fredag 30 juli 2010

HP ProBook 4720s Recension

HP ProBook 4720s Recension
av Kevin O'Brien - 7/30/2010

HP ProBook 4720s är en ny 17-tums bärbar dator som syftar till att små och medelstora företagskunder. Byte av äldre 4710s, tillägger denna modell de nyare Intel Core i3 och i5-processorer med ATI Radeon 4350 dedikerad grafik. Läs vidare för att se hur bra det håller upp till våra tester och om du bör överväga att lägga till den i din arsenal av företagsmaskiner.

HP ProBook 4720s Specifikationer:
• 17-tums HD +-skärm med LED-bakgrundsbelysning (1600x900)
• Windows 7 Professional (64-bitars)
• Intel Core i5 430M (2,26 GHz, 3MB cache)
• ATI Mobility Radeon HD 4350 med 512 MB VRAM
• 4 GB DDR3 RAM-minne
• 500GB 7200RPM hårddisk (Seagate st9500420as)
• Atheros AR9285 802.11b/g/n trådlös, Bluetooth
• DVD Supermulti (+ / - Double Layer) med Labelflash
• Garanti: 1-Yr Delar och arbete, 1 års batteri
• 8-cells Li-ion batteri (73Wh)
• Vikt: £ 6,92
• Mått: 16,17 x 10,49 x 1,11 tum
• Pris som konfigurerad: $ 1059

Bygg och Design
De 4720s har ett rent och elegant utseende med en borstad metall exteriör finish. Den borstad metall finns på skärmen locket samt handledsstödet innanför den bärbara datorn. Den mörka koppar eller brons finish kompletterar nästan alla företag klädsel och ser mycket professionellt. Inuti den bärbara datorn på inredningen delas mellan borstad metall finish och en glänsande svart trim runt tangentbordet. Båda slutar hålla upp till de flesta typer av dag-till-dag missbruk, inklusive lätta repor och fingeravtryck.

Bygga kvalitet är mycket bra, metall yta ger styrka till skärmen täcker och förhindrar alltför flex. Det fanns inga snedvridningar skärmen även när hårt tryck applicerades på baksidan av omslaget, vilket betyder att det gjorde sitt jobb för att skydda LCD-skärmen under. Jämfört med den äldre design som helt gjordes av plast, den nya designen ser inte bara bättre utan också känns mycket starkare. Totalt var vi mycket nöjda med utseendet och känslan av ProBook 4720s.

De ProBook 4720s var inte utformad för att enkelt uppgraderas med slutanvändaren, eftersom dess målgrupp är näringslivet. För en vanlig konsument som vill köpa en bärbar dator med något bättre byggkvalitet, skulle de vara missnöjd med den ansträngning som krävs för att komma åt RAM eller hårddisk. Inte heller innehåller en enkel åtkomstpanel, utan måste hela anteckningsboken komma ifrån varandra.

Skärm och högtalare
Den ProBook 4720s är utrustad med en 17,3-tums antireflexbehandlad skärm med en 16:9 widescreen-förhållande. Vid 1600 x 900 bildpunkter, det här ser HD-skärm mycket trevligt med bra detaljer, bra färg och bra kontrast. Vi vet att många människor är fortfarande oroade över övergången från 16:10 till 16:09 ratio skärmar (eftersom det innebär ofta mindre vertikal upplösning), men eftersom de flesta 17-tums bärbara datorer i denna prisklass hade WXGA +-skärm (1440 x 900 pixlar) med skärm på ProBook 4720s ger faktiskt dig större skärmyta, inte mindre.

Färgmättnad var något över genomsnittet jämfört med andra liknande storlek bärbara skärmar, men med en matt yta förlorar några av kontrast och färg ökar i en glänsande design. Betraktningsvinklarna var också något bättre än normen, med färger som vistas konsekvent även när lutas 15-20 grader framåt eller bakåt. Kollar ljusstyrka var utmärkt för ljusa kontorsförhållanden, och med matt finish kan det vara delvis läsbar utomhus i en plats i skuggan.

Högtalarna på ProBook 4720s var mindre än imponerande för en 17-tums bärbar dator. De flesta konsumenter bärbara datorer i denna storlek använder den ökade fastigheter för hög kvalitet på högtalare och ibland till och med en subwoofer. Jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer, högtalarna i snitt under genomsnittet. För strömmande musik eller delta i ett VoIP konferenssamtal bör de vara bra, men förvänta dig inte det bästa när det gäller att njuta av en HD-film. Hörlurar skulle vara det bästa alternativet för att titta på filmer på vägen.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 4520s delar samma konstruktion som den som finns på 4510s och ger fantastisk mellanrum mellan tangenterna för att skriva samt en dedikerad knappsatsen (ett stort plus för företag som använder sina datorer för siffertuggande eller datainmatning ). Varje nyckel är relativt platt med en fin matt textur och knapparna sitter ovanför en glänsande svart bärram. Ramen som omger nycklar är ganska fast, tack vare utformningen av chassit, som lägger till ytterligare stöd för tangentbordet. Det enda område av uppenbart flex är när du trycker på det numeriska tangentbordet tangenterna. Kom dock ihåg att vi fick en pre-produktionsenhet, och HP hävdar att produktionsenheterna leverans till kunderna ännu bättre stöd mot flex.

De enskilda knapptryckningar är tysta utan högt klickande ljud när du skriver. Djupet för varje knapptryckning är utmärkt, även om vissa människor kanske ogillar de platta, nycklar chicklet-stil. Sammantaget tangentbordslayouten är väldigt trevligt för en 17-tums laptop.

HP uppdaterade pekplattan på 4720s från äldre 4710s, och den bärbara datorn innehåller nu en knapp fritt Synaptics ClickPad. Den främsta skillnaden är större yta att använda för att göra gester och ett renare utseende utan extra knappar. Med det sagt, vi upplevt vissa svårigheter att anpassa sig till det nya formatet. Om du är en anteckningsbok användare som gillar att vila sina fingrar på styrplattans knappar medan du flyttar markören runt på skärmen kommer du att vara i för en värld av överraskning. Även i de definierade knapp på styrplattan zoner pekplattan plockar upp din stationära ingångs finger och försöker införliva det i en multitouch gest. Pinch zoom är gesten som oftast aktiveras, även efter alla multitouch gester inaktiverades vi ändå märkt markören skulle "hoppa" runt skrivbordet. Detta är mycket lik den erfarenhet vi fått med Dell Inspiron 11z (infoga länk) som hade en Elantech knapp fritt pekplatta. Göra knapp på styrplattan områdena en "död zon" skulle helt lösa problemet.

Som helhet pekplattan var mycket känslig och lätt att använda (ej de tidigare nämnda problemen). Tracking hastighet var utmärkt och vi hade inga problem med input lag. Multitouch gester var snabbt erkänd och fungerade smidigt. Pekplattan uppdateringsfrekvens var mycket hög, vilket tillåter oss att dra snabba cirklar med mycket lite släpande effekt på markören. Om styrplattan inte har de problem som förknippas med vänster och höger knappar med fingrarna vilar på ytan, skulle det ha varit en av de trevligare modellerna vi använt på en bärbar dator.

Hamnar och funktioner
HP ProBook inkluderade tre USB 2.0-portar, (nämner brist på USB3.0-portar?) En eSATA / USB combo port, VGA-och HDMI-ut, Ethernet, och till och med ett arv modem. Expansionsplatser inkluderar ett SDHC-kortläsare och ett ExpressCard/34 slot. Den bärbara datorn har även ett fack-loading DVD-brännare.


Front: SDHC-kortplats, hörlurar och mikrofon


Bak: Inget


Vänster: Kensingtonlås, VGA-ut, LAN, HDMI-ut, eSATA / USB-kombiport, 1 USB 2.0-port.


Höger: 2 USB 2.0-portar, modem, optiska enheter, DC-ingång

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var bra för ett litet och medelstora företag bärbar dator, med sin Intel Core i5-processor och ATI Mobility Radeon 4350 dedikerad grafik. För genomsnittsaffärsbehov bör denna systemkonfiguration lätt klara av de flesta applikationer. För användning efter arbetstid, skulle systemet ha några problem att avkoda 720p och 1080p video. HD flash video från källor som YouTube var inte ett problem, eftersom till och med processorn ensam är mer än kapabel att hantera avkodningen. Användare som har för avsikt att spel på detta system ska se ut för system med bättre grafikkort som Radeon 4350 inte var avsett för något annat än de mest grundläggande spelen.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den stora 17-tums chassi avleder värme bra, men vi märkte en hotspot form på undersidan av den bärbara datorn. Till skillnad från de flesta bärbara datorer på marknaden, inte ProBook 4720s inte en enda extra kylning platsen på bottenskyddet. Det är svårt att säga om detta kan förklara den största hotspot som bildas, men det förmodligen inte skulle ha hjälpt.
System buller var väldigt tyst medan systemet var vid eller nära tomgång. Som systembelastningen plockade upp medan vi kör riktmärken som vi gjorde notera en ökning av systembrus, men det var bara att flytta upp från en mjuk viskning till kanske en högljudd viskning.

Batteritid
Vi var inte helt imponerad av 4710s batteritid förra året, hantera drygt 3 timmar och 3 minuter. Den här gången med de senaste Intel-processorerna och ett större batteri, förbättrad batteritid. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 set till Balanced profilen, de 4720s stannade på 4 timmar och 48 minuter.

Slutsats
HP ProBook 4720s är en värdig ersättare till de äldre 4710s. Performance ökade med de nyare Intel Core i5-processor över den äldre Core 2 Duo, och den nyare ATI Radeon 4350 gav en liten bula i hastighet jämfört med föregående 4330. De två viktigaste förändringarna är den nyare metallsil locket och avsevärt förbättrad batteritid. Jämfört med äldre plastlock minskar det nya metallkåpan flex och tillför en hel del skydd. Batteritiden är en annan stor förändring, från lite över tre och en halv timme till 4 timmar och 48 minuter. Sammantaget vi kanske har haft ser en något bättre grafikkort som 4350 bara något bättre prestanda än de flesta integrerade grafiklösningar. Om du är i marknaden för en 17-tums SMB bärbar dator, HP ProBook 4720s är värt att överväga.

Fördelar:

  • Mycket bra batteritid
  • Bra prestandaökning över äldre 4710s
  • Bättre byggkvalitet än föregående generation

Nackdelar:

  • Inte lätt att uppgradera
  • En hotspot på botten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar