måndag 26 juli 2010

ASUS K42J recension

ASUS K42J recension
av Jerry Jackson - 2010/07/26

ASUS K42J är den senaste i K-serien av prisvärda bärbara datorer. Denna 14-tums bärbar dator har en högpresterande Intel Core i5-processor, grafikkort med NVIDIA Optimus-teknik och ett utropspris under $ 900. Är detta den perfekta back-to-school laptop? Läs vidare för att ta reda på.

Vår granskning enhet ASUS K42J (K42JC-A1) har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) display med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i5 430M (2.27GHz)
  • Nvidia GeForce 310M grafikkort w / 1 GB dedikerat minne (Optimus omkopplingsbar grafik)
  • 4GB DDR3 1066MHz RAM
  • 500GB 7200RPM hårddisk
  • 802.11n trådlöst
  • DVD Super Multi-enhet
  • Två års garanti w / ett års oavsiktlig täckning
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4400mAh, 47Wh)
  • Vikt: 5,01 £
  • Mått: 13,7 x 9,4 x 1,5 inches
  • MSRP: $ 899,99 ($ ​​880 street pris)

Bygg och Design
Det K42J har en traditionell bärbar design och form som liknar den föregående generationen ASUS K40IN. Med andra ord ser det ut som en ganska tråkig kaffe brun anteckningsbok utan mycket flare. Den bärbara datorn har en blandning av matt svart, medelglättat bruna och svarta och glänsande bruna och svarta plast. Alla hörn och kanter är rundade för att ge den bärbara datorn ett jämnare utseende, och texturerade styrplatta och handlovsstödet ger K42J en trevlig känsla. Den glansiga skärmen lock har en subtil präglade design som replikerar mönster som används på handlovsstödet, men totalt vi pratar om en mycket ren, enkel bärbar design.


Utbyggnaden kvalitet K42JC-A1 är typiskt för de flesta av ASUS konsument-grade bärbara datorer vi har granskat. Den övergripande chassi styrka är bra med några specifika områden av plast flex eller knarrande ljud. Den interna chassiramen motstår trycket ganska bra och skärmen gångjärn ger en bra balans av resistens (inte alltför fast och inte för löst). På baksidan av skärmen locket inte böjs under hård press, men även när avsevärt tryck appliceras på baksidan av skärmen finns inga uppenbara krusningar eller snedvridningar på skärmen.


Den nedre delen av den bärbara datorn innehåller två tillgång plattor för RAM och hårddisken. ASUS ingenjörer förstå uppenbarligen att de flesta konsumenter köper en mainstream anteckningsbok som denna inte kommer att uppgradera mycket (om något) utanför RAM och hårddisk. Ja, vill vi oftast ha mer tillgång till den bärbara datorns interna, men majoriteten av de människor som köper denna laptop förmodligen inte kommer att bry sig.


Skärm och högtalare
Den K42JC-A1 har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och ett bildförhållande på 16:9. Den övergripande kvaliteten på displayen är "mycket bra" inom den snäva betraktningsvinkel sweet spot. Ljusstyrka, kontrast och färg är alla ganska bra. Om det finns en enda självklar fråga det måste vara de smala vertikala betraktningsvinklar. Medan de horisontella betraktningsvinklar (från sidan) är nästan perfekt, färgerna blir överexponerad sett från ovan och avsevärt inverteras och förvrängd sett underifrån. Om du använder denna laptop för färg-exakt redigering måste du vara säker på att du tittar på skärmen rakt framifrån. Bakgrundsbelysningen verkar också något ojämn med ljusare ljus som kommer från botten av skärmen i vår granskning enhet.

Displayen är 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter lodräta avståndet innebär en hel del bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word.

Det K42J har Altec Lansing-högtalare placerade under handlovsstödet framåt på den främre kanten av den bärbara datorn. Trots att Altec Lansing varumärket har dessa högtalare ger inte exceptionella ljudkvalitet. Sång låter lerig och förvrängd och högtalarutgången viktas tungt mot toppar med några verkliga mellantoner eller bas att prata om. Om du vill ha ljudkvalitet ur denna bärbara dator kommer du verkligen behöva överväga externa högtalare eller hörlurar. Hörlursuttaget ger en stor, statisk-anslutningen för alternativa högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på K42J fullstort tangentbord har chiclet-stil nycklar som är lyhörd och ger lite extra avstånd för att förhindra skrivfel. Nycklarna är stora och platt och har en matt textur, som kan bära över tiden. Det finns ingen märkbar flex om du använder stora tryck tangenterna i mitten av brädet. En enstaka knapptryckningar är tyst med mjukaste möjliga "klick-klack" ljud medan du skriver, gör det trevligt för anteckningar i ett klassrum eller kontor mötesrum. Tangentbordet saknar dedikerade multimedia nycklar, men piltangenterna dubbelt så mediaknappar när den används med funktionsknappen.

Den ELAN pekplattan är en blandning av gott och ont. Den texturerade ytan ger utmärkt grepp för fingertopparna, men pekplattan lider uppenbar eftersläpning. Detta är en multi-touch pekplatta med anpassningsbara gester, men den mediokra lyhördhet gör att använda pekplattan mindre än idealisk. Avsaknaden av en särskild rullningszon är också irriterande. Med pekplattknapparna har mycket grunt respons med högt klick när du trycker på knapparna.


Hamnar och funktioner
Den K42J är ett steg upp från tidigare K-serien bärbara datorer i form av portval. Den K42JC-A1 lägger välbehövlig HDMI-port, även om vi fortfarande vill se tillägg av en ExpressCard-kortplats för att göra denna laptop lite mer framtidssäker. En enkel ExpressCard-kortplats skulle ha gjort det möjligt att uppgradera K42J med USB 3,0 ... en potentiellt viktig egenskap eftersom USB 3,0 börjar dyka upp i fler och fler bärbara datorer. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster sida: Kensingtonlås, värme vent, VGA, HDMI, två USB 2.0-portar, och hörlursuttag


Höger sida: DVD-enhet, USB 2,0-port, Ethernet och Power Jack


Fram: Högtalare, media kortläsare (SD / MMC / MS)


Tillbaka: Inget

Prestanda och Benchmarks
Den K42JC-A1 erbjuder goda allmänna prestanda tack vare en kombination av sin Core i5-processor, 4 GB RAM, och snabb 500GB hårddisk. NVIDIA GeForce 310M grafikkort hjälper också i applikationer som stöder CUDA genom att dra nytta av GPU för att påskynda prestanda. Summan av kardemumman är att denna laptop är mer än kapabla att hantera vardagliga uppgifter och ännu mer intensiva program som Adobe Photoshop och Adobe Premiere.

Intel Core i5 430Mprocessor är en av de lägre nivå Core i5 processorer och ger endast en blygsam ökning under Core i3 modeller som 330M används i Dell Inspiron 14 (1464). Som sagt, prestanda är ganska bra för en 14-tums bärbar dator i denna prisklass.

Grafikprestanda från Nvidia GeForce 310M är mycket bra för att spela typiska online pusselspel eller äldre första person shooters, men förvänta dig inte att spela nyare spel som Mass Effect 2 eller Modern Warfare 2. Som sagt, grafiken är stark nog för lätt spel och CUDA-kapabla grafikkort hjälper påskynda vissa program. Tack vare Nvidia Optimus-teknik, väljer denna bärbara dator automatiskt mellan Intel integrerad grafik (för längre batteritid) och Nvidia dedikerad grafik (för bättre video och spelprestanda). Du behöver inte oroa dig för att trycka på några extra knappar för att få ut det bästa av denna laptop.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):


PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den K42J gör ett utmärkt jobb att hantera värme och buller. De självjusterande fläkthastigheter stanna i allmänhet långt under vad du kan höra i ett tyst rum, och systemet förblir sval vid beröring överallt utom värme avgaserna (som kan förväntas). Den enda gången vi märkte hög värme nivåer var när vi betonade den bärbara datorn med förlängd spel och även då bara varm plats var runt värme avgaserna.

Kort sagt, om du letar efter en någorlunda kraftfull bärbar dator som inte blir för varmt, kan ASUS K42JC-A1 vara ett bra val.

Batterilivslängd
I balans-läge med 75% skärmens ljusstyrka, varade K42JC-A1 för fyra timmar och tre minuter medan du surfar på Internet och med hjälp av en ordbehandlare. Detta är ganska bra för en bärbar dator med ett lager batteri, men vi ser fler och fler bärbara datorer med denna nivå av prestanda levererar fem timmar eller mer kontinuerlig körning, så vi skulle behöva kalla detta "genomsnitt." Självklart, om du kör program som betonar processorn, hårddisken eller Nvidia-grafik kan du förvänta batteritiden sjunka ännu lägre.

Slutsats
ASUS K42J erbjuder en bra balans av god byggkvalitet, fast prestanda och en trevlig uppsättning funktioner. Intel Core i5-processor, Nvidia-grafik med Optimus-teknik, och en trevlig hårddisk gör här en av de bättre utför vanliga 14-tums bärbara datorer vi har granskat. Som sagt, den genomsnittliga designen, genomsnittlig skärm och genomsnittlig batteritid kan resultera i färre försäljning under denna back-to-school shopping säsong.

Kort sagt, är ASUS K42JC-A1 en bra vanlig bärbar dator som är perfekt för studenter eller allmän användning runt huset, men det finns inte mycket som sticker ut för att göra denna bärbara dator mer attraktivt för konsumenterna.

Fördelar:

  • God byggkvalitet och tangentbord
  • Automatiska omkopplingsbar grafik
  • Bra resultat med måttlig värme

Nackdelar:

  • Genomsnittlig skärm
  • Genomsnittlig batteritid


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar