fredag 18 juni 2010

HP ProBook 4520s Recension

HP ProBook 4520s Recension
av Kevin O'Brien - 6/18/2010

HP ProBook 4520s är ett litet och medelstora företag bärbar dator som ersätter de äldre 4510s från förra året. Den nya modellen gupp konfigurationen från den äldre Intel Core 2 Duo-processorer till de nyare Intel Core linje, bland annat Core i3, i5 och i7-processorer. I denna översyn tittar vi på vad som förändrats och hur den senaste modellen står sig mot sin föregångare.

Våra HP ProBook 4520s Specifikationer:

  • Intel Core i5 430M-processor (2,26 GHz, 3MB cache)
  • Microsoft Windows 7 Professional (32-bitars)
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst antireflex HD-skärm (1366 x 768)
  • Intel GMA HD Integrated Graphics
  • 4GB DDR2 800MHz RAM
  • 320 GB 7200RPM HDD
  • LightScribe DVD + /-RW-enhet
  • Atheros AR9285 BGN Wifi, Bluetooth 2.1, 1 GB LAN
  • 6-Cell 47WHr Battery
  • Limited 1-års standard delar och arbete garanti
  • Mått: 14,64 x 9,83 x 1,09-tum
  • Vikt: från 5,27 £
  • Pris som konfigurerad: $ 749

Bygg och Design
HP ProBook 4520s har en ren och halvtålig utanför utseende, ett steg upp från den tidigare generationens modell. Skärmen omslaget istället för att vara plast på 4510s nu borstad metall som känns starkare och ser mycket trevligare. Den nya metallkåpan håller ett rent utseende, döljer de flesta fingeravtryck och motstår mild repor från dag till dag missbruk. Insidan får samma behandling med brons, anodiserad, borstad metall finish för sin palmrest och högtalargaller.

Förutom dessa förändringar den bärbara datorn behåller mycket av samma design som den tidigare modellen. Tangentbordet är en chiclet design med en blank svart plast inlägg, fortsätter den skärmkant som delar samma utseende. I botten av den bärbara datorn har samma rena designen på bekostnad av att ta bort åtkomst till alla användar uppgraderingsbar delar.

Bygga kvalitet är mycket bra och ett steg upp från den äldre modellen. Den borstad metall lock ger 4520s lite välbehövlig styrka och skydd för skärmen att plastlocket på den tidigare modellen saknade. Den palmrest och högtalargaller fick också viss stelhet och erbjuder nu mycket lite flex under stark press. Chassit som helhet känns väldigt välbyggd, men ändå ett steg under hela bärbara företagsdatorer som Elitebook eller ThinkPad-serien. Tangentbordet facket har några mindre flex under tryck, som inte skulle vara ett problem på de dyrare modellerna.

Ett annat område av tvivelaktig design är bristen på uppgraderings tillgång som har sina styrkor och svagheter. Det fasta nedre luckan har mycket lite flex, där du kan hitta om botten var täckt i enskilda paneler. Å andra sidan, bristen på tillgång gör det svårare att byta ut defekta komponenter eller uppgradera punkter fram.

Skärm och högtalare
Den ProBook 4520s är utrustad med en 15,6 "anti-glare skärm med en 16:9 widescreen-förhållande. Vid 1366 x 768 bildpunkter, är detta 720p HD-skärm fullt användbara och har bra färg och kontrast. Vi vet att många människor är oroade över övergången från 16:10 till 16:09 ratio skärmar (eftersom det innebär mindre vertikal upplösning), men skillnaden är så liten att de allra flesta bärbara datorer aldrig kommer att ha ett problem.

Horisontella betraktningsvinklarna är ganska imponerande och du bara börja märka någon färgskiftning efter att du får 75 grader från mitten. Vertikala betraktningsvinklarna är endast genomsnitt som skärmen börjar att tvätta ut uppifrån och färger börjar invertera underifrån efter ungefär 45 grader i endera riktningen. Den matt finish verkligen hjälpte mycket med brantare vinklar, eftersom blanka paneler ibland kan plocka upp reflexer som övermanna skärmen vid vissa betraktningsvinklar.

Högtalarna på HP ProBook 4520s utförs ungefär i genomsnitt med andra små och medelstora bärbara företagsdatorer. Jämfört med de flesta konsumenter bärbara högtalare som de lämnade mycket att önska, men för lätt musik att lyssna eller att fånga din favorit TV-streaming på vägen de borde vara mer än tillräckligt. Peak volym var bra för ett litet eller medelstora rum. Bas-och mellanregister saknades, men det var par för kursen med de flesta bärbara datorer i denna klass.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 4520s delar samma konstruktion som den som finns på 4510s och ger fantastisk mellanrum mellan tangenterna för att skriva samt en dedikerad knappsatsen (ett stort plus för företag som använder sina datorer för siffertuggande eller datainmatning ). Varje nyckel är relativt platt med en fin matt textur och knapparna sitter ovanför en glänsande svart bärram. Stödramen omgivande nycklarna är ganska fast, tack vare utformningen av chassit, som lägger till ytterligare stöd för tangentbordet. Det enda område av uppenbart flex i tangentbordet är när du trycker på det numeriska tangentbordet tangenterna. Kom dock ihåg att vi fick en pre-produktionsenhet, och HP hävdar att produktionsenheterna leverans till kunderna ännu bättre stöd mot flex.

De enskilda knapptryckningar är tysta utan högt klickande ljud när du skriver. Djupet för varje knapptryckning är utmärkt, även om vissa människor kanske ogillar de platta, nycklar chicklet-stil. Sammantaget tangentbordslayouten är väldigt trevligt för en 15-tums laptop.

HP uppdaterade pekplattan på 4520s från äldre 4510s, med den bärbara datorn nu med en knapp-fri Synaptics ClickPad. Den främsta skillnaden är större yta att använda för att göra gester och ett renare utseende utan extra knappar. Med det sagt, vi upplevt vissa svårigheter att anpassa sig till det nya formatet. Om du är en bärbar dator användare som gillar att vila sina fingrar på styrplattans knappar medan du flyttar markören runt på skärmen kommer du att vara i för en värld av överraskning. Även i de definierade knapp på styrplattan zoner pekplattan plockar upp din stationära ingångs finger och försöker införliva det i en multitouch gest. Pinch zoom är gesten som oftast aktiveras, trots att även efter alla multitouch gester inaktiverades vi ändå märkt markören skulle "hoppa" runt skrivbordet. Detta är mycket lik den erfarenhet vi fått med Dell Inspiron 11z som hade en Elantech knapp fritt pekplatta. Göra knapp på styrplattan områdena en "död zon" skulle helt lösa problemet.


Övergripande pekplattan var mycket känslig och lätt att använda (ej de tidigare nämnda problemen). Tracking hastighet var utmärkt och vi hade inga problem med input lag. Multitouch gester var snabbt erkänd och fungerade smidigt. Pekplattan uppdateringsfrekvens var mycket hög, vilket tillåter oss att dra snabba cirklar med mycket lite släpande effekt på markören. Om styrplattan inte har de problem som förknippas med vänster och höger knappar med fingrarna vilar på ytan, skulle det ha varit en av de trevligare modellerna vi använt på en bärbar dator.

Hamnar och funktioner
Port valet på HP ProBook 4520s är bra för ett litet företag anteckningsbok, men det verkar det finns utrymme överblivna som kunde ha använts för att ytterligare portar. Den bärbara datorn har tre USB 2.0-portar, en eSATA / USB combo port, VGA-och HDMI-ut, LAN, modem, och ljudkontakter. Systemet har också en ExpressCard/34 kortplats och SDHC-kortläsare för expansion.


Front: SDHC-kortläsare, ljudingångar


Bak: Inget


Vänster: Kensingtonlås, VGA-ut, LAN, HDMI-ut, eSATA / USB-kombiport, en USB 2.0-port, ExpressCar/34 kortplats


Höger: Två USB 2.0-portar, modem, optiska enheter, DC-ineffekt

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda på HP ProBook 4520s är mycket bra med de nyare 2010 Intel Core-processor lineupen. HP erbjuder förkonfigurerade modeller med Intel Core i3 350M-processor och Intel Core i5 430M, som ingår i vår enhet. Om du tar den vägen att gå anpassningsbar, låter HP du väljer från ett mycket större utbud av processorer upp till 2,66 GHz Core i7 620M samt ATI Radeon 4350 dedikerad grafik.

Jämfört med de tidigare ProBook 4510s vi omdömet med samma börskurs på 4520 förbättrats på många sätt. De nyare Intel GMA HD-grafik ökade 3D-prestanda och den nyare processorn är mycket snabbare än den gamla Core 2 Duo sett tidigare modellen. Vi såg vinster på över 30% i vissa övergripande systemets riktmärken såsom PCMark05. Multimedia uppspelning på 4520s är mycket bra, hantera nedladdade HD-filmer utan problem. HD Flash-uppspelning på sajter som YouTube spelas utan någon stamma eller fördröjning, och med HDMI-out-port detta system lätt skulle kunna dra dubbel plikt som en multimedia nav.

Ett område som vi fick se på de nya 4520s är inkluderade 7200RPM enhet som standard, medan den äldre 4510s av samma pris använde en långsammare 5400RPM enhet. Även om det kanske inte är så snabb som den senaste SSD, det hjälper att hålla ansökan laddningstider ner och ökar responsen i operativsystemet.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter video-och spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet prestanda resultat:

Värme och buller
HP ProBook utfört exceptionellt bra i våra termiska tester, hålla fall temperaturer långt i våra bekväma sortiment. Under en full belastning av systemet knappt bröt en svett med en topp som noterades kroppstemperatur på 81 grader Fahrenheit på toppen och 89 grader Fahrenheit på botten. Under denna tid systemet bullernivåerna var mycket rimliga och ett hår ovanför omgivande nivåer.

Batteritid
HP ProBook 4520s kommer med ett 47Wh 6-cellsbatteri standard, men för samma pris den äldre 4510s konfigurationen gav dig en 63Wh 8-cellsbatteri. Denna skillnad höll 4520s från att uppnå samma batteritid som den tidigare modellen. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på Balanced profilen bara den bärbara datorn stannade på 4 timmar och 18 minuter. Detta är mindre än 749 $ konfigurationen av 4510s som stannade kvar i 5 timmar och 10 minuter.

Slutsats
HP ProBook 4520s erbjuder många förbättringar från den tidigare Core 2 Duo-baserade 4510s. Metall fasader förbättrar ser över den äldre plast finish och ger kroppen en starkare känsla. Inuti är borstade metallytan som används över och under tangentbordet. En annan förändring är Synaptics ClickPad som har en rymlig infälld beröringsyta på bekostnad av att integrera de vänster och höger musknapp. Ser förbättras men i bruk vi hittade allt-i-ett-pekplatta yta för att orsaka problem med vila fingrar på styrplattan över knapparna.

Totalt 4520s ger enorma förbättringar i utseende avdelningen från den äldre modellen med lika stora prestandaökningar med de nya 2010 Intel Core-processorer. Intel Core i5-processor på 4520s utvecklades mycket bra i våra tester, som erbjuder förbättringar av mer än 30% jämfört med föregående modell. Om du är i marknaden för ett litet företag rigga ProBook 4520s är värt att kolla in, men vår för det större batteriet om du planerar att resa.

Fördelar:

  • Stora tangentbord
  • Mycket bra prestanda
  • Bra utseende och byggkvalitet

Nackdelar:

  • Frustrerande pekplatta
  • Mindre batteri än tidigare modell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar