torsdag 22 juli 2010

HP Mini 210 HD Review

HP Mini 210 HD Review
av Kevin O'Brien - 7/22/2010

Mini 210 HD är det senaste netbook från HP, som erbjuder ett komplett 720p-kompatibel 1366x768 upplösning på en kompakt 10,1-tumsskärm. Denna modell innehåller 1,66 GHz Intel Atom N455-processor standard-med snabbare 1,83 GHz N475 för $ 25 mer-och Intel GMA 3150 integrerad grafik. I denna översyn ser vi hur väl denna netbook håller upp mot konkurrensen och om du bör överväga detta över en något mer kraftfull CULV anteckningsbok.

Våra HP Mini 210 HD Specifikationer:

  • Windows 7 Starter (32-bitars)
  • Intel Atom N450-processor 1,66 GHz (667 MHz FSB)
  • 1 GB 800 MHz DDR2 SDRAM
  • 160GB 5400rpm SATA Fujitsu HDD
  • 10,1-tums (1366x768)
  • Intel GMA 3150 integrerad grafik
  • Broadcom 802.11a/b/g/n och Bluetooth 2.1 + EDR
  • 4-i-1 medie kortplats
  • Mått: 10.55 i (L) x 6,9 cm (B) x 0,9 till 1,11 i (H)
  • Vikt: £ 2,69 med 3-cellsbatteri (exklusive vikten av nätadapter).
  • Effekt: 3-cells 28Wh batteri
  • Garanti: Ett års standardgaranti
  • Pris: $ 409,99 (nuvarande priset med standard, 7200RPM hårddisk)

Bygg och Design
Den nya utformningen av HP Mini hjälper verkligen för att förbättra sitt utseende och höja förväntningar om att denna netbook är ingen leksak utan en fullfjädrad designer anteckningsbok. Den nya Mini använder målade paneler för skärmlocket och undre lock, lägga till en touch av färg på varje modell. Jämfört med normala mönster som lämnar botten med intetsägande, oavslutade svart plast, detta verkligen hjälper i ser avdelningen. Interiören har också fått en ansiktslyftning, med en infälld Synaptics pekplatta med integrerade knappar. Det gör också användningen av en omdesignad Chiclet tangentbord med integrerad funktion-tangent tänds för att visa när vissa funktioner är aktiverade. Det nya utseendet är inget annat än häpnadsväckande.

Bygga kvalitet är mycket bra även med den nedre panelen som snäpps fast. När den är helt stängd för HP Mini 210 har en robust känsla och visar inte mycket flex under tryck. Skärmen omslaget gör ett bra jobb att skydda LCD-skärmen och den nedre luckan inte knarra eller känner sig lös när den är korrekt installerat. På insidan tangentbordet känns gedigen på brickan med mycket lite flex eller rörelse. Handlovsstödets rymmer också upp bra, men om du har vuxenstorlek händer handflatorna hänger över den bärbara datorn och nästan vilar på skrivbordet ytan. Kort sagt, är det en ganska solid netbook med allt beaktas.

HP Mini 210 har en av de mest DIY-uppgradering vänliga konstruktioner som vi någonsin har sett i Notebook kontor. Du kan komma åt alla interna komponenter utan att någonsin använda en skruvmejsel ... och detsamma kan inte sägas om andra bärbara datorer. HP konstruerade Mini 210 med en bottenpanel som kommer bort med gammaldags fingerkraft. Med undersidan av användarna har tillgång till Wi-Fi-kort, öppna mini-PCIe-kortplats för ett Broadcom HD-eller WWAN-kort, systemets minne och hårddisk. Varje uppgradering kan utföras på några sekunder, och är mycket mindre skrämmande för även de mest grundläggande av användarna.


Skärm och högtalare
Displayen på HP Mini 210 HD är till skillnad från de flesta andra netbooks. Den har en högre WXGA (1366x768) upplösning i stället för den vanliga 1024x600 panelen finns på andra modeller. Detta är användbart i ett antal olika sätt, bland annat korrekt visning av menyfönster och minska överdriven horisontell eller vertikal rullning. En annan fördel är att kunna titta på 720p-video, men det bygger också på att du behöver en Broadcom CrystalHD dekoder kortet konfigureras med systemet. Utan det kortet att systemet inte skulle kunna spela upp innehållet, än mindre visa den på högre upplösning panelen till rimliga frame rates.

Panelen i sig är lätt att läsa - åtminstone med mina ögon - och text verkar inte vara så liten jämfört med andra mobila enheter. Om du kan läsa liten text på en mobiltelefon, bör du kunna se skärmen utan problem. Färg och kontrast är mycket trevliga, men ibland kände jag reflektioner utanför all-glasytan verkade obskyr del av panelen. Bakgrundsbelysning nivåer var stor för att titta på skärmen i ljusa kontor förhållanden, men utomhus visning var uteslutet. Betraktningsvinklar var genomsnittet jämfört med andra bärbara datorer, med färger som börjar att invertera eller förvränga när skärmen lutades ca 15 grader framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var bättre, men reflektion tycktes dölja panelen tidigare 45 till 50 grader.

De små högtalarna på HP Mini 210 HD finns på framkanten av palmrest, vinklad nedåt mot ditt knä. På en platt skrivbord de lätt fylls upp ett litet rum med musik men när du placerat netbook i knät blev de dova och lätt blockeras av kläder. Ljudkvalitet var genomsnittet jämfört med andra liknande storlek netbooks, med svag bas och mellanregister.

Tangentbord och pekplatta
HP Mini 210 HD har en 93% fullsize Chiclet tangentbord. För korttidsanvändning tangentbordet är bekvämt att skriva på och känns lika stark som att skriva på en vanlig bärbar dator. Storleken men kan kännas lite trångt beroende på om du är van att skriva på en större bärbar dator. För korttids resor eller ljus användning i hemmet för surfande du förmodligen inte kommer att ha några problem. Om du tänkt att använda detta som din primära systemet, kanske du vill överväga att flytta upp till 11,6 "ultraportabla formfaktor som är närmare standard full storlek samtidigt som den är mycket portabel.

Funktionsknappar på tangentbordet är direkt tillträde, vilket innebär att du inte behöver trycka på "Fn"-knappen för att justera skärmens ljusstyrka eller aktivera Wi-Fi. En annan funktion är inbyggd indikeringslampor för mute och trådlöst på / av-knappar. Det finns ingen prestanda skiljer mellan denna och sidomonterade lampor, hjälper det i estetik avdelningen.

Pekplattan på Mini 210 HD är en knapp-mindre Synaptics ClickPad med multitouch-stöd. Jämfört med den ryckiga variant finns på HP ProBook nyligen omdömet, fann vi inga sådana problem på just denna version. Till skillnad från den tidigare versionen, om fingret vilade på en fördefinierad vänster / höger knapp låda, skulle någon rörelse på huvud pekplattan sektionen aktivera nypa-zoom. Nu är dessa områden är döda zoner, förhindrar en hel del frustration vi tidigare haft. Pekplattan ytan var mycket smidig och nästan glansig i konsistensen. Känsligheten var utmärkt utan någon justering behövs och acceleration på båda axlarna var lika. Det är svårt att säga om pekplattan har nått samma användarvänlighet nivå av den som finns på MacBook ", men det blir mycket nära.


Hamnar och funktioner
HP Mini 210 HD har tre USB 2.0-portar, VGA-ut, en ljudheadsetuttag och Ethernet. Systemet innehåller också en SDHC-kortplats. Valfria funktioner inkluderar GPS, WWAN och ett Broadcom CrystalHD kort för HD-video avkodning.


Front: Inget


Bak: Inget


Vänster: DC-ingång, VGA-ut, HDD aktivitet ljus, en USB 2.0, headsetuttag


Höger: SDHC-kortplats, Strömbrytare, 2 USB 2.0, LAN, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var bra jämfört med andra Intel Atom-utrustade netbooks, men jämfört med nuvarande generationen CULV-ultrabärbara hastigheten saknades. Med högre upplösning panelen kände vi att systemet verkade släpa mer än vanligt, med långa känga till stationära vilotider, och pausar när du öppnar systemmenyer. En möjlig orsak kan vara relaterat till det ganska långsamt 5400RPM hårddisk, som vid tidpunkten för denna skrift har ersatts av en vanlig 7200RPM enhet på HP: s webbplats. För lätt användning som att surfa på webben, kolla e-post, eller genom att använda kontorsprogramvara den presterar bra, men utöver det en mer kraftfull CULV-baserat system skulle vara det bästa alternativet.

HD-videouppspelning på vår enhet misslyckades även med lägre bitrate 720P släp ner från Apples webbplats. Systemet hade också problem med att spela HD-video på sajter som YouTube och Hulu. För köpare som är intresserade av att titta på 720p och 1080p filmer på Mini 210 HD är Broadcom CrystalHD dekoderkort rekommenderas.

Som ni kan se av de syntetiska riktmärken som anges nedan netbook prestanda har inte förändrats avsevärt från de ursprungliga modellerna som kom ut på marknaden mer än två år sedan. Processor prestanda har plockat upp, men systemets prestanda är fortfarande ganska långsam jämfört med CULV bärbara datorer eller budget fullstora bärbara datorer. Ju högre upplösning på HP Mini 210 HD verkar också ha gjort det övergripande systemets prestanda ta en träff i jämförelse med lägre upplösning netbooks såsom ASUS Eee PC 1005PE .

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):


3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Värmeavgivning från Intel Atom N450 och GMA 3150 integrerad grafik var minimal i värsta fall. Även under stress systemet stannade sval i knät. Under normal användning stannade systemet rätt över rumstemperatur och var mycket bekväm att använda under längre perioder. Temperaturerna som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit:

Kylfläkten stannade kvar hela tiden, snurrar på en lägre hastighet vid tomgång och plocka upp så värmeeffekt ökat. Fläktljudet var inte så illa, men ni kan tala om det var på utan att behöva vara i närheten av systemet. Med en omgivande ljudnivå på 33dB, fläkten mätt 39dB på ett avstånd av 12-inches.

Batteritid
Beståndet batteri på HP Mini 210 HD är ett 3-cells 28Wh modell med en indikerade kapacitet 23Wh. Jämfört med modeller som ASUS Eee PC 1005PE med en 63Wh batteri, detta är bara en del av kapaciteten för konkurrerande modeller. I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktivera och uppdatera en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på en balanserad profil Mini 210 HD stannade på 3 timmar och 18 minuter. En utökad batteri erbjuds som tillval med denna modell ... med tanke på de resultat som vi såg med 3-cellsbatteri som vi rekommenderar starkt att du väljer den större storleken.

Slutsats
Ultraportabla datorer är inställda i två läger, med 10 "netbooks och 11.6" CULV-notebooks som slåss mot varandra. Netbooks för längst tid har erbjudit längre batteritid på bekostnad av systemets prestanda, medan CULV-notebooks erbjuds högre upplösning skärmar med mycket större systemprestanda. HP Mini 210 HD är en korsning mellan de två grupperna, som erbjuder en blandning av en Intel Atom-processor, WXGA (720p-kompatibel) skärmupplösning, HD-filmuppspelning (med dekoder-kort) och fortfarande hålla 10 "netbook formfaktor.

Batteritiden med lager 3-cellsbatteri producerade inte tal någonstans i närheten av andra konkurrerande netbooks med lägre upplösning som den ASUS Eee PC 1005PE som hanterade drygt 12 timmar, men en valfri utökat 6-cellsbatteri bör hjälpa. Sammantaget, om du är i marknaden för en 10 "netbook, HP Mini 210 HD erbjuder några av de bästa funktionerna och uppgraderingar i sin klass.

Fördelar:

  • WXGA-upplösning 10-tums skärm
  • Tillval GPS, WWAN eller Broadcom CrystalHD
  • En av de bättre knapp-mindre pekplattor

Nackdelar:

  • Kort batteritid
  • Trög

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar