måndag 12 juli 2010

Sony VAIO Y recension

Sony VAIO Y recension
av Kevin O'Brien - 2010/07/12

VAIO Y är en 13,3 "ultraportabel CULV-drivna bärbara från Sony, i egenskap av den prisvärda-bror till high-end VAIO Z. Denna modell innehåller Intel GMA HD integrerad grafik, en Intel Pentium CULV-processor (nya modellerna har Intel Core i3 och i5 ULV-processorer), 4 GB DDR3-minne och en WXGA-upplösning display. I denna översyn vi se hur väl denna modell staplar upp mot andra ultraportabla system och om det bör läggas till din back-to-school bärbara köpa lista.

Vid tidpunkten för publiceringen här omdömet har Sony avvecklat de äldre Intel Pentium-processorer, som ses i denna översyn och ersatte dem med nyare Intel ULV Core i3 och i5-processorer.

Vår Sony VAIO Y Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Pentium U5400 (1.2GHz, 3MB cache)
  • 4GB DDR3 1066MHz RAM (8GB max)
  • 500GB 5400RPM Toshiba hårddisk
  • 13,3 "Widescreen LED bakgrundsbelyst display (1366 x 768)
  • Intel GHA HD integrerad grafik
  • Atheros B / G / N, 1GB LAN, Bluetooth
  • Portar: 3 x USB 2,0, Hörlursutgång, mikrofoningång, VGA, HDMI, RJ-45 Ethernet, FireWire
  • 6-cells 54Wh batteri
  • Mått: 12,8 "(B) x 0,93 till 1,2" (H) x 8,9 "(D)
  • Vikt: 3.81 pounds (med slim battery)
  • Pris: $ 769 start (för senaste generationens modeller)

Bygg och Design
Sony VAIO Y har en avslappnad utformning jämfört med den dyrare VAIO Z, med något tjockare paneler, mjukare linjer och ett mer utprovade sann färgschema. Medan Z kan innefatta en anpassad maskinbearbetad frontplatta, ger Y en vanlig målad kropp panel. En annan förändring är att färgvalet mellan de två modellerna, med Z erbjudande mer professionella finish och Y, inklusive roliga och sportig färgalternativ. Som helhet Y-serien verkar vara tunna och lätta system som utformats för en yngre publik. Konstruktionen innehåller fortfarande många coola element, inklusive gångjärn integrerade strömbrytaren, skiva strömindikatorn inbäddad i den övre kanten av den bärbara datorn och ö-stil tangentbord.

Bygga kvalitet är top notch för en sub-$ 800 anteckningsbok med kraftiga kropp paneler och en mycket stark chassi. Skärmen lock ger mer än tillräckligt skydd för displayen, vilket förhindrar eventuell snedvridning från att visas på LCD-skärmen med ett fast grepp på den motsatta sidan. Tangentbordet och huvuddelen verkar inte ha mycket flex och utan optisk enhet hålrum inuti den bärbara datorn, det verkar nästan ha mindre flex på höger sida. Utan att gå till ytterligheter med en fullt maskin top-platta Sony lyckades ändå skapa en mycket robust bärbar dator.

Jämfört med VAIO Z som innehöll en egen SSD array använder Sony VAIO Y en mycket mer grundläggande, och lättare att uppgradera 2,5 "hårddisk. Detta, liksom systemets minne, kan nås via botten av den bärbara datorn. För användare som vill uppgradera till en SSD på vägen vilket innebär att du slipper att helt avveckla den bärbara datorn bara för att byta ut en komponent.


Skärm och högtalare
Sony VAIO Y levereras som standard med en 13,3-tums WXGA panel med ingen uppgradering alternativ för högre upplösningar. Jämfört med andra CULV-baserade bärbara datorer skärmen på över genomsnittet med bra färg och kontrast. Jag måste erkänna att denna skärm var ett steg ner från en sett på VAIO Z, som hade en högre färgmättnad och djupare svärta (på nästan tredubbla priset!). För användare som vill njuta av en film på vägen, njut av en YouTube-klipp under klass eller typ en uppsats under en studie session skärmen är perfekt. Bakgrundsbelysning nivåer var bra för ljusa inomhus synförhållanden, med ytan mäter 196nit vid full ljusstyrka. Betraktningsvinklar var bra, även om färgerna verkar ha en smal sweet spot på cirka 10-15 grader innan färgerna börjat skifta eller invertera vertikalt. Horisontella vinklar var mycket bättre, som spänner över 60 grader från sidan.

Högtalare prestanda var bra för en tunn och lätt system med starka ljudnivåer för att fylla ett litet rum. Bas och mellanregister saknades, men det var inte ovanligt för ett system i denna klass. Sony gör har ett hörlursuttag som lägger ut rena ljud för privat lyssning, samt en HDMI-ut jack för anslutning av bärbara datorn till en HDTV och stereo.

Tangentbord och pekplatta
VAIO Y har en bekväm chiclet-liknande tangentbord som är lätt att skriva på för långa perioder. Jämfört med VAIO Z avståndet är lite annorlunda, sätta dedikerad Page Up / Down och Home / End knapparna på höger sida av tangentbordet istället för att inkludera dem som sekundära funktioner över riktningsknapparna. Detta orsakade viss krympning av den högra shift-tangenten och vänster styrknapp samt något stramare avstånd. Tangentbordet saknar också en av de lyxiga bakgrundsbelysta tangenter sett på VAIO Z, men det var väntat med tanke på den mycket lägre utropspris. Tangentbord stöd är utmärkt med några märkbara tangentbord flex under stark skriva press. Nyckel lyhördhet är stora liksom mycket tyst nyckelåtgärder som inte avger mycket buller när den är helt intryckt.

Pekplattan på VAIO Y är en Synaptics modell som är mycket lyhörda och har ingen märkbar fördröjning. Pekplattan innehåller några multitouch funktioner, inklusive två fingrar bläddra som Z faktiskt hoppade till förmån för den kirala-rullning rörelse. Uppdateringsfrekvenser var utmärkt, förhindra eventuella "spår" från markören drar snabba cirklar på skärmen. Inställningarna för pekplattan ur lådan var nära perfekt, utan tweaks behövs under översyn. Jag hittade också pekplattknapparna att vara lätt att utlösa med kanten av tummen och hade ytlig feedback när helt nedtryckt. Totalt pekplattan var mycket bra och en av de trevligare modellerna ses på en tunn och lätt bärbar dator.


Hamnar och funktioner
Port markering på VAIO Y var mycket bra för en tunn och lätt system, inklusive tre USB 2.0-portar, 400 FireWire, VGA och HDMI-utgång, ljudingångar och LAN. Expansionsplatser inkluderade en SDHC och MemoryStick-kortläsare samt ett ExpressCard/34-fack.


Fram: MemoryStick läsare, SDHC-läsare, trådlös på / av, aktivitet belysning


Bak: Strömindikator


Vänster: DC-ingång, Kensington-lås, VGA och HDMI-utgång, en USB 2.0-port, FireWire 400, hörlurar och mikrofon uttag


Höger: ExpressCard/34, två USB 2.0-portar, LAN, strömbrytare

Prestanda och Benchmarks
Prestanda för Sony VAIO Y var jämförbar med de flesta CULV-drivna bärbara datorer, med Intel Pentium U5400-processor. Den 1.2GHz ULV-processor parades med Intel GMA HD-grafik och bra resultat i våra tester. Vid tidpunkten för denna översyn Sony VAIO Y är tillgänglig med Intel Core i3 330UM och Core i5 430UM med TurboBoost samt ATI Mobility Radeon 4550 dedikerad grafik.

I våra tester U5400 och GMA HD grafik kunde hantera HD flash video på webbplatser som YouTube med den senaste versionen av Flash 10,1 plugin. Systemet kunde också avkoda 720p och 1080p filmtrailers hämtat från Verkställ hemsida. Från utförandet ses på det här systemet förväntar vi oss helt uppdaterade och snabbare komponenter nu ses i Y att möta och överträffa dessa resultat.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Trådlös prestanda Atheros N-kapabla kort i vår granskning modell var mer än tillräckligt för strömmande hög bithastighet HD-video och hantering snabba bredbandshastigheter. Vi mätte en 4.2MB / s läshastighet över 2.4GHz N-anslutning, med skrivhastighet mäter 5.4MB / s.. Dessa hastigheter är ungefär hälften vad du kan förvänta dig från en trådbunden 100Mbps LAN-anslutning. Testet utfördes på ett avstånd av ca 25 meter genom tre väggar med metallreglar. Routern var en Linksys E3000 är ansluten till en Ubuntu 10,04 server med en aktiv Samba aktie som vi kartlagt i systemet som testas.

Värme och buller
Som en CULV-baserad bärbar dator, driver Sony VAIO Y i en väldigt cool och lugn sätt. Under stresstester nådde varmaste punkten på toppen av chassit 86 ° C, medan den nedre nådde 88 ° C. Kylfläkten under allt detta förblev ganska tyst, eftersom det inte stiger över en lugn viskning även under belastning. Under genomsnittet använda systemet stannade strax över rumstemperatur och var mycket bekvämt att sitta i ditt knä. Det säger sig självt, dock att lägga till valfria ATI dedikerad grafik eller välja en snabbare processor kan öka temperaturen.

Batterilivslängd
Sony VAIO Y har ett 6-cells, 54Wh batteri som gav rimlig batteritid i våra tester. Med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida någonsin 60 sekunder, och Windows 7 på Balanced profilen systemet stannade i 5 timmar och 46 minuter. För användare som vill ha lite extra tid borta från vägguttaget, erbjuder Sony ett utökat batteri som ger uppskattningsvis 9 timmars batteritid.

Slutsats
Sony VAIO Y utvecklades mycket bra i våra tester med den äldre Pentium-modell, med den senaste generationen inklusive Intel Core i3 och i5 ULV-processorer. VAIO Y har också frivilliga ATI Radeon 4550 dedikerad grafik för personer intresserade av mild spel i farten. Jämfört med sin storebror, VAIO Z är Y nedtonade utan så många funktioner och konstnärliga designelement, men det är fortfarande ger bra byggkvalitet och mycket snygg. Batteritiden är bra med 6-cells batteri, det blev nästan 6 timmar i vårt labb, med uppskattningsvis 9 timmar med en valfri stort batteri. Om du är i marknaden för en snygg CULV-drivna bärbara prissatta under $ 800, är ​​VAIO Y är ett utmärkt val och erbjuder massor av alternativ för att uppfylla de flesta köpare.

Fördelar:

  • Stora byggkvalitet
  • Stabil konstruktion med delade element från VAIO Z
  • Valfria dedikerat grafikminne

Nackdelar:

  • Inget bakgrundsbelyst tangentbord alternativet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar