söndag 4 juli 2010

Sony VAIO Z recension

Sony VAIO Z recension
av Kevin O'Brien - 2010/07/04

VAIO Z är Sonys 13,1-tums ultraportabla kraftpaket. Funktioner som Core i5 och i7-processorer, RAID0 hårda arrayer driva och visar 1080P slut aldrig upp beskriver en 13-tums bärbar dator, men med Sony den gör. VAIO Z erbjuder även omkopplingsbar grafik med NVIDIA GeForce GT 330M för att ge användare fast spelprestanda en sekund och låg strömförbrukning nästa. I denna översyn tar vi en titt på en blygsamt utrustad Sony VAIO Z och se hur det travar upp mot konkurrenterna.

Vår Sony VAIO Z (VPCZ127GX) Specifikationer:

  • Windows 7
  • Intel Core i5-520M 2.40GHz processor (3MB cache)
  • 6GB DDR3 1066MHz RAM (8GB max)
  • 384GB (3 x 128GB) Samsung SSD array (RAID 0)
  • 13,1 "widescreen LED-bakgrundsbelyst display (1600 x 900)
  • NVIDIA GeForce GT 330M GPU med 1 GB dedikerad video-RAM och Intel GMA HD integrerad
  • DVD ± R / RW med dubbla lager Drive
  • Intel 6200 Wi-Fi-802.11a/b/g/n, Gigabit Ethernet LAN, Bluetooth (2,1 + EDR)
  • Biometrisk fingeravtrycksläsare
  • Portar: 3 x USB 2,0, Hörlursutgång, mikrofoningång, VGA, HDMI, RJ-45 Ethernet, Portreplikatorkontaktens
  • 6-cells 57Wh batteri
  • Mått: 12,4 x 8,3 x 1,0 till 1,3-inches
  • Vikt: 3.04 pounds (med slim battery)
  • Pris: $ 1.919 start, $ 2.899 som konfigurerats

Bygg och Design
Utanför utseende av Sony VAIO Z är elegant och kompakt. Skärmen är några millimeter tjocka och kan lätt beskrivas som papper som tunn. Strömbrytaren och DC-ingång är integrerade i skärmen gångjärn, ser en annan gemensam trend på bärbara VAIO-datorer som syftar till att förbättra och utnyttja regelbundet slösat utrymme. Inuti tar Sony en liknande väg som Apple gjorde med de nyare generationen MacBook med en bearbetad tangentbord bezel. Tangentbordet och palmrest trim är en solid bit metall med en chiclet-tangentbord inbäddad i ytan. Erbjuds i flera färger inklusive svart, silver, kolfiber och metall sköld, kan VAIO Z anpassas för att passa olika personligheter. Sammantaget så långt som bärbara mönster går Z sammanfogar det bästa i ultraportabla bärbara datorer med de bästa i high-end bärbara företagsdatorer ... Jag älskar det.

Bygga kvalitet är mycket bra, men jag tror inte att jag skulle gå så långt som att säga att det är robust på något sätt. Den supertunna design har några brister som skulle kunna bryta om systemet behandlades ungefär. Papperet tunna skärmen har några flex, men det verkar inte störa displayen när böjs. Skärmen lock motstår även påverkan utan att trycka mot panelen. Om systemet av misstag tappade jag tror inte att det skulle hålla upp samt säga en HP EliteBook eller Lenovo ThinkPad, men det bör hålla upp bättre än den genomsnittlige konsumenten anteckningsboken. I mina vanliga dag-till-dag aktiviteter jag inte märker något onormalt slitage på finish och texturerade skärmskydd verkade stå emot fingeravtryck väldigt bra.


Den bearbetade tangentbord bezel är mycket stark, förebygga flex och även ge styrka bärbara chassi. Medan vi inspektera interna delarna av den bärbara datorn vi snabbt funnit den övre panelen är det som ger kroppen av VAIO Z mycket av sin styrka. Så snart den togs bort den nedre delen av chassit uppvisade en mycket rörelse. Generellt sett de flesta bärbara datorer får sin styrka från en intern chassi eller botten ram.

Sony VAIO Z är inte avsedd att vara användarvänlig för uppgraderingar. Den enda lättåtkomliga delen inne i anteckningsboken är systemminnet. De andra systemkomponenter är endast tillgängliga när du helt isär den bärbara datorn och ta bort hela topplattan. Även med den övre plattan från de flesta av de inre komponenterna såsom hårddiskar är egen design och inte något enkelt uppgraderas eller ersättas av slutanvändaren. Med de flesta konfigurationer driver flera SSD, stora mängder systemminne och high-end processorer ... användare uppgraderar förmodligen inte kommer att vara på medvetandet hos de flesta ägare.


Skärm och högtalare
Sony LCD-skärmar har en speciell plats i mitt hjärta när det gäller TV-apparater, bildskärmar och displayer bärbara. Generellt sett de tänja på gränserna med sina high-end modeller och erbjuder några av de mest livfulla färger, ser bäst kontrast och bra av några andra paneler jag har sett på marknaden. VAIO Z är inte annorlunda i detta fall med sin HD + 1600x900 13,1 "skärm. Jämfört med andra skärmar jag har sett i denna storlek Z blåser konkurrensen ur vattnet. Färgerna ser fantastiska och med skärmens ljusstyrka några hack ned från 100 % kontrasten och svärta är utmärkta. Bakgrundsbelysning nivåer var också mycket bra, mäter 321nit med vår Gossen ljusmätare vid 100% ljusstyrka. Om du tänker för att få Blu-ray-brännare med VAIO Z, du kommer inte bli besviken när titta på filmer från din bärbara dator.

En annan unik alternativ som Sony erbjuder med VAIO Z är en 1080p panel. Om du har en smak för högupplösta paneler i en liten formfaktor, kommer 13,1 "1920x1080 skärm inte svika. Vid tidpunkten för denna översyn är det en gratis uppgradering alternativ, regelbundet kostar $ 100 extra. Jag är inte säker på om jag skulle våren för det personligt mina ögon kan döda mig för det, men det är mycket trevligt att veta alternativet finns. Just nu är marknaden mättad med WXGA-upplösning paneler på större bärbara datorer, så det är uppfriskande att se åtminstone vissa tillverkare fortfarande stödja folk som kräver skärmyta.

Sony integrerat högtalarna på VAIO Z till fast metallplattan som används för tangentbordet och handledsstödet. Talaren storlek är ganska liten, inte mycket större än ett frimärke i varje sida. I våra tester har vi funnit bas och mellanregister som saknas, även om maximala ljudnivåer var bra för ett litet rum. För spel eller lyssna på strömmande musik de borde räcka, men med hörlurar skulle vara det bästa alternativet på denna bärbara dator.

Tangentbord och pekplatta
VAIO Z har den traditionella Sony / chiclet-tangentbord med vit LED-bakgrundsbelysning. Det är mycket bekvämt att skriva på och ganska fast. Jag gjorde på sidan av tangentbordet direkt ovanpå den optiska enheten märker några milda flex men det var bara under mycket stark skriva tryck. Tangentbordslayout var mycket lätt att följa med ordentliga full-size tangenter överallt. Ingen av de sekundära knapparna kondenserades att klämma in i mindre layouten. Riktningspilarna var placerade tillräckligt bara långt bort från de andra knapparna så att du inte skulle oavsiktligt råkat trycka något annat när du flyttar runt på skärmen. Jämfört med Apple MacBook-tangentbord är det svårt att säga vilket som är bättre, eftersom de båda har samma layout (förutom eventuella viktiga skillnader mellan ett Windows-system och Apple-system). När det gäller kvalitet tror jag datorns tangentbord kan vara något fastare, men bara på de nyare unibody design.

VAIO Z erbjuder ett brett Synaptics pekplatta som stöder vissa multitouch funktioner. Kontroller som nypa zoom och bläddra arbete, men Sony valde Chiral-scroll och vertikalt svepa istället för allt populärare två fingrar rulla. Pekplattan ytan var mycket lyhörda, med en snabb uppdateringsfrekvens och mycket bra känslighet. Vi märkte inte någon eftersläpning i tester heller hade vi några problem med att dra oavsiktliga ovaler när du gör cirkulära rörelser på pekplattan. Med pekplattknapparna var beläget på kanten av handledsstödet och lätt att trigga med sidan av tummen. Taktil återkoppling var ytlig med en mild klick när den är helt intryckt.


Hamnar och funktioner
Sony har några extra knappar ovanför tangentbordet för snabbknappar Access-programmet som Sony Assist-funktionen, en utmatningsknapp för den optiska enheten (ingen knapp på själva enheten), och en kontroll för omkopplingsbar grafik. Grafiken Knappen har tre lägen inklusive automatisk, uthållighet och snabbhet. Uthållighet korrelerar till när systemet är i integrerad grafik läge medan Speed ​​är med GeForce GT 330M dedikerat grafikminne. Förutom att växla grafikläge det förändrar också systemets makt profil till den tidigare inställningen i det läget. Om du håller Windows effektprofil inställd på High Performance med hastighet och energisparläge med energisparläge med uthållighet, kommer det att komma ihåg och automatiskt ändra den inställningen när du byter över.

Portval var genomsnittliga för en 13-tums bärbar dator, men vi var fortfarande svikit tanke på prislapp på denna bärbara dator. Systemet var utrustat med tre USB 2.0-portar, VGA-och HDMI-utgång, Ethernet och ljudingångar. Expansionsplatser ingår en ExpressCard/34-fack, Memory Stick-läsare, och en SDHC-kortläsare. Medan det var snyggt att se en bricka-laddning Blu-ray-brännare alternativ på detta system hade det varit trevligt att se några snabba externa lagringsenheter portar. Sony erbjuder inte FireWire, eSATA eller USB 3,0 på VAIO Z, som verkar nästan passande med tanke på den högpresterande karaktär anteckningsbok. En funktion som jag gillade var införandet av en dockningskontakten på undersidan av den bärbara datorn. Den innehåller fyra USB 2.0-portar, DVI och VGA-ut, Gigabit LAN och en ingång för AC-adaptern. Dockningsstationen är en $ 200 alternativ och inte med den bärbara datorn.


Fram: Memory Stick-läsare, SDHC-kortläsare, trådlöst på / av, ljuduttagen


Bak: Inget


Vänster: DC-ingång, Kensington-lås, Ethernet, HDMI-utgång, två USB 2.0-portar, ExpressCard/34-fack


Höger: En USB 2,0-port, optisk enhet, VGA-ut, på / av-knapp

Prestanda och Benchmarks
Sony VAIO Z rymmer en stor punch i ett mycket litet paket. Vår konfiguration ingår tre Samsung SSD körs i RAID0, NVIDIA GeForce GT 330M och Intel GMA HD omkopplingsbar grafik, 6 GB DDR3-minne och en Intel Core i5 520M-processor. För en 13-tums bärbar dator som har tre SSD är en stor överraskning när tre enheter vanligtvis är reserverade för bärbara datorer monster spel. I våra tester utförandet av SSD arrayen blåste tävlingen bort i snabb läs hastigheter över 500MB / s.. Kombinerat med 6 GB systemminne och dess Intel Core i5 520M processor responsen på den bärbara datorn var utmärkt. Start och avstängning gånger var otroligt snabb och program laddade med noll fördröjning. Totalt hela gränssnittet kändes mer som att arbeta från en stationär arbetsstation än en ultraportabel bärbar dator.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel och 3D-rendering (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

3D-prestanda var mycket bra med NVIDIA GeForce GT 330M. Syntetiska riktmärken placerade den totala spelprestanda under ATI 5650 drivna Lenovo Y460 och överklockade CULV-baserade Alienware M11x som har GeForce GT 335. Med måttliga detalj inställningar i spel finns det ingen anledning till varför detta system inte skulle kunna hantera de flesta nuvarande generationens spel så länge du inte maxa alla inställningar. VAIO Z hade inga problem att spela Left 4 Dead 2 på dess ursprungliga 1600x900 upplösning, få ett genomsnitt på 42 FPS. Min huvudsakliga förslag för de köpare som får den 1080P panelen är att se till att du inte kör den på en upplösning som hög, annars FPS kommer förmodligen falla till mindre än användbara nivåer.

Trådlös prestanda på VAIO Z var utmärkt med Intel 6200AGN Wi-Fi-adapter. Kortet stöder både 2,4 GHz och 5 GHz radio band, få hastigheter på upp till 9.4MB / s över 5GHz och 8.2MB / s över 2.4GHz på vår N-kapabel nätverk. Testet utfördes på ett avstånd av ca 25 meter genom tre väggar med metallreglar. Routern var en Linksys E3000 är ansluten till en Ubuntu 10,04 server med en aktiv Samba aktie som vi kartlagt i systemet som testas. Dessa hastigheter sammanfaller ungefär med en 100 Mbps LAN-anslutning, vilket är mer än tillräckligt för strömmande hög bithastighet HD-video från ett nätverk källa eller snabbt överföra data från ett annat system.

Värme och buller
Sony VAIO Z hanterar sin värme ganska bra, även om vissa delar får toasty när systemet är under full belastning medan du spelar ett spel. Under normal aktivitet metall och plast chassi Värm inte upp betydligt och systemet fläkten stannar till mycket rimliga nivåer. Att ens höra fläkten behöver örat nära utblåsventilen. När spel på fläkthastigheterna plocka upp betydligt, skjuta bullernivåerna i den tysta viskning sortiment. Temperaturer under denna typ av verksamhet går också upp, med en betydande hot spot bildas på botten av chassit nära luftutsläppen. Om du planerar att använda den här bärbara datorn för spel, hålla den på en plan arbetsyta och använda en extern mus.

Batterilivslängd
Batteriets livslängd var inte precis den starka färgen på VAIO Z, särskilt när det körs i Speed-läge. I Stamina-läge dess batteritid var rimligt med beståndet batteri, men om du gör en hel del resande är det starkt rekommenderat att du får större batteri. Z har en 6-cells 57Wh batteri lager, med en förlängd 84Wh batteri är valfritt. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på en balanserad profil vi lyckats få 4 timmar och 48 minuter från VAIO Z innan den stängs av. Under batteritest i Stamina-läge den bärbara datorn förbrukas mellan 11 till 13-watt.

Slutsats
Sony VAIO Z är en av de trevligaste 13-tums ultraportabla bärbara datorer som finns på marknaden. Normalt flesta system i denna kategori har någon form av fel, långsam CULV-processor, begränsad skärmupplösning, begränsade alternativ lagring, eller ens en dålig grafikkort. Inget av detta är fallet med VAIO Z, men det har ett pris. Just nu Z börjar på $ 1.919 för en bas konfiguration (128GB RAID0 SSD, i5 540M, 4GB RAM) och går hela vägen upp till $ 4.799 för en Signature Edition (512GB RAID0 SSD, i7 620M, 8GB RAM, 1080p panel). På nära 2.000 $ är det dubbla redan vad man kan förvänta sig att betala för en mobil spelsystem. Du får en hel del funktioner för pengarna, men det är fortfarande handlar om vad du vill i din bärbara dator.

VAIO Z har en smart design med en supertunn skärm, bearbetade bricka legering tangentbord med integrerad chiclet tangentbord, och fortfarande har utrymme för att passa en optisk enhet. Bygga kvalitet är ett steg över konsument bärbara datorer och får mycket nära affärsmodeller. Sony håller inte något tillbaka, så på sätt och vis du får förmåner med prislapp. Totalt VAIO Z är inte för alla, men det fyller en marknad, företagsledare som behöver att projicera en bild till kunder, högskolestudenter med en stor budget, och alla andra som vill ha en no-kompromisser anteckningsbok.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Great Design
  • De flesta funktioner förpackade i en 13-tums bärbar dator

Nackdelar:

  • Dyr
  • Mycket, mycket dyr i vissa konfigurationer


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar