torsdag 8 juli 2010

Alienware M11x R2 recension

Alienware M11x R2 recension
av Jerry Jackson - 2010/07/08

Dell hade natten framgång med Alienware M11x tidigare i år. Denna 11-tums bärbar dator överträffar många större bärbara datorer och är prissatt under $ 1000. Tyvärr för Dell började konsumenterna att snabbt be om en Alienware M11x med Intel Core i7-processorer. Nu, mindre än 6 månader efter utgivningen av M11x kommer M11x R2 med Intel Core i7 och Nvidia Optimus-teknik för automatiska grafik byta. Är detta den perfekta M11x? Svaret kan överraska dig.

Vår granskning enhet av Alienware M11x R2 har följande specifikationer:

  • 1.20GHz Intel Core i7 640UM (4MB cache, max turbo frekvens 2.266GHz)
  • 4GB PC3-8500 DDR3 (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64bit
  • 11,6 "WXGA WideHD LED bakgrundsbelyst display (1366x768)
  • 500GB 7200rpm SATA-hårddisk
  • Nvidia GeForce GT 335 Diskreta grafik (1GB GDDR3) med omkopplingsbar Intel GMA 4500MHD integrerad grafik
  • 802.11b/g/n, 10/100 LAN
  • 3-i-1 kortläsare
  • 8-cells Li-ion 64WH batteri, 90W Strömförsörjning
  • Mått: (B x L x H) 11,25 "x 9,19" x 1,29 "
  • Vikt: 4,4 £
  • Utropspris: $ 799,99
  • Pris som konfigurerad: $ 1,299.99

Alienware M11x r2
Bygg och Design
Vi granskade Alienware M11x en kort tid sedan och den nya "Revision 2" (R2) version av M11x är praktiskt taget identiska. Alla som känner till de andra spel bärbara datorer i Alienware familjen bör omedelbart att känna igen utformningen av den nya M11x. På många sätt designers på Alienware försökt att göra detta 11-tums bärbar dator ser ut som en liten tvilling på 15-tums M15x eller 17-tums M17x . En stor del av att design arv är den unika stil Alienware maskiner. Många bärbara datorer ser alla utom identiska när locken är stängda, men en Alienware laptop sticker ut tack vare den stiliserade lock med futuristiska linjer och ett silver främmande huvud logo. Den största konstruktionsändring med M11x R2 är den nya "Soft Touch Stealth Svart" finish. Jämfört med den gamla blanksvart finish på den ursprungliga M11x känns den nya yttre som det är belagt i en gummerad skyddande lager som liknar en business-class ThinkPad.


Också som en ThinkPad vidhåller M11x R2 boxy utformningen av den ursprungliga M11x utan en avsmalnande kant som de flesta bärbara datorer. Bärbara datorer som Dell Inspiron 11z eller HP Envy-serien får tunnare när du flyttar till de yttre kanterna och tjockare mot mitten av den bärbara datorn. Chassit av M11x gör inte det eftersom Alienware ingenjörer behövs allt utrymme för diskreta grafikkort, extra kylning, och den integrerade batteriet. Den integrerade batteriet är också något att tänka på när man talar om tjockleken på denna bärbara dator. Den M11x kan tyckas tjock med sin höjd på 1,29 inches, men om du köper Dell Inspiron 11z eller Lenovo IdeaPad U150 med 6-cell Extended Life-batterier då de faktiskt tjockare än denna Alienware maskin.


Alienware M11x r2
Bygga kvalitet är oöverträffad tack vare den tidigare nämnda magnesiumlegering kombinerat med matt svart plast. Utsidan av den bärbara datorn känns bergfast med bara en liten bit av flex på baksidan av skärmen locket när man trycker. Tangentbordet och Handlovsstödets inte lider av någon märkbar flex även under tung skriva press. Återigen är M11x fortfarande den mest hållbara 11-tums bärbar dator som vi har granskat i vår labb. Den M11x rivaler enkelt byggkvalitet vissa bärbara företagsdatorer etiketten själva som "business-robust." Den byggkvalitet har inte förändrats med den nya översynen av denna bärbara dator ... den fick bara en trevligare finish.


En annan viktig del av Alienware designen är användningen av anpassningsbara LED-belysning på viktiga områden runt den bärbara datorn. Det första de flesta märker är den underbara bakgrundsbelyst tangentbord och två frontpaneler, men min personliga favorit är bakgrundsbelyst främmande huvudet ovanför tangentbordet. Använda AlienFX programmet som finns på M11x kan du ställa den här logotypen att lysa upp på ett antal olika sätt att varna dig om din batteristatus. Jag satt den främmande huvud på min ursprungliga M11x att lysa upp blå på växelström och rött när det körs på batteri. Detta är ett fantastiskt sätt att varna användaren om nätkabeln råkar kopplas ur under en match. Två ytterligare områden som tänds på M11x är den främmande huvudet på baksidan av skärmen och luftintagen på undersidan av den bärbara datorn. Dessa två områden är dock inte konfigureras med AlienFX programvara - ventilen använder samma belysning som tangentbordet och främmande huvudet på skärmen locket belyses av LCD-skärmen när datorn är igång. Amerikanska kunder också fortfarande möjlighet att få en personlig, laseretsade namnskylt på botten av M11x R2.

Alienware M11x r2 Alienware M11x r2
Alienware M11x r2 Alienware M11x r2

På tal om botten anteckningsboken, är M11x också fantastiska även underifrån. Den nedre panelen är till stor del plan och jämn med hål högtalargallret för nedåt-bränning stereohögtalare, kylfläkten intag och batterimätaren. Om du är intresserad av att uppgradera de interna komponenterna på din M11x kommer du vara glad att veta att alla delar som användaren befinner sig i ett enda panelen på undersidan av den bärbara datorn. Åtkomst till CPU, grafik eller fläkten är mycket mer komplicerat, men de flesta konsumenter ärligt inte behöver komma till dessa inre arbete.

Alienware M11x r2
Den enda massiva täckpanelen för batteriet, hårddisk, trådlösa nätverkskort och Slots Memory använder standard skruvarna för enkel demontering. Det är också värt att nämna att Dell / Alienware var vänliga nog att använda platshållarna på alla skruvar ... så när du skruvar bottenpanelen de små skruvarna inte kommer att falla ut och gå vilse på golvet. Ingen garanti gäller inte om borttagna klistermärken hittades någonstans, även om det fanns några gula tejp över kanten på hårddisken och batteriet. I varje fall anser Alienware det interna batteriet, hårddisk, RAM och trådlösa nätverkskort till alla vara reparerbara delar. Dessutom bör ett år, service på plats garanti hantera eventuella problem som dyker upp under det första året och du kan alltid köpa utökad service garantier om du vill. Lång historia kort, om du vill byta ut batteriet eller uppgradera de vanliga misstänkta så är det ganska lätt att göra det.


Skärm och högtalare
Den 11,6 "LED-bakgrundsbelyst skärm på M11x R2 är identisk med skärmen på den ursprungliga M11x, som verkar identisk med skärmen på Dell Inspiron 11z. Med en upplösning på 1366x768 du har så mycket utrymme på skärmen som fullstora bärbara datorer, vilket innebär att menyer och andra objekt som behöver mer vertikalt utrymme är inte längre ett problem. Panelen ser bra ut, med bra färgåtergivning och mycket jämn belysning tack vare LED-bakgrundsbelysning. Kontrast är genomsnittliga och varierar beroende på vertikal betraktningsvinkel. Den visar sweet spot är mycket smal, så om du flyttar ditt huvud bara lite kommer du inte att se en helt svart skärm under mörka scener i ett spel. istället du antingen se några skift upptill eller några nedtill. ljusare färger har inte detta problem och ser fantastisk i allt från att visa bilder bara surfar på webben.

Alienware M11x r2-skärm Alienware M11x r2-skärm
Alienware M11x r2-skärm Alienware M11x r2-skärm

Återigen är vår enda stora klagomål om skärmen på M11x avsaknaden av en matt skärm alternativ. Blanka skärmar ser cool när du ser dem i en butik eller när du först ta din bärbara dator ur lådan, men blanka skärmar också orsaka uppenbara reflexer på skärmen och gör det mycket svårare att se vad som finns på skärmen när du är under stark inomhusbelysning eller direkt solljus. Dell måste verkligen ge en matt skärm alternativ på denna bärbara dator eftersom den är utformad för att tas överallt ... och du kan inte alltid styra din belysning miljö när du reser.

Högtalare kvalitet är långt över genomsnittet för en 11-tums bärbara datorn och maxvolymen är både tillräckligt högt för att fylla ett stort mötesrum och tillräckligt tydlig för att höras utan uppenbar distorsion. Även om stereohögtalarna på M11x är nedåt skjuter förare ligger på nedre framkant av den bärbara datorn, Alienware ingenjörer utformade också två små ljudkanaler i chassit för att rikta ljudet framåt genom de två LED dekorativa paneler på framsidan på den bärbara datorn. Så trots att det mesta av ljudet riktas nere finns också en del ljud som kastas framåt mot användaren. Även om M11x har två utmärkta hörlursuttag du kan vara helt nöjd med den inbyggda högtalarna på denna laptop.

Alienware M11x r2
Tangentbord och pekplatta
Under många år Alienware bärbara datorer har använt en distinkt tangentbord design med justerbar LED-bakgrundsbelysning så att du kan visa tangentbordet i mörker. Det M11x fortsätter denna tradition med en av de bästa, om inte den bästa, tangentbord vi har använt på en 11-tums bärbar dator. I allmänhet använder tangentbordet individuella tangenter med en traditionell form som är något krökt i mitten av varje tangent. Key avstånd är ganska bra och varje knapp har den perfekta mängden återkoppling med minimal sidan resor. Den stora skillnaden mellan denna klaviatur och tangentbord på andra 11-tums bärbara datorer är att nycklarna har utmärkt LED-bakgrundsbelysning med en transparent nyckelbildruta och viktiga etiketter med en futuristisk typsnitt som ser ut som något ur Star Trek. Ännu viktigare är stödramen under tangentbordet bergfast. Vi kunde inte få tangentbordet på denna M11x att böja även under svåra skriva tryck. På samma sätt kommer de matta plast palmrests hanterar timmars spel utan att böja eller gnisslande plast. Skriva buller är minimal, utan kraftigt "klick klack" ljud medan du skriver. Endast mindre problem vi har med tangentbordet är att matt färg på tangenterna inte gillar naturliga hud oljor. Du måste torka av tangentbordet från tid till annan eller några av nycklarna börjar se fet ... särskilt W, A, S och D tangenterna om du är en tung spelare.

Alienware M11x r2

Till Synaptics TouchPad är både glädjande och deprimerande på samma gång på M11x. Om jag använde denna pekplattan på någon annan Dell Notebook skulle jag vara helt nöjd. Den honeycomb strukturerad yta ger en idealisk pekplatta textur (tillåter jämn, kontrollerad fingerrörelser) och förarna verkar helt kalibrerad rakt ur lådan för minimal fördröjning och precision spårning. Med pekplattknapparna har mjuka, fjädrande rörelse med tysta klick, men den fulla pekplatta knapptryckning kan vara lite för djupt för min smak. I själva verket är detta en stor pekplatta ... men det är en pekplatta.

Varje spelentusiaster kommer att säga att du måste använda en extern mus när du spelar. Visst är M11x en ultraportabel bärbar dator och människor i allmänhet använder pekplattor för typiska aktiviteter, men det huvudsakliga skälet till att folk köper denna maskin snarare än en Dell Inspiron 11z eller en HP Mini 311 är att du kan spela spel på M11x. Dell verkligen borde ha inkluderat en kvalitet trådlös mus eller ens en liten fast spelmus som "standard" utrustning med M11x.

Hamnar och funktioner
Valet av portar på M11x R2 är i stort sett oförändrat från hamnen layouten på den ursprungliga M11x. Däremot har övergången till Core i5 och Core i7-processorerna kräver en konstruktionsändring från Dells Alienware lag: avlägsnande av VGA-porten. Den större kylfläns som krävs för högre prestanda processorer innebär att en av de tre videoutgång portar på M11x måste offras. Eftersom de flesta spelare användare HDMI eller DisplayPort med externa bildskärmar, beslöt Alienware ingenjörer att förlora den gamla VGA-port. Studenter eller affärsmän som ansluter sina bärbara datorer till gamla projektorer kan ha ett problem med detta, men det är en mindre uppoffring.

Alienware M11x R2 innehåller fortfarande tre USB 2.0-portar, FireWire, en 3-i-1-kortplats, Ethernet, alla de vanliga ljudingångar och de tidigare nämnda HDMI och DisplayPort-anslutningar. Ja, så får man inte en inbyggd optisk enhet med M11x ... och vi är glada. Inte bara skulle en DVD eller Blu-ray-enhet har tagit upp plats och gjorde den bärbara datorn tyngre och mer strömkrävande, men de flesta konsumenter hämtar innehåll snarare än att använda skivor. Du kan även välja att låta Alienware förinstallerar STEAM på M11x när du gör din beställning på Dells hemsida. För er som inte är bekant med Steam, känns det i huvudsak iTunes för PC-spel - med Steam programvaran kan du bläddra i online-Steam Store och köpa nästan alla PC-spel som du sedan ladda ner och installera på din dator.

Alienware har fortfarande en DVD återställning skiva med M11x istället med en startbar USB-minne, men jag antar DVD är billigare. Förhoppningsvis alla som behöver använda återställningen disken äger redan en extern optisk enhet.

Vi skulle ändå vilja se antingen en kombinerad USB / eSATA-port eller USB 3,0 på Alienware M11x R2 så att ägare kan ansluta snabba externa lagringsenheter till den här anteckningsboken. Nu när fler USB 3,0 enheter dyker upp är det dags att Alienware lägga USB 3,0 till sina bärbara datorer.

Med det sagt, låt oss ta en snabb tur runt M11x R2:

Alienware M11x r2
Fram: AlienFX belysning och grillar högtalare

Alienware M11x r2
Bak: Visa gångjärn, nätuttaget, och värme Vent

Alienware M11x r2
Vänster: Kensington-lås, DisplayPort, HDMI, USB, Ethernet, mediekortläsaren och FireWire

Alienware M11x r2
Höger: Dubbla hörlursuttag, en mikrofoningång och två USB

Prestanda och Benchmarks
Ett av de viktigaste hårdvara element som gjorde den ursprungliga Alienware M11x möjligt var att använda Intels dual-core konsument ultralåg spänning (CULV) processorer. Dessa processorer förbrukar bara en bråkdel av den kraft som andra Intel-processorer använder och även producera mindre värme (både avgörande för en ultraportabel gaming anteckningsboken). Den nya Intel Core i5 och Core i7 lågspänning processorer ger liknande effekt och besparingar värme med bättre prestanda. Grundpriset för M11x R2 innehåller fortfarande den äldre Core 2 Duo-processor, men några hundra dollar extra får du de nyare CPU alternativ.

Vår granskning prov av M11x R2 kom med 1.20GHz Intel Core i7 640UM processor. Detta är det snabbaste CPU alternativ för M11x och kommer med 4MB cache och automatiskt overclocks upp till 2.266GHz tack vare Intel Turbo frekvens teknik.

På tal om automatiska funktioner inkluderar M11x R2 också samma Nvidia GeForce GT 335 diskreta grafikkort med 1 GB dedikerat GDDR3-minne samt automatisk omkopplingsbara grafik tack vare Intel GMA 4500MHD integrerad grafik och NVIDIA Optimus-teknik. För dem som inte vet vad Optimus är, det är i grunden en teknik som gör att datorn automatiskt använda diskret grafik när du behöver dem (som när du spelar ett spel) och byta till integrerad grafik när du inte behöver extrema grafikprestanda och behöver maximal batteritid.

När det gäller dag-till-dag aktiviteter nya Core i7-processor känns "snappier" än överklockat SU4100-processor i min personliga M11x. Som sagt, i genomsnitt applikationer som Microsoft Office eller Internet Explorer kommer du inte att märka någon skillnad. Core i7-processor ger en märkbar hastighetsökning när du spelar CPU-intensiva spel, men det är den enda gången skillnaden är uppenbar.

Vi kommer till vår i spelet tester senare i recensionen, men under tiden här är några syntetiska riktmärken för att se hur M11x kan jämföras med andra ultraportabla bärbara datorer samt den ursprungliga M11x med SU4100-processor på lager hastighet, överklockat, och överklockad med SSD.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Jag var lite bekymrad över hur varmt och bullriga M11x R2 kan vara tack vare den nya Core i7-processor, men det finns fortfarande i princip bara två bullernivåer du får från Alienware M11x: Whisper tyst eller högljudd fläkt som låter som någon är med hjälp av en hårtork i rummet bredvid. Det förvalda fläkthastighet är alltid på på en låg nivå som är så tyst att man kan tro fläkten är avstängd. Men vid överklockning av CPU eller spel fläkten ofta sparka i hög läge trycker varm luft från CPU och GPU inuti den bärbara datorn. Å ena sidan är detta bra eftersom du vet att farlig värme inte rostning din bärbara dator, men det innebär att M11x kan vara irriterande för medarbetare eller klasskamrater i en tyst kontor eller klassrumsmiljö. De externa temperaturer på M11x R2 är fortfarande "knä vänlig", men det är några grader varmare än den tidigare versionen av M11x tack vare den nya processorn och diskreta grafikkort. Alla temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit och registrerades när CPU och diskret grafik arbetade hårt spela Mass Effect 2 för mer än en timme.

Batterilivslängd
Tack vare NVIDIA Optimus omkopplingsbar grafik inuti M11x R2, behöver du inte oroa dig för att kontrollera din bärbara dator för att se om du lämnat ditt diskreta grafikkort körs. Denna notebook upptäcker automatiskt när du behöver de diskreta grafikkort och när du bara behöver bästa möjliga batteritid. Som sagt, tack vare högre prestanda processor och oförmågan att låsa GPU i integrerat läge, är batteritiden på den nya M11x R2 lägre än den äldre M11x. I våra laboratorietester med skärmen inställd på 70 procent ljusstyrka, Windows 7 inställd till en "balanserad" power profil och Wi-Fi på och ladda en ny hemsida med jämna mellanrum erhöll vi 5 timmar och 2 minuter batteritid. Detta är långt under de 6 + timmars batteritid vi fick från den ursprungliga M11x, men det är fortfarande ganska imponerande.

Alienware M11x r2
Vi har också testat M11x medan spel med CPU överklockning aktiverat Nvidia grafikkort, ställ ljusstyrkan till 70 procent och Wi-Fi på medan du kör Mass Effect 2 med Steam ansökan. Den M11x kunde spela Mass Effect 2 felfritt i 1 timme och 58 minuter innan den bärbara datorn stängs av. Mängden i spelet tid kunde ha förlängts genom att sänka skärmens ljusstyrka.


Den integrerade 8-cells litiumjonbatteri inuti M11x har en effekt på 64WH och drivs av en vanlig 90W nätaggregat. Även om vi pratar om ett integrerat batteri är en av de mest kraftfulla batterier som vi har sett i en 11-tums bärbar dator. Dessutom, trots att vi föredrar att se löstagbara batterier denna interna batteriet är ganska lätt att ta bort och ersätta med hjälp av instruktionerna i bruksanvisningen.

En annan del av batteriet som vi verkligen vill se är den one-touch batteriindikator på undersidan av den bärbara datorn. Fem vita lysdioder låta dig veta hur mycket batteritid som finns kvar och om du behöver ta din nätadapter med dig när du går till klass eller att nästa kontor möte. Den batterimätaren fungerar även när datorn är avstängd, så det är ett fantastiskt sätt att kontrollera batteristatus när du har bråttom.

Spelprestanda
Medan syntetiska riktmärken som PCMark och 3DMark bidra till att ge en ungefärlig uppfattning om hur en bärbar dator presterar jämfört med en annan, spelar själva spelen är det enda sättet att veta hur en bärbar dator fungerar med specifika spel. En annan viktig sak att tänka på är hur den bärbara datorn fungerar när den är inkopplad och hur den presterar på batteri. De flesta spel bärbara datorer "stryper tillbaka" grafikkortet (GPU) och ibland även processorn när du drar ut nätsladden. Detta är bra för batteritid men hemsk för spelprestanda. Den M11x R2 som den ursprungliga M11x, fortsätter att ge maximal CPU och GPU prestanda även när det är frånkopplad. I detta syfte i spelet prestandatester nedan en korrekt indikation på vad du kommer att uppleva med M11x oavsett om du spelar med den bärbara datorn inkopplad eller urkopplad.

Den M11x R2 använder samma Nvidia GeForce GT 335-kort, men omfattar nu Optimus-teknik så att användaren inte behöver manuellt växla mellan diskret och integrerad grafik. Den 1 GB dedikerat GDDR3-minne hjälper till att hålla bildhastighet kör på konsekventa nivåer i de flesta spel och du kommer inte att behöva stänga ner detaljinställningar hela tiden för att få spelbara bildhastighet med moderna spel.

Vi bestämde oss för att testa tre spel med nya M11x R2 och jämföra resultaten mot det ursprungliga M11x att se om verkligt utfall förändrats. För att ge dig en aning om vad vi tittar på, vill vi typiskt frame rates under spelet för att stanna över 30 bilder per sekund (fps) för att ge vätska lek och replikera bio-liknande rörelse.

Left 4 Dead 2 är en modern first-person shooter och M11x med överklockad SU4100-processor lyckats vara helt spelbara även om alla dessa zombies rusa på skärmen på en gång. Som sagt, nya M11x R2 med Core i7-processor gjorde ett ännu bättre jobb att hålla bildhastighet upp under attacker från zombie horder. I detta fall, höll beräkningsmässiga styrka nya CPU bildhastighet när dussintals zombies rusade till attack.

M11x med SU4100-processor (överklockad):

M11x R2 med Core i7-processor:

Mass Effect 2 är en trevlig sci-fi-action spel som kombinerar inslag av en rollspel och en skytt. Den ursprungliga M11x hanteras detta rymdäventyr med endast ett fåtal svackor i frame rates. Återigen visade M11x R2 att det kan göra detsamma med mindre nedgång i bildhastigheten under spelets gång.

M11x med SU4100-processor (överklockad):

M11x R2 med Core i7-processor:

Lika trevligt som dessa resultat är, gjorde den gamla M11x ganska bra med dessa spel också. Vad sägs om ett spel som M11x med SU4100 processor inte kunde hantera? CPU-intensiva spel, Shattered Horizon, är ett online first-person shooter som i rymden där alla är viktlös och du studsar runt asteroider skjuter varandra från alla håll möjligt. Detta spel kräver en betydande mängd matematik från CPU att beräkna acceleration, drift, vinkel banan, osv ... inte bara för din karaktär men för varje tecken du spelar mot.

Det är där begränsningen av den gamla CULV-processor inuti M11x verkligen blev uppenbart. Skulle Core i7-processor i M11x R2 göra något bättre? Ta en titt.

M11x med SU4100-processor (överklockad):

M11x R2 med Core i7-processor:

Som ni kan se, det nya M11x R2 med Core i7 förbättrades radikalt i spelet prestanda för Shattered Horizon. Samma spel var i huvudsak ett slöseri med tid på den ursprungliga M11x, men den nya processorn gör spelet helt spelbart.

Den nya M11x R2 med Core i7 är en fantastisk mobilt spelsystem på alla sätt som räknas. Där den gamla M11x lidit av brister, nya M11x "tallvedsnematoder" tävlingen. Visst, inte krossa den totala spelprestanda för M11x R2 inte den ursprungliga M11x i mindre CPU-intensiva spel, men det är för att båda bärbara datorer använder samma grafik. Det som verkligen gör oss glada över M11x R2 är att du bara inte behöver oroa sig för de CPU-intensiva spel eller plötsliga nedgångar i dina bildhastighet längre. Du kan bara installera dina spel och ha kul utan alltför mycket oro över hårdvarukraven.

Slutsats
Alienware M11x R2 är lika fantastiskt som den ursprungliga M11x släpptes tidigare i år. Även om det finns andra bärbara datorer i 13-tums och 14-tums storlekar som ger utmärkt spelprestanda är Alienware M11x fortfarande det enda spelet i stan om du vill stabil utveckling i ett 11-tums laptop. Den hållbara konstruktionen, kompakt storlek, kan prestanda och mycket överkomligt pris gör M11x R2 det bästa valet för väg krigare som också gillar att ha kul.

Beviljas, erbjuder den nya Core i7 konfiguration inte så mycket mer prestanda än den gamla M11x med överklockad Intel Pentium Dual Core SU4100, men bättre processor och Nvidia Optimus ger två anledningar att köpa Alienware M11x R2 om du inte redan köpa den ursprungliga M11x. Vi tycker fortfarande Alienware måste erbjuda en matt skärm alternativ och ett löstagbart batteri kan vara mer attraktiv för vissa köpare.

Som sagt, Alienware M11x är fortfarande ditt enda val om du är ute efter en ultraportabel gaming anteckningsboken.

Fördelar:

  • Ultraportabel gaming anteckningsboken
  • Fantastisk design och hållbarhet
  • Bättre CPU alternativ och Nvidia Optimus

Nackdelar:

  • Inga matt skärm alternativet
  • Integrerat batteri
  • Inte mycket bättre än originalet M11x


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar