torsdag 22 juli 2010

HP Mini 210 HD Recension

HP Mini 210 HD Recension
av Kevin O'Brien - 2010/07/22

Mini 210 HD är den senaste netbook från HP, som erbjuder en fullständig 720P-kompatibel 1366x768 upplösning på en kompakt 10,1-tumsskärm. Denna modell innehåller 1.66GHz Intel Atom N455-processor standard-med snabbare 1.83GHz N475 för $ 25 mer-såväl som Intel GMA 3150 integrerad grafik. I denna översyn vi se hur väl denna netbook håller upp mot konkurrens och om du bör överväga detta under en något mer kraftfull CULV anteckningsbok.

Vår HP Mini 210 HD Specifikationer:

  • Windows 7 Starter (32-bitars)
  • Intel Atom N450-processor 1.66GHz (667MHz FSB)
  • 1GB 800MHz DDR2 SDRAM
  • 160GB 5400rpm SATA Fujitsu hårddisk
  • 10,1-tums (1366x768)
  • Intel GMA 3150 integrerad grafik
  • Broadcom 802.11a/b/g/n och Bluetooth 2,1 + EDR
  • 4-i-1-kortplats
  • Mått: 10,55 i (L) x 6,9 cm (B) x 0,9-1,11 i (H)
  • Vikt: 2,69 £ med 3-cellsbatteri (exklusive vikt nätadapter).
  • Effekt: 3-cells 28Wh batteri
  • Garanti: Ett års garanti
  • Pris: $ 409,99 (nuvarande pris med standard 7200RPM hårddisk)

Bygg och Design
Den nya utformningen av HP Mini hjälper verkligen för att förbättra sitt utseende och höja förväntningen att denna netbook är ingen leksak utan snarare en fullfjädrad designer anteckningsbok. Den nya Mini använder målade paneler för skärmen locket och botten skal, lägga en touch av färg till varje modell. Jämfört med normala mönster som lämnar botten med intetsägande, oavslutade svart plast, hjälper detta verkligen i ser avdelningen. Interiören har också fått en ansiktslyftning, med en infälld Synaptics pekplatta med integrerade knappar. Det gör också användningen av en omdesignad chiclet tangentbord med integrerad funktion-knappen lyser för att visa när vissa funktioner är aktiverade. Det nya utseendet är inget annat än häpnadsväckande.

Bygga kvalitet är mycket bra även med bottenpanelen som snäpper på plats. När den är helt stängd HP Mini 210 har en robust känsla och inte visar mycket flex under tryck. Skärmen lock gör ett bra jobb att skydda LCD-skärmen och den nedre luckan inte knaka eller känner lös när den är korrekt installerat. På insidan tangentbordet känns fast på brickan med mycket lite flex eller rörelse. Handlovsstödets har också upp bra, men om du har vuxen storlek händer handflatorna hänger över den bärbara datorn och nästan vilar på skrivbordet yta. Kort sagt, det är en ganska solid netbook med när allt.

HP Mini 210 har en av de mest DIY-uppgradering vänliga konstruktioner vi någonsin har sett i NotebookReview kontor. Du kan komma åt alla interna komponenter utan att någonsin använda en skruvmejsel ... och samma kan inte sägas om andra bärbara datorer. HP konstruerade Mini 210 med en botten panel som lossnar med gammaldags finger makt. Med den nedre panelen från användarna har tillgång till Wi-Fi-kort, öppna mini-PCIe-kortplats för ett Broadcom HD eller WWAN-kortet, systemets minne och hårddisk. Varje uppgradering kan utföras på några sekunder, och är mycket mindre skrämmande för även de mest grundläggande av användarna.


Skärm och högtalare
Displayen på HP Mini 210 HD är skillnad från de flesta andra netbooks. Den har en högre WXGA (1366x768) upplösning istället för den vanliga 1024x600 panelen finns på andra modeller. Detta är användbart i ett antal olika sätt, bland annat korrekt visa menyn fönster och minska överdriven horisontell eller vertikal rullning. En annan fördel är att kunna titta på 720p video, även om det också är beroende av att du har en Broadcom CrystalHD dekoder kort konfigurerad med systemet. Utan det kortet systemet inte skulle kunna spela upp innehållet, än mindre visa den på högre upplösning panelen till rimliga frame rates.

Panelen i sig är lätt att läsa - åtminstone med mina ögon - och text verkar inte vara så liten jämfört med andra mobila enheter. Om du kan läsa liten text på en mobiltelefon, bör du kunna se på skärmen utan problem. Färg och kontrast är mycket trevligt, även ibland kände jag reflexer från all-glasytan verkade skymma en del av panelen. Bakgrundsbelysning nivåer var stor för visning på skärmen i ljusa kontor förhållanden, men utomhus visning var uteslutet. Betraktningsvinklar var genomsnittliga jämfört med andra bärbara datorer, med färger börjar vända eller snedvrida när skärmen lutas ca 15 grader framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var bättre, men reflektionerna verkade skymma panelen senaste 45 till 50 grader.

De små högtalarna på HP Mini 210 HD ligger på framkant Handlovsstödets, vinklad nedåt mot ditt knä. På en plan skrivbord som de fyllde lätt upp ett litet rum med musik men när du placerat netbook i knät blev dova och lätt blockeras av kläder. Ljudkvalitet var genomsnittet jämfört med andra liknande storlek netbooks, med svag bas och mellanregister.

Tangentbord och pekplatta
HP Mini 210 HD har en 93%-tangentbord fullstorlek Chiclet. För kort tids användning tangentbordet är bekvämt att skriva på och känns lika stark som skriver på en vanlig bärbar dator. Storleken men kan kännas lite trångt beroende på om du är van att skriva på en större bärbar dator. För kortsiktiga resor eller ljus användning i hemmet för surfning du förmodligen inte kommer att ha några problem. Om du avser att använda detta som din primära systemet kanske du vill överväga att flytta upp till 11,6 "ultraportabla formfaktor som är närmare till standard full storlek samtidigt som den mycket portabel.

Funktionsknappar på tangentbordet är direkt tillgång, vilket innebär att du inte behöver trycka på "Fn"-knappen för att justera skärmens ljusstyrka eller aktivera Wi-Fi. En annan funktion är inbyggd indikatorlampor för stumma och trådlöst på / av-knappar. Det finns ingen prestanda skillnad mellan detta och sidomonterad ljus, hjälper det i estetik avdelningen.

Pekplattan på Mini 210 HD är en knapp-mindre Synaptics styrplatta med multitouch stöd. Jämfört med ryckiga varianten finns på HP ProBook nyligen granskats fann vi inga sådana problem på just denna versionen. Till skillnad från den tidigare versionen, om fingret vilade på en fördefinierad vänster / höger knapp låda skulle varje rörelse på huvud pekplattan sektionen aktivera nypa-zoom. Nu dessa områden är döda zoner, vilket förhindrar en hel del frustration vi tidigare hade. Pekplattan ytan var mycket jämn och nästan glänsande i konsistensen. Känslighet var utmärkt utan behövde justeringar och acceleration på båda axlarna var lika. Det är svårt att säga om pekplattan har nått samma användarvänlighet nivå ett finns på MacBook ", men det blir mycket nära.


Hamnar och funktioner
HP Mini 210 HD har tre USB 2.0-portar, VGA-ut, en ljud-headset jack, och Ethernet. Systemet innehåller också en SDHC-kortplats. Valfria funktioner inkluderar GPS, WWAN och en Broadcom CrystalHD kort för HD-video avkodning.


Framst: Inget


Bak: Inget


Vänster: DC-ingång, VGA-ut, HDD aktivitet ljus, en USB 2,0, headset


Höger: SDHC-kortplats, Strömbrytare, 2 USB 2,0, LAN, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var bra jämfört med andra Intel Atom-utrustade netbooks, men jämfört med nuvarande generationen CULV-ultrabärbara hastigheten saknades. Med högre upplösning panelen vi kände systemet verkade släpa mer än vanligt, med långa boot till stationära vilotider och pauser när du öppnar systemet menyer. En möjlig orsak kan vara relaterad till ganska långsamt 5400RPM hårddisk, som vid tidpunkten för denna skrift har ersatts av en standard 7200RPM enhet på HP: s webbplats. För lätt användning som att surfa på webben, kolla e-post eller med hjälp av programvara produktiviteten på kontoret den presterar bra, men utöver det en mer kraftfull CULV-baserade system skulle vara det bästa alternativet.

HD-video uppspelning på vår översiktliga granskning enhet misslyckades även med lägre bithastighet 720P släpvagnar ned från Apples webbplats. Systemet hade också problem med att spela HD-video på sajter som YouTube och Hulu. För köpare som är intresserade av att titta på 720p och 1080p filmer på Mini 210 HD är Broadcom CrystalHD dekoder kort rekommenderas.

Som ni kan se av de syntetiska riktmärken som anges nedan netbook prestanda har inte nämnvärt förändrats från den ursprungliga modeller som kom ut på marknaden mer än två år sedan. Processorprestanda har plockat upp, men systemets prestanda är fortfarande ganska långsamt jämfört med CULV bärbara datorer eller budget full storlek bärbara datorer. Ju högre upplösning HP Mini 210 HD verkar också ha gjort det övergripande systemets prestanda ta en träff jämfört med lägre upplösning netbooks såsom ASUS Eee PC 1005PE .

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):


3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Värmeeffekt från Intel Atom N450 och GMA 3150 integrerad grafik var minimal i värsta fall. Även under stress systemet stannade sval i knät. Vid normal användning av systemet stannade precis ovanför rumstemperatur och var mycket bekväm att använda under längre perioder. De temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit:

Kylfläkten stannade på kontinuerligt spinning med en lägre hastighet vid inaktivitet och plocka upp som värme ökade. Fläktljud var inte så illa, men du kan tala om det var på utan att behöva vara i närheten av systemet. Med en omgivande ljudnivå av 33dB, mätt fläkten 39dB på ett avstånd av 12-inches.

Batterilivslängd
Beståndet batteriet på HP Mini 210 HD är ett 3-cells 28Wh modell med en indikerad kapacitet på 23Wh. Jämfört med modeller som ASUS Eee PC 1005PE med 63Wh batteri, detta är bara en bråkdel av kapaciteten konkurrerande modeller. I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktivera och uppdatera en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på en balanserad profil Mini 210 HD stannade på i 3 timmar och 18 minuter. Ett utökat batteri erbjuds som tillval med denna modell ... med tanke på de resultat som vi såg med 3-cells batteri rekommenderar vi att du väljer den större storleken.

Slutsats
Ultraportabla datorer är för närvarande in i två läger, med 10 "netbooks och 11,6" CULV-notebooks slåss mot varandra. Netbooks under längst tid har erbjudit längre batteritid på bekostnad av systemets prestanda, medan CULV-notebooks erbjöd högre upplösning skärmar med mycket större prestanda. HP Mini 210 HD är en korsning mellan dessa två grupper, som erbjuder en blandning av en Intel Atom-processor, WXGA (720p-kompatibel) skärmupplösning, HD-film uppspelning (med dekoder-kort) och fortfarande hålla 10 "netbook formfaktor.

Batteritiden med beståndet 3-cellsbatteri inte producera tal någonstans nära andra konkurrerande netbooks med lägre upplösningar såsom ASUS Eee PC 1005PE som förvaltas drygt 12 timmar, men en valfri utökad 6-cells batteri ska hjälpa. Totalt sett om du är i marknaden för en 10 "netbook erbjuder HP Mini 210 HD några av de bästa funktionerna och uppgraderingar i sin klass.

Fördelar:

  • WXGA-upplösning 10-tums skärm
  • Tillval GPS, WWAN eller Broadcom CrystalHD
  • En av de bättre knapp-mindre pekplattor

Nackdelar:

  • Kort batteritid
  • Trög


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar