under. Inte ens under processorn eller RAM blir det varmt. Det enda stället det blir milt varmt är i närheten av GPU. Det känns inte varm, men det är inte precis coolt. Mest imponerande. Jag körde denna laptop i timmar i sträck med maximal hastighet, och det fick aldrig någon varmare än den normalt är. Detta är den bäst utvecklade kylsystem jag sett hittills.

Ingång + utgångsportar

You name it, har M7700 det. Låt oss ta en tur:


( se stor bild )

Fram: Högtalare på båda sidor, media kontroller för MP3 på vardera sidan av klockan / / LED-display.


( se stor bild )

Höger sida: Endast DVD-enhet (er) - det kan ta upp till två, har min en installerad - och ett lås kortplats


( se stor bild )

Rygg: Kylning vent, makt, serieport, parallell, DVI-D, PS / 2, 56K, 10/100/1000 Ethernet, CATV (TV-mottagare krävs), och S-video, den senare två täckt av en gummiskydd .


( se stor bild )

Vänster sida: S-video, 4 x USB 2,0, 2 x IEE 1394 Firewire, SPDIF, Line-in, mikrofon, hörlurar, 7-i-1-kortläsare med gummi fyllmedel i (detalj nedan)


( se stor bild )

Den medieläsare läser i princip allt, inklusive Compact Flash!

Nätadapter

Detta är ett mycket speciellt fall - att nätadaptern är inte bara en tegelsten - det är en fullt utvecklad konvulkaner block.

Se det jämfört bredvid min standard 90W adapter för min Sager:


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )

Det är verkligen massiv, väger in på 1,5 pounds och levererar 220W av makt till M7700.

Trådlös

Min M7700 kom med en intern Atheros 802,11 Super G 108Mbps trådlöst kort. Jag hittade det vara utmärkt. Min vanliga laptop har en Intel PRO / Wireless 2915. Det är upp till hastighet, jag har inga riktiga problem med den. Men Atheros i Alienware är märkbart mer lyhörd. Range är bra - jag surfat någonstans i mitt hus med lätthet. Jag har inte haft några problem med att ansluta till ett nätverk, inte heller jag har några snabba droppar eller förlorade anslutningar. För de som undrar, jag har en Netgear 802.11b / g router med Comcast Internet.
Â
Grafikkortet fläkten är i det övre vänstra hörnet, de tre största fläktarna nedan. Den fasta svarta cirkeln är integrerad subwoofer.

Batteri

Ingen kommer att köpa detta system för batteriets livslängd, inte heller kommer folk att vara på den så ofta. Den M7700 levereras med en enorm 12-cells batteri, den största finns i en bärbar dator. Jag förväntade mig att komma runt 45 minuter till en timme av livet, eftersom trots allt, den har en stationär processor, grafikkort, 17 "skärm, och fyra fläktar. Vad jag förväntade mig och vad jag fick var två olika saker. Med ljusstyrka på nivå fyra av sju (sju är den ljusaste), trådlöst på och surfa på Internet hela tiden, tidsinställda jag batteriet på 1:27. jag ganska glad att få så mycket. Jag skulle klassificera tiden som " respektabla ".

OPERATIVSYSTEM + Mjukvara

Den M7700 enhet jag använde kom förinstallerat med Microsofts Windows XP Professional. Det är en $ 99 uppgradering från XP Home den levereras som standard med.

Programvara: det kom inte med mycket, bara några väsentligheter - Nero OEM svit, ett AlienGuise program med vilket du kan ändra din stationära tema (jag gillade att mycket), och CyberLink PowerDVD. Det är en liten men mycket användbar uppsättning. Alla CD-skivor ingick i systemet, inklusive OS och Nero skivor.

En annan bit av programvara bör jag nämna är främmande Respawn återställningsskivorna - det är ett alternativ när du köper den, och hjälper till att återställa systemet (bättre än Systemåterställning du får med Windows) när det finns ett problem. Jag testade aldrig det, men om du vill få tillbaka på rätt spår om systemet kraschar på grund av ett virus, etc, då är det ett givande möjlighet att få.


The Alienware M7700 next to my Sager NP-5320 (15.4") notebook. ( view large image )

KUNDSUPPORT

I am happy to report that I experienced zero problems while in possession of the machine. It performed flawlessly the entire time. I ran intensive games and benchmarks on it for hours on end, and it never faltered in performance.

In case you do have a problem, Alienware offers both online and over the phone technical support.

My unit came with a one-year on-site warranty. The standard is 90-days. I think that is a bit out of place on a system like this. A 90-day warranty standard on a $4,400 investment? As a matter of fact, I think the warranty should have been two years for that price. If you want a 2-year warranty, that's a $165 upgrade, and to go to three years, $265. All of the warranties are on-site.

Alienware also offers a support program called "Alien Autopsy", where their technical support team can connect to your computer and diagnose it. It costs an additional $49.


Klagomål

My number one complaint is the screen, I explained more in detail under the display section. It's just an average panel, and for the amount of money this costs, I'd expect it to be both higher-quality and higher resolution. The video card is an ultra-powerful Nvidia GeForce Go7800GTX; at a 1440x900 resolution, it can't stretch its legs. I strongly suggest getting the high resolution 1920x1200 (WUXGA) display for $251, it is well worth the price and you won't regret opting for it.

Second -- the keyboard placement. It is placed all the way up below the display, leaving a huge area between you and the keys. It's not really a problem, but you do have to reach in order to get to it. I would feel more comfortable if the keyboard were closer. For better ergonomics, the keyboard needs to come back an inch -- inch and a half.

Third -- the video card fan. It keeps the video card cool, but it is not nearly as quiet as the other three fans. If the fan had a larger diameter, it would have been quieter. It is on more than it is off; it comes on and off every minute or so. In some places it will run constantly. You can always hear it -- I didn't mind it, and got used to it after a while. The placement of the video card is also not so great. I don't know if it could have been put anywhere else, but having it under the left palm rest can get annoying. The palm rest doesn't get that warm, but the air coming out is scorching!

Fourth -- the headphone jack. It's poor, even for a laptop. No bass (mysteriously takes this away completely), some static/interference, and difficult to get a jack in and out of it. Definitely a disappointment on a forty-four hundred dollar machine.

Fifth -- the three LED lights integrated into the bottom of the display. They are extremely high-intensity, and can get annoying. They are bright enough to light up the center of the keyboard, and even cast a bluish glow on the wall behind you. It's especially annoying in a dark room.

Those are the five major complaints I have about this machine. I am not complaining about the weight -- if you are buying this system, you should know what you're getting.

Lovorden

One -- Performance, performance, performance. This is the fastest laptop on the market, bar none. The Athlon 64 FX-60 is blistering. I found it impossible to choke up, it devoured every program (or multiple programs) I threw at it. Another important aspect -- the Nvidia Go7800GTX 256MB video card. It's incredible. I didn't find a game I couldn't play maxed out. Not even FEAR, currently one of the hardest games to handle, posted a problem. Combine a 7800GTX and an FX-60, and you have one of the fastest gaming systems available today, all in a "portable" (compared to a desktop, that is) package. The hard drive also contributed to performance. With a spindle speed of 7200RPM and going through an ultra-fast Serial ATA interface, access times are low, and games/applications load far quicker than on my 80GB 5400RPM drive in my usual laptop. It's a worthwhile upgrade. For the best performance, get two of them in a RAID 0. And the RAM helped as well -- low-latency DDR-400 dual-channel RAM is superb for a gaming system.

Two -- Build quality. This is the most solid machine I've used recently. The plastic is nice and thick, and you can't flex the system anywhere. The dark blue case is gorgeous -- it's not just a surface color, but has depth and style. It is so glossy that you can see yourself in it. The glowing Alienware logo and head on the back are one of my favorite parts of this machine; it gives the machine an undeniable cool factor.

Three -- the cooling system. Dissipating heat on a desktop replacement such as this is extremely vital. With four cooling fans, expelling the heat is not a problem. A huge amount of copper is used for the vents and heat sinks, which shows quality. Cheaper systems use aluminum. The cooling system is indebted to the size of the laptop as well; there's a reason this is 2.1" thick. All that heat has room to move around, and the fans easily take care of it. My number one praise for the cooling system is that it keeps the entire laptop warm at most. The heat is evenly distributed. Most impressive is how the bottom of the laptop doesn't get warm at all, but rather is cool to the touch -- about the same as room temperature.

Four -- keyboard and touchpad. The keyboard delivers great, solid feedback, and is a bit softer than most. I prefer that. The number pad is something I don't know how I go without anymore. The touchpad, although it is not a big concern on a machine such as this, is a pleasure to use.

Five -- the ownership experience. Throughout the time while I had this Alienware, I was very satisfied to be using it. It makes you want to say "THIS is my PC". I was very proud to be using it.

In a nutshell...

Fördelar:

  • Blazing performance
  • Great LAN party machine
  • Superb build quality
  • Nice keyboard/number pad
  • Beautiful case
  • Remains cool
  • Did I already say performance?

Nackdelar:

  • Low-end display
  • Costs over four thousand
  • Loud video card fan
  • Ergonomics could be improved
  • Sub par headphone jack
  • Annoying super bright LEDs

Slutsats

The Alienware Aurora M7700 breaks through the traditional barrier of mobile performance, and surpasses it. Unlimited power and potential don't come cheap, nor do they come in small packages. It was a true pleasure to use this system for the time that I did, and I'll miss every minute of it. For a system targeted toward hardcore gamers and performance enthusiasts, it won't disappoint.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar