fredag 30 juli 2010

HP ProBook 4720s Recension

HP ProBook 4720s Recension
av Kevin O'Brien - 2010/07/30

HP ProBook 4720s är en ny 17-tums bärbar dator som syftar till små och medelstora företagskunder. Byte av äldre 4710s, tillägger denna modell nyare Intel Core i3 och i5-processorer med ATI Radeon 4350 dedikerad grafik. Läs vidare för att se hur väl det rymmer upp till våra tester och om du bör överväga att lägga till din arsenal av kontorsmaskiner.

HP ProBook 4720s Specifikationer:
• 17-tums HD +-skärm med LED-bakgrundsbelysning (1600x900)
• Windows 7 Professional (64-bitars)
• Intel Core i5 430M (2,26 GHz, 3MB cache)
• ATI Mobility Radeon HD 4350 med 512 MB VRAM
• 4GB DDR3 RAM-minne
• 500GB 7200RPM hårddisk (Seagate st9500420as)
• Atheros AR9285 802.11b/g/n trådlös, Bluetooth
• DVD SuperMulti (+ / - Double Layer) med Labelflash
• Garanti: 1-Yr Delar och arbete, 1-års batteritid
• 8-cells Li-ion batteri (73Wh)
• Vikt: 6,92 £
• Mått: 16,17 x 10,49 x 1,11 inches
• Pris som konfigurerad: $ 1.059

Bygg och Design
Det 4720s har en ren och elegant utseende med en borstad metall exteriör finish. Den borstad metall finns på skärmen locket samt Handlovsstödets inuti datorn. Den mörka koppar eller brons yta kompletterar nästan alla företag klädsel och ser mycket professionell. Inne i anteckningsboken den inredningen delas mellan borstad metall finish och en glänsande svart trim runt tangentbordet. Båda finish hålla upp till de flesta typer av dag-till-dag missbruk, även lätta repor och fingeravtryck.

Bygga kvalitet är mycket bra, det metallfinish ger styrka till skärmen täcka och förhindrar överdriven flex. Det fanns ingen skärm snedvridning även när hårt tryck applicerades på baksidan av locket, vilket det gjorde sitt jobb för att skydda LCD under. Jämfört med äldre design som var helt gjord av plast, den nya designen inte bara ser bättre utan känns mycket starkare. Totalt var vi mycket nöjda med utseendet och känslan av ProBook 4720s.

Den ProBook 4720s var inte utformad för att lätt uppgraderas med slutanvändaren, eftersom dess målgrupp är näringslivet. För en vanlig konsument som vill köpa en bärbar dator med något bättre byggkvalitet, kan de vara missnöjd med den ansträngning som krävs för att komma åt RAM eller hårddisken. Varken inkluderar en enkel åtkomstpanel, utan måste hela anteckningsboken faller isär.

Skärm och högtalare
Den ProBook 4720s är utrustad med en 17,3-tums bländskydd skärm med en 16:9 widescreen-förhållande. Vid 1600 x 900 pixlar, det här ser HD-skärm mycket trevligt med utmärkta detaljer, bra färg och bra kontrast. Vi vet att många människor är fortfarande oroade över övergången från 16:10 till 16:09 ratio skärmar (eftersom detta ofta innebär mindre vertikal upplösning), men eftersom de flesta 17-tums bärbara datorer i denna prisklass hade WXGA + skärmar (1440 x 900 pixlar) i skärmen på ProBook 4720s ger faktiskt dig mer skärmyta, inte mindre.

Färgmättnad var något över genomsnittet jämfört med andra liknande storlek bärbara skärmar, men med en matt finish förlorar en del av kontrast och färg höjningar av en blank design. Betraktningsvinklar var också något bättre än normen, med färger som vistas konsekvent även när lutas 15-20 grader framåt eller bakåt. Tittar ljusstyrka var utmärkt för ljusa kontor förhållanden och med matt finish kan det vara delvis läsbara utomhus i en fläck av skugga.

Högtalarna på ProBook 4720s var mindre än imponerande för en 17-tums bärbar dator. De flesta konsumenter bärbara datorer i denna storlek används den ökade fastigheter för högkvalitativa högtalare och ibland även en subwoofer. Jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer, högtalarna ränta under genomsnittet. För strömmande musik eller delta i en VOIP telefonkonferens de ska vara bra, men förvänta dig inte det bästa när det gäller att njuta av en HD-film. Hörlurar skulle vara det bästa alternativet för att titta på filmer på vägen.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 4520s har samma konstruktion som den som konstaterades på 4510s och ger fantastiska avståndet mellan tangenterna för att skriva, liksom en dedikerad numeriskt tangentbord (ett stort plus för företag som använder sina datorer för siffertuggande eller datainmatning ). Varje knapp är relativt platt med en fin matt konsistens och nycklarna sitter ovanför en glänsande svart stödram. Ramen som omger nycklarna är ganska fast tack vare utformningen av chassit, vilket ger ytterligare stöd för tangentbordet. Det enda område av uppenbart flex är när du trycker på tangenterna numeriska tangentbordet. Kom dock ihåg att vi fick en förproduktion enhet och HP hävdar att produktionsenheterna frakt till kunder har ännu bättre stöd mot flex.

De enskilda tangenttryckningar är tyst utan höga klickande ljud medan du skriver. Djupet på varje knapptryckning är utmärkt, även om vissa människor kanske ogillar de platta, chicklet stil nycklar. Totalt tangentbordslayout är mycket trevligt för en 17-tums laptop.

HP uppdaterade pekplattan efter det 4720s från den äldre 4710s, och den bärbara datorn nu finns en knapp utan Synaptics ClickPad. Den primära skillnaden är större yta att använda för att göra gester och en renare utseende utan extra knappar. Med detta sagt, upplevde vi vissa svårigheter att anpassa sig till det nya formatet. Om du är en anteckningsbok användare som gillar att vila sina fingrar på pekplattan knapparna medan du flyttar runt markören på skärmen kommer du att vara i för en värld av överraskning. Även i de definierade zonerna styrplatteknapp pekplattan plockar upp din stationära finger ingång och försöker införliva den i en multitouch gest. Nypa zoom är den gest som oftast aktiveras, även efter alla multitouch gester inaktiverades vi fortfarande märkt markören skulle "hoppa" runt skrivbordet. Detta är mycket lik den erfarenhet vi fått med Dell Inspiron 11z (infoga länk) som hade en Elantech knapp utan pekplatta. Göra styrplatteknapp områden en "död zon" skulle helt lösa problemet.

Som helhet var pekplattan mycket känslig och lätt att använda (exklusive de tidigare nämnda problemen). Spårning hastighet var utmärkt och vi hade inga problem med input lag. Multitouch gester var snabbt igen och arbetade smidigt. Pekplattan uppdateringsfrekvens var mycket hög, vilket tillåter oss att dra snabba cirklar med mycket lite släpande effekt på markören. Om pekplattan inte hade problem med vänster och höger knappar med fingrarna vilar på ytan, skulle det ha varit en av de trevligare modellerna vi har använt på en bärbar dator.

Hamnar och funktioner
HP ProBook inkluderade tre USB 2.0-portar, (nämner brist på USB3.0 portar?) En eSATA / USB combo-port, VGA och HDMI-utgång, Ethernet, och även ett arv modem. Expansionsplatser inkluderar en SDHC-kortläsare och ett ExpressCard/34-fack. Den bärbara datorn har även en bricka-laddning DVD-brännare.


Fram: SDHC-kortplats, hörlurar och mikrofon uttag


Bak: Inget


Vänster: Kensingtonlås, VGA-ut, LAN, HDMI-utgång, eSATA / USB combo-port, 1 USB 2.0-port.


Höger: 2 USB 2.0-portar, modem, en optisk enhet, DC-ingång

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var bra för ett litet och medelstora företag anteckningsbok med Intel Core i5-processor och ATI Mobility Radeon 4350 dedikerad grafik. För genomsnittlig företag behöver denna systemkonfiguration lätt ska klara de flesta applikationer. För efter kontorstid användning skulle systemet ha några problem avkodning 720p och 1080p video. HD flash video från källor som YouTube var inte ett problem, som även processorn ensam mer än kapabel att hantera avkodningen. Användare som har för avsikt att spel på detta system bör leta efter system med bättre grafikkort, eftersom Radeon 4350 inte var avsedda för något annat än de mest grundläggande spelen.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den stora 17-tums chassi avleder värme bra, men vi märkte en hotspot formulär på undersidan av den bärbara datorn. Till skillnad från många bärbara datorer på marknaden, behöver ProBook 4720s inte en enda extra kylning kortplats på undersidan lock. Det är svårt att säga om detta kan förklara den största hotspot som bildas, men det förmodligen inte kunde ha hjälpt.
Systembrus var väldigt tyst medan systemet var vid eller nära tomgång. Eftersom systemet belastningen tas upp medan vi kör riktmärken vi notera en ökning av systemets buller, men det var bara att flytta upp från en mjuk viskning till kanske en högljudd viskning.

Batterilivslängd
Vi var inte helt imponerad av 4710s batteritid förra året, hantera drygt 3 timmar och 3 minuter. Den här gången med de senaste Intel-processorerna och ett större batteri, förbättrade batteritiden. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 är inställd på Balanced profil stannade 4720s på i 4 timmar och 48 minuter.

Slutsats
HP ProBook 4720s är en värdig ersättare till de äldre 4710s. Prestanda ökade med nyare Intel Core i5-processor över den äldre Core 2 Duo, och den nyare ATI Radeon 4350 gav en liten bula i hastighet jämfört med föregående 4330. De två viktigaste förändringarna är nyare metallskärmen locket och betydligt bättre batteritid. Jämfört med äldre plastlock, minskar den nya metallock flex och lägger en stor skydd. Batteritiden är en annan stor förändring, från en bit över tre och en halv timmar till 4 timmar och 48 minuter. Övergripande vi kanske har haft ser en något bättre grafikkort som 4350 endast marginellt bättre än de flesta integrerade grafiklösningar. Om du är i marknaden för en 17-tums SMB bärbar dator, är HP ProBook 4720s värt att överväga.

Fördelar:

  • Mycket bra batteritid
  • God prestandaökning över äldre 4710s
  • Bättre byggkvalitet än föregående generation

Nackdelar:

  • Inte lätt att uppgradera
  • En hotspot på botten


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar