fredag 10 mars 2006

Clevo M570A Review (pics, specifikationer)

Clevo M570A Review (pics, specifikationer)
av Macel - 2006/03/10
Inledning

Tja, var det dags att uppgradera gamla laptop. Jag ska erkänna, jag är en gamer, så mina bärbara datorer alltid måste vara högsta prestanda för att träffa mina spel krav. Med detta i åtanke började jag leta igenom olika återförsäljare och tillverkare att få priser på den typ av laptop jag söker. Min tidigare bärbara hade varit en Dell. Den bärbara datorn fungerade ok (LCD dog strax efter att garantin gick ut), men jag hade några ganska dåliga erfarenheter med deras kundsupport, och hade lite lust att beställa från dem igen. De flesta av de verkliga speldatorn ersättning bärbara datorer där ute verkar vara upp runt $ 3.000 + märke, vilket är lite för dyrt för mitt blod. Med detta i åtanke, jag var tvungen att prioritera vad jag ville av min nya laptop:

  • En snabb processor
  • 2GB RAM (ett par spel jag tycker, speciellt Battlefield 2 och Civilization 4 omfattas av detta)
  • Ett av de snabbaste grafikkort ute (minst 6800)
  • Helst en dual layer DVD-brännare
  • En stor, god kvalitet skärm
  • Företrädesvis under $ 2.500

Allt annat, för mig, var sekundär.

Har gjort lite forskning på bärbara processorer och konfigurationer, valde jag att inte gå för en stationär processor i min laptop. Har tittat på riktmärken, var utförandet av Dothan core Pentium 4 mobila processorer ganska imponerande, och endast de mycket dyrare stationära alternativ skulle överträffa det, på bekostnad av att skapa en mycket tyngre, skrymmande, hetare drift laptop. För mig den ökade kostnaden och negativa bieffekter av skrivbordet processorn var inte värt det.

Pentium M-processorer minskat ner mina alternativ lite, och jag tittade igen på prissättningen från olika återförsäljare och tillverkare.

Så småningom snubblade jag över Clevo M570A i sin Hypersonic form (CX-7). Jag var imponerad av specifikationer, och priset var inte så illa (runt $ 2.600 för den typ av konfiguration jag letade efter). Men med lite mer forskning, upptäckte jag att CX-7 var i själva verket en utklädd M570A och började jaga andra återförsäljare. Jag snubblat över ISTNC medan du surfar olika forum bärbara recension och var förvånad över att finna att jag kunde bygga en liknande bärbar dator till en som erbjuds på Hypersonic för endast $ 2.200! Således var mitt barn föddes ...

Här är de specs:

  • Pentium M 2 GHz (Dothan)
  • 2 Gb Dual Channel DDR-2 533MHz
  • GeForce Go 7800 GTX 256MB (nuvarande top of the line bärbara grafikkort)
  • Dual Layer DVD-brännare (24x CD read / write, 8x DVD läs / skriv)
  • 17 tum WSXGA (widescreen) 1480x1050 LCD
  • 100GB 5400RPM hårddisk
  • Intel PRO / Wireless 2915
  • Ombord 3D Sound (WOW / SRS, Soundblaster kompatibel)
  • Inget operativsystem ingår (har min egen)
Bygg och Design

Med tidigare ägt en 15 "laptop, jag var oförberedda för den storleken av denna sak. Det kan vara tunn och lätt för en stationär dator, men dess fortfarande en stationär dator. Den 17 tums widescreen är enorma för en bärbar dator, men ser spektakulära .

Den totala konstruktionen av den bärbara datorn känns ganska fast. Jag tryckte på baksidan av LCD för att se hur väl den är skyddad .. Längs kanterna, är det klart att det skulle kunna vara lite mer skydd, men mot centrum den är väl skyddad. Det finns vissa böja till LCD-panelen, men med tanke på storleken är det att vänta, och det är inte överdrivet. Baksidan av LCD-panelen är antingen hög kvalitet plast eller av ett metalliskt ämne. Resten av den bärbara datorn är plast, men som jag nämnde är det mycket fast jämfört med de flesta andra bärbara datorer jag har arbetat med.

Tangentbordet är bra, har en bra känsla (inte för hårt eller för lätt att trycka på knapparna), och kommer med en full numeriskt tangentbord. Det finns ingen flex till tangentbordet och knapparna är väl placerade. Det kan finnas en liten inlärningskurva sedan ett par nycklar måste flyttas runt lite för att passa hela knappsatsen.

Pekplattan är ... lättstött ... Jag kan se var det kan vara irriterande att någon som använder den regelbundet, eftersom det är mycket lätt att oavsiktligt flytta handen över den och "klick" där musen närvarande pekade. Lyckligtvis har en uppdaterad BIOS släppts som låter dig aktivera eller inaktivera pekplattan genom att trycka på en knapp. (Obs! Detta är faktiskt en BIOS övergång till den Sager 5720, men eftersom 5720 är ett M570A förklädd, fungerar uppdateringen bra på ISTNC s M570A.

Den bärbara datorn är anmärkningsvärt slank för en stationär dator, möjligt på grund av Pentium M-processor. Men inte får mig fel, den här är fortfarande mycket högt. Med en vikt på över 8 kg, det är inte något du vill ta på långa resor. För mitt ändamål, vilket är att dra den mellan mitt skrivbord hemma och mitt skrivbord på jobbet, det är bara bra.

Skärm

Medan statistik på LCD-skärmen inte är tillgängliga kan jag intyga att det är en mycket bra skärm. Bäst? Förmodligen inte, men dess goda nog för mina spel ändamål. Jag märker mycket liten eller ingen spökbilder i snabbt tempo spel, och betraktningsvinkeln är tillräcklig. Den glans beläggning tillför något till kvaliteten på skärmen som du måste se i person att förstå. Vissa kanske ogillar glans beläggning, men jag har inte funnit det vara alltför irriterande, och det verkar att lägga till en hel kvaliteten på bilden. Den första kommentaren mest förbipasserande har (bortsett från klockan) är vanligtvis om hur bra skärmen ser ut. Jag brukar inte ha den bärbara datorn i ett område där bländning kan vara ett problem.

Högtalare

Högtalarna är inbyggda i denna laptop är en av de svaga punkterna. Dålig ljudkvalitet och dålig volym gör hörlurar eller några externa högtalare (som lätt kan drivas av den svaga produktionen på denna laptop) är nästan en nödvändighet. Med några bra, låg impedans hörlurar kan du få ordentlig ljud ur detta system. Det finns två problem med hörlurar, dock. En är att det finns en hörbara brus i bakgrunden, vilket tyder på att produktionen drivs för hårt. Den andra är en bakgrund "kvittrande" ljud, som orsakas av störningar från IrDA-porten, som sitter precis intill hörlursuttag. Inaktivera IrDA-porten fixar detta.

Processor och prestanda

Eftersom detta är en gaming laptop, är varje aspekt som påverkar prestandan viktig. Som jag nämnde ovan, jag valde Pentium M Dothan-processor över en stationär Pentium 4 eftersom den lilla minskningen i prestanda inte verkade för att motivera den stora ökningen i kostnad, vikt och värme på skrivbordet processorn. I den jämförande delen kommer jag att jämföra processor prestanda som några typiska P4 stationära processorer. Lika viktigt är RAM (både hastighet och storlek), hårddisk och naturligtvis grafikkortet. Jag skonas ingen kostnad på dessa tre, med undantag RPM på hårddisken.

Två gigabyte RAM-minne bör vara tillräckligt för åtminstone de närmaste två eller tre åren när det gäller spel behov, och DDR2-533 är den snabbaste praktiska RAM hastighet du kan få för närvarande på en Pentium 4M. Jag kommer också att jämföra denna RAM och se hur det travar upp mot andra kinda bärbara och stationära minne.

Grafikkortet är ett GeForce Go 7800 GTX. Den 7800 är för närvarande Nvidias flaggskepp grafikkort, och eftersom ATI inte har sin konkurrenskraft motsvarande ut för bärbara datorer ännu, är 7800 GTX helt enkelt den bästa grafikkortet du kan få i en bärbar dator nu. Den använder samma teknik som den stationära versionen av kortet, men det klockas ner lite så att värmen är inte så mycket en fråga. Andra som har kört riktmärken på kortet hävdar att det är comparible till en stationär 6800GT, vilket är absolut ingen slöfock, och mer än tillräcklig för att köra alla de nuvarande spelen på sin högsta ögongodis.

Riktmärken

Och nu vidare till kött och ben av översynen. Hur stack denna laptop upp mot andra?

Jag gjorde tre olika tester på den bärbara datorn med Sisoft Sandra 2005 Lite. En aritmetisk utfördes på processorn har en minnesbandbredd test på RAM och ett filsystem riktmärke körs på den bärbara datorn hårddisken. Här är resultaten:

Som ni kan se, är processorn utför comparible en typisk stationär P4 3.2GHz (eller Athlon 3200 +) i detta riktmärke.

Tyvärr har Sandra inga nyligen bärbara minne för att jämföra mot. Men det görs ganska klart här att denna bärbara dator minne är oförmögen att utföra på samma nivå som stationär dator-4200 DDR2-minne kör på samma CLK Hastigheter. Detta minne är mer comparible till PC-3200, som visserligen inte den snabbaste, inte medföra några fruktansvärda flaskhalsar i aktuell programvara.

Utförandet av hårddisken är inte dåligt med tanke på att det är en bärbar enhet. Detta riktmärke visar det ännu kan överträffa cirka 7200 RPM stationära hårddiskar i hållbara tester överföringshastigheten. SATA-gränssnittet är inte riktigt utnyttjat på grund av flaskhalsar, dock. Det är av denna anledning som jag valde 5400 RPM köra över den 7200, liknar processorn är liten ökning verkliga prestanda inte värt den extra kostnaden, och extra värme som genereras av en 7200 RPM laptop enhet.

Jag utförde också tester i 3DMark05 och Super Pi tester för grafikkort och processor jämförelser prestanda mot andra bärbara datorer på notebookreview.com

Notebook Tid
Clevo M570A (2,0 GHz Pentium M) 1m 33s
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo) 1m 15s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M ) 1m 53s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

3DMark05 Resultat

Notebook 3DMark 05 resultat
Clevo M570A (2,0 GHz Pentium M) 6677 3D Marks
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) 1659 3DMarks
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik) 727 3DMarks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI Radeon Mobility X700 128 MB) 2530 3D Marks
Quanta KN1 (1,86 GHz Pentium M, NVIDIA GeForce Go 6600 128MB) 2.486 3DMarks
HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2536 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4157 3DMarks

Övriga funktioner

I / O-portar:

  • 4x USB 2.0-portar
  • 1x Mini IEEE1394a port
  • 1x Seriell port
  • 1x S-Video uttag för TV-utgång
  • 1x DVI-port
  • 1x Hörlursuttag
  • 1x Mikrofoningång
  • 1x S / PDIF-utgång
  • 1x Line-in jack
  • 1x RJ-45-port för LAN
  • 1x RJ-11 port för modem
  • 1x typ II PCMCIA-uttag
  • Embedded 4-i-1 kortläsare (MS / MS Pro / SD / MMC)

Kommunikation:

  • Infraröd överföring: 115,2 kbps SIR / 4Mbps FIR, IrDA 1,1 commpliant, 30cm
  • 10/100/1000BASE-TX Fast Ethernet ombord
  • Integrerad V.90/56K Modem (V.92-kompatibelt)
  • Intel PRO / Wireless 2915ABG
  • Bluetooth TM klass II V1.2 Module, USB-gränssnitt
  • 1.3M pixel videokamera modul

Två av USB-portar, och Ethernet och hamnar modem finns på baksidan av datorn. De andra två USB-portar och PCMCIA-kortplats är placerade på höger sida. Hörlurarna och uttag mikrofon finns på främre högra sidan av den bärbara datorn, framför PCMCIA-kortplatsen.

Trådlös

Den trådlösa på denna laptop är dess svagaste punkt. Något i den bärbara datorn stör den trådlösa, vilket gör att släppa anslutning upprepade gånger. Jag har inte haft tid att räkna ut (jag bara kastade min gamla trådlösa kort i PCMCIA-kortplats och det fungerar bra), men detta är något som inte borde ha fallit tidigare kvalitetskontroll. Jag skulle inte rekommendera förväntar sig trådlöst i denna laptop att fungera bra för dig, även om vissa andra har rapporterat att det fungerar bra. Jag nämnde tidigare i recensionen att inaktivera IrDA-porten bort störningar med ljudet på den bärbara datorn ... Det är möjligt att inaktivera detta eller ett annat mindre än nödvändigt modul på den bärbara datorn kommer att fixa problemet.

Batteri

Batteritiden på denna laptop är ca 2-2 och en halv timme. Inte underbart, men det är en stationär dator, och en del uppoffringar måste göras för att få skrivbordet prestanda ur en bärbar dator. Med tanke på att en bärbar dator av detta slag kommer sannolikt att sitta vid ett skrivbord större delen av tiden, bör batteritiden vara mindre av ett problem för den typ av användning det kommer att se. Det finns en expansion fack för ett andra batteri, som förmodligen lägger ytterligare en timme eller så till AC-Maktlösa liv på datorn. Jag bör också notera att för att köra för de två timmar, bärbara klockor ned grafikkortet och skymmer skärmen bland annat energibesparing saker ... Försöker köra den bärbara datorn full gång och spela 3D-spel eller titta på filmer, kan du förvänta dig batteritiden sjunka till mindre än en timme helt enkelt.

Operativsystem och programvara

Jag valde att inte ha ett operativsystem installerat för att spara lite pengar, som jag redan har en kopia av Windows hemma. Installationen av operativsystemet gick smidigt och drivrutiner CD-skivor för den bärbara datorns viktigaste maskin ingick (Ethernet, trådlös, kamera, USB, chipset, video osv.). Några klagomål här.

KUNDSUPPORT

Det är där den verkliga nyttan av att köpa från en mindre tillförlitlig återförsäljare. Personlig kundsupport. Lyckligtvis har jag inte haft att ta itu med kundsupport för mycket, men det fanns en punkt tidigt i processen där jag var tvungen att ringa upp dem om ett problem med skärmen inte slås på. Jag blev genast samman med tekniker som byggde min dator, som också råkar vara VD för företaget, och diskuterade mina problem och symptom direkt med honom. De svarar också i god tid på e-post, och har en webbaserad chatt-klient som de faktiskt använder. Stöd kan inte bli bättre än så här!

The Good
  • Blixtrande snabb processor och grafikkort
  • Inga stabilitetsproblem
  • Mycket bra priser för vad jag får ($ 2200)
  • Vacker, god kvalitet bygga och konstruera (professionellt utseende)
  • Stora LCD-skärm med glans beläggning (möjlighet att få en utan)
  • Lätt för en stationär dator
  • Decent ombord ljudkvalitet
  • A1 Kundtjänst från ISTNC
The Bad
  • Wireless har problem
  • Tung för en bärbar dator
  • Väsa i bakgrunden med ljud och kvittrande ljud i hörlurar när IRDA är aktiverat
  • Endast ett PCMCIA-kortplats - Begrepp jag inte kan ha en av dessa PCMCIA Sound Blasters och ett PCMCIA trådlöst samtidigt
Den fula
  • Det finns inget fult om denna laptop
Slutsats

Så var det värt det? Heck Yeah! Jag är mycket glad att jag gjorde forskning på denna laptop .. Jag var på väg att gå för en Dell XPS M170, men jag skulle ha betalat nära till $ 1000 eller mer för samma sak. Im säker XPS är en trevlig maskin, men dess lite för dyr för mig. Dessutom, eftersom jag vill kunna använda min bärbara dator på jobbet, kan jag inte en bärbar dator som ser ut som en ren spelmaskin, och denna laptop gör det jobbet samtidigt bibehålla mycket stil.

Alla de senaste spelen kan spelas med lätthet. Battlefield 2 i högsta inställningar och upplösning? Inga problem.

Jag är mycket glad att jag gjorde inköp från ISTNC (tack vare dem som skrev i forumet om dem). De är ljusår före större företag i hur de tar hand om sina kunder.

Tyvärr tvingar problem med ljud och trådlösa, och det faktum att jag måste titta in i en trådlös USB-kort eftersom jag bara har en PCMCIA-kortplats för Sound Blaster, mig att ge den bärbara datorn en något mindre än perfekt betyg. Men kvalitet och värde av den bärbara datorn gör det väl värt att köpa trots dessa brister. Jag ger det en A-.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar